Expressen > Nyheter

Wednesday, 21 November, 13:46

Expressen - 14 sep 18 kl. 07:00

Mammorna visar stolt upp sina kroppar – efter födselnMeghan Boggs tröttnade på att inte se sin kroppstyp representerade bland bilder på mödrar efter förlossning.Hon bestämde sig för att starta ett upprop – för att fler ska känna sig inkluderade.– Jag vill att mammor inte ska känna sig ensamma och att de ska få se någon som de kan relatera till, säger hon till Babble..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Boggs, Babble

Dela artikeln

713 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mammornavisar , stoltupp sina , kropparefter , födseln
YLE - 26 jul 14 kl. 07:12

HS: Tiden på sjukhus efter födseln har halverats

Mammor och nyfödda får i dag åka hem från sjukhuset betydligt tidigare än förut. Helsingin Sanomat skriver att många mammor får åka hem med sina nyfödda redan samma dag som födseln har ägt rum. I medeltal stannar mammor i dag på sjukhus i knappt tre dygn efter födseln, då man i slutet av 1980-talet stannade på sjukhuset i 6,5 dygn.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här träffar papporna sin son för första gången"Stolt över papporna"

KANADA. Lindsay Foster, en kanadensisk fotograf, fick närvara vid – och föreviga – ett alldeles speciellt ögonblick i ett pars liv.Hon var nämligen med vid födseln av de två pappornas, BJ Barone och Frankie Nelsons, son Milo.

YLE - 27 jun 17 kl. 13:49

I en rotlös Priderörelse räknas inte alla kroppar

Pride fick sitt startskott genom att rasifierade transkvinnor revolterade mot polisvåld men trots paradernas popularitet i dag är dessa grupper fortfarande marginaliserade. Det går inte att slåss för jämställd sexualitet utan att samtidigt slåss mot tvåkönsnormen och rasism, säger poeten Alok Vaid-Menon. - Do I have to be a woman to matter?

Expressen - 19 dec 12 kl. 20:34

Gynnings förändring: "Stolt över mig själv"

Här visar Carolina Gynning upp sin nya kropp. Efter födseln av dottern Alicia har hon legat i hårdträning. "Riktigt stolt e jag över mig själv", skriver Gynning på sin Instagram..

SVT Debatt - 04 apr 14 kl. 07:00

Sluta tvinga intersexpersoner att könskorrigeringas

TVÅKÖNSNORM I dag görs kirurgiska ingrepp på barn som inte kan eller vill definieras som tjej eller kille. Vi i RFSL Ungdom kräver förbud mot alla dessa ofrivilliga ingrepp. Ingen – stat, läkare eller någon annan – har rätt att bestämma över en enskild individs kropp.

BT - 08 okt 14 kl. 18:45

"Betyder mycket för hela stammen"

Vår dotter Zuris lillasyster Zinzi och Bahsela Borås Djurpark 4/10 2014 Jamala betyder skönhet på Swahili – och efter att BT som första utomstående fick se det fyra dagar gamla, 50 kilo lätta, flickebarnet kan vi bara intyga, mer passande namn än Jamala är svårt att hitta. Vi öppnar dörren och smyger oss in i noshörningsstallet. Där ligger de i höet.

SmålandsPosten - 07 okt 14 kl. 07:57

Med kärlek till berättandet

ERNST BRUNNER. För mig är han en författare som alltid har funnits, men som det aldrig blivit av att jag har läst. ”Men någon gång ska ju vara den första” säger min redaktör glatt.

BT - 06 nov 14 kl. 13:27

Bilder visar planets födelse

Forskare har lyckats ta den bästa bilden hittills på en planets födelse. Planetfödseln, som forskarna vid teleskopet Alma i Chile ser, äger rum runt den solliknande stjärnan HL Tau, omkring 450 ljusår från solen i Oxens stjärntecken.Den nya bilden, som beskrivs som revolutionerande, visar flera konkreta ringar runt stjärnan, som åtskiljs av lika tydliga gap mellan dem.

News55 - 02 mar 16 kl. 23:37

Estelle har fått en lillebror

Spekulationerna har pågått under några dagar om när kronprinsessan Victoria ska föda sitt andra barn. Och på onsdagskvällen kom beskedet som många väntat på när hovet kallade till en pressträff på Karolinska sjukhuset i Solna. Där mötte en stolt nybliven tvåbarnspappa medierna och berättade att kronprinsessan Victoria klockan 20.

Skånskan - 05 aug 16 kl. 09:51

Tuff kamp för en egen identitet

Vad är en man? Vad är en kvinna? Till synes enkla frågor som i själva verket döljer en avgrund av slentrianmässigt normtänkande och, för vissa, personlig smärta.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 minuter sedan

Nya larmet: Barnalvedon slut på landets apotek

Barnalvedon är slut på apotek i hela landet och nya leveranser väntas under december. Orsaken är att tillverkaren byter fabrik. – Ett alternativ som finns är flytande Alvedon som de flesta barn kan ta, säger Magnus Frisk, presskontakt för Apoteket.

Expressen - 1 timme sedan

EU avvisar Italien: Budgeten följer inte regler

EU-kommissionen avvisar Italiens budget för 2019 eftersom den inte följer reglerna, och det är därför berättigat att öppna en procedur mot för höga underskott (EDP) mot landet.Det rapporterar Ansa enligt Bloomberg News.En pressträff med EU-kommissionen hålls klockan 12.

Expressen - 1 timme sedan

Carl-Henric Svanberg flyttar hem med sin hustru Louise

Industrimannen Carl-Henric Svanberg, 66, är redo att flytta hem med sin hustru Louise, 59.Han blir då också snart granne med miljardären Katarina Martinson, 37, i ett av Sveriges mest exklusiva bostadsområden i centrala Stockholm..

Expressen - 1 timme sedan

L röstar med S om föräldrapenningen

Riksdagen röstar i eftermiddag om nya regler för föräldrapenningen. Som enda alliansparti gör Liberalerna då gemensam sak med regeringen och vill reservera 90 dagar av föräldrapenningen på grundnivå – för att få fler par att dela på dagarna. Men förslaget röstas ned – eftersom M, KD, C och SD säger nej.

Expressen - 1 timme sedan

Larm om explosion i Lund

Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats om en misstänkt explosion i Lund på onsdagsförmiddagen..

Expressen - 1 timme sedan

Carl-Henric Svanberg flyttar hem med hustrun Louise

Industrimannen Carl-Henric Svanberg, 66, är redo att flytta hem med sin hustru Louise, 59.Han blir då också snart granne med miljardären Katarina Martinson, 37, i ett av sveriges mest exklusiva bostadsområden i centrala Stockholm..

Expressen - 1 timme sedan

Älmhults kommundirektör: ”Ikea är jätteviktigt för oss”

I Älmhult skapar Ikeas beslut om varsel ingen större panik.Samtidigt är kommundirektör Roland Eiman tydlig med företagets betydelse för  orten.– Det är jätteviktigt!

Expressen - 2 timmar sedan

”Frivilliga” vid bränderna kräver betalt – av räddningstjänsten

Räddningstjänster runt m i landet har hyllats för sina insatser under sommarens svåra bränder. Likaså alla de frivilliga krafter som strömmade till.Men nu visar det sig att ett antal frivilliga vill ha betalt.

Expressen - 2 timmar sedan

Buss och lastbil i kollison

En trafikolycka har inträffat på Hisingen i Göteborg.En buss och en lastbil har kolliderat.– Vi är på plats med två styrkor, säger räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör..

Expressen - 2 timmar sedan

GW om de mordmisstänkta pojkarna: Prognosen är dålig

En tidig morgon i augusti hittades EU-migranten Gica, 48, misshandlad till döds i en park i Huskvarna.Två unga pojkar, 14 och 16 år gamla, misstänks ha mördat honom.Ett synnerligen ovanligt mordfall, menar kriminologiprofessorn Leif GW Persson.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.