SVT Debatt > Opinion

Tuesday, 20 October, 13:27

SVT Debatt - 13 sep 18 kl. 17:12

”Miljöpartiet behövs i regeringen för att hålla SD stången””Erfarenheten säger ju att små partier som regerar med stora partier i koalition nästan alltid bestraffas av väljarna, även om dom gör ganska bra ifrån sig i regeringssamarbetet. Det betyder inte att Miljöpartiet inte gjort några som helst snedsteg, det har dom”, säger Per Gahrton, medgrundare av Miljöpartiet, f d språkrör..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
SD, Miljöpartiet, Per Gahrton

Dela artikeln

173 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljöpartiet, behövsi , regeringenför att , hållaSD , stången
Cornucopia - 15 jun 15 kl. 21:29

Nej, Miljöpartiet, ni är inte enda regeringspartiet

"Miljöpartiet från Verkligheten, kom!"Miljöpartiet sade på sin partikongress nej till utbyggnaden av DAB och nedsläckningen av FM-nätet. Detta föranledde uttalanden från partiet att DAB nu stoppas, men sedan knackade verkligheten på.

Cornucopia - 18 nov 15 kl. 06:50

Man får den hjälp man ger, Miljöpartiet...

Allt-till-alla-partiet Miljöpartiet vill inte ge någon militär hjälp till Frankrikes 42.7-begäran. Därmed fäller dessa 6.

Cornucopia - 27 dec 17 kl. 10:45

Miljöpartiet måste lägga korten på bordet om "gåvorna" från ryska ambassaden

Miljöpartiets sparkade utrikespolitiske talesperson Pernilla Stålhammar (mp) backar nu från sin avbön och skriver nu på Facebook att partiledningen tvingade henne att ljuga när hon drog tillbaka anklagelserna om rysk infiltration i partiledningen. Hon skriver att partiet mottagit gåvor från ryska ambassaden. Miljöpartiet måste nu lägga korten på bordet och öppet redovisa alla gåvor ryska ambassaden gett dem - allt annat är otänkbart när vi pratar om ett regeringsparti, som sitter med i säkerhetsklassade utskott, nämnder, beredningar och i skyddsvärda regeringsmöten.

SmålandsPosten - 02 dec 13 kl. 07:01

Miljöpartiet vill satsa på Linnéuniversitetet

Vi vill satsa på högskolan för att Sverige ska kunna ställa om. För att fler ska bli lärare, för att fler ska bli ingenjörer, sjuksköterskor eller filosofer. Vi satsar i vårt budgetförslag 441 miljoner kronor mer än regeringen till Linneuniversitetet åren 2014-2017, skriver Cheryl Jones Fur, regionspråkrör MP Kronoberg och Jabar Amin, riksdagsledamot (MP), utbildningspolitisk talesperson.

Supermiljöbloggen - 09 jun 15 kl. 10:49

Greenpeace påminner Miljöpartiet om löftet att stoppa nya kolgruvor

”Det är med förvåning och sorg vi ser att partistyrelsen föreslår att motionen om att fasa ut kolkraften ska avslås”, skriver organisationen i ett brev till Miljöpartiets ombud inför helgens kongress. Supermiljöbloggen har tagit del av ett brev som skickats till samtliga av de ombud som ska medverka på Miljöpartiets kongress som hålls i Örebro i helgen. Brevet är undertecknat både av Greenpeace chef i Sverige och i Tyskland, och budskapet till miljöpartisterna är tydligt – gå inte med på att Vattenfalls tyska brunkolsverksamhet säljs.

Cornucopia - 08 maj 15 kl. 12:24

Miljöpartiet höjer kulturmomsen på populärkultur

Det är skillnad på kultur och kultur, och lösningen på allt med nuvarande regering är som bekant att höja skatten. Sagt och gjort gick idag kulturminister Bah Kunhke ut med att filmmomsen ska höjas från 6% till 25%, för det ska på något vis göra att fler ser svensk film enligt samma logik som höjd skatt på bensin ska få folk att köra mer bil.

Centrumbiografen i Ronneby.

Dagens PS - 22 feb 19 kl. 12:04

Expert: ”Miljöpartiet lever farligt”

Det skriver Mats Knutson, inrikespolitisk kommentator på SVT, och förklarar varför. Mats Knutson menar att MP kan tvingas till känsliga kompromisser med C och L, som släppt fram Socialdemokraterna och Miljöpartiet i regeringsställning. Det kan slå tillbaka på opinionssiffrorna för ett redan stukat MP, resonerar han.

Cornucopia - 05 jun 18 kl. 10:49

SCB: Miljöpartiet åker inte ur riksdagen - Löfven statsminister 2018 - 2022

SCB:s stora partisympatiundersökning presenterades idag och det är chockerande läsning. Miljöpartiet åker nämligen inte ur riksdagen, även om ett utträde ligger inom felmarginalen.Rosenbad och riksdagen.

Cornucopia - 10 aug 18 kl. 09:27

Klimatet får vänta: Sverige och Miljöpartiet har skrivit på för mer klimatförändringar - en röst på MP stoppar inte uppvärmningen

Sverige och Miljöpartiet som regeringsparti skrev 2015 på Parisavtalet, som syftar till att öka den globala uppvärmningen avsevärt mycket mer än idag och klimatet får vänta på en utplaning till år 2100. Tvärt emot vad som påstås nu i valrörelsen kommer alltså Sverige inte kunna stoppa uppvärmningen och en röst på Miljöpartiet kommer inte heller ändra något. Sverige har avtal att följa oavsett vem du röstar på, och avtalen talar om dubbla uppvärmningen mot idag.

Kristianstadsbladet - 15 jul 14 kl. 07:22

Miljöpartiet ser möjligheter där Folkpartiet ser problem

Foto: JAN COLLSIÖÖ/TT
Att energieffektivisera är både det billigaste och miljövänligaste. Alliansen har under sin tid vid makten varit anmärkningsvärt passiv och har inte sett till att det lönar sig tillräckligt att effektivisera inom svensk industri, skriver debattskribenterna. Replik på Carl B Hamilton ”Miljöpartiets politik skulle slå ut fabriken i Nymölla”, 4/7.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.