Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Friday, 21 September, 11:34

Liknande nyheter

Taggar: S är fortsatt störst
YLE - 1 timme sedan

Vbl: Vasa centralsjukhus först ut i Finland med nya cancertest

Vasa centralsjukhus är först i Finland med att prova ett nytt cancertest. Det rapporterar Vasabladet idag..

Dagen - 45 minuter sedan

Utredaren: Möjligt att ändra Svenska kyrkans särställning

Utredningen som ligger färdig på bordet har inte behandlat Svenska kyrkans särställning. Men att flera av frikyrkorna önskar att frågan lyfts fram i ljuset under remissrundan är inget konstigt. Det menar utredare Ulf Bjereld..

Dagen - 45 minuter sedan

Utredaren: Möjligt att ändra Svenska kyrkans särställning

Utredningen som ligger färdig på bordet har inte behandlat Svenska kyrkans särställning. Men att flera av frikyrkorna önskar att frågan lyfts fram i ljuset under remissrundan är inget konstigt. Det menar utredare Ulf Bjereld..

YLE - 27 nov 15 kl. 06:11

Närståendevårdare: Behöver ersättningen då pensionen är liten

Det blev flera ansökningar och flera avslag för Carita Malin innan hon fick sin status som närståendevårdare bekräftad. Hon fick hjälp av Finlands svenska synskadade med alla papper och intyg. - Nu har jag råd med både fotvård och vattenjumpa.

YLE - 15 aug 14 kl. 10:00

Hemmabossen: Lyda eller förstå?

Ni måste medge att det är en himla tur att arbetsplatserna inte sköts enligt samma princip som familjerna. Tänk om chefen skulle tala till sina underlydande i samma tonfall som vi talar till våra barn då de "inte kan bete sig"? Tänk på den mängden skrikande och bannande och ”du där, Pettersson!

YLE - 18 dec 14 kl. 04:53

Närståendevårdare kan få bättre villkor i Jakobstad

Alla närståendevårdare som uppfyllt kriterierna för stöd i Jakobstadsregionen har inte fått stöd. Pengarna har inte räckt till men i nästa år kanske det blir en ändring i saken. Närståendevård är för samhället den förmånligaste formen av vård.

YLE - 11 sep 17 kl. 05:02

Tjänstemän låter förstöra riksdagens besökarlistor - trots att HFD har beslutat att de är offentliga

För mer än tre år sedan frågade vi oss inom Svenska Yle om man kunde göra en journalistisk granskning av vilka personer som riksdagsledamöterna tar emot i riksdagshuset. En analys av besökarna under en längre tid kunde till exempel ge namn på personer med täta kontakter till riksdagsledamöterna. En sådan lista kan gömma nyheter och överraskningar, kanske till och med påverkningsförsök som allmänheten vore betjänt av att känna till.

HBL - 25 sep 12 kl. 13:19

Närståendevårdarna måste få ta en paus

? Att ta hand om en närstående blir för vem som helst psykiskt tungt i längden. För att orka ta hand om ett barn med handikapp eller en äldre släkting behöver vårdaren få vila emellanåt för att gå inte gå in i väggen, säger koordinatorn för närståendevården i Kyrkslätt Bodil Lindholm och berättar entusiastiskt om det nya alternativet som införs i Kyrkslätt.

YLE - 24 nov 14 kl. 17:56

Närståendevårdaren behöver egen tid för att orka

En blomsterprydd dörr, med blommorna formade som ett hjärta - det är hemdörren till Carita och Erik Malin i Sibbo. De har varit gifta i 56 år och de senaste knappa två åren har Carita varit sin mans närståendevårdare. Se hela intervjun här intill!

BT - 04 feb 14 kl. 08:29

Närstående glöms bort i cancervården

Stöd till närstående till cancersjuka kan ge hälsokonomiska vinster. Men det erbjuds ofta inte. - Jag hoppas att sjukvården och anhöriga kan jobba mer tillsammans, säger Maria Wellros, vars mamma dog i cancer.

BT - 04 feb 14 kl. 08:38

Närstående glöms bort i cancervården

Stöd till närstående till cancersjuka kan ge hälsokonomiska vinster. Men det erbjuds ofta inte. – Jag hoppas att sjukvården och anhöriga kan jobba mer tillsammans, säger Maria Wellros, vars mamma dog i cancer.

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 15 minuter sedan

Besked om Jernberg i dag

Klart är att Uchenna Ike och John Junior missar helgens måstematch mot Syrianska FC.Men hur det blir med Eric Jernberg är fortfarande osäkert. Carlstad United hoppas på att få hans avstängning hävd.

Nya Wermlands Tidningen - 30 minuter sedan

RIK-kaptenen: "Vi måste vinna"

Tre poäng är ett måste för Rävåsens IK Karlskoga i lördagens seriefinal mot IK Rössö Uddevalla. – Vi måste tro på oss själva. Vi har fortfarande chansen att vinna serien, säger lagkaptenen McKenna Meuer..

Nya Wermlands Tidningen - 30 minuter sedan

Kräv hållbarhet i skogen

Nya Wermlands Tidningen - 30 minuter sedan

Marknadsplats för piratkopior

Oxhälja. Det har för mig sedan barndomen varit en tradition att första helgen i september besöka Oxhälja i Filipstad tillsammans med familjen, men för var år som gått har jag blivit alltmer skeptisk till att åka dit..

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Tog flera för narkotikabrott

Polisen har kontrollerat flera personer runt om i Karlskoga mellan tisdag och torsdag med anledning av narkotikabrott..

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Kontrollant tog två snattare

En butikskontrollant två tjuvar i en butik i Karlskoga..

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Molly Sandén till Karlstad

Lördagen den 24 november kommer Molly Sandén till Nöjesfabriken i Karlstad. Tidigare i år släppte hon albumet ”Större”, hennes tredje, som belönades med en trea i betyg av NWT:s recensent..

Nya Wermlands Tidningen - 45 minuter sedan

Tåg har kört på tre älgar

Tre älgar har blivit påkörde av tåg vid Degerfors under fredagsmorgonen..

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Ny ägare av bokhandeln

Marie Leander tar över efter Britt-Marie Erlandsson.

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Beredskapen höjs när stormen Knud närmar sig

Stormen Knud närmar sig Värmland och på flera håll höjs nu beredskapen inför de hårda vindbyar som väntas. Däribland hos räddningstjänsten i Karlstadsregionen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.