SR > Kultur

Monday, 21 October, 20:46

SR - 05 sep 18 kl. 05:38

Stämningsfull roman av Elena FerranteElena Ferrante blev världsberömd med Neapel-kvartetten."Skuggan av en dotter" är den tredje av hennes tidiga romaner som nu översatts till svenska..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Elena Ferrante, Ferrante, Neapel

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stämningsfull, romanav , Elena, Ferrante
Sydsvenskan - 10 sep 19 kl. 14:14

Elena Ferrante kommer med en ny roman

Italienska Elena Ferrante kommer med en ny roman den 7 november. Romanen blir hennes första på fyra år och precis som den storsäljande romansviten om de två väninnorna Lenu och Lila utspelas den i Neapel, skriver The Guardian. Ferrantes italienska förla.

DN - 10 sep 19 kl. 14:32

Elena Ferrante kommer med en ny roman

Italienska Elena Ferrante kommer med en ny roman den 7 november. Romanen blir hennes första på fyra år och precis som….

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 19 kl. 14:14

Elena Ferrante kommer med en ny roman

Italienska Elena Ferrante kommer med en ny roman den 7 november. Romanen blir hennes första på fyra år och precis som den storsäljande romansviten om de två väninnorna Lenu och Lila utspelas den i Neapel, skriver The Guardian. Ferrantes italienska förla.

SVT - 10 sep 19 kl. 19:09

Elena Ferrante kommer med en ny roman

Italienska Elena Ferrante kommer med en ny roman den 7 november. Romanen blir hennes första på fyra år och precis som den storsäljande romansviten om de två väninnorna Lenu och Lila utspelas den i Neapel, skriver The Guardian..

GöteborgsPosten - 10 sep 19 kl. 14:17

Elena Ferrante kommer med en ny roman

Italienska Elena Ferrante kommer med en ny roman den 7 november. Romanen blir hennes första på fyra år och precis som den storsäljande romansviten om de två väninnorna Lenu och Lila utspelas den i Neapel, skriver The Guardian. Ferrantes italienska förlag Edizioni E/O meddelande nyheten via Twitter.

DN - 14 okt 16 kl. 16:29

Så blottar Elena Ferrante kvinnors stora smärta

Innan Neapelsviten om Elena och Lila började trollbinda läsare över hela världen hade Elena Ferrante redan givit ut tre romaner. Också ”kärlekstrilogin” kretsar kring kvinnors erfarenheter av att vara mödrar, döttrar, väninnor, fruar och älskarinnor. ”Ferrante behövs i en tid när många drunknar i kraven.

SVT - 26 jun 17 kl. 06:00

Elena Ferrante – oantastlig på en mansdominerad marknad

Neapelkvartetten av pseudonymen Elena Ferrante har sålt i enorma upplagor och i USA gett upphov till begreppet ”Ferrante fever”. Men fenomenet är inte oproblematiskt, enligt den italienske författaren och journalisten Paolo Di Paolo, som efterfrågar en mer kritisk bild av författaren i Italien. – Böcker som säljer bra får ofta kritik.

Expressen - 12 feb 19 kl. 11:00

Elena Ferrante är inte en man

Elena Ferrante må vara en hemlig författare, men är frikostig med intervjuer.Annina Rabe får nya insikter av textsamlingen ”Ferrante om Ferrante”..

Kristianstadsbladet - 28 maj 16 kl. 03:00

Litteraturhistorien - 20: Elena Ferrante

Ferrante-febern har nu nått även vårt land och författaren och skribenten Ulf Peter Hallberg är en av dem som redan läst hela Neapel-sviten. Med Elena Ferrante avslutas också vårens serie om litteraturhistorien..

Västerbottens Folkblad - 29 apr 15 kl. 12:07

Elena Ferrante ges ut på svenska 2016

Norstedts ska ge ut den italienska författaren Elena Ferrante på svenska, skriver förlaget i ett pressmeddelande. Under våren 2016 ger man ut hennes böcker om Elena och Lila; ”Den fantastiska vännen”, ”Berättelsen om det nya efternamnet” och ”Berättelsen om den som flyr och den som stannar kvar”. Författaren, vars namn är en pseudonym, har mystifierat […].

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Tv-profilen Bengt Feldreich är död

Journalisten och programledaren Bengt Feldreich har avlidit, uppger familjen för TT. Han var SVT:s första julvärd och även berättarröst i "Kalle Anka och hans vänner önskar god jul"..

SR - 1 timme sedan

"Oväntat starkt August-år"

De nominerade till årets Augustpris i kategorierna Årets svenska skönlitterära bok, årets fackbok och årets barn- och ungdomsbok, har avslöjats. Kulturredaktionens Lina Kalmteg kommenterar..

SR - 2 timmar sedan

De kan få Augustpriset för bästa skönlitterära verk

Hembygd och ett par europeiska utblickar hittar vi bland de nominerade i Augustprisets skönlitterära klass..

SR - 4 timmar sedan

Mikael Timm: Antikens gestalter hade inte tid att förverkliga sig själva

I P1 Kultur samtalar kritikern Mikael Timm med programledaren Gunnar Bolin om varför antiken fortfarande har sådan dragningskraft på oss..

SR - 5 timmar sedan

Hyllar AC/DC-stjärnan – har festival på motorvägen

En motorväg i Australien stängs av i åtta timmar. Anledningen? För att hedra minnet av en lokal legendar och ge plats åt en rullande AC/DC-festival..

SR - 6 timmar sedan

Nytt typsnitt baserat på Greta Thunbergs handstil

Greta Thunbergs världsberömda skylt "Skolstrejk för klimatet" förlaga för nytt typsnitt.

SR - 10 timmar sedan

Australiens tidningar censurerar förstasidorna

I helgen hade merparten av Australiens största dagstidningar identiska förstasidor: en text som censurerats med överstrykningspenna..

SR - 8 timmar sedan

Brand i italiensk UNESCO-listad byggnad

Delar av taket har rasat i den världsarvslistade byggnaden Cavallerizza Reale i Turin..

SR - 9 timmar sedan

Skönheten och odjuret - dansande bestick och serveringsfat skapar sagomagi

Som scenmusikal har den spelats både i Stockholm och Göteborg. Nu är det Malmö Operas tur att sätta upp Disneymusikalen Skönheten och odjuret. David Richter har sett den..

SR - 9 timmar sedan

Gamla hus, byggnadsvård och stilmedvetna timmermän i SVT:s reality-hit

"Det rätta virket" heter SVT:s nya serie om tre timmermäns vardag. Nina Asarnoj fick följa med när de skulle byta syllstock på en statarlänga i Åkers styckebruk i Strängnäs kommun i Södermanland..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.