SVT > Ekonomi

Saturday, 22 September, 11:16

SVT - 04 sep 18 kl. 06:20

Prisras på nybyggda bostadsrätterPriserna på nybyggda bostadsrätter har rasat i Sverige och nu förbereder sig byggbolagen för en tuff höst. Rekordmånga bostadsrätter är till salu och HSB kan tvingas ta över osålda lägenheter..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, HSB

Dela artikeln

320 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Prisras, nybyggda, bostadsrätter
Cornucopia - 28 sep 15 kl. 11:45

Fastighetsmäklare spekulerar i nybyggda bostadsrätter

Dagens Industri rapporterade i helgen att fastighetsmäklare spekulerar i nybyggda bostadsrätter. Detta genom att teckna sig för dessa och sedan sälja dem till ett högre pris när de är färdigbyggda något eller några år senare. Fenomenet har också ökat kraftigt bland allmänheten.

Kristianstadsbladet - 03 jul 13 kl. 09:56

Nybyggda bostadsrätter dyra i Malmö


I Stockholm och Göteborg får den som säljer en äldre bostadsrätt ut ett högre pris per kvadratmeter än den som säljer en nybyggd. I Malmö gäller det omvända, nybyggda bostadsrätter är dyrare än äldre. Där var genomsnittspriset per kvadratmeter 30 042 kronor förra året - 10 658 kronor mer än för en äldre bostadsrätt byggd före 2002.

DN - 30 maj 18 kl. 08:38

Fortsatta prisfall spås för nybyggda bostadsrätter

Prisfallet på nybyggda bostadsrätter har bromsat in – men kan skjuta fart igen efter sommaren. Det spår Lennart Weiss som är kommersiell direktör på byggbolaget Veidekke..

Expressen - 10 sep 18 kl. 14:16

Fortsatt trög försäljning av nybyggda bostadsrätter

Flera signaler tyder på att bostadsmarknaden är på väg sakta uppåt.Men för nybyggda bostadsrätter är det fortsatt skakigt, visar ny statistik från Hemnet..

PrivataAffärer - 04 apr 18 kl. 09:44

Danske Bank: Fortsatt prisras på bostadsrätter i Stockholm

Danske Banks boprisindikator för priset på bostadsrätter i Stockholm pekar mot en fortsatt nedgång på 1,2 procent i mars och 1,6 procent säsongsrensat. Samtidigt har omsättningen av bostadsrätter fallit kraftigt. Det skriver Danske Bank i en....

SVT - 27 maj 18 kl. 12:27

Byggkris i höst – svårt att sälja nybyggda bostadsrätter

Under hösten väntar en byggkris i Sverige för nya bostadsrätter på grund av att försäljningen stannat av. Under första kvartalet i år halverades försäljningen av nya bostadsrätter samtidigt som allt fler lägenheter kommer ut på marknaden..

Expressen - 25 jun 18 kl. 10:04

Rekordmånga nybyggda bostadsrätter på Hemnet

Antalet nyproducerade bostadsrätter på Hemnet i mitten av juni var omkring 60 procent fler än motsvarande period förra året, rapporterar Ekonomiekot. Det är den högsta siffran på fem år..

Dagens PS - 04 sep 18 kl. 10:58

Dramatiska prisras på nya bostadsrätter

Upplagt för klipp. Särskilt i Stockholm och Göteborg. Du som är på jakt efter en ny och fräsch bostadsrätt i storstaden har nu ett gyllene tillfälle.

Cornucopia - 29 dec 17 kl. 09:52

Wallentsam ombildar ytterligare 290 bostadsrätter till hyresrätter

Wallenstan ombildar ytterligare tre bostadsrättsprojekt till hyresrätter. Totalt berörs 290 lägenheter i Stockholm och Mölndal.
Lägenheter färdigställda i Mölndal 2014.

DI - 09 okt 17 kl. 16:49

Bostadsrätter görs om till hyresrätter - de här områdena är i riskzonen

90 nybyggda bostadsrätter söder om Stockholm omvandlas nu till hyresrätter. Anledning: Olönsamhet. ”Det är naturligtvis tråkigt.

Fler nyheter från SVT

SVT - I förrgår: 21:53

FI-chef om Danske bank: Det är väldigt allvarligt

Penningtvätt och kontakter med rysk maffia. Danske bank är minst sagt i blåsväder. Hör chefen för svenska Finansinspektionens (FI) Erik Thedéen kommentera storbankens situation i klippet ovan..

SVT - 19 sep 18 kl. 10:58

Skandalen i Danske Bank – detta har hänt

Det kan röra sig om den största penningtvättshärvan i modern tid. Här är en sammanfattning av skandalen inom Danske Bank..

SVT - 18 sep 18 kl. 13:23

Coca-Cola kan ge sig in på cannabismarknaden

En dryck innehållande cannabis. Det kan bli verklighet när läskjätten Coca-Cola nu intresserar sig för den växande marknaden. – Tillsammans med många andra inom dryckesindustrin följer vi noggrant tillväxten av icke-psykoaktiv CBD som en ingrediens i hälsodrycker runt om i världen, skriver företaget i ett uttalande..

SVT - 18 sep 18 kl. 01:01

Trump inför nya Kinatullar

USA inför 10-procentiga tullar på kinesiska varor värda runt 200 miljarder dollar, drygt 1 800 miljarder kronor, från och med den 24 september, meddelar president Donald Trumps kansli..

SVT - 15 sep 18 kl. 20:47

Så känner du igen en finansbubbla

Hur känner du egentligen igen en finansbubbla? SVT Nyheter lät Anders Anderson på Swedish House of Finance vid Handelshögskolan förklara..

SVT - 15 sep 18 kl. 19:24

Hur väl rustat står Sverige inför nästa kris?

Ingen vet när nästa ekonomiska kris kommer. Därför gäller det att stå rustad med starka statsfinanser. Men Sverige är enligt riksbankschef Stefan Ingves mer sårbart idag än för tio år sedan.

SVT - 15 sep 18 kl. 12:11

Finanskrisen – vad var det som hände?

Den 15 september 2008 gick den anrika amerikanska investmentbanken Lehman Brothers i konkurs. Det blev starten på den akuta fasen av finanskrisen som fick börser att rasa, arbetslösheten att stiga och finansmarknaderna att frysa till is. Och krisen märks än i dag, tio år senare..

SVT - 15 sep 18 kl. 12:11

Fem hot mot världsekonomin

För tio år sedan slog finanskrisen plötsligt undan benen på världsekonomin när finansmarknaderna frös till is. Men vilka är de största riskerna idag?.

SVT - 14 sep 18 kl. 15:46

Riksbankschefen Ingves: Sverige har blivit mer sårbart

Sverige är mer sårbart nu än under finanskrisen för tio år sedan, säger riksbankschefen Stefan Ingves. En bostadsmarknad i obalans, räntekänsliga och högt skuldsatta hushåll och vår stora banksektor oroar mest..

SVT - 10 sep 18 kl. 09:08

Lugn börshandel trots osäkra läget

Aktiemarknaden verkar ta osäkerheten om det parlamentariska läget med ro. På Stockholmsbörsen har aktiekurserna knappt rört sig i den inledande handeln..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.