SVT > Ekonomi

Tuesday, 13 November, 21:25

SVT - 04 sep 18 kl. 06:20

Prisras på nybyggda bostadsrätterPriserna på nybyggda bostadsrätter har rasat i Sverige och nu förbereder sig byggbolagen för en tuff höst. Rekordmånga bostadsrätter är till salu och HSB kan tvingas ta över osålda lägenheter..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, HSB

Dela artikeln

320 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Prisras, nybyggda, bostadsrätter
Cornucopia - 28 sep 15 kl. 11:45

Fastighetsmäklare spekulerar i nybyggda bostadsrätter

Dagens Industri rapporterade i helgen att fastighetsmäklare spekulerar i nybyggda bostadsrätter. Detta genom att teckna sig för dessa och sedan sälja dem till ett högre pris när de är färdigbyggda något eller några år senare. Fenomenet har också ökat kraftigt bland allmänheten.

Kristianstadsbladet - 03 jul 13 kl. 09:56

Nybyggda bostadsrätter dyra i Malmö


I Stockholm och Göteborg får den som säljer en äldre bostadsrätt ut ett högre pris per kvadratmeter än den som säljer en nybyggd. I Malmö gäller det omvända, nybyggda bostadsrätter är dyrare än äldre. Där var genomsnittspriset per kvadratmeter 30 042 kronor förra året - 10 658 kronor mer än för en äldre bostadsrätt byggd före 2002.

DN - 30 maj 18 kl. 08:38

Fortsatta prisfall spås för nybyggda bostadsrätter

Prisfallet på nybyggda bostadsrätter har bromsat in – men kan skjuta fart igen efter sommaren. Det spår Lennart Weiss som är kommersiell direktör på byggbolaget Veidekke..

Expressen - 10 sep 18 kl. 14:16

Fortsatt trög försäljning av nybyggda bostadsrätter

Flera signaler tyder på att bostadsmarknaden är på väg sakta uppåt.Men för nybyggda bostadsrätter är det fortsatt skakigt, visar ny statistik från Hemnet..

PrivataAffärer - 04 apr 18 kl. 09:44

Danske Bank: Fortsatt prisras på bostadsrätter i Stockholm

Danske Banks boprisindikator för priset på bostadsrätter i Stockholm pekar mot en fortsatt nedgång på 1,2 procent i mars och 1,6 procent säsongsrensat. Samtidigt har omsättningen av bostadsrätter fallit kraftigt. Det skriver Danske Bank i en....

SVT - 27 maj 18 kl. 12:27

Byggkris i höst – svårt att sälja nybyggda bostadsrätter

Under hösten väntar en byggkris i Sverige för nya bostadsrätter på grund av att försäljningen stannat av. Under första kvartalet i år halverades försäljningen av nya bostadsrätter samtidigt som allt fler lägenheter kommer ut på marknaden..

Expressen - 25 jun 18 kl. 10:04

Rekordmånga nybyggda bostadsrätter på Hemnet

Antalet nyproducerade bostadsrätter på Hemnet i mitten av juni var omkring 60 procent fler än motsvarande period förra året, rapporterar Ekonomiekot. Det är den högsta siffran på fem år..

Dagens PS - 04 sep 18 kl. 10:58

Dramatiska prisras på nya bostadsrätter

Upplagt för klipp. Särskilt i Stockholm och Göteborg. Du som är på jakt efter en ny och fräsch bostadsrätt i storstaden har nu ett gyllene tillfälle.

Cornucopia - 29 dec 17 kl. 09:52

Wallentsam ombildar ytterligare 290 bostadsrätter till hyresrätter

Wallenstan ombildar ytterligare tre bostadsrättsprojekt till hyresrätter. Totalt berörs 290 lägenheter i Stockholm och Mölndal.
Lägenheter färdigställda i Mölndal 2014.

DI - 09 okt 17 kl. 16:49

Bostadsrätter görs om till hyresrätter - de här områdena är i riskzonen

90 nybyggda bostadsrätter söder om Stockholm omvandlas nu till hyresrätter. Anledning: Olönsamhet. ”Det är naturligtvis tråkigt.

Fler nyheter från SVT

SVT - I förrgår: 20:36

Världens största shoppingdag slog rekord

Den kinesiska e-handelsjätten Alibaba sålde varor för rekordsumman 280 miljarder kronor under den så kallade ”singeldagen” med rabatter på tusentals varor. Fenomenet utklassar den amerikanska motsvarigheten Black Friday..

SVT - I förrgår: 16:14

”Vi behöver inte fler dagar som uppmanar till överkonsumtion”

Kinesiska ”singeldagen” är kalenderns senaste kommersfest och i Sverige hoppas e-handlare på rejält klirr i kassan. Men alla är inte lika roade. – Vi behöver inte fler dagar som uppmanar till överkonsumtion, säger Alexandra Davidsson, generalsekreterare för föreningen Medveten konsumtion..

SVT - I förrgår: 15:52

Här är köpfesten som krossar Black Friday

Glöm svarta fredagar, cybermåndagar och mellandagsmani. I fråga om den globala e-handeln är det en kampanjdag som sopar banan med de andra – trots att den är i princip okänd i Sverige. Här är Singles Day, den senaste genomkommersiella köpfesten i kalendern, denna gång från Asiens massiva marknader..

SVT - 09 nov 18 kl. 10:10

Singles Day har blivit största shoppingdagen

På 25 år har Singles Day, singlarnas dag, den 11 november kommit att bli den största shoppingdagen i världen. Den kinesiska idén har nu blivit större än shoppingdagen Black Friday. Ulrika Bergsten, SVT:s korrespondent i Peking, förklarar fenomenet..

SVT - 08 nov 18 kl. 18:13

Här får du bästa boräntan

Bolånekostnaderna kan skilja flera tusenlappar i månaden, beroende på vilken bank du har. Lägst genomsnittlig ränta just nu erbjuder Landshypotek Bank..

SVT - 08 nov 18 kl. 11:54

Stefan Ingves: Bolåneräntorna kommer fördubblas

Hushållen kan komma att få kraftigt höjda bolåneräntor framöver, uppger riksbankchefen Stefan Ingves. – Om vi får rätt kommer räntorna att stiga under överskådlig tid. Räntorna på bolån kommer då att fördubblas, säger han i en utfrågning i finansutskottet, enligt Nyhetsbyrån Direkt..

SVT - 08 nov 18 kl. 13:25

Moderaterna lägger egen budget: ”Motförslag vi hoppas vinner”

Snart är det deadline för att lämna in en ny budgetproposition, men Sverige står fortsatt utan en ny regering. Moderaterna kommer att lägga fram en egen budget som partiet hoppas trumfar övergångsregeringens. Klockan 13.

SVT - 07 nov 18 kl. 19:26

Julhandeln slår rekord – tack vare minusräntan

Den svenska ekonomin är stark tack vare minusräntan som ”driver konsumtion”. Det anser Svensk Handels utredningsinstitut HUI som bedömer att årets julhandel kommer att slå rekord – igen..

SVT - 06 nov 18 kl. 22:26

Bankernas vinstmarginal på bolån sjunker

Bankernas bolånemarginal har gått ner något, från 1,57 procent till 1,55, efter årets tredje kvartal. Men trots en nedgång är marginalen fortfarande på historiskt höga nivåer som bankkunder bör ha med sig vid förhandlingsbordet. – Det är fortfarande en bra bit kvar tills vi kan vara nöjda, säger sparekonomen Christina Söderberg..

SVT - 06 nov 18 kl. 21:45

Världens största kapitalförvaltare dras in i europeiska skattehärvan

Världens största kapitalförvaltare Blackrock misstänks för ”cum-ex-bedrägerier”, alltså de stora skattebedrägerier som SVT varit med om att avslöja..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.