SVT > Ekonomi

Saturday, 19 January, 23:52

SVT - 04 sep 18 kl. 06:20

Prisras på nybyggda bostadsrätterPriserna på nybyggda bostadsrätter har rasat i Sverige och nu förbereder sig byggbolagen för en tuff höst. Rekordmånga bostadsrätter är till salu och HSB kan tvingas ta över osålda lägenheter..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, HSB

Dela artikeln

327 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Prisras, nybyggda, bostadsrätter
Cornucopia - 28 sep 15 kl. 11:45

Fastighetsmäklare spekulerar i nybyggda bostadsrätter

Dagens Industri rapporterade i helgen att fastighetsmäklare spekulerar i nybyggda bostadsrätter. Detta genom att teckna sig för dessa och sedan sälja dem till ett högre pris när de är färdigbyggda något eller några år senare. Fenomenet har också ökat kraftigt bland allmänheten.

Kristianstadsbladet - 03 jul 13 kl. 09:56

Nybyggda bostadsrätter dyra i Malmö


I Stockholm och Göteborg får den som säljer en äldre bostadsrätt ut ett högre pris per kvadratmeter än den som säljer en nybyggd. I Malmö gäller det omvända, nybyggda bostadsrätter är dyrare än äldre. Där var genomsnittspriset per kvadratmeter 30 042 kronor förra året - 10 658 kronor mer än för en äldre bostadsrätt byggd före 2002.

DN - 30 maj 18 kl. 08:38

Fortsatta prisfall spås för nybyggda bostadsrätter

Prisfallet på nybyggda bostadsrätter har bromsat in – men kan skjuta fart igen efter sommaren. Det spår Lennart Weiss som är kommersiell direktör på byggbolaget Veidekke..

Expressen - 10 sep 18 kl. 14:16

Fortsatt trög försäljning av nybyggda bostadsrätter

Flera signaler tyder på att bostadsmarknaden är på väg sakta uppåt.Men för nybyggda bostadsrätter är det fortsatt skakigt, visar ny statistik från Hemnet..

PrivataAffärer - 04 apr 18 kl. 09:44

Danske Bank: Fortsatt prisras på bostadsrätter i Stockholm

Danske Banks boprisindikator för priset på bostadsrätter i Stockholm pekar mot en fortsatt nedgång på 1,2 procent i mars och 1,6 procent säsongsrensat. Samtidigt har omsättningen av bostadsrätter fallit kraftigt. Det skriver Danske Bank i en....

SVT - 27 maj 18 kl. 12:27

Byggkris i höst – svårt att sälja nybyggda bostadsrätter

Under hösten väntar en byggkris i Sverige för nya bostadsrätter på grund av att försäljningen stannat av. Under första kvartalet i år halverades försäljningen av nya bostadsrätter samtidigt som allt fler lägenheter kommer ut på marknaden..

Expressen - 25 jun 18 kl. 10:04

Rekordmånga nybyggda bostadsrätter på Hemnet

Antalet nyproducerade bostadsrätter på Hemnet i mitten av juni var omkring 60 procent fler än motsvarande period förra året, rapporterar Ekonomiekot. Det är den högsta siffran på fem år..

Expressen - 03 jan 19 kl. 12:04

Allt färre annonser för nybyggda bostadsrätter

Antalet nya annonser för nyproducerade bostadsrätter som läggs ut på bostadssajten Hemnet minskar kraftigt, särskilt i Stockholm.I Stockholms län har det inte lagts ut så få annonser på tre år.Det visar statistik från Hemnet, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av..

Dagens PS - 04 sep 18 kl. 10:58

Dramatiska prisras på nya bostadsrätter

Upplagt för klipp. Särskilt i Stockholm och Göteborg. Du som är på jakt efter en ny och fräsch bostadsrätt i storstaden har nu ett gyllene tillfälle.

Cornucopia - 29 dec 17 kl. 09:52

Wallentsam ombildar ytterligare 290 bostadsrätter till hyresrätter

Wallenstan ombildar ytterligare tre bostadsrättsprojekt till hyresrätter. Totalt berörs 290 lägenheter i Stockholm och Mölndal.
Lägenheter färdigställda i Mölndal 2014.

Fler nyheter från SVT

SVT - 9 timmar sedan

Experterna: Så blir bostadsmarknaden 2019

Bostadsåret 2018 slutade på plus minus noll, sett till riket i stort. Kommer priserna fortsätta stå still 2019? Och vilka faktorer blir mest avgörande?

SVT - Igår: 08:55

Cristina Stenbeck lämnar Kinneviks styrelse

Cristina Stenbeck ställer inte upp för omval till Kinneviks styrelse vid årsstämman, enligt ett pressmeddelande. Inte heller styrelseledamöterna Erik Mitteregger och Mario Queiroz ställer upp för omval..

SVT - I förrgår: 12:44

Ny brexit-omröstning i slutet av januari

Efter det svidande nederlaget tidigare i veckan gör nu Theresa May ytterligare försök att få parlamentet att godkänna ett brexitavtal. Nytt datum för omröstning är satt till den 29 januari, rapporterar AP..

SVT - 15 jan 19 kl. 22:21

630 000 sparare tvingas byta fond

Omkring 630 000 pensionssparare får under våren ett brev från Pensionsmyndigheten. Orsaken är att deras fond försvinner i och med de tuffare reglerna för att stävja fiffel med premiepensionsfonderna..

SVT - 14 jan 19 kl. 22:01

Ett års respit för britter i Sverige

Risken för att Storbritannien lämnar EU utan ett utträdesavtal har ökat. Nu har den svenska regeringen tagit fram ett förslag för vad som ska hända med de britter som bor i Sverige om Storbritannien kraschar ut ur EU, skriver Dagens Nyheter..

SVT - 14 jan 19 kl. 21:27

Så påverkar uppgörelsen svenskarnas ekonomi

Den uppgörelse som nu – kanske – blir verklighet, har flera punkter som påtagligt kommer minska skatten för höginkomsttagare. Men löftena om en skattereform som även ska utjämna ekonomiska klyftor är mer oklara..

SVT - 13 jan 19 kl. 14:05

Expert: Marginal att pruta på bolånen

Flera banker har de senaste veckorna höjt sina korta boräntor. Men bolånekunder behöver inte köpa höjningarna. Det finns stora marginaler att pruta, enligt den privatekonomiska experten Annika Creutzer: – Man ska inte bara följa med och ta vad bankerna säger, säger hon..

SVT - 09 jan 19 kl. 11:21

Svenska inkassojätten Alektum stoppas i Finland

Det svenska inkassojätten Alektum, med bas i Göteborg och verksamhet i 16 länder, får inte längre bedriva inkassoverksamhet i Finland. Bolaget har fått sitt tillstånd indraget efter en rad överträdelser av lagen. Det framgår av ett beslut som SVT tagit del av..

SVT - 09 jan 19 kl. 09:13

Nordea höjer boräntor

Ytterligare en storbank, Nordea, hänger på och höjer listpriserna för sina bolåneräntor. I huvudsak är det räntor med kort löptid, tremånadersräntan som höjs, plus 0,20 procentenheter till 2,09 procent..

SVT - 01 jan 19 kl. 22:25

Lär dig känna igen butikernas knep – ”knuffa” dig till bättre beslut

Varför faller vi för butikernas knep? SVT:s Alexander Norén om nudging-teorin och hur vi kan lära oss att fatta klokare beslut..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.