Alingsås tidning > Nyheter

Saturday, 20 April, 16:15

Alingsås tidning - 04 sep 18 kl. 05:30

Alingsås prisas av MajblommanÅrets Majblommeförening 2018 finns i Alingsås. Det glädjande beskedet har de engagerade alingsåsarna nyligen fått från Majblommans riksförbund.
– Vi är ett jättebra gäng just nu. Vi är 15 stycken och alla gör verkligen sin bit, säger Kerstin Andreasson, jublande glad ordförande. Om en månad, den 4 oktober, får hon och en representant till från Alingsås majblommeförening åka till Stockholms slott och ta emot ett diplom av drottning Silvia, som är majblommans beskyddare.
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
Majblomman, Majblommeförening, Alingsås, Majblommans, Kerstin Andreasson, Stockholms, Silvia, Föreningen, Barnen, Andreasson, Sverige

Dela artikeln

25 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alingsås, prisasav , Majblomman
Alingsås tidning - 24 apr 13 kl. 15:31

Alingsåshem prisas av Skanska 

ALINGSÅS: Alingsåshem får Skanskas gröna framtidspris 2013 för sin upprustning av Brogården. Skanska och Alingsåshem har i flera år samarbetat i projektet..

Alingsås tidning - 03 jun 14 kl. 07:39

Rekordår för majblomman 

ALINGSÅS: Det blev ett rekordår för majblomman. 441 000 kronor sålde eleverna i Alingsås för, och allra bäst var Ludvig Hulldin på Lendahlsskolan..

Alingsås tidning - 13 apr 16 kl. 05:30

Nu blommar Majblomman igen

I morgon, torsdag, är det försäljningsstart för årets Majblomma. Och för en tid sedan var en trio från Alingsås HK ute och peppade barnen på Ängaboskolan. AHK-trion, bestående av spelarna Rickard Frisk och Emil Frend Öfors samt tränaren Mikael Franzén, besökte för några veckor sedan fyra klasser på Ängaboskolan och talade om den kommande majblommeförsäljningen.

Alingsås tidning - 27 nov 15 kl. 05:30

Prisas för arbete med Dammsjöås

Miljön runt torpet Dammsjöås har under senare tid genomgått en förändring – det är ett arbete som nu prisas.
Torpet Dammsjöås ägs sedan 1987 av Alingsås Hembygdsförening och Alingsås Friluftsklubb. Arbetet med att rusta upp torpet med tillhörande omgivningar uppmärksammas av den lokala Naturskyddsföreningens naturvårdspris.

Alingsås tidning - 18 jun 16 kl. 05:30

De prisas som positiva förebilder

Lisa Brynggård från Alingsås Ryttarsällskap och Rebecka Johansson från AIF Gymnastik har mottagit Alingsås Rotaryklubbs och Alingsås-Nolhaga Rotaryklubbs utmärkelse Positiv förebild. Alingsås Rotaryklubb har tillsammans med Alingsås-Nolhaga Rotaryklubb sedan år 1999 delat ut utmärkelsen Positiv förebild, för att premiera positiva förebilder i Alingsås, som verkar som föredömen för andra unga. – Vi vill visa att vi uppskattar ideella föreninar och vill premiera unga ledare, sa Mattias Börjesson från Alingsås Rotaryklubb, då han på fredagen öppnade mötet på First Hotel Grand, under vilket stipendierna delades ut efter att de församlade avnjutit en lunch.

Alingsås tidning - 07 apr 14 kl. 08:35

Majblomman börjar säljas 

ALINGSÅS: I morgon, tisdag, börjar årets försäljning av majblommor. Elever från tolv skolor i Alingsås kommun kommer att delta. Den största delen av pengarna går till barn som behöver ekonomisk hjälp..

Alingsås tidning - 21 sep 17 kl. 14:50

Prisas för sin banbrytande teknik

Nyligen fick Swedish Hydro Solutions patent på sin banbrytande teknik att rena vatten med krabbskal. Nu prisas Alingsåsföretaget i en nationell idé- och entreprenörstävling.
I veckan presenterade Swedbank vinnarna i sin tävling Swedbank rivstart.

Alingsås tidning - 15 okt 15 kl. 10:05

Lasarettet prisas igen för god strokevård

Alingsås lasarett är ett av sex sjukhus i landet som hyllas för god strokevård 2014. Det är tredje gången på fem år som Alingsås får ett omnämnande av styrgruppen för Riksstroke. Riksstroke är ett kvalitetsregister med syfte att bidra till att strokevården håller hög och jämn kvalitet i hela landet.

Alingsås tidning - 28 jan 16 kl. 08:26

Nytt pris till Alingsåsentreprenör

Han beskrivs som en vinnarskalle som tar socialt ansvar.
Alingsåsaren Tom Ericsson prisas nu återigen för den kraftiga internationella tillväxten i hans koncern Educatius Group. På onsdagskvällen hölls den nationella finalen i EY:s tävling Entrepreneur Of The Year.

Alingsås tidning - 08 feb 17 kl. 14:57

Alingsås turistbyrå prisas

Alingsås turistbyrå har utsetts till Årets turistbyrå för andra året i rad. Det är besökarna på sajten Turistmål.se som har röstat fram Alingsås turistbyrå till Årets turistmål 2016 i kategorin turistbyråer.

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 3 timmar sedan

”Det bästa med påskparaden är godis”

Massor av barn och föräldrar hängde med i årets påskparad genom ett soldränkt och vårvarmt Alingsås.  Med påskharen Päggy i spetsen, följd av Alingsås drill & dans och musiker från två kårer, gick paraden från Åmanska parken till Järtas park. – Det bästa med påskparaden är godis.

Alingsås tidning - 7 timmar sedan

Bil brann på Vintergatan

En parkerad bil på Vintergatan i Alingsås brann på långfredagens kväll. En förbipasserande slog larm vid 22-tiden. Tack vare den tidiga upptäckten kunde räddningstjänsten släcka elden innan den spred sig till andra bilar.

Alingsås tidning - 17 timmar sedan

Villa övertänd i Skogsbygden

En villa och ett garage i Bastås, i södra Skogsbygden, är helt övertända i en brand som utbröt på långfredagens kväll. Larmet om branden kom klockan 20.21.

Alingsås tidning - 23 timmar sedan

Tre ska skrapa triss

Tre alingsåsare kommer att skrapa triss i tv-rutan i maj och juni. Svenska spel rapporterar att inte mindre än tre personer här på kort tid har köpt vinstlotter med tre tv-apparater på. Två av dem köpte sina lotter i samma butik, Direkten spel & tobakshörnan, medan den tredje köpte sin vinstlott hos Ica Maxi.

Alingsås tidning - 23 timmar sedan

Mycket grus i rekordlopp

Det 27:e Chickenracet på långfredagen blev ett rekordlopp med 1 200 deltagare. Tack vare det torra vädret var det ovanligt mycket grusvägar i årets mopedrally, som gick från Borgens gata i Alingsås via Långared, Östadkulle och Fullestad till Vårgårda Rasta, där mopedisterna fick vända tillbaka igen mot Alingsås.  – Det är ju grusvägar som mopederna är byggda för från början, säger Kerstin Karlsson i arrangerande Alingsås motorveteraner.

Alingsås tidning - Igår: 07:52

Fyra fulla togs omhand

Skärtorsdagskvällen och natten till långfredagen gick i alkoholens tecken, sett ur Alingsåspolisens synvinkel. Fyra berusade personer, alla män, omhändertogs men inga brott har anmälts i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga. De fyra togs enligt lagen om berusade personer, LOB, och fick sova ruset av sig på polishuset i Alingsås.

Alingsås tidning - Igår: 07:15

Efterlängtad öppning av Tallhyddan

Nyöppningen av Tallhyddan har varit efterlängtad – skärtorsdagens premiär med bandklippning och påskäggsjakt lockade mycket folk.
Det var mycket folk på plats när Tallhyddan slog upp portarna i ny regi på skärtorsdagen. – I dag öppnar vi med stor våffelbuffé och det kommer vi ha som ett stående inslag på menyn, säger Marie Crona, marknadsansvarig på Serneke Fastighetsstyrning.

Alingsås tidning - Igår: 18:10

Trafikolycka vid Brobacka

Vid halvfemtiden på torsdagseftermiddagen inträffade en singelolycka på väg 190 i höjd med Brobacka. Några personskador har inte rapporterats i samband med olyckan..

Alingsås tidning - I förrgår: 08:22

Hotade och misshandlade personal

Vid 23-tiden på onsdagskvällen fick polisen in en anmälan om misshandel och olaga hot på en restaurang i centrala Alingsås. En man ska ha gett sig på personal på restaurangen med både fysiska och fysiska hot. Polis tillkallades till platsen men när de kom dit hade mannen redan lämnat.

Alingsås tidning - I förrgår: 05:30

Uppmaningen: Skjut inga fyrverkerier

Skjut inga fyrverkerier! Det är räddningstjänsten tydliga uppmaning inför påskhelgen.
– Det finns mycket stora risker med att skjuta fyrverkerier i den extrema torkan som vi har just nu, säger Börje Lindgren räddningschef Alingsås/Vårgårda räddningstjänstförbund
I Alingsås kommun finns det i dagsläget ett förbud mot att använda pyrotekniska varor inom stadskärnan, (Norra Ringgatan, Västra Ringgatan, Vänersborgsvägen och Stationsgatan), på offentlig plats, inomhus och närmare än 100 meter från Alingsås lasarett (Viktoriagatan, Oscarsgatan, Södra Ringgatan och Vilo­vägen).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.