Alingsås tidning > Nyheter

Friday, 18 January, 22:46

Alingsås tidning - 04 sep 18 kl. 05:30

Alingsås prisas av MajblommanÅrets Majblommeförening 2018 finns i Alingsås. Det glädjande beskedet har de engagerade alingsåsarna nyligen fått från Majblommans riksförbund.
– Vi är ett jättebra gäng just nu. Vi är 15 stycken och alla gör verkligen sin bit, säger Kerstin Andreasson, jublande glad ordförande. Om en månad, den 4 oktober, får hon och en representant till från Alingsås majblommeförening åka till Stockholms slott och ta emot ett diplom av drottning Silvia, som är majblommans beskyddare.
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
Majblomman, Majblommeförening, Alingsås, Majblommans, Kerstin Andreasson, Stockholms, Silvia, Föreningen, Barnen, Andreasson, Sverige

Dela artikeln

25 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alingsås, prisasav , Majblomman
Alingsås tidning - 24 apr 13 kl. 15:31

Alingsåshem prisas av Skanska 

ALINGSÅS: Alingsåshem får Skanskas gröna framtidspris 2013 för sin upprustning av Brogården. Skanska och Alingsåshem har i flera år samarbetat i projektet..

Alingsås tidning - 03 jun 14 kl. 07:39

Rekordår för majblomman 

ALINGSÅS: Det blev ett rekordår för majblomman. 441 000 kronor sålde eleverna i Alingsås för, och allra bäst var Ludvig Hulldin på Lendahlsskolan..

Alingsås tidning - 13 apr 16 kl. 05:30

Nu blommar Majblomman igen

I morgon, torsdag, är det försäljningsstart för årets Majblomma. Och för en tid sedan var en trio från Alingsås HK ute och peppade barnen på Ängaboskolan. AHK-trion, bestående av spelarna Rickard Frisk och Emil Frend Öfors samt tränaren Mikael Franzén, besökte för några veckor sedan fyra klasser på Ängaboskolan och talade om den kommande majblommeförsäljningen.

Alingsås tidning - 27 nov 15 kl. 05:30

Prisas för arbete med Dammsjöås

Miljön runt torpet Dammsjöås har under senare tid genomgått en förändring – det är ett arbete som nu prisas.
Torpet Dammsjöås ägs sedan 1987 av Alingsås Hembygdsförening och Alingsås Friluftsklubb. Arbetet med att rusta upp torpet med tillhörande omgivningar uppmärksammas av den lokala Naturskyddsföreningens naturvårdspris.

Alingsås tidning - 18 jun 16 kl. 05:30

De prisas som positiva förebilder

Lisa Brynggård från Alingsås Ryttarsällskap och Rebecka Johansson från AIF Gymnastik har mottagit Alingsås Rotaryklubbs och Alingsås-Nolhaga Rotaryklubbs utmärkelse Positiv förebild. Alingsås Rotaryklubb har tillsammans med Alingsås-Nolhaga Rotaryklubb sedan år 1999 delat ut utmärkelsen Positiv förebild, för att premiera positiva förebilder i Alingsås, som verkar som föredömen för andra unga. – Vi vill visa att vi uppskattar ideella föreninar och vill premiera unga ledare, sa Mattias Börjesson från Alingsås Rotaryklubb, då han på fredagen öppnade mötet på First Hotel Grand, under vilket stipendierna delades ut efter att de församlade avnjutit en lunch.

Alingsås tidning - 07 apr 14 kl. 08:35

Majblomman börjar säljas 

ALINGSÅS: I morgon, tisdag, börjar årets försäljning av majblommor. Elever från tolv skolor i Alingsås kommun kommer att delta. Den största delen av pengarna går till barn som behöver ekonomisk hjälp..

Alingsås tidning - 21 sep 17 kl. 14:50

Prisas för sin banbrytande teknik

Nyligen fick Swedish Hydro Solutions patent på sin banbrytande teknik att rena vatten med krabbskal. Nu prisas Alingsåsföretaget i en nationell idé- och entreprenörstävling.
I veckan presenterade Swedbank vinnarna i sin tävling Swedbank rivstart.

Alingsås tidning - 15 okt 15 kl. 10:05

Lasarettet prisas igen för god strokevård

Alingsås lasarett är ett av sex sjukhus i landet som hyllas för god strokevård 2014. Det är tredje gången på fem år som Alingsås får ett omnämnande av styrgruppen för Riksstroke. Riksstroke är ett kvalitetsregister med syfte att bidra till att strokevården håller hög och jämn kvalitet i hela landet.

Alingsås tidning - 28 jan 16 kl. 08:26

Nytt pris till Alingsåsentreprenör

Han beskrivs som en vinnarskalle som tar socialt ansvar.
Alingsåsaren Tom Ericsson prisas nu återigen för den kraftiga internationella tillväxten i hans koncern Educatius Group. På onsdagskvällen hölls den nationella finalen i EY:s tävling Entrepreneur Of The Year.

Alingsås tidning - 08 feb 17 kl. 14:57

Alingsås turistbyrå prisas

Alingsås turistbyrå har utsetts till Årets turistbyrå för andra året i rad. Det är besökarna på sajten Turistmål.se som har röstat fram Alingsås turistbyrå till Årets turistmål 2016 i kategorin turistbyråer.

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 9 timmar sedan

Drabbade tågresenärer får extra ersättning

Västtrafik kommer att ge de hårdast drabbade resenärerna vid torsdagskvällens tågstopp extra kompensation. Det lovar bolagets kommunikationsstrateg Kristian Lans.
En av dem, alingsåsaren Ann Koolman, lovordar tågpersonalens insats under de fyra timmarna i det mörka och kalla tåget.

Alingsås tidning - 10 timmar sedan

P-vakt angreps av tre personer

En parkeringsvakt blev vid 11-tiden på fredagen angripen av flera personer i samband med att en felparkerad bil på Järvägsgatan skulle bötfällas. Enligt de första uppgifterna från polisen ska tre personer ha gått till angrepp mot parkeringsvakten, vilken ska ha blivit angripen fysiskt och även fått ta emot hot. Både polis och väktare larmades till platsen.

Alingsås tidning - 17 timmar sedan

Polisen söker nya volontärer

Sugen på att bli volontär hos polisen? Då har du en chans på tisdag då polisen informerar om sin volontärverksamhet.
Sedan några år tillbaka finns volontärarbete kopplat till polisen.

Alingsås tidning - Igår: 20:03

Stopp i tågtrafiken

Det är stopp i tågtrafiken mellan Stenkullen och Norsesund, vilket påverkar all trafik på Västra stambanan mellan Alingsås och Göteborg. Orsaken är ett fel på kontaktledningen, uppger Trafikverket. Tågtrafiken kan återupptas tidigast 22:00 torsdag kväll.

Alingsås tidning - Igår: 18:12

Inget avancemang för Od

Det blev förlust för Ods skola i torsdagskvällens kvartsfinal i den klassiska radiotävlingen Vi i femman. Daltstorpskolan från Tranemo kommun blev för svåra och slutresultatet skrevs till slut till 36-28. Marlene Fristedt Kuntzsch och Amandus Urdmark, som representerade Ods skola, kämpade väl men fick till slut ge sig i torsdagens kvartsfinal i Vi i femman.

Alingsås tidning - Igår: 13:05

Krock på Götaplan

Två bilar krockade på Götaplan i Alingsås vid 12.30-tiden på torsdagen. Enligt räddningstjänsten blev den ena bilen påkörd i sidan av den andra.

Alingsås tidning - Igår: 10:22

Buss ersätter tåg i helgen

På grund av banarbete ställs tågen in mellan Herrljunga och Borås till helgen och ersätts med buss, enligt särskild tidtabell. Det gäller tågtrafiken mellan klockan 07.00 och 15.

Alingsås tidning - Igår: 07:28

Brand i timmerbil

Ett av däcken på släpet till en timmerbil fattade eld på länsväg 1897, i höjd med Gisslatorp, vid midnatt natten till torsdagen. Elden spred sig till släpet och lasten men kunde snabbt släckas av räddningstjänsten. Ingen människa kom till skada.

Alingsås tidning - Igår: 06:00

Laddat med nyheter – och mat

Om du vill höra Marlene och Amandus försvara Ods skola i Vi i femman ska du ratta in P4 Sjuhärad i eftermiddag.
– Det värsta skulle vara om vi ”failar” på alla frågor, tycker Marlene.
– Vad händer då, dör vi eller?

Alingsås tidning - Igår: 06:00

Musikskola i kyrkans regi

Svenska kyrkan Alingsås ska dra igång en musikskola. Undervisningen startar vecka 11 och från vecka fem kan intresserade elever söka.
– Vi riktar oss till 10-19-åringar, säger Johan Ivarson, kyrkomusiker.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.