SVT > Ekonomi

Friday, 18 January, 02:03

SVT - 03 sep 18 kl. 22:44

Rusning efter elbilar efter nytt skattesystemFörsäljningen av elbilar och hybridbilar har ökat kraftigt. Detta sedan det nya skattesystemet bonus-malus trädde i kraft. Det visar nya siffror från bilbranschen..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

906 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rusningefter , elbilarefter , nytt, skattesystem
E24 - 23 jan 12 kl. 08:43

Grekland: kan sÄnka moms i nytt skattesystem - tidning

Den grekiska regeringen kan komma att sänka momsen som en del i ett nytt skattesystem som ska diskuteras under den kommande veckan..

DN - 28 jan 12 kl. 00:50

?Nytt skattesystem heter platt skatt?

LO-ekonomerna skriver på DN Debatt 25/1 att Sverige behöver en bred parlamentarisk skatteöversyn. Tankesmedjan Liberalerna förordar att ett nytt skattesystem med så kallad platt skatt införs, skriver Jan Rejdnell i en replik..

Västerbottens Folkblad - 25 nov 13 kl. 08:01

Nytt skattesystem skulle gynna högern

För ett par veckor sedan presenterade det fackliga idéinstitutet Katalys ett förslag till nytt skattesystem. Förslaget har förtjänster, och ett par av idéerna är rentav mycket kloka, men som helhet är det svagt. Förslaget presenterades på DN-debatt och finns i sin helhet i rapporten ”Hälften kvar och hela framtiden”.

SR - 21 mar 15 kl. 17:33

Politiker tvivlar på förslag om nytt skattesystem

Ekonomer från LO och Saco föreslår ett nytt skattesystem, med slopad värnskatt för höginkomsttagare och återinförande av arvs- och gåvoskatten. Politikerna är positiva till anslaget men tvivlar på att förslaget kommer bli av..

Blekinge Läns tidning - 21 sep 18 kl. 05:00

På menyn för ett nytt skattesystem

Riksrevisionen konstaterar att den lägre momssatsen för livsmedel är ett mycket kostsamt sätt för staten att stötta låginkomsttagare och barnfamiljer på. Såväl vänstern som högern borde lyssna: på menyn för ett nytt skattesystem står enhetlig moms högt upp. .

DN - 03 sep 15 kl. 00:05

”Framtidens välfärd kräver ett helt nytt skattesystem”


Röj upp i systemsörjan. Dagens skattesystem och trygghetssystem är krångliga, sårbara och illa anpassade för det samhälle som håller på att växa fram. Skattesystemet bör ersättas av en mer generell produktionsskatt och ett större grundavdrag lika för alla.

DN - 10 nov 15 kl. 15:02

”Komplettera nytt skattesystem med välfärdsreformer”

Folkpartiets Jan Björklund och Erik Ullenhag föreslår på DN Debatt (9/11) en omfattande skattereform. Idén är lovvärd och det är många som har pekat på behovet av ett reformerat skattesystem. Vi gjorde det på DN Debatt för två år sedan när vi hösten 2013 lade fram Katalys rapport ”Hälften kvar och hela framtiden”, skriver företrädare för Katalys..

DI - 29 apr 11 kl. 06:23

Geithner vill se nytt skattesystem

USA måste genomföra en rejäl översyn av skattesystemet för att kunna begränsa statsskulden och säkra den ekonomiska tillväxten. Det sade finansminister Timothy Geithner på torsdagskvällen, enligt Bloomberg News..

SvD - 24 apr 12 kl. 15:20

?Sverige behöver ett nytt skattesystem?

Miljöpartiet och Almega efterlyser gemensamt en större reform..

Hela Gotland - 19 dec 12 kl. 16:24

Gotland vinnare i nytt skattesystem

Gotland vinner 78 miljoner kronor på det nya skatteutjämningssystem som Finansdepartementet presenterade som förslag idag..

Fler nyheter från SVT

SVT - 13 timmar sedan

Ny brexit-omröstning i slutet av januari

Efter det svidande nederlaget tidigare i veckan gör nu Theresa May ytterligare försök att få parlamentet att godkänna ett brexitavtal. Nytt datum för omröstning är satt till den 29 januari, rapporterar AP..

SVT - I förrgår: 22:21

630 000 sparare tvingas byta fond

Omkring 630 000 pensionssparare får under våren ett brev från Pensionsmyndigheten. Orsaken är att deras fond försvinner i och med de tuffare reglerna för att stävja fiffel med premiepensionsfonderna..

SVT - 14 jan 19 kl. 22:01

Ett års respit för britter i Sverige

Risken för att Storbritannien lämnar EU utan ett utträdesavtal har ökat. Nu har den svenska regeringen tagit fram ett förslag för vad som ska hända med de britter som bor i Sverige om Storbritannien kraschar ut ur EU, skriver Dagens Nyheter..

SVT - 14 jan 19 kl. 21:27

Så påverkar uppgörelsen svenskarnas ekonomi

Den uppgörelse som nu – kanske – blir verklighet, har flera punkter som påtagligt kommer minska skatten för höginkomsttagare. Men löftena om en skattereform som även ska utjämna ekonomiska klyftor är mer oklara..

SVT - 13 jan 19 kl. 14:05

Expert: Marginal att pruta på bolånen

Flera banker har de senaste veckorna höjt sina korta boräntor. Men bolånekunder behöver inte köpa höjningarna. Det finns stora marginaler att pruta, enligt den privatekonomiska experten Annika Creutzer: – Man ska inte bara följa med och ta vad bankerna säger, säger hon..

SVT - 09 jan 19 kl. 11:21

Svenska inkassojätten Alektum stoppas i Finland

Det svenska inkassojätten Alektum, med bas i Göteborg och verksamhet i 16 länder, får inte längre bedriva inkassoverksamhet i Finland. Bolaget har fått sitt tillstånd indraget efter en rad överträdelser av lagen. Det framgår av ett beslut som SVT tagit del av..

SVT - 09 jan 19 kl. 09:13

Nordea höjer boräntor

Ytterligare en storbank, Nordea, hänger på och höjer listpriserna för sina bolåneräntor. I huvudsak är det räntor med kort löptid, tremånadersräntan som höjs, plus 0,20 procentenheter till 2,09 procent..

SVT - 01 jan 19 kl. 22:25

Lär dig känna igen butikernas knep – ”knuffa” dig till bättre beslut

Varför faller vi för butikernas knep? SVT:s Alexander Norén om nudging-teorin och hur vi kan lära oss att fatta klokare beslut..

SVT - 31 dec 18 kl. 22:30

Bra spurt men kasst börsår för Wall Street

Årets sista börsdag på Wall Street slutade i dur – men det gjorde sannerligen inte börsåret som helhet. 2018 stod för den största nedgången för de stora indexen under ett år sedan katastrofåret 2008. Och värst var december som betecknas som en av de sämsta börsmånaderna sedan depressionen..

SVT - 29 dec 18 kl. 21:13

Fler köpte second hand-kläder i jul

Årets julklapp som väljs ut av Handelns utredningsinstitut blev ju det återvunna plagget. Något som ökat intresset och försäljningen av second hand kläder inför julen. De säger de kedjor som säljer begagnade kläder som SVT Nyheter talat med..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.