Sydsvenskan > Opinion

Sunday, 18 November, 03:04

Sydsvenskan - 03 sep 18 kl. 18:30

V valspurtar med gratis kollektivtrafik till alla MalmöborVänsterpartiet vill höja skatten med en krona – och erbjuda fria resor med tåg och bussar..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Malmöbor

Dela artikeln

100 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: V valspurtarmed , gratis, kollektivtrafiktill alla , Malmöbor
BT - 01 mar 13 kl. 14:34

Gratis kollektivtrafik för Malmöbarn

Gratis lokaltrafik för alla barn i Malmö, samt en höjning av det kommunala försörjningsstödet. Det föreslår en kommission med forskare och experter, som har tagit fram förslag på hur de sociala och ekonomiska skillnaderna mellan olika delar av Malmö kan utjämnas. Syftet med höjningen av försörjningsstödet är att halvera barnfattigdomen i staden till år 2020.

BT - 09 sep 14 kl. 12:05

Gratis bilparkering i Borås city? Frågan värd att diskutera!

KD:s Förslag väckte diskussion på valdebatt om handeln i Borås Den lokala politiska debatten i Borås har varit nästan otäckt stillsam under valrörelsen. Inte för att bråk har ett egenvärde, och konstruktiv samverkan över blockgränsen har länge varit bra för invånarna och stadens utveckling. Men debatten får heller inte somna in, det sänker tilltron till demokratin och folks engagemang i stadens väl och ve.

Sydsvenskan - 05 jun 14 kl. 00:30

Malmöbor vill ha mer plats för gående

Alltfler Malmöbor reser med buss och tåg efter Citytunnelns öppnande.
48 procent av Malmöborna vill att fler gator ska upplåtas till gångtrafik, cykel och kollektivtrafik.
Det visar Malmö stads stora resvaneundersökning, där 12 444 Malmöbor tillfrågats..

Sydsvenskan - 02 sep 15 kl. 00:10

Malmöbor, att vi bor i Sorgenfrilägret är bäst för både er och oss

Kära Malmöbor, Om vi som bor i Sorgenfrilägret blir avhysta, fråntagna våra ägodelar och därmed tvingas bo på gator och i parker, om vårt läger försvinner och vi utsätts för våld i staden – är det bättre än att vi bor på tomten i kvarteret Brännaren? Vi är fattiga, på alla sätt och vis, men vi gör inte staden något ont. Vi kommer inte hit för att skapa problem utan för att tjäna pengar till våra familjer.

Skånskan - 10 nov 15 kl. 06:00

Öppen droghandel engagerar Malmöbor

MALMÖ Att polisen arbetar i det dolda är många gånger mer effektivt än att synas på gator och torg.
Det menar Malmö citys lokalpolisområdeschef Pernilla Nilsson som nu ska verkställa uppdraget att lyssna på vad Malmöborna vill att polisen ska göra.Det är tydligt att Malmöborna just nu främst vill se att polisen får bort den öppna knarkhandeln på Seved och kring Kristianstadgatan.

Skånskan - 19 jul 18 kl. 20:00

”Gör något åt våld som drabbar Malmöbor”

MALMÖ Varför patrullerar poliser inte i centrala Malmö nattetid. Varför sätts det inte upp fler övervakningskameror? Ta in militären för att skapa respekt hos de kriminella.

Skånskan - 08 jan 16 kl. 18:53

Malmöbor föreslås kunna donera träd

MALMÖ Genom att ordna speciella träddonationsarrangemang vill gatukontoret lyfta fram Malmöbornas givmilda sidor och värnande av parkmiljön.Nu får politikerna i kommunstyrelsen ta ställning till förslaget från tekniska nämnden, som har sitt ursprung i en motion från 2012 av John Roslund(M). Det är kommunfullmäktige som 2014 gav nämnden i uppdrag att utreda förslaget om träddonationer.

Skånskan - 14 jun 16 kl. 06:00

Fler Malmöbor kräver mer kultur

MALMÖ Kulturnämnden vill nästa år ha nio miljoner kronor mer i sin budget, framför allt för att kunna klara sin verksamhet när Malmös befolkning växer rekordsnabbt.Det framgår av förslaget till budgetskrivelse som politikerna får bordet i veckan. Malmös befolkning beräknas öka med 1,8 procent mellan 2016 och 2017.

Skånskan - 17 okt 18 kl. 12:11

Malmöbor dåligt förberedda för kriser

Malmö Har du en vattendunk hemma? Eller en ”alternativ värmekälla” som inte drivs av el? Har du värmeljus, vevladdare, batteridriven radio och konserver?

Skånskan - 17 okt 18 kl. 14:06

Grattis till styret från Malmöbor

MALMÖ Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) har fått många gratulationer efter att ha blivit omvald som kommunstyrelsens ordförande.
– Grattis och mitt hjärtstillestånd är över, skriver en Malmöbo.I måndags fick Katrin Stjernfeldt Jammeh kommunfullmäktiges förtroende att leda Malmö i fyra år till.

Skånskan - 02 jul 18 kl. 20:46

Malmöbor agerar i gatuteater på Seved

MALMÖ Sevedsplan står i fokus när performancegruppen ReAct! nu intar gatorna för att tillsammans med Malmöbor skapa en föreställning som utforskar området.– Vi är öppna inför att samla in kunskap om hur man beter sig, vilka platser och butiker som är viktiga för de boende och vilka minnen de har av Sevedsplan med omgivning och tillsammans skapa en fysik gatuteater, säger Anton Lejon i teatergruppen.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Drygt 250 båtar skrotade med premie

Sedan den så kallade båtskrotningspremien infördes i september har 256 båtar skrotats i landet, rapporterar Barometern med hänvisning till nyhetsbyrån Siren. Premien innebär att båtar upp till tre ton kan lämnas in konstadsfritt på drygt 20 platser i la.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Män greps med nästan 60 000 cigaretter

Två män har gripits i Ystad med närmare 60 000 cigaretter, 66 liter sprit och närmare 100 liter starköl, skriver Sydsvenskan. Männen kom med ett fordon med båt när de upptäcktes av tullen i Ystad. De misstänks för smuggling och olovlig förflyttande av p.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Minskat stöd för Macron

Stödet för Frankrikes president Emmanuel Macron har sjunkit till 25 procent, visar en ny mätning från opinionsinstitutet Ifop. Det är 4 procentenheter mindre än för en månad sedan. Mätningen publiceras dagen efter den stora protesten mot höga bensinpris.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Tonårspojke knivrånades i Lomma

Ingen är i nuläget gripen..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Portugal gruppsegrare efter mållös drabbning

0–0 borta mot Italien räckte. Portugal gnetade, drog ned tempot och säkrade sin gruppseger i Nations Leagues A-division. Italien?

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Höllviken överkörda av mästarna: "Riktigt, riktigt dåligt"

Efter storförlusten väntar uppehåll för ett slitet Höllviken..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Global Trustworthy vann på ny rekordtid

Timo Nurmos tränar fram stjärnor på rad. Global Thrustworthy heter den nya internationella topphästen. På lördagen vann han Gulddivisionen i Norge efter en imponerande insats.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Tuffa förluster att ta – värdefull erfarenhet att få

Vägen till den europeiska topphandbollen är lång och tuff..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Stökigt vid årlig manifestation i Grekland

Tusentals greker gick ut på gatorna för att uppmärksamma årsdagen av studentrevolten 1973 mot den då styrande militärjuntan. Minst 12 000 demonstrerade i Aten och cirka 7 500 i Thessaloniki. En del av deltagarna hade banderoller med slagord mot bland an.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Miljöaktivister stängde broar – 70-tal gripna

Omkring 6 000 miljöaktivister demonstrerade i centrala London genom att blockera fem broar över floden Themsen på lördagen. Innan trafiken kunde släppas på igen hade polisen gripit över 70 personer. – Demonstrationen har en direkt påverkan på andra över.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.