Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 21 November, 09:37

Nyan - 03 sep 18 kl. 15:35

Stora beslut på politikernas bord



Flera av de största politiska frågorna på många år kommer att avgöras den närmaste tiden: de sista förhandlingarna om självstyrelselagen står för dörren, kommunstrukturlagen ska klubbas i lagtinget i höst och ett beslut om en åländsk EU-parlamentsplats väntas. Alla frågorna kommer – oberoende resultat – få stora konsekvenser under lång tid framöver för det åländska samhället.
– Vi har ett år kvar av mandatperioden och nu väntar flera viktiga lagstiftningsprojekt. Det är en ny grundskolelag, en ny socialvårdslagstiftning, medieavgiften och implementeringen av flera olika direktiv, säger lantråd Katrin Sjögren (Lib). Grundskolelagen presenteras sannolikt först efter årsskiftet, men socialvårdslagen väntas komma till lagtinget under senhösten.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
EU, Katrin Sjögren, Nya Åland, ÅHS, Åland, Kanada, Häggbloms, Harald, Nyan

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stora beslut, politikernas, bord
Sydöstran - 23 maj 17 kl. 06:03

Smittoutbrott på politikernas bord

Flera till sjukhus med allvarlig magsjuka. En död i misstänkt lunginflammation. Nu lyfts smittoutbrotten på Lindebo i Bräkne-Hoby upp på politikernas bord..

NSD - 22 aug 16 kl. 19:13

Nattöppen förskola på politikernas bord

Nästa månad väntas politikerna fatta beslut om barnomsorg nattetid i Kalix..

SmålandsPosten - 28 nov 16 kl. 21:24

Julbordet har hamnat på politikernas bord i Tingsryd - igen

Julbord för anställda kom upp som en extrapunkt på fullmäktiges dagordning. Men när ärendet skulle diskuteras valde majoriteten att plocka bort punkten. Däremot ändrades ett annat beslut som tagits i Hållbar ekonomi, nämligen inackorderingsbidragen..

Kristianstadsbladet - 28 aug 18 kl. 00:01

Därför hamnar Taggen på politikernas bord

Debatten om den planerade vindkraftsparken Taggen i Hanöbukten har blossat upp på nytt sedan den hamnat på politikerna i Kristianstads bord. På onsdag ska frågan diskuteras i kommunstyrelsen..

Hela Gotland - 18 jan 12 kl. 04:00

Beslut om försäljning skjuts upp

Försäljningen av Kappelshamns hamn har legat på politikernas bord ett flertal gånger, men nu skjuts beslutet fram ytterligare en gång..

SmålandsPosten - 06 apr 18 kl. 12:30

Tingsryd: Kommunalråd vill se beslut om ny hockeyarena åt Taif

Frågan om en ny hockeyarena har handlat på politikernas bord. Tingsryds kommunalråd Mikael Jeansson (S) vill se ett inriktningsbeslut avseende en ny arena i Tingsryd. Han föreslår också att utvecklingspotten ska omvandlas till en utvecklings- och arenapott.

NSD - 24 mar 11 kl. 15:12

Time Care på politikernas bord

Det omdiskuterade schemasystemet Time Care fortsätter att vara ett problem inom Kalix kommun.- Vi måste backa och göra ett omtag, säger socialchefen Christina Karlsson..

Nya Wermlands Tidningen - 30 sep 11 kl. 12:12

Översiktsplanen på politikernas bord

Översiktsplanen för Sunne kommun närmar sig målgången. Allt fler engagerar sig och två frågor sticker ut allt mer. Hur ska en industriutbyggnad i Rottneros göras för att inte skada parken?

Nya Wermlands Tidningen - 25 jan 12 kl. 07:30

Måkeberg på politikernas bord

I dag förväntas politikerna i Åmåls kommunfullmäktige säga ja till detaljplanen för Måkeberg och Norra Hamnplan. Det kan bli startskottet för en mångmiljonsatsning på bostäder och handel..

NSD - 03 nov 14 kl. 16:35

Många ämnen på politikernas bord

Vänsterpartiet ser stora brister inom äldreomsorgen i Övertorneå och de kräver snabba åtgärder..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Stan positiv till Järsö och Nåtö

Mariehamn ska lämna in ett utlåtande över landskapsregeringens beslut om att Järsö och Nåtö ska gå över från att tillhöra Lemland till att tillhöra Mariehamn. I beredningen till styrelsens beslut ställer sig Mariehamn positiv till planerna.
Enligt förslaget till ny kommunstruktur ska Järsö och Nåtö i Lemland börja tillhöra Mariehamn.

Nyan - 1 timme sedan

Föglöfullmäktige är för en tunnel

Föglö kommunfullmäktige ”uttrycker sitt stöd för en direkt fast förbindelse mellan Föglö och Lumparland”. Man framför till landskapsregeringen att den bör bredda upphandlingen och ha med tunnelalternativet innan beslut fattas om andra utbyggnader i trafiken på nämnda sträcka. Om kortrutten byggs ut enligt nuvarande förslag, som inkluderar en färja, riskerar det att för lång tid skjuta fram en fast förbindelse, befarar fullmäktige.

Nyan - 2 timmar sedan

Zetterström om USA-resan: ”Häftigt att få köra mot eliten”

MOTORSPORT. Tävlingsmässigt blev det inte riktigt som hon hade tänkt sig.
Men ser man till själva upplevelsen är Ida Zetterström eld och lågor.

Nyan - 3 timmar sedan

Kommission tillsatt för skördeskador

Landskapsregeringen har tillsatt en skördeskadekommission för slutet av året och nästa år. Kommissionen består av representanter för de politiska partierna och producenterna.
Kommissionen ska behandla ärenden i anslutning till årets svåra skördeskador.

Nyan - 12 timmar sedan

Björkvall stannar två år till

FOTBOLL. Åland United har nu elva spelare klara för kommande säsong.
Det efter att tvåvägsspelaren Rebecca ”Becci” Björkvall kritat på ett nytt avtal, som gäller till och med 2020.

Nyan - 15 timmar sedan

Loggböcker bidrar till klimatforskning

Onsdagen den 21 november ges den trettionde årgången av Sjöhistorisk årsskrift för Åland ut. I boken finns artiklar om bland annat hur åländska segelfartygs loggböcker kan bidra till klimatforskningen och hur arbetet med Pommerns nya däck fortskridit under året. I boken finns också ett register över artiklar och fartyg som varit med i årsskriften under de senaste tio åren.

Nyan - 15 timmar sedan

Stora störningar i Facebook

Ett stort antal medier rapporterade på tisdagen att Facebook och Instagram inte fungerar korrekt, eller ligger helt nere. Problemen började vid 15-tiden och räckte i cirka en timme. Problemen förekom runtom i Europa men hårdast verkar användare i Storbritannien ha drabbats.

Nyan - 16 timmar sedan

Fyra provspelare på ingång

FOTBOLL. I slutet av veckan tar Åland United emot en kvartett provspelare.
– Det ska bli spännande att se vad de har att erbjuda, säger sportchef Mikael Virta.

Nyan - 16 timmar sedan

Finström har ny fullmäktigebas

Åke Mattsson (MSÅ) valdes i torsdags till ny ordförande i Finströms kommunfullmäktige fram till årsskiftet. Han efterträder Viveka Eriksson (Lib) som lämnar posten efter att ha flyttat från kommunen. Vice ordförande blir Rolf Karlsson (C).

Nyan - 18 timmar sedan

”Nordens mest ojämställda parlament”

Könsfördelningen i lagtinget och sjömäns möjlighet att e-rösta var de två stora frågorna när förslaget till ny vallag debatterades i lagtinget.
Pernilla Söderlund (Lib) konstaterade att den åtgärd med målet att främja jämställdheten som fanns med i arbetsgruppens förslag inte finns med i lagförslaget. – Vi sitter i Nordens mest ojämställda parlament och vi har en vallag framför oss som inte syftar till att öka jämställdheten i parlamentet, sa hon.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.