Nyan > Svenskfinland

Saturday, 19 January, 01:52

Nyan - 03 sep 18 kl. 15:35

Stora beslut på politikernas bordFlera av de största politiska frågorna på många år kommer att avgöras den närmaste tiden: de sista förhandlingarna om självstyrelselagen står för dörren, kommunstrukturlagen ska klubbas i lagtinget i höst och ett beslut om en åländsk EU-parlamentsplats väntas. Alla frågorna kommer – oberoende resultat – få stora konsekvenser under lång tid framöver för det åländska samhället.
– Vi har ett år kvar av mandatperioden och nu väntar flera viktiga lagstiftningsprojekt. Det är en ny grundskolelag, en ny socialvårdslagstiftning, medieavgiften och implementeringen av flera olika direktiv, säger lantråd Katrin Sjögren (Lib). Grundskolelagen presenteras sannolikt först efter årsskiftet, men socialvårdslagen väntas komma till lagtinget under senhösten.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
EU, Katrin Sjögren, Nya Åland, ÅHS, Åland, Kanada, Häggbloms, Harald, Nyan

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stora beslut, politikernas, bord
Sydöstran - 23 maj 17 kl. 06:03

Smittoutbrott på politikernas bord

Flera till sjukhus med allvarlig magsjuka. En död i misstänkt lunginflammation. Nu lyfts smittoutbrotten på Lindebo i Bräkne-Hoby upp på politikernas bord..

NSD - 22 aug 16 kl. 19:13

Nattöppen förskola på politikernas bord

Nästa månad väntas politikerna fatta beslut om barnomsorg nattetid i Kalix..

SmålandsPosten - 28 nov 16 kl. 21:24

Julbordet har hamnat på politikernas bord i Tingsryd - igen

Julbord för anställda kom upp som en extrapunkt på fullmäktiges dagordning. Men när ärendet skulle diskuteras valde majoriteten att plocka bort punkten. Däremot ändrades ett annat beslut som tagits i Hållbar ekonomi, nämligen inackorderingsbidragen..

Kristianstadsbladet - 28 aug 18 kl. 00:01

Därför hamnar Taggen på politikernas bord

Debatten om den planerade vindkraftsparken Taggen i Hanöbukten har blossat upp på nytt sedan den hamnat på politikerna i Kristianstads bord. På onsdag ska frågan diskuteras i kommunstyrelsen..

Hela Gotland - 18 jan 12 kl. 04:00

Beslut om försäljning skjuts upp

Försäljningen av Kappelshamns hamn har legat på politikernas bord ett flertal gånger, men nu skjuts beslutet fram ytterligare en gång..

SmålandsPosten - 06 apr 18 kl. 12:30

Tingsryd: Kommunalråd vill se beslut om ny hockeyarena åt Taif

Frågan om en ny hockeyarena har handlat på politikernas bord. Tingsryds kommunalråd Mikael Jeansson (S) vill se ett inriktningsbeslut avseende en ny arena i Tingsryd. Han föreslår också att utvecklingspotten ska omvandlas till en utvecklings- och arenapott.

NSD - 24 mar 11 kl. 15:12

Time Care på politikernas bord

Det omdiskuterade schemasystemet Time Care fortsätter att vara ett problem inom Kalix kommun.- Vi måste backa och göra ett omtag, säger socialchefen Christina Karlsson..

Nya Wermlands Tidningen - 30 sep 11 kl. 12:12

Översiktsplanen på politikernas bord

Översiktsplanen för Sunne kommun närmar sig målgången. Allt fler engagerar sig och två frågor sticker ut allt mer. Hur ska en industriutbyggnad i Rottneros göras för att inte skada parken?

Nya Wermlands Tidningen - 25 jan 12 kl. 07:30

Måkeberg på politikernas bord

I dag förväntas politikerna i Åmåls kommunfullmäktige säga ja till detaljplanen för Måkeberg och Norra Hamnplan. Det kan bli startskottet för en mångmiljonsatsning på bostäder och handel..

NSD - 03 nov 14 kl. 16:35

Många ämnen på politikernas bord

Vänsterpartiet ser stora brister inom äldreomsorgen i Övertorneå och de kräver snabba åtgärder..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 6 timmar sedan

Minister är för köttmärkning

Finland har för avsikt att anta en förordning som kräver att restauranger ursprungsmärker kött.
Förordningen gäller inte automatiskt på Åland, men minister Camilla Gunell (S) ställer sig positiv till att anta den som blankettlag. – Det är en jättebra förordning, speciellt nu efter torkan då vi vill uppmana att äta åländskt kött.

Nyan - 7 timmar sedan

Professor om självstyrelsen

Professor Jan Sundberg håller ett lunchseminarium om det åländska självstyrets kvaliteter nästa vecka på onsdag, den 23 januari. Har Åland tillräcklig beredskap att axla ett större politiskt och administrativt ansvar? Det är temat för Jan Sundbergs föreläsning.

Nyan - 8 timmar sedan

Ännu oklart om fjärrvärme

Infrastrukturnämnden diskuterade det nya bostadsområdet Södra Lillängen i södra stan på sitt senaste möte, men några beslut om projekteringen har inte ännu fattats. Det fattas ännu ett beslut om fjärrvärme ska dras till området, men när det är bestämt ska området projekteras, för att efter det lämnas ut på entreprenad. Enligt infrastrukturdirektör Kai Söderlund finns det just nu ingen tidsplan för projektet.

Nyan - 8 timmar sedan

Nya äventyrslopp att vänta på Åland

MULTISPORT. Inom en snar framtid kan det bli aktuellt med ytterligare äventyrslopp på Åland. .

Nyan - 11 timmar sedan

Åsa Ceder lämnar Alandia

Efter 17 år inom Alandia Försäkring, varav de senaste 14 åren som vd för Pensions-Alandia, lämnar Åsa Ceder försäkringsgruppen, skriver bolaget i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen. Enligt pressmeddelandet är ”Den företagsledningsfunktion som hon har haft är inte längre affärsmässigt försvarbar.” Anna Björkroos anna.

Nyan - 11 timmar sedan

Nära kollission mellan vajerfärjan och fraktfartyg

En ”nära på situation” mellan ett fraktfartyg och en vajer färja har inträffat i den åländska skärgården idag, skriver gränsbevakningen på twitter. Enligt Ålands radio handlar det om Ängsösundsfärjan och ett brittiskflaggat fartyg. Sjöbevakningen har påbörjat en förundersökning.

Nyan - 12 timmar sedan

Östersjösamtal i ny podcast

Samtal runt Östersjön, heter en ny podcast som lanseras av Östersjöfonden.

Östersjöfonden fyller 30 år i år och firar detta bland med en ny episod av Samtal runt Östersjön varje månad under hela året. Serien inleds med ett specialavsnitt med Östersjöfondens grundade Anders Wiklöf och fondens vd Lotta Nummelin.

Nyan - 14 timmar sedan

Operapremiär om en vecka

Författaren Ulla-Lena Lundberg är på visit i Mariehamn från Diktarhemmet i Borgå, där hon numera bor. .

Nyan - 15 timmar sedan

Ålandsinspirerat för sportkläder

Den svenska branschtidskriften Sportfack skriver att det svenska varumärket Tretorn tillsammans med finska Makia ska lansera en seglingskollektion under namnet Peace Islands, med inspiration från Åland. – Åland har en lång sjöfartshistoria och är i dag en mötesplats för många seglingsentusiaster, framhålls i lanseringen. Enligt Sportfack ska serien bestå av regnkläder, stövlar, stickade tröjor och accessoarer, och visas upp i januari på Pitti Uomo-mässan i Florens.

Nyan - 16 timmar sedan

Verksamhetsledaren polisanmäld

Styrelsen för Ålands bildningsförbund har polisanmält verksamhetsledaren Mikael Erickson för att försöka få klarhet vart förbundets pengar tagit vägen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.