Nyan > Svenskfinland

Sunday, 21 April, 00:55

Nyan - 03 sep 18 kl. 15:35

Stora beslut på politikernas bordFlera av de största politiska frågorna på många år kommer att avgöras den närmaste tiden: de sista förhandlingarna om självstyrelselagen står för dörren, kommunstrukturlagen ska klubbas i lagtinget i höst och ett beslut om en åländsk EU-parlamentsplats väntas. Alla frågorna kommer – oberoende resultat – få stora konsekvenser under lång tid framöver för det åländska samhället.
– Vi har ett år kvar av mandatperioden och nu väntar flera viktiga lagstiftningsprojekt. Det är en ny grundskolelag, en ny socialvårdslagstiftning, medieavgiften och implementeringen av flera olika direktiv, säger lantråd Katrin Sjögren (Lib). Grundskolelagen presenteras sannolikt först efter årsskiftet, men socialvårdslagen väntas komma till lagtinget under senhösten.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
EU, Katrin Sjögren, Nya Åland, ÅHS, Åland, Kanada, Häggbloms, Harald, Nyan

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stora beslut, politikernas, bord
Sydöstran - 23 maj 17 kl. 06:03

Smittoutbrott på politikernas bord

Flera till sjukhus med allvarlig magsjuka. En död i misstänkt lunginflammation. Nu lyfts smittoutbrotten på Lindebo i Bräkne-Hoby upp på politikernas bord..

NSD - 22 aug 16 kl. 19:13

Nattöppen förskola på politikernas bord

Nästa månad väntas politikerna fatta beslut om barnomsorg nattetid i Kalix..

SmålandsPosten - 28 nov 16 kl. 21:24

Julbordet har hamnat på politikernas bord i Tingsryd - igen

Julbord för anställda kom upp som en extrapunkt på fullmäktiges dagordning. Men när ärendet skulle diskuteras valde majoriteten att plocka bort punkten. Däremot ändrades ett annat beslut som tagits i Hållbar ekonomi, nämligen inackorderingsbidragen..

UT - 06 mar 19 kl. 06:00

Inköp av konst i tunneln på politikernas bord

Kommunen överväger att köpa in konstverket Nocturne i tågtunneln för 200 000 kronor och ska fatta beslut i frågan på torsdag. .

Kristianstadsbladet - 28 aug 18 kl. 00:01

Därför hamnar Taggen på politikernas bord

Debatten om den planerade vindkraftsparken Taggen i Hanöbukten har blossat upp på nytt sedan den hamnat på politikerna i Kristianstads bord. På onsdag ska frågan diskuteras i kommunstyrelsen..

Hela Gotland - 18 jan 12 kl. 04:00

Beslut om försäljning skjuts upp

Försäljningen av Kappelshamns hamn har legat på politikernas bord ett flertal gånger, men nu skjuts beslutet fram ytterligare en gång..

SmålandsPosten - 06 apr 18 kl. 12:30

Tingsryd: Kommunalråd vill se beslut om ny hockeyarena åt Taif

Frågan om en ny hockeyarena har handlat på politikernas bord. Tingsryds kommunalråd Mikael Jeansson (S) vill se ett inriktningsbeslut avseende en ny arena i Tingsryd. Han föreslår också att utvecklingspotten ska omvandlas till en utvecklings- och arenapott.

BT - 30 jan 19 kl. 18:03

Beslut om nedlagd mottagning skjuts upp – igen

I november stängdes öron-näsa-halsmottagningen på Säs i Skene trots att politikerna inte sagt ja till det. På fredag var det meningen att ärendet skulle upp på politikernas bord, men nu har det återigen flyttats fram. – Det är väldigt konstigt, säger Lars-Inge Andersson (KD), som tidigare suttit med i sjukhusstyrelsen..

NSD - 24 mar 11 kl. 15:12

Time Care på politikernas bord

Det omdiskuterade schemasystemet Time Care fortsätter att vara ett problem inom Kalix kommun.- Vi måste backa och göra ett omtag, säger socialchefen Christina Karlsson..

Nya Wermlands Tidningen - 30 sep 11 kl. 12:12

Översiktsplanen på politikernas bord

Översiktsplanen för Sunne kommun närmar sig målgången. Allt fler engagerar sig och två frågor sticker ut allt mer. Hur ska en industriutbyggnad i Rottneros göras för att inte skada parken?

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

IFK vann enkelt – trots en man mindre

FOTBOLL. Trots att IFK Mariehamn tvingades spela med en man mindre under stora delar av lördagens hemmapremiär lyckades man ändå besegra fjolårstvåan RoPS Bara 26 minuter in i matchen fick IFK-mittfältaren Robert ”Robbie” Crawford rött kort, efter en hög och farlig – men ändå oavsiktlig – spark mot en motståndare.
Trots utvisningen vann IFK ändå mot RoPS med 2-0.

Nyan - 6 timmar sedan

Körde grovt rattfull utan körkort

Polisen fick in en anmälan om eventuellt rattfylleri i Mariehamn under lördagen. När man hittade fordonet blåste föraren 1,93 promille. Dessutom saknade hen körkort.

Nyan - 9 timmar sedan

Militärfartyg övernattar på Åland

Militärfartyget Naantali syntes köra förbi Västra hamnen på lördagseftermiddagen. Enligt landshövding Peter Lindbäck är dock allt i sin ordning. – Besöket är förhandsanmält och fullt i enlighet med konventionerna om demilitariseringen och neutraliseringen.

Nyan - 12 timmar sedan

Wiklöf-biografi i höst

En biografi över Anders Wiklöf, den fjärde och sista delen av Karin Erlandssons succéartade serie Legenden om ögonstenen, den avslutande delen av Sanna Tahvanainens romantrilogi – Schildts & Söderströms höstkatalog bjuder på en hel del läsgodis, och mycket av det med åländsk koppling. .

Nyan - 13 timmar sedan

Barnmorskor på påskmarknad för att hjälpa

Trots att långfredagens soliga och varma väder hade hunnit försvinna till lördagen var det ändå nästan trångt på Torget i Mariehamn när den årliga påskmarknaden ordnades. Redan på förmiddagen vimlade det av besökare och försäljare. Vid ett försäljningsstånd står Ålands barnmorskeförening.

Nyan - 16 timmar sedan

Flera trafikanter fick anmärkning

Flera förare i trafiken fick anmärkning av polisen på långfredagen. Vissa körde fortfarande med vinterdäck, medan andra förare inte hade körkortet med sig eller inte använde säkerhetsbälte. En förare körde 144 kilometer i timmen på 90-sträcka på Nya Godbyvägen i Jomala Ingby.

Nyan - Igår: 16:55

Nyförvärv med försvunnen kulturmiljö

Önningebymuseet har fått två ny tavlor av Elin Danielson-Gambogi (1861–1919), som kom med i kolonin från början 1886 och vistades i Önningeby under längre perioder fram till 1892. Hösten 1901 besökte hon åter Åland – då tillsammans med sin italienske make Raffaello Gambogi, berättar Kjell Ekström vid museet i ett pressmeddelande. Han betecknar nyförvävven, som har inköpts från två privatpersoner, som ”betydande”: en oljemålning från 1892 med motiv från Västra Hinders (kvarn och mangårdsbyggnad) samt en större kolteckning från 1889 som visar en suggestiv interiör med två spinnande kvinnor.

Nyan - Igår: 10:44

Somnade på bussen

Under natten till långfredagen anmälde en bussförare till polisen att en passagerare somnat på bussen. Föraren hade inte lyckats väcka personen när bussen nått slutstationen. Polisen kom dit och lyckades väcka passageraren, som sedan kunde ta sig hem på egen hand.

Nyan - Igår: 09:44

Flera fortkörningar under natten

Under natten till långfredagen påträffade polisen flera fortkörare. En förare körde 131 kilometer i timmen på en 90-sträcka på Nya Godbyvägen i Jomala. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.

Nyan - I förrgår: 19:09

Våren ställer till det för pollenallergikerna

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.