Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 18 February, 12:57

Liknande nyheter

Taggar: Politikernas, arvoden, granskade, skärpningav , regler, föreslås
SmålandsPosten - 15 feb 14 kl. 00:31

Domstolarna dömer utan proportion

Regeringen har tillsatt en utredning med uppdrag att se över hur straffrättsliga regler kan skärpas för att motverka organiserad brottslighet. I går kom utredningen med ett delbetänkande som föreslår två förändringar. Påföljden för grovt vapenbrott ska höjas från lägst sex månader till lägst ett års fängelse.

Världen Idag - 17 okt 17 kl. 15:57

Konfessionella friskolor utreds

Inom kort släpps direktiven till den utredning om konfessionella friskolor som aviserades av utbildningsminister Gustaf Fridolin (MP) för ett år sedan. I helgen framkom att regeringen också vill höja kraven på den som vill driva en konfessionell skola. – De kristna skolorna är vana vid att bli granskade och välkomnar en skärpning.

Helsingborgs Dagblad - 07 mar 15 kl. 04:00

Är det fortfarande fult med elitskolor?

Svar till Bo Sjögren, Rydebäck, och rubriken Sätt betyg från årskurs ett, HD 27/2i.Jag kan enbart vidimera varje argument du påvisar i din insändare. Av egen erfarenhet vet jag vikten av att få betyg från årskurs ett och kan också referera till 1953.

Nerikes Allehanda - 04 apr 16 kl. 17:07

Nej, det var ingen lugn söndagskväll

Folkfest, kallas det visst. Hundratals fotbollssupportrar som super sig fulla på stans barer, kissar i trappuppgångar, muckar gräl med varandra och i samlad trupp marscherar över gator och torg och skriker könsord. ”En lugnare kväll än förväntat”, beskrev Annika Laestadius, lokalpolisområdeschef för Örebropolisen söndagskvällen, efter ÖSK:s nederlag mot Djurgården på Behrn Arena.

Cornucopia - 07 nov 17 kl. 16:50

HD: Fem helautomatiska AK att likställa med hembygd pistol

Högsta domstolen har nu fastställt vad som inte är ett synnerligen grovt vapenbrott, utan istället ska dömas till halva straffskalan av grovt vapenbrott. Nämligen att knalla runt med fem helautomatiska militära automatkarbiner, laddade magasin och 379 skarpa patroner på allmän plats. Brottet klassas istället som grovt likt att ha en hemmaombygd signalpistol och domarna blir ett år och åtta månader (ute efter kanske halva tiden) samt i ett fall ungdomsvård i sex månader.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Brøndbytränare sparkas: "Känns overkligt"

För Brøndbysvenskarna Simon Tibbling och Simon Hedlund innebar måndagen dramatiska besked. Under morgonen meddelade klubben att tränaren Alexander Zorniger får sparken med omedelbar verkan. Ett besked, som enligt lagets anfallare Benedikt Röcker, kom so.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Wozniacki om sjukdomen: "Tär på en mentalt"

2017 diagnostiserades Caroline Wozniacki med kronisk ledgångsreumatism. Inför veckans WTA-turnering i Dubai berättar tennisstjärnan för danska TV2 om hur hon försöker att inte låta sjukdomen styra vardagen. – Energin är inte riktigt där på samma sätt oc.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Tjuvar tog 25 läsplattor från skola i centrum

Bytet och gärningsmän var redan borta när polisen kom...

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Kurder i Syrien ber om internationell styrka

Kurderna i norra Syrien behöver hjälp att skydda sig från attacker från Turkiet. Det anser Aldar Khalil, en högt uppsatt tjänsteman. – Frankrike kan lägga ett förslag till säkerhetsrådet (i FN, reds anm) om vårt beskydd och föreslå en internationell sty.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

OECD tror Portugal klår EU-prognosen

Exportindustrins tillväxt bromsar in i Portugal, men ett lyft för investeringar beräknas göra att landets BNP-tillväxt i år hamnar på 2,1 procent, enligt den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD. Det är samma tillväxt som Portugal enligt preliminära.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Villainbrott på Nedre

Granne upptäckte att källardörren stod öppen..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Litauisk EU-kommissionär vill bli president

Litauiske Vytenis Andriukaitis och slovakiske Maros Sefcovic är just nu kollegor i EU-kommissionen. Snart är de måhända i stället kollegor som presidenter. Andriukaitis har i alla fall beviljats ledigt för att kunna kampanja i vårens litauiska president.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Regeringen har inte en aning om vad man ska göra med IS-jihadisterna – och deras barn

Ta hem dem och döm dem! uppmanar USA:s president Donald Trump..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Degerfors köper minst privat utförd omsorg

Kommunerna köpte kärnverksamhet – vård, omsorg och utbildning – för 113 miljarder kronor 2017. Det motsvarar 18 procent av kommunernas totala kostnad. Det allra mesta (motsvarande 16 procent) köptes av bolag och andra privata aktörer, medan resten köpte.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

9 tips om vad du kan göra på sportlovet i Landskrona

Rikt utbud av aktiviteter för skollediga..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.