GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 14 December, 15:39

Liknande nyheter

Taggar: , går, Sverigetill VM
Alliansfritt Sverige - 22 aug 13 kl. 10:46

Föreställ dig att Sverige är ett land där klyftorna ökar och fattiga får det sämre, okej, du kan sluta låtsas

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) begår debattartikel så fylld av snömos att man tror att den handlar om snöröjning och inte sjukförsäkringen. Kristersson kör en ful argumentation som medveten utlämnar viktiga fakta. Till och med titeln är fulspelande "Sverige ska vara ett land av inspirerande klassresor" (vår fetning).

Alliansfritt Sverige - 06 dec 11 kl. 17:03

Sverige får katastrofsiffror i klimatranking

MILJÖ. Enligt Alliansen har Sverige världens bästa miljöpolitik. Det finns många, många sätt att såga det påståendet på.

Alliansfritt Sverige - 27 jan 14 kl. 11:29

[Pressmeddelande] Alliansfritt Sverige vill ha folkfinansierad aktivistplattform och valrörelse

Alliansfritt Sverige inleder idag sin valrörelse och framtidsarbete för ett alliansfritt Sverige. Därför lanseras under dagen den kampanjen En av tusen. Kortfattat är En av tusen är en donationsplattform för en folkfinansierad framtid för bloggen.

Alliansfritt Sverige - 06 feb 14 kl. 15:45

Sverige har fått en ny socialtjänst och det kallas för frivilligorganisationer

En sak som Sverige sedan andra världskriget har förknippats med är den så kallade ”svenska modellen”, där alla människor garanteras någon form av trygghet i form av ekonomiskt stöd och liknande. Modellen har blivit prisad många gånger om internationellt och flera andra länder runtom i världen har tagit efter och infört liknande välfärdssystem. Men det var då det.

Alliansfritt Sverige - 29 jan 12 kl. 16:45

Sverige rasar på miljölistorna


MILJÖRAS. Sveriges miljöpolitik får inte längre bara kritik från den samlade miljörörelsen. Nu rasar även Sverige på forskarnas listor över länders miljöarbete.

Alliansfritt Sverige - 21 maj 12 kl. 13:00

Rapport varnar: Sverige på väg bort från den svenska modellen


VARNING. Sverige tappar sin plats i den internationella trygghetsligan i rasande fart. Värst är det med vår A-kassa där vi gått från att ha den näst högsta till att ligga under snittet i en internationell jämförelse.

Alliansfritt Sverige - 04 apr 13 kl. 12:32

Sverige i snart EU-domstolen för visstidsanställningar

Smörgårdsbord för arbetsgivare. Bild: Max Gustafson
NOTIS. Alliansen försöker gång på gång visa handlingskraft mot arbetslösheten genom att uppfinna den ena nya anställningsformen efter den andra.

Alliansfritt Sverige - 15 maj 13 kl. 08:38

Klyftorna ökar snabbast i Sverige

KLYFTOR. OECD rapporterar att Sverige är det land vars klyftor har ökat mest de senaste 20 åren. Andelen fattiga har fördubblats under perioden från under 4 % till över 9 %.

Alliansfritt Sverige - 29 maj 13 kl. 09:17

Moderatpolitiker: ?okontrollerad invandring? kommer leda till inbördeskrig Sverige

Olle Engström (M) är ledamot i Borås kommunfullmäktige. Han skriver idag en debattartikel i Borås Tidning där han lägger ut texten om invandring och oroligheterna i några Stockholmsförorter under rubriken Okontrollerad invandring orsak till upploppen. Nu är det inte alltid den som skriver debattartikeln som sätter rubriken så vi ska inte döma innehållet innan vi läst artikeln.

Alliansfritt Sverige - 30 jul 14 kl. 22:16

Om du oroar dig för dina släktingar på äldreboenden svartmålar du Sverige

Igår släppte Socialdemokraterna sin första valfilm. Det handlade om en man som oroade sig över hur hans mamma har det på sitt äldreboende. Moderaternas partisekreterare Kent Persson svarade direkt: Det är tydligt att Socialdemokraterna går till val på att svartmåla Sverige.

Alliansfritt Sverige - 02 jan 11 kl. 14:54

Hanna: Pensionärerna gör Sverige till ett U-landNOTIS. Centerpartiets kommunalråd i Uppsala, Stefan Hanna, fortsätter att leverera. Efter tjockisskatten och bidragsknarket kommer nu det svarta hålet.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Terrormisstänkt häktad

En man i 20-årsåldern har häktats, misstänkt för stämpling till terroristbrott och för grovt vapenbrott. Mannen greps i västra Sverige på torsdagen..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

TT-FLASH: Terrormisstänkt häktas

En man i 20-årsåldern häktas på sannolika skäl misstänkt för stämpling till terroristbrott och grovt vapenbrott..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Barnkören räddar en spretig julsaga

Fredrik Österblom ser En julsaga med väl högt tempo på Göteborgsoperan..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Museiavgifter dröjer tre månader

Besökare på statliga museer får gå in gratis ett tag till. Entréavgifterna återinförs senare än vad museerna befarat..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

May vill ha mer av EU-ledarna

EU-ledarnas försäkringar om brexit räcker inte för den brittiska premiärministern Theresa May. Hon kräver mer för att kunna få utträdesavtalet godkänt på hemmaplan..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Omstridd premiärminister uppges avgå

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Därför säger vi nej till ordningsvakter

Under veckan som gått har vi fått många frågor, synpunkter och en del kritik för att vi avslog ansökan från Göteborgs kommun om att låta ordningsvakter patrullera på vissa platser i centrala stan. Jag ska försöka förklara hur vi hamnade i det ställningstagandet, skriver Erik Nord, chef för polisområde Storgöteborg..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Efter åtalet – Östersunds ordförande avgår

Östersunds ordförande Daniel Kindberg avgår. Kindberg står åtalad för bland annat grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott. "Jag vill ge föreningen arbetsro", säger han..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Minister skeptisk till att IS utfört dådet

Terrorgruppen IS säger sig ligga bakom dådet i Strasbourg, men Frankrikes inrikesminister är skeptisk. Julmarknaden där tre personer sköts ihjäl har öppnat igen..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Engelskspråkiga separatister friges i Kamerun

Närmare 300 personer som gripits i samband med oroligheterna i Kamerun kommer att friges, meddelar landets försvarsminister Joseph Beti Assomo. Samtidigt manar USA till dialog mellan parterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.