DN > Nyheter

Wednesday, 19 December, 14:19

DN - 03 sep 18 kl. 09:19

Bergmanfestivalen: Teater som rak politik mitt i valrörelsen.En föreställning som hamnar mitt i dagsdebatten, till och med i valrörelsen. Frågorna om identitet och människors maskspel laddas med rak politik, skriver DN:s recensent Ingegärd Waaranperä. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
DN, Ingegärd Waaranperä

Dela artikeln

22 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bergmanfestivalen, Teatersom , rak, politikmitt i , valrörelsen
GöteborgsPosten - 14 sep 18 kl. 22:17

Rak politik med Kapten Röd

I kväll driver han sin politik på ett rakare sätt än någon partiledare har gjort under den gångna veckan, skriver Sofia Andersson..

Kristianstadsbladet - 11 jan 14 kl. 06:55

Barn, teater och politik

Idag fyller Sven Wollter 80 år och har samlat sina eftertankar i bilder och ord. Kulturskribent PA Ydrefelt tycker ”Pojke med pilbåge” är en vacker bok, som rymmer en historia värd att lyssna till.
Någon gång i sjuttiotalets början.

Sydöstran - 26 aug 18 kl. 22:55

Kjell Bergqvist om film, teater och politik

– Kom i tid och kan dina repliker. Var dig själv, inte kostymen du har på dig. Och fastna inte i ett fack..

NT - 20 feb 12 kl. 16:07

Bergmanfestivalen blickar framåt och utåt

Bergmanfestivalen har frigjort sig från Bergman. Till årets festival har ledningen blickat österut och hittat angelägen teater om en hård verklighet..

DN - 27 aug 18 kl. 10:10

Scenrecension: Bergmanfestivalen inleds inspirerat med teater om samtidens chocker

Årets Bergmanfestival på Dramaten inleds med Falk Richters pjäs ”Safe”. Det är, skriver DN:s Jacob Lundström, inspirerad teater om hyperverklighetens folk, som inte kan höra Guds tystnad för allt brus..

YLE - 05 sep 15 kl. 18:53

Pjäs på Wasa Teater lär dagisbarn tolerans

Lurvis och Rynkel vaknar upp i sin vita, rena värld. De är klädda i vitt, från de vita stickade tofflorna till de vita hattarna. Vitt är normen och det vackra – lite som hemmen i inredningstidningarna de senaste åren.

Kristianstadsbladet - 30 jun 14 kl. 10:29

Almedalen: Spelplats för politisk teater

Özz Nûjen spelar statsminister, The Knife agerar i en anti-nationalistisk kabaré och Uppsala stadsteater gör ett unikt gästspel. Scenkonsten har blivit ett viktigt sätt att tränga igenom bruset i Almedalen.
- Jag tror att man faktiskt har vaknat upp lite grand och insett att politik inte är något vi kan släppa taget om.

Trelleborgs Allehanda - 30 jun 14 kl. 10:29

Almedalen: Spelplats för politisk teater

Özz Nûjen spelar statsminister, The Knife agerar i en anti-nationalistisk kabaré och Uppsala stadsteater gör ett unikt gästspel. Scenkonsten har blivit ett viktigt sätt att tränga igenom bruset i Almedalen.
- Jag tror att man faktiskt har vaknat upp lite grand och insett att politik inte är något vi kan släppa taget om.

Sydsvenskan - 18 feb 15 kl. 14:08

Stubø vill syresätta svensk teater

Fler produktioner på stora scenen, en fortsatt satsning på barn och unga och större fokus på Bergmanfestivalen. Så tänker sig den nye Dramatenchefen framtiden. Själv ska Eirik Stubø regissera en teaterversion av Ingmar Bergmans "Den goda viljan"..

Västerbottens Folkblad - 18 feb 15 kl. 14:08

Stubø vill syresätta svensk teater

Fler produktioner på stora scenen, en fortsatt satsning på barn och unga och större fokus på Bergmanfestivalen. Så tänker sig den nye Dramatenchefen framtiden. Själv ska Eirik Stubø regissera en teaterversion av Ingmar Bergmans ”Den goda viljan”.

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Misstänkt bomb var attrapp

Den misstänkta bomben som gjorde att ett stort område i Göteborg spärrades på tisdagen av var en ofarlig attrapp, rapporterar lokala medier..

DN - 3 timmar sedan

Varning för flygstopp vid Brexit – EU planerar nödåtgärder

Flygstopp och inga givna uppehållstillstånd för britter i EU-länder väntar om Storbritanniens utträde sker utan avtal. EU-kommissionen väntas i dag, onsdag, ändå mana till en kortare övergångsperiod för att lindra den eventuella smällen i slutet av mars..

DN - 3 timmar sedan

Ole Gunnar Solskjär tar över Manchester United

Det blir en norrman som tar över Manchester United efter att José Mourinho fått sparken.  Ole Gunnar Solskjär blir tillfällig tränare säsongen ut, meddelar klubben..

DN - 4 timmar sedan

Ny hypersnabb Musktunnel testas

Den första tunneln i Elon Musks nya projekt för att skapa en ny, hypersnabb transportlinje för bilar har presenterats. Premiären sker i Los Angeles och tanken är att projektet ska expandera och lanseras i fler städer..

DN - 5 timmar sedan

Räntefönstret på väg smälla igen

Höja styrräntan eller låta den vara oförändrad? I morgon lämnar Riksbanken nytt besked och händer inget nu finns risken att räntan lämnas oförändrad även i februari, enligt analytiker..

DN - 5 timmar sedan

Insatser kom försent – trots omfattande provfusk

Gång på gång spreds uppgifter och facit i förväg bland elever som skulle skriva nationella prov. Skolmyndigheterna försökte stävja fusket men insatserna kom för sent, enligt Riksrevisionens granskning..

DN - 9 timmar sedan

En anhållen för Järfällaöverfall

En person har anhållits efter flera överfall i Järfälla, nordväst om Stockholm. Polisen uppger för Aftonbladet  att bakgrunden är ett intensivt utredningsarbete..

DN - 8 timmar sedan

Två unga migranter tros ha mördats i Mexiko

Tredje pojke undkom attack i Tijuana, enligt Honduras ambassadör..

DN - 9 timmar sedan

700 kallas till kontroll efter tbc-larm: ”Unik händelse”

En person som har lungsjukdomen tuberkulos har vistats i en hälsocentral och tandvårdsklinik i Luleå kommun, rapporterar SVT Nyheter Norrbotten..

DN - 9 timmar sedan

”Inte konstigt att mina elever är skoltrötta”

Betygen har gjort att allt kretsar kring bedömning, inte lärande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.