DN > Nyheter

Tuesday, 16 October, 07:26

DN - 03 sep 18 kl. 09:19

Bergmanfestivalen: Teater som rak politik mitt i valrörelsen.En föreställning som hamnar mitt i dagsdebatten, till och med i valrörelsen. Frågorna om identitet och människors maskspel laddas med rak politik, skriver DN:s recensent Ingegärd Waaranperä. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
DN, Ingegärd Waaranperä

Dela artikeln

22 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bergmanfestivalen, Teatersom , rak, politikmitt i , valrörelsen
GöteborgsPosten - 14 sep 18 kl. 22:17

Rak politik med Kapten Röd

I kväll driver han sin politik på ett rakare sätt än någon partiledare har gjort under den gångna veckan, skriver Sofia Andersson..

Kristianstadsbladet - 11 jan 14 kl. 06:55

Barn, teater och politik

Idag fyller Sven Wollter 80 år och har samlat sina eftertankar i bilder och ord. Kulturskribent PA Ydrefelt tycker ”Pojke med pilbåge” är en vacker bok, som rymmer en historia värd att lyssna till.
Någon gång i sjuttiotalets början.

Sydöstran - 26 aug 18 kl. 22:55

Kjell Bergqvist om film, teater och politik

– Kom i tid och kan dina repliker. Var dig själv, inte kostymen du har på dig. Och fastna inte i ett fack..

NT - 20 feb 12 kl. 16:07

Bergmanfestivalen blickar framåt och utåt

Bergmanfestivalen har frigjort sig från Bergman. Till årets festival har ledningen blickat österut och hittat angelägen teater om en hård verklighet..

DN - 27 aug 18 kl. 10:10

Scenrecension: Bergmanfestivalen inleds inspirerat med teater om samtidens chocker

Årets Bergmanfestival på Dramaten inleds med Falk Richters pjäs ”Safe”. Det är, skriver DN:s Jacob Lundström, inspirerad teater om hyperverklighetens folk, som inte kan höra Guds tystnad för allt brus..

YLE - 05 sep 15 kl. 18:53

Pjäs på Wasa Teater lär dagisbarn tolerans

Lurvis och Rynkel vaknar upp i sin vita, rena värld. De är klädda i vitt, från de vita stickade tofflorna till de vita hattarna. Vitt är normen och det vackra – lite som hemmen i inredningstidningarna de senaste åren.

BT - 15 jun 14 kl. 15:29

Kan man krossa patriarkatet med teater?

Teatergruppen Gruppen gör teater för sådana som mig, för folk som längtar efter förändring. Lena Kvist har sett Gruppen! på Folkteatern i Göteborg.

Kristianstadsbladet - 30 jun 14 kl. 10:29

Almedalen: Spelplats för politisk teater

Özz Nûjen spelar statsminister, The Knife agerar i en anti-nationalistisk kabaré och Uppsala stadsteater gör ett unikt gästspel. Scenkonsten har blivit ett viktigt sätt att tränga igenom bruset i Almedalen.
- Jag tror att man faktiskt har vaknat upp lite grand och insett att politik inte är något vi kan släppa taget om.

Trelleborgs Allehanda - 30 jun 14 kl. 10:29

Almedalen: Spelplats för politisk teater

Özz Nûjen spelar statsminister, The Knife agerar i en anti-nationalistisk kabaré och Uppsala stadsteater gör ett unikt gästspel. Scenkonsten har blivit ett viktigt sätt att tränga igenom bruset i Almedalen.
- Jag tror att man faktiskt har vaknat upp lite grand och insett att politik inte är något vi kan släppa taget om.

Sydsvenskan - 18 feb 15 kl. 14:08

Stubø vill syresätta svensk teater

Fler produktioner på stora scenen, en fortsatt satsning på barn och unga och större fokus på Bergmanfestivalen. Så tänker sig den nye Dramatenchefen framtiden. Själv ska Eirik Stubø regissera en teaterversion av Ingmar Bergmans "Den goda viljan"..

Fler nyheter från DN

DN - 10 minuter sedan

Jätteaffär i svensk omsorg – tusentals anställda får ny ägare

Omsorgsbolaget Ambea meddelar att man köper samtliga Aleris omsorgsverksamheter i Norge, Sverige och Danmark..

DN - 1 timme sedan

New York-polisen: Skottfri helg – första gången på 25 år

New York upplevde en ovanligt tyst helg. Inte en enda rapport om skottlossning eller mord ägde rum, vilket är första gången på 25 år, uppger polisen..

DN - 1 timme sedan

Uppgifter: Saudiarabien nära att erkänna

Enligt två anonyma källor till CNN förbreder Saudiarabien en rapport som säger att Kashoggi avled i samband med ett förhör inne på den Saudiska konsulatet i Istanbul..

DN - 1 timme sedan

DN gratulerar: Mats Rehn – med hjärtat i Hjorthagen

Mats Rehn var fem år när han flyttade till Hjorthagen och i dag, 70 år senare, finns det ingenting som kan få honom att flytta därifrån..

DN - 1 timme sedan

Björn Wiman samlar sina texter om klimatet i ny bok

Sedan sommarens olycksbådande torka och hetta satte in har alla krönikor DN:s kulturchef Björn Wiman skrivit handlat om klimatkrisen. Men engagemanget går längre tillbaka än så. Nu samlar han artiklar han skrivit sedan 2012 i boken ”Sent på jorden – 33 tankar om världens största nyhet”..

DN - 1 timme sedan

Trump vinner första seger mot Stormy Daniels

Den före detta porrstjärnan Stormy Daniels, som egentligen heter Stephanie Clifford, har åkt på ett bakslag i och med att en amerikansk domare avslagit hennes stämningsansökan mot USA:s president Donald Trump..

DN - 2 timmar sedan

”Feminism bör stå för sunda kvinnliga kroppar”

Några av feminismens nyckelord är rättigheter, möjligheter och skyldigheter, och vi anser att alla har en skyldighet att ta hand om sin kropp på bästa sätt. Övervikt ska inte uppmuntras, skriver fem styrelseledamöter i Idrottsmedicin Syd..

DN - 6 timmar sedan

Röda korset-medarbetare dödad av Boko Haram i Nigeria

En kvinnlig vårdarbetare vid Röda Korset har dödats av terrorrörelsen Boko Haram i norra Nigeria, meddelar landets regering. .

DN - 7 timmar sedan

ErnieOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.