Skånskan > Nyheter

Friday, 19 April, 16:45

Skånskan - 02 sep 18 kl. 17:38

Hålligång i skogenTORUP Det var ett riktigt hålligång i Bokskogen i helgen när Bokskogens dag firades för 19:e året i rad. Leta skatter, träffa Skogsmulle och gissa djurens läten var några av inslagen.– Vi vill att fler skåningar ska upptäcka denna gröna oas där man kan motionera, idka friluftsliv, ha picknick och rekreation för återhämtning, säger Mats Schöld, enhetschef för Torups friluftsgård.
Det var fullt med folk i alla åldrar som vandrade i skogen, träffade föreningar, gjorde olika aktiviteter och lärde sig mer om skogen och alla djur som lever där.
– Vi var här i fjol och tyckte att det var så trevligt att vi bestämde oss för att komma tillbaka i år.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
TORUP Det, Bokskogen, Bokskogens, Skogsmulle, Mats Schöld, Torups, Trollet Flisan, Andreas, Therese Persson, Malmö, Eva Svanström, Geocaching, Skåne, Friluftsfrämjandet

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hålligångi , skogen
Cornucopia - 06 nov 14 kl. 15:08

Det finns ingen brist på träd i skogen

På samma sätt som vi inte har någon bostadsbrist i Sverige, så finns det ingen brist på träd i skogen. Precis som det i exempelvis i Stockholm finns hundratusentals bostäder, så finns det miljontals träd i skogen.
Det finns alltså vare sig brist på bostäder eller träd.

Västerbottens Folkblad - 12 sep 12 kl. 13:13

Hålligång i skogen utanför Ragvaldsträsk

Ett hundratal personer anmälda till skogsträff ikväll. Ikväll blir det ett rejält hålligång i skogen i närheten av Ragvaldsträsk. Då arrangerar Skogsstyrelsen, Handelsbanken och SCA [...

UNT - 23 sep 17 kl. 14:16

Hålligång i Östhammarsskogen

Det är en mångårig tradition; Hålligång i skogen vid elljusspåret i Östhammar..

SmålandsPosten - 12 jan 15 kl. 08:25

Skogen mer utsatt när klimatet blir mildare

Det finns inget som talar för att stormarna i framtiden blir fler eller kraftigare. Däremot riskerar mer skog att skadas när klimatet blir varmare. Bilden är ganska samstämmig, konstaterar klimatforskaren Lars Bärring vid SMHI:s klimatmodelleringsenhet Rossby Centre.

Skånskan - 10 okt 15 kl. 15:02

Gammal affär blev tillfällig konsthall

STAFFANSTORP På söndagen öppnas dörrarna igen till före detta tapet- och måleributiken bakom City Gross på Järnvägsgatan 6 i Staffanstorp men målarfärg säljs inte längre.
I stället har lokalen tillfälligt förvandlats till konsthall.Här kan besökare under några veckor se samlingsutställningen på temat fåglar och glas, initierad av Anita Nylund, Staffantorp, som är en av utställarna.

Sydsvenskan - 22 jan 16 kl. 17:00

Hålligång-i-skogen med Rag-and-Bone

Är det sant att själv är bäste dräng? Kanske det. Men minst lika sant är att det är bättre att vara fem.

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 16 kl. 17:00

Hålligång-i-skogen med Rag-and-Bone

Är det sant att själv är bäste dräng? Kanske det. Men minst lika sant är att det är bättre att vara fem.

Supermiljöbloggen - 08 okt 18 kl. 18:09

Miljörörelsen vinner stor seger i Hambach

Efter flera veckor av intensiva konfrontationer mellan miljöaktivister och gruvbolaget RWE kommer beskedet att avverkningarna i Hambachskogen tillfälligt upphör. Beskedet kommer efter ett beslut i en domstol i staden Münster. Beslutet är en tillfällig åtgärd i väntan på ett beslut om Hambachskogen kan inkluderas i regionen Nordrhein-Westphalens naturskyddslagstiftning.

SmålandsPosten - 27 okt 14 kl. 07:17

Ta vara på skogens möjligheter

Den nya regeringen har utmärkta möjligheter att skapa ett mer hållbart samhälle genom att använda den här mandatperioden till att stimulera odlingen av mer råvara, mer energi och mer artrikedom i skogen, skriver Föreningen Skogens styrelse. En missuppfattning som upprepats på senare tid är att den svenska skogen minskar. Det stämmer inte.

YLE - 01 mar 17 kl. 12:59

Leonardo DiCaprio oroar sig för finsk skog - men för sent

Leonardo DiCaprio bekymrar sig på Instagram för skogen på de "vackra öarna i Lammasjärvi" i Finland. Filmstjärnan delar ett inlägg som Greenpeace gjort och ber sina följare sprida ordet för att bevara öarna i Kuhmo i Kajana. Budet kommer ändå för sent eftersom Forststyrelsen har avslutat sin avverkning.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Kan höja avgiften för felparkerade

Malmö Det kan bli mellan dyrare att parkera fel i Malmö, efter att fastighets- och gatukontoret föreslagit en höjning av avgiften.
Men först måste förslaget passera fullmäktige.Senast felparkeringsavgifterna justerades i Malmö stad var år 2010.

Skånskan - 6 timmar sedan

Polis sköt knivman i benet

Malmö Polisen har skjutit en man i benet vid Mellanhedsparken efter att mannen synts med en kniv.Vid 08.39 på fredagsmorgonen fick polisen ta emot ett larm om att en knivbeväpnad man satt på en bänk vid Skabersjögatan.

Skånskan - 7 timmar sedan

Polisen utreder grovt brott i Gunnesbo

Gunnesbo Polisen har spärrat av en bostad i Gunnesbo efter något som hänt på långfredagsmorgonen.Polisen fick ta emot larmet 06.17 på fredagsmorgonen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Familjen avslutar Torsjö Live

Kultur och nöje Med en tung lokal bokning med dansant elektropop, så avslutar Torsjö Live årets artistfält.Det väntas en dansant elektropopavslutning på årets Torsjö Live, och det i bästa göingska stil. När festivalen under långfredagsmorgonen presenterade sin avslutande bokning, som också är akten som kommer att avsluta hela festivalen, var det ett välkänt namn i bygden: Familjen.

Skånskan - 9 timmar sedan

Iskallt drama som engagerar

Film/recensionFilm/recension FILM
Arctic
Regi: Joe Penna
I rollerna: Mads Mikkelsen, Maria Thelma SmáradóttirMads Mikkelsen är mycket inne på kylslagna titlar för tillfället. Först kom Polar, det lika skamlösa som våldsamma actionrafflet på Netflix för några månader sedan, och nu är det alltså dags för Arctic.
Men de likartade titlarna till trots talar vi förstås om två helt väsensskilda filmer.

Skånskan - 9 timmar sedan

Ett värdigt filmfarväl

Film/recension FILM
Den siste gentlemannen
Regi: David Lowery
Medverkande: Robert Redford, Casey Affleck, Danny Glover, Tom Waits, Sissy Spacek med fleraDet har blivit dags att ta farväl av skådespelaren Robert Redford och han har valt lämna filmlivet på sina egna villkor. Således lär den verklighetsbaserade filmen Den siste gentlemannen bli 82-åringens svanesång på filmduken.
Vilket är helt okej.

Skånskan - 9 timmar sedan

Förutsägbara skräckeffekter

Film/recension FILM
The curse of la Llorona
Regi: Michael Chaves
Medverkande: Linda Cardellini, Raymond Cruz med fleraMed en papegojas envishet sjunger jag skräckfilmens lov trots att genren gång på gång levererar kvitton sina tillkortakommanden. Jag är pinsamt medveten om att Bride of Frankenstein är det enda exemplet på att efterföljaren är bättre än originalet Frankenstein.
Kräftgången är iögonfallande i moderna skräckfilmer som Omen, Exorcisten och för all del producenten James Wans signerade The Conjuring (2013) som alla fick dras med spin offs och efterföljare.

Skånskan - 10 timmar sedan

Två utslitna lekplatser ska renoveras i år

LUND/DALBY Två utslitna lekplatser i Lunds kommun ska renoveras under 2019.
Det är de mindre lekplatserna i Hubertusparken på Nöbbelöv och på Havrevägen i Dalby som ska få nya lekredskap.– Vi går nu ut och upphandlar arbetet med att lekplatserna ska rivas och byggas upp igen med nya lekredskap, säger Lars Brobeck, parkintendent på park- och naturavdelningen.

Skånskan - 11 timmar sedan

Ny aktör tar över Beijers parks kafé

Malmö Det blir Ba­ris­ta­kol­lek­tivet som tar över kaf­fe­verk­sam­heten i Bei­jers park, san­no­likt med start första vec­kan i maj.
– Vi har en ny ak­tör men det är inte rik­tigt klart ännu, det ligger hos ju­risterna, säger Santiago Troche, fö­re­nings­ko­or­di­na­tor på Malmö stad.Kommunen vill gärna ha en aktör som kan hålla kaféet öppet året om, men hur det blir när Baristakollektivet tar över är än så länge oklart.

Skånskan - 17 timmar sedan

Lugidamerna rasade samman

HANDBOLL Smakstart med 6-0.
Sedan tappade Lugis damer allt och föll stort i den första SM-semifinalen borta mot seriesegraren Skuru IK, 19-28 (11-13).– Tyvärr varar matcherna mer än tio minuter, suckade tränare Dragan Brljevic med knappa timmens distans till slutsignalen i Eriksdalshallen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.