Skånskan > Nyheter

Wednesday, 23 January, 04:23

Skånskan - 02 sep 18 kl. 17:38

Hålligång i skogenTORUP Det var ett riktigt hålligång i Bokskogen i helgen när Bokskogens dag firades för 19:e året i rad. Leta skatter, träffa Skogsmulle och gissa djurens läten var några av inslagen.– Vi vill att fler skåningar ska upptäcka denna gröna oas där man kan motionera, idka friluftsliv, ha picknick och rekreation för återhämtning, säger Mats Schöld, enhetschef för Torups friluftsgård.
Det var fullt med folk i alla åldrar som vandrade i skogen, träffade föreningar, gjorde olika aktiviteter och lärde sig mer om skogen och alla djur som lever där.
– Vi var här i fjol och tyckte att det var så trevligt att vi bestämde oss för att komma tillbaka i år.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
TORUP Det, Bokskogen, Bokskogens, Skogsmulle, Mats Schöld, Torups, Trollet Flisan, Andreas, Therese Persson, Malmö, Eva Svanström, Geocaching, Skåne, Friluftsfrämjandet

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hålligångi , skogen
Cornucopia - 06 nov 14 kl. 15:08

Det finns ingen brist på träd i skogen

På samma sätt som vi inte har någon bostadsbrist i Sverige, så finns det ingen brist på träd i skogen. Precis som det i exempelvis i Stockholm finns hundratusentals bostäder, så finns det miljontals träd i skogen.
Det finns alltså vare sig brist på bostäder eller träd.

Västerbottens Folkblad - 12 sep 12 kl. 13:13

Hålligång i skogen utanför Ragvaldsträsk

Ett hundratal personer anmälda till skogsträff ikväll. Ikväll blir det ett rejält hålligång i skogen i närheten av Ragvaldsträsk. Då arrangerar Skogsstyrelsen, Handelsbanken och SCA [...

UNT - 23 sep 17 kl. 14:16

Hålligång i Östhammarsskogen

Det är en mångårig tradition; Hålligång i skogen vid elljusspåret i Östhammar..

SmålandsPosten - 12 jan 15 kl. 08:25

Skogen mer utsatt när klimatet blir mildare

Det finns inget som talar för att stormarna i framtiden blir fler eller kraftigare. Däremot riskerar mer skog att skadas när klimatet blir varmare. Bilden är ganska samstämmig, konstaterar klimatforskaren Lars Bärring vid SMHI:s klimatmodelleringsenhet Rossby Centre.

Skånskan - 10 okt 15 kl. 15:02

Gammal affär blev tillfällig konsthall

STAFFANSTORP På söndagen öppnas dörrarna igen till före detta tapet- och måleributiken bakom City Gross på Järnvägsgatan 6 i Staffanstorp men målarfärg säljs inte längre.
I stället har lokalen tillfälligt förvandlats till konsthall.Här kan besökare under några veckor se samlingsutställningen på temat fåglar och glas, initierad av Anita Nylund, Staffantorp, som är en av utställarna.

Sydsvenskan - 22 jan 16 kl. 17:00

Hålligång-i-skogen med Rag-and-Bone

Är det sant att själv är bäste dräng? Kanske det. Men minst lika sant är att det är bättre att vara fem.

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 16 kl. 17:00

Hålligång-i-skogen med Rag-and-Bone

Är det sant att själv är bäste dräng? Kanske det. Men minst lika sant är att det är bättre att vara fem.

Supermiljöbloggen - 08 okt 18 kl. 18:09

Miljörörelsen vinner stor seger i Hambach

Efter flera veckor av intensiva konfrontationer mellan miljöaktivister och gruvbolaget RWE kommer beskedet att avverkningarna i Hambachskogen tillfälligt upphör. Beskedet kommer efter ett beslut i en domstol i staden Münster. Beslutet är en tillfällig åtgärd i väntan på ett beslut om Hambachskogen kan inkluderas i regionen Nordrhein-Westphalens naturskyddslagstiftning.

SmålandsPosten - 27 okt 14 kl. 07:17

Ta vara på skogens möjligheter

Den nya regeringen har utmärkta möjligheter att skapa ett mer hållbart samhälle genom att använda den här mandatperioden till att stimulera odlingen av mer råvara, mer energi och mer artrikedom i skogen, skriver Föreningen Skogens styrelse. En missuppfattning som upprepats på senare tid är att den svenska skogen minskar. Det stämmer inte.

YLE - 01 mar 17 kl. 12:59

Leonardo DiCaprio oroar sig för finsk skog - men för sent

Leonardo DiCaprio bekymrar sig på Instagram för skogen på de "vackra öarna i Lammasjärvi" i Finland. Filmstjärnan delar ett inlägg som Greenpeace gjort och ber sina följare sprida ordet för att bevara öarna i Kuhmo i Kajana. Budet kommer ändå för sent eftersom Forststyrelsen har avslutat sin avverkning.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Går det att lita på Kim Jong-un?

Sverige har varit värd för ett för­be­re­dan­de di­plo­ma­tiskt möte mel­lan Nord­ko­rea, Syd­ko­rea och USA utan­för Stockholm. Ut­ri­kes­mi­nis­ter Mar­got Wallström har själv del­tagit för att un­der­lätta sam­talen. De har syftat till att skapa för­tro­en­de mel­lan länderna och bi­dra till att skapa för­ut­sätt­ningar för ett nytt topp­mö­te mel­lan Kim Jong-un och Donald Trump.

Skånskan - 5 timmar sedan

Fem greps efter tobaksfynd

Malmö En större mängd tobak bealsgtogs i en bil i Malmö under tisdagskvällen.
Fem personer är gripna. Det var vid 20.

Skånskan - 7 timmar sedan

Framgångar bakom nytt kontorshus

MALMÖ Framgångarna i spelbranschen med kontraktet med skaparna bakom Avatar gör att Malmöbaserade Massive Entertainment växer med flera hundra personer.
Nu förbereds för ett helt nytt kontorshus för spelbolaget i kvarteret Eden vid Möllan.– Det sker en otroligt spännande och snabb utveckling för vårt företag.

Skånskan - 7 timmar sedan

Förundersökning av rånet mot MFF-supporter nedlagd

Malmö
Historien om MFF-supportern som enligt egen utsago blivit knivrånad på fyra biljetter till matchen mellan Malmö FF och engelska storklubben Chelsea ser ut att ha nått vägs ände.Förundersökningen har lagts ned med motiveringen att det inte går att styrka att brott begåtts. Det var i lördags morse som biljetterna till Europa-league mötet mellan MFF och Chelsea i London släpptes.

Skånskan - 8 timmar sedan

”Anhörig” lurade äldre kvinna på pengar

Trelleborg En äldre kvinna i Trelleborg har lurats på pengar sedan en vän till en "anhörig" förmått henne att avslöja sina kontouppgifter. Enligt polisen i Skåne blev den äldre kvinnan uppringd av en person som uppgav sig vara en anhörig till henne.
Personen sade sig vara i behov av pengar och därefter har en man kommit till hennes bostad.

Skånskan - 9 timmar sedan

Polisen söker vittne till förskolebrand

Polisen i Svedala söker vittnen efter branden på Marbäcks förskola i förra veckan. Har du gjort några iakttagelser? skriver polisen som vill komma i kontakt med personer som sett eller hört något som kan ha med branden att göra.

Skånskan - 10 timmar sedan

79 kvadratmeter stort hus i Löberöd sålt till nya ägare

Löberöd 1 600 000 kronor fick Niklas Mikael Junior Sörensen, 28, och Nathalie Olsson, 26, ge för huset på adressen Rolsbergavägen 8 i Löberöd. Huset har en boyta på 79 kvadratmeter. Köpet från säljaren Karl Åke Perssons dödsbo blev klart i december 2018.

Skånskan - 10 timmar sedan

Dyrare portion för personal

SJÖBO Det blir några kronor dyrare för anställda inom äldreomsorg och gymnasieskola om de ska äta personallunch på jobbet.
Enligt Skatteverket måste måltidspriserna baseras på vad det kostar att laga maten i kommunala verksamheter. Enligt ett förslag från kommunstyrelsens arbetsutskott måste därför portionspriset för personal inom äldreomsorgen höjas med två kronor – 69 till 71 kronor.

Skånskan - 11 timmar sedan

Ny kommunikationspolicy

Höör Kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att anta en ny kommunikationspolicy för Höörs kommun.Det beslutade kommunstyrelsen under sitt sammanträde förra veckan. Den förra policyn antogs 2001 och mycket har hänt sedan dess, konstaterar kommunstyrelsens ordförande Johan Svahnberg (M).

Skånskan - 11 timmar sedan

Körde av vägen efter polisjakt

Ystad En man i ett stulet fordon har gripits efter en biljakt utanför Ystad. Det var vid 15.30-tiden som en polispatrull skulle kontrollera en bil nära Sövestadsbygden.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.