Expressen > Nyheter

Sunday, 18 November, 19:59

Expressen - 02 sep 18 kl. 06:30

Så mycket har brotten ökat eller minskat – där du borStatistiken är svart och vit: antalet anmälda våldsbrott har ökat de senaste tjugo åren.Men verkligheten ser annorlunda ut – och experterna menar att samhället inte blivit mer våldsamt.– Nej, ett entydigt nej, säger Henrik Tham, professor i kriminologi..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Henrik Tham

Dela artikeln

207 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: mycket har , brotten, ökateller , minskatdär du , bor
YLE - 24 sep 13 kl. 11:13

Polisen: Brotten har minskat

Antalet brott har minskat i år, uppger Polisstyrelsen. Under perioden januari-augusti i år har polisen fått kännedom om 573 500 brott, vilket är ca 1,5 procent mindre än under samma period i fjol. Bland annat har antalet rån och misshandelsbrott gått ner med 10 procent var.

DalaDemokraten - 21 mar 16 kl. 15:02

Brotten har minskat – men BRÅ tycker fortfarande att siffran är för hög

Ett par gånger per år har lokala Brottsförebyggande Rådet (BRÅ) sammanträde. I BRÅ sitter politiker, representanter från kommunen samt polis och räddningstjänst. Politikerna i BRÅ är Sune Hemmingsson (C) och Tommy Andersson (M)..

Dalarnas tidningar - 21 mar 16 kl. 15:02

Brotten har minskat – men BRÅ tycker fortfarande att siffran är för hög

Ett par gånger per år har lokala Brottsförebyggande Rådet (BRÅ) sammanträde. I BRÅ sitter politiker, representanter från kommunen samt polis och räddningstjänst. Politikerna i BRÅ är Sune Hemmingsson (C) och Tommy Andersson (M)..

YLE - 25 jun 14 kl. 09:35

Våldet mot barn och unga har minskat

Överlag har våldet mot barn och ungdomar minskat under de senaste sex åren, även om trenderna varierar för olika typer av våld. Våldet mot barn och ungdomar har minskat under de senaste sex åren, visar en undersökning som utförts av Polisyrkeshögskolan i samarbete med Ungdomsforskningssällskapet. Trots det är trenderna lite olika för olika typer av våld: kroppsagan har minskat, medan fler utsätts för våldsamma stölder.

YLE - 25 jun 14 kl. 09:35

Våldet mot barn och ungdomar har minskat

Våldet mot barn och ungdomar har minskat under de senaste sex åren, visar en undersökning som utförts av Polisyrkeshögskolan i samarbete med Ungdomsforskningssällskapet. Trots det är trenderna lite olika för olika typer av våld: kroppsagan har minskat, medan fler utsätts för våldsamma stölder. Polisen har också utrett fler sexualbrott riktade mot barn under de senaste åren, men sexualbrotten verkar inte ha ökat utgående från rapporten.

SmålandsPosten - 08 okt 14 kl. 07:08

Stölderna har minskat kraftigt i Lessebo

Stöldbrotten har minskat kraftigt under 2014 i Lessebo kommun jämfört med föregående år. Det visar statistik från polisen. – Lessebo är ju en väldigt trygg kommun att leva i utifrån de här uppgifterna.

YLE - 15 okt 14 kl. 08:18

Färsk statistik visar: Misshandeln har minskat i Helsingfors

Ungdomsgång som misshandlar och rånar andra på gatorna i Helsingfors har fått mycket uppmärksamhet under den senaste veckan. Nu visar ändå Statistikcentralens brottsstatistik att misshandeln i Helsingfors under januari-september har minskat. Rånen har däremot ökat.

Cornucopia - 28 jul 16 kl. 16:55

Lefflerkurvan: Försämrat ROT-avdrag ledde till ökat svartarbete

Dagens Industri rapporterar att regeringens försämrade ROT-avdrag lett till ökat svartarbete. Som bekant innebär höjt skattetryck vid Sveriges skyhöga skattenivåer att skatteintäkterna minskar, vilket nu också skett till fördel för svartarbete.

Dagens Industri skriver:"Enligt Skatteverket har antalet företag som utför rotarbeten minskat med 16 procent på bara ett år – från 29.

Nya Wermlands Tidningen - 12 jan 13 kl. 07:30

"Håller sig ganska lika i de flesta brotten"

Polisen presenterade på fredagen brottsstatistiken för 2012 för Västra Polisområdet där Karlskoga, Degerfors och Hällefors ingår. Även om statiken visar att det är ungefär som 2011 finns det noterbara sekvenser där det är skillnader. Bland annat har antalet brottsanmälningar har minskat med 300 anmälningar i Degerfors.

Expressen - 16 jan 14 kl. 16:25

Här är brotten som begås där du bor

Antal anmälda skadegörelser har minskat medan smugglings- och tullbrott har ökat lavinartat under 2013 - det avslöjar färska siffror från Brottsförebyggande rådet. Nu kan du via Expressens unika webbverktyg se hur brottsligheten har förändrats just där du bor..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Lagar som kan försenas under regeringskrisen

Sverige väntar fortfarande på en ny regering. Till dess förhåller sig regeringen passiv till nya lagar – men riksdagen kan fortfarande ta initiativ till lagförslag genom utskotten. – Det finns ingenting i detta läge som hindrar dem från att göra det, säger grundlagsexperten Joakim Nergelius.

Expressen - 15 minuter sedan

Tjuvar härjar på Emporia – stör ut låsen på bilar

På kort tid har fem bilar på köpcentrat Emporias parkering tömts på värdesaker. I flera fall saknas spår som tyder på att tjuvarna använt verktyg för att bryta sin in.Polisen misstänker att tjuvarna i stället använt olagliga sändare som stör ut billåsen..

Expressen - 15 minuter sedan

USA:s fredsplan för Mellanöstern snart klar

Inom kort kommer Donald Trump och hans administration lägga fram den fredsplan för Mellanöstern som man har jobbat med de två senaste åren, rapporterar Axios..

Expressen - 30 minuter sedan

Deras söner sköts ihjäl – berättar om sorgen

Eva Färjsjö och Carolina Sinisalo har både förlorat sina söner i dödsskjutningar. Under söndagen samlades de tillsammans med en stor skara människor på Sergels torg i Stockholm i en manifestation mot det dödiga våldet.Både Eva Färjsjö och Carolina Sinisalo berättar nu i Expressen TV om sorgen och saknaden efter sina bortgångna söner.

Expressen - 1 timme sedan

Prinsessan Madeleines hjälp – barnflicka från England

Bopålarna är numera placerade i Miami, Florida för prinsessan Madeleine, hennes make och deras tre barn.Där har Madde anställt en barnflicka – som kommer från England – skriver Svensk Damtidning.– Vi har en fast regel när det gäller barnflickorna, och det är att aldrig nämna dem vid namn.

Expressen - 1 timme sedan

May: Om ni gör er av med mig riskerar brexit att fördröja

Theresa May slår nu tillbaka mot upprorsmakarna som vill peta henne på grund av missnöjet med det omstridda brexitavtalet.–  Det här handlar inte om mig. Det handlar om nationens bästa, säger premiärministern till Sky News..

Expressen - 1 timme sedan

Polisen söker vittnen till brutalt personrån

En kvinna som på torsdagskvällen var på väg hem rånades av två män.De fick med sig kvinnans halsband, som senare hittats, och hennes väska, – Vi vill gärna ha vittnesuppgifter därifrån, säger Tomas Vänerfors, stationsbefäl vid polisen i Lidköping. .

Expressen - 1 timme sedan

Carolines man fick skallen krossad med ett murblock

I somras krossade en man Joakim Davidssons huvud med en sten och ett murblock.Samtidigt slets en sexbarnspappa från sina barn och en make från sin fru.Det är som att han mördats utan att dö, upplever hustrun Caroline:– ”Du måste vara rädd om dig”, sa jag.

Expressen - 1 timme sedan

Stort polispådrag i Brunnsparken: ”Någon form av misshandelsärende”

Polisen har på söndagskvällen larmats till Brunnsparken i centrala Göteborg.– Det är någon form av misshandelsärende, flera patruller arbetar med det, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen i region Väst..

Expressen - 2 timmar sedan

Helikopter larmad efter singelolycka

En singelolycka med en personbil har inträffat i Alingsås.– Bilen ska ligga på vägen, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen i region väst.Tre ambulanser och en helikopter är larmad till platsen enligt SOS Alarm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.