Expressen > Nyheter

Monday, 21 January, 07:06

Expressen - 02 sep 18 kl. 06:30

Så mycket har brotten ökat eller minskat – där du borStatistiken är svart och vit: antalet anmälda våldsbrott har ökat de senaste tjugo åren.Men verkligheten ser annorlunda ut – och experterna menar att samhället inte blivit mer våldsamt.– Nej, ett entydigt nej, säger Henrik Tham, professor i kriminologi..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Henrik Tham

Dela artikeln

207 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: mycket har , brotten, ökateller , minskatdär du , bor
YLE - 24 sep 13 kl. 11:13

Polisen: Brotten har minskat

Antalet brott har minskat i år, uppger Polisstyrelsen. Under perioden januari-augusti i år har polisen fått kännedom om 573 500 brott, vilket är ca 1,5 procent mindre än under samma period i fjol. Bland annat har antalet rån och misshandelsbrott gått ner med 10 procent var.

DalaDemokraten - 21 mar 16 kl. 15:02

Brotten har minskat – men BRÅ tycker fortfarande att siffran är för hög

Ett par gånger per år har lokala Brottsförebyggande Rådet (BRÅ) sammanträde. I BRÅ sitter politiker, representanter från kommunen samt polis och räddningstjänst. Politikerna i BRÅ är Sune Hemmingsson (C) och Tommy Andersson (M)..

Dalarnas tidningar - 21 mar 16 kl. 15:02

Brotten har minskat – men BRÅ tycker fortfarande att siffran är för hög

Ett par gånger per år har lokala Brottsförebyggande Rådet (BRÅ) sammanträde. I BRÅ sitter politiker, representanter från kommunen samt polis och räddningstjänst. Politikerna i BRÅ är Sune Hemmingsson (C) och Tommy Andersson (M)..

YLE - 25 jun 14 kl. 09:35

Våldet mot barn och unga har minskat

Överlag har våldet mot barn och ungdomar minskat under de senaste sex åren, även om trenderna varierar för olika typer av våld. Våldet mot barn och ungdomar har minskat under de senaste sex åren, visar en undersökning som utförts av Polisyrkeshögskolan i samarbete med Ungdomsforskningssällskapet. Trots det är trenderna lite olika för olika typer av våld: kroppsagan har minskat, medan fler utsätts för våldsamma stölder.

YLE - 25 jun 14 kl. 09:35

Våldet mot barn och ungdomar har minskat

Våldet mot barn och ungdomar har minskat under de senaste sex åren, visar en undersökning som utförts av Polisyrkeshögskolan i samarbete med Ungdomsforskningssällskapet. Trots det är trenderna lite olika för olika typer av våld: kroppsagan har minskat, medan fler utsätts för våldsamma stölder. Polisen har också utrett fler sexualbrott riktade mot barn under de senaste åren, men sexualbrotten verkar inte ha ökat utgående från rapporten.

SmålandsPosten - 08 okt 14 kl. 07:08

Stölderna har minskat kraftigt i Lessebo

Stöldbrotten har minskat kraftigt under 2014 i Lessebo kommun jämfört med föregående år. Det visar statistik från polisen. – Lessebo är ju en väldigt trygg kommun att leva i utifrån de här uppgifterna.

YLE - 15 okt 14 kl. 08:18

Färsk statistik visar: Misshandeln har minskat i Helsingfors

Ungdomsgång som misshandlar och rånar andra på gatorna i Helsingfors har fått mycket uppmärksamhet under den senaste veckan. Nu visar ändå Statistikcentralens brottsstatistik att misshandeln i Helsingfors under januari-september har minskat. Rånen har däremot ökat.

Cornucopia - 28 jul 16 kl. 16:55

Lefflerkurvan: Försämrat ROT-avdrag ledde till ökat svartarbete

Dagens Industri rapporterar att regeringens försämrade ROT-avdrag lett till ökat svartarbete. Som bekant innebär höjt skattetryck vid Sveriges skyhöga skattenivåer att skatteintäkterna minskar, vilket nu också skett till fördel för svartarbete.

Dagens Industri skriver:"Enligt Skatteverket har antalet företag som utför rotarbeten minskat med 16 procent på bara ett år – från 29.

YLE - 15 okt 14 kl. 09:28

Antalet våldsbrott har minskat

Antalet brott minskade med drygt 8 procent under januari-september jämfört med samma period i fjol, visar uppgifter från polisen. Sammanlagt 600 000 brott anmäldes till polisen under januari-september i år. Våldsbrotten minskade procentuellt sett mest.

Nya Wermlands Tidningen - 12 jan 13 kl. 07:30

"Håller sig ganska lika i de flesta brotten"

Polisen presenterade på fredagen brottsstatistiken för 2012 för Västra Polisområdet där Karlskoga, Degerfors och Hällefors ingår. Även om statiken visar att det är ungefär som 2011 finns det noterbara sekvenser där det är skillnader. Bland annat har antalet brottsanmälningar har minskat med 300 anmälningar i Degerfors.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Melanias förändring under åren som presidenthustru

På ostadiga ben tog Melania Trump sina första steg in i Vita huset.Hon har sett osäker och nästan ovillig ut i rollen som USA:s första dam sedan start.Men en förändring har skett.

Expressen - 30 minuter sedan

Knivskuren man hittad av tidningsbud

Natten mot måndag hittades en knivskuren man i Majorna, Göteborg.– Det var ett tidningsbud som hittade honom. Hans skador är allvarliga, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen region Väst..

Expressen - 30 minuter sedan

S-topparna i hemligt möte

Socialdemokraternas verkställande utskott har suttit i hemliga möten under veckan.Enligt inrikes- och justitieminister Morgan Johansson har man diskuterat den kommande mandatperioden.– Januariavtalet med MP, C och L innebär bl a stärkt välfärd, ökat bostadsbyggande, påbörjad familjevecka och förstärkt brottsbekämpning.

Expressen - 30 minuter sedan

Lastbil står still på E6 – stor påverkan på trafiken

En lastbil står stilla på E6 melllan Helsingborg och Ängelholm. Enligt Trafikverkets hemsida står lastbilen "illa till" och har stor påverkan på trafiken..

Expressen - 30 minuter sedan

51-åring åkte fast två gånger för grov rattfylla

En 51-årig körkortslös man har åtalats i Malmö för att under loppet av två månader åkt fast två gånger för rattfylleri.Vid ett tillfälle var mannen så full att han tappade kontrollen över sin bil och körde på en man.Då hade 51-åringen 1,82 promille alkohol i blodet..

Expressen - 1 timme sedan

Flera Ica-handlare slutar med paket från Postnord

Först Black Friday och sedan julhandel gjorde att postombud gick på knäna. Nu slutar flera butiker att lämna ut paket från Postnord.– Volymerna sväljs inte i det befintliga nätet vi har i dag, säger Annette Rihagen, chef för Postnords ombudsnät, till DN.

Expressen - 1 timme sedan

Oskar bollades runt i vården – tog sitt liv

Oskar försökte begå självmord första gången som 12-åring.Han hade flera diagnoser, led av ångest och missbrukade alkohol och droger.I flera år bollades Oskar runt i vården – tills han i oktober förra året tog sitt liv.

Expressen - 1 timme sedan

Giuliani: Trump kan ha diskuterat Cohens lögn

Donald Trumps advokat Rudy Giuliani medger att det är möjligt att presidenten diskuterade med Michael Cohen innan han ljög för kongressen.I en intervju med CNN säger Giuliani att ett sådant samtal skulle varit ”helt normalt”:– Än sen, om han pratade med honom om det, säger Giuliani. .

Expressen - 3 timmar sedan

Skoteråkare räddades ur vattnet

Två personer hamnade i vattnet efter att den skoter som de färdades på gått genom isen i Rundvik i Nordmalings kommun på söndagen. När räddningstjänsten kom till olycksplatsen var de redan uppe, skriver Västerbottens-Kuriren..

Expressen - 3 timmar sedan

Man anhållen efter biljakt i Skövde

En man har anhållits för flera brott efter en dramatisk biljakt i Skövde sent på söndagskvällen, skriver Skaraborgs Allehanda..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.