Uppsalanyheter.se > Nyheter

Tuesday, 07 July, 14:57

Uppsalanyheter.se - 01 sep 18 kl. 12:28

Recension: Dansa Först - Uppsaladansare i filmen "som ingen ville se"Recension: I helgen har kärleksdramat "Dansa Först" premiärer runt om på SF-biografer i landet, filmen är resultatet av sex års arbete från regissören Rikard Svensson och i filmen märks bland annat dansgruppen "MessAround" från Uppsala.I helgen har kärleksdramat "Dansa Först" premiärer runt om på SF-biografer i landet, filmen är resultatet av sex års arbete från regissören Rikard Svensson och i filmen märks bland annat dansgruppen "MessAround" från Uppsala.   "Dansa Först" är ett kärleksdrama som utspelar sig i Stockholm och handlar om Adam som blir förälskad i Lisa när han ser henne sjunga och dansa. De blir ett par, gifter sig och bildar familj men när vardagen kommer ägnar sig Adam allt mer tid åt sitt arbete och mindre tid åt relationen. För Lisa är
Läs mer på Uppsalanyheter.se
Läs mer om:
Först, Dansa Först, SF, Rikard Svensson, MessAround, Uppsala, Stockholm, Adam, Lisa, Kjersti, Lisas, Guldbaggevinnaren Återträffen, Anna Sise, Äkta, Skeppsholmen, Lindy Hop, Harlem Hot Shots, Uppsalagruppen MessAround, Tri Art, Malmö, New York, Angeles, Trondheim, Fyrisbiografen, Uppsalas Lindy Hopklubb MessAround, Sverige, Royal

Dela artikeln

43 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Recension, Dansa, Först, Uppsaladansarei , filmensom ingen ville se
Uppsalanyheter.se - 21 aug 16 kl. 02:08

Recension: Feststämning med Weeping Willows i Parksnäckans finalhelg

Recension: Parksnäckan har under säsongen 2016 haft en imponerande lista av artister. Lagom till finalhelgen har verklig feststämning infunnit sig vid den charmiga utomhusscenen. Konserten med Weeping Willows var i det närmaste slutsåld och Kent Wennman får innan start uppmana publiken att flytta närmre varandra så fler kan sitta i bänkraderna.

Uppsalanyheter.se - 12 maj 18 kl. 22:03

Recension: "Shout Out Louds" en resa tillbaka till indierockbandens storhetstid

Recension: De som söker en tillflykt från dagens musiklandskap tillbaka till en tid då indierockbanden var som störst måste varit glada att se Shout Out Louds återvända till Katalin på fredagkvällen. Det är deras första spelning här sedan 2010, och är en del av deras Nordenturné med det senaste albumet 'Ease My Mind'.De som söker en tillflykt från dagens musiklandskap tillbaka till en tid då indierockbanden var som störst måste varit glada att se Shout Out Louds återvända till Katalin på fredagkvällen.

Uppsalanyheter.se - 21 mar 18 kl. 00:50

Recension: Svängigt med Big Swing Face och Claes Janson på Katalin

Recension: Storbandet Big Swing Face bjöd ett välfyllt Katalin på ett skönt sväng tillsammans med vokalisten Claes Janson under tisdagskvällen. Kvällens repertoar var omväxlande från Be-bop till tolkningar av Povel Ramel. Storbandet Big Swing Face bjöd ett välfyllt Katalin på ett skönt sväng tillsammans med vokalisten Claes Janson under tisdagskvällen.

Uppsalanyheter.se - 03 jun 15 kl. 12:19

Recension: Lisa Ekdahl fluffade upp publiken

Doktorn satte stopp för den tänkta turnépremiären på Regina förra veckan, men i går kväll stod Lisa Ekdahl på den varmt rödmurriga scenen med ett fyramannaband som snyggt backade upp henne. Mer svärta och mindre mys hade dock inte skadat.Doktorn satte stopp för den tänkta turnépremiären på Regina förra veckan, men i går kväll stod Lisa Ekdahl på den varmt rödmurriga scenen med ett fyramannaband som snyggt backade upp henne.

Uppsalanyheter.se - 11 okt 15 kl. 01:42

Recension: Pablo Uccelli och Duo Taborda-Zambrana tolkar Argentinsk tango

Först ut av två argentinska akter under lördagens eftermiddagskonsert på gitarrfestivalen är gitarristen Pablo Uccelli. Efter en liten paus tar Duo Taborda-Zambrana över scenen och gör sin tolkning av Argentinsk tango.Först ut av två argentinska akter under lördagens eftermiddagskonsert på gitarrfestivalen är gitarristen Pablo Uccelli.

Uppsalanyheter.se - 31 aug 15 kl. 01:03

Recension: Zara Larsson på UKK

Med en scenografi som påminde om arktiska berg framförde Zara Larsson tillsammans med sitt fyrmannaband och sina två dansare sitt näst sista uppträdande för den här sommarens turné på Uppsala Konsert och Kongress.Med en scenografi som påminde om arktiska berg framförde Zara Larsson tillsammans med sitt fyrmannaband och sina två dansare sitt näst sista uppträdande för den här sommarens turné på Uppsala Konsert och Kongress.   Zara bjöd på en dryg timmes härlig uppvisning av sin fantastiskt säkra röst innan framförandet tog slut på ett sätt som alla besökare kanske inte riktigt hade väntat sig.

Uppsalanyheter.se - 30 dec 15 kl. 01:44

Recension: Ulf Lundell gav allt i Uppsala

Ulf Lundell har aviserat avskedsturnéer under snart 8 år och man kan förstå varför efter att ha upplevt en helgjuten konsert i Uppsalas konserthus på tisdagskvällen. Den förlängda höstturnén går mot sitt slut och nu är endast Göteborg och Stockholm kvar i spelkalendern. Och Uffe ger allt.

Skånskan - 09 mar 16 kl. 12:51

”Vill dansa så folk tappar hakan”

Kultur och Nöje Han är operasångaren och debattören som varit med i Melodifestivalen, lett Körslaget och tävlat i Hela kändis-Sverige bakar. Nu är det dags för Rickard Söderberg att bättra på kunskaperna i pardans. Han är en av de tävlande i vårens omgång av TV4:s Let’s Dance som börjar på fredag.

YLE - 02 okt 13 kl. 10:32

"Varje recension är reklam för teatern"

Vilken makt har en teaterrecensent och hurudan kritik ska en skådespelare kunna tåla? Bland annat de frågorna diskuterade YA-lektor Gabriele Alisch med avstamp i efterspelet av premiären på Wasa Teaters storsatsning Fighting Star. Spela upp klipp på ArenanGeir Rönning, som gör en av huvudrollerna i pjäsen, publicerade på sin blogg en mycket syrlig "recension av en recension".

Uppsalanyheter.se - 13 okt 15 kl. 03:01

Recension: Professor Frans jagar nassar i serieform

I veckan hittade en liten bok för recension ner i min postbox. Ärligt talat blev jag inte lika uppspelt som jag brukar bli när det trillar in böcker. Det här var nämligen en seriebok, det vill säga inte bara en liten aning utanför det jag vanligen läser utan flera mil.

Fler nyheter från Uppsalanyheter.se

Uppsalanyheter.se - Igår: 20:23

Sirius allsvensk tabelltvåa efter ny seger

Allsvenskan: Sirius är ny tabelltvåa efter att man vänt underläge med 0-1 till seger med 2-1 mot Örebro, blåsvart spelade därmed sin femte raka match utan förlust.Sirius är ny tabelltvåa efter att man vänt underläge med 0-1 till seger med 2-1 mot Örebro, blåsvart spelade därmed sin femte raka match utan förlust.

Det var Örebro som tog ledningen på Studenternas IP med 1-0 i den första halvlekens 37:e minut, ett resultat som stod sig till halvtidsvilan.

Uppsalanyheter.se - I förrgår: 22:24

Uppsala fortsatt obesegrade efter Kapocs solomål

Allsvenskan: Nykomlingarna IK Uppsala Fotboll visade stor lagmoral och styrka när man kvitterade till 1-1 i slutskedet av matchen och räddade poäng borta mot Växjö.Nykomlingarna IK Uppsala Fotboll visade stor lagmoral och styrka när man kvitterade till 1-1 och räddade poäng i slutskedet av matchen borta mot Växjö.   IK Uppsala fotboll var på väg mot en förlust mot Växjö sedan hemmalaget tagit ledningen med 1-0 efter en straffmål en kvart in i den andra halvleken.

Uppsalanyheter.se - 03 jul 20 kl. 00:56

Sirius upp på tredje plats i Allsvenskan

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.   Falkenberg tog ledningen i den 20:e minuten i det allsvenska mötet mot Sirius på torsdagskvällen.

Uppsalanyheter.se - 16 jun 20 kl. 12:39

U19-VM i Uppsala skjuts upp till maj 2021

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången. Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.   Det U19-världsmästerskap för damer som skulle ha spelats i Uppsala och IFU Arena i maj sköts ju upp från 6-10 maj fram till 2-6 september.

Uppsalanyheter.se - 30 maj 20 kl. 06:18

Luften gick ur oss men vi ville ändå genomföra vårt jubileum

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.   - Luften gick ur oss och hela samhället när Corona kom, berättar Bruno Malabeux ordförande sedan sju år tillbaka i Vängebygdens stolthet Hagunda IF.

Uppsalanyheter.se - 28 maj 20 kl. 06:42

Recension: Energikick av nästan döda män - Skivsläpp av Almost Dead Men

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl. Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up.

Uppsalanyheter.se - 24 maj 20 kl. 19:46

Man greps för stöld efter språngmarsch

En man greps på söndagskvällen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.En man greps på söndagskvällen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.   En väktare skulle gripa en man som stulit i en butik i Boländerna på söndagskvällen, mannen lyckades dock slita sig och en jakt till fots inleddes av flera väktare men mannen flydde till ett närliggande skogsparti där han gömde sig.

Uppsalanyheter.se - 19 maj 20 kl. 02:52

Knivhuggen man i Uppsala har avlidit

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador.    Det var vid 02:42 natten mot lördagen som polisen påträffade en knivhuggen man i 20-årsåldern på Slottsgränd i Uppsala.

Uppsalanyheter.se - 08 maj 20 kl. 01:09

Cyklist och mopedist i slagsmål om trafikregler

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.   Det var på torsdagseftermiddagen vid halvfyra-tiden som polisen i region Mitt fick in en anmälan från en 35-årig cyklist som blivit misshandlad av en mopedförare.

Uppsalanyheter.se - 04 maj 20 kl. 02:09

Coronaföraren: "känner mig mer skyddad i bilen än någon annanstans"

I mitten av mars fick taxiföraren Anette Svenson frågan om hon kunde tänka sig att köra en av företagets coronabilar. Det var aldrig någon tvekan och sedan en månad tillbaka kör hon bara coronakunder.I mitten av mars fick taxiföraren Anette Svenson frågan om hon kunde tänka sig att köra en av företagets coronabilar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.