Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 16 October, 07:25

Världen Idag - 01 sep 18 kl. 12:30

Låt den här terminen gå till historien.När jag flög hem från Los Angeles i somras blev jag helt tagen av den magnifika utsikten när vi passerade över bergen i Kalifornien. Trots att jag är extremt flygrädd måste jag erkänna att flygplan ger oss en bra påminnelse om att vi ibland måste skifta perspektiv. Bergen, som alltid ser så höga ut på marken ser så små ut från himlen, och jag tänkte på hur vårt mänskliga perspektiv så ofta behöver justeras av himlens. Nu väntar en ny termin med vardag, plugg och allt det där som är livet. Kanske känns det som om ett och annat berg ligger framför oss.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Los Angeles, Kalifornien, Gud

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låtden här , terminen, till , historien
BT - 04 sep 16 kl. 01:00

Queert fokus på historien

Imorgon inleds höstens "Måndagar på Kulturhuset". Normer och tabun är temat för terminen och det inleds med ett samtal om konst och litteratur ur ett historiskt queerperspektiv..

Magazin24 - 13 maj 13 kl. 12:00

Det laddas för show i Parken

På tisdag bjuds det in till en stor dansshow i Kulturhuset Folkets Park, där dansskolan Dansverkstan kommer att visa upp vad eleverna har lärt sig under terminen. Dansverkstan har funnit i Köping i tre år nu, och under de tre åren har Köpingseleverna varit med på flera dansavslutningar i Västerås. Nu är det dock dags för Köping att ha en egen avslutningsuppvisning, som kommer att gå av stapeln klockan 19.

Skånskan - 25 mar 17 kl. 08:00

Har rest världen runt med Sameblod

Vi träffas på Buff i Malmö dit regissören Amanda Kernell kommer direkt från Argentina. Det har varit ett hektiskt halvår med fantastisk respons runt om i världen på hennes långfilmsdebut Sameblod.
– Jag ville göra en film som var för oss samer själva – och en för alla andra.

City - 28 feb 11 kl. 11:31

Palmespår

Foto: Sara Mac KeyMichael Ghomri är kyrkovaktmästare vid Adolf Fredriks församling och sköter Palmes viloplats. I dag är det exakt 25 år sedan Olof Palme mördades på Sveavägen i Stockholm. City följer tre sidospår efter den socialdemokratiska giganten.

Magazin24 - 15 dec 11 kl. 13:40

Smedjan bjuder på julstämning

Klockan 20 på lördag slår Smedjan upp portarna för årets God Jul Selma. Arrangörerna har planerat en mysig, intim spelning med mycket julstämning. Smedjan har haft ett antal Selma-spelningar genom åren, men just God Jul Selma har blivit en tradition.

YA - 14 aug 13 kl. 06:30

"Det betyder väldigt mycket för folkhögskolan"

Foto: Mark Hanlon
En av de första afrikanska romanerna på engelska ?Allt faller sönder? skrevs för hand av Chinua Achebe och gavs ut 1958.

Nyheter 24 - 17 okt 13 kl. 14:04

Nyheter24 möter en jävla pajasOm MånsHär spelas "Jävla Pajas"GrundenMåns om framtiden

STOCKHOLM. Måns Möller drar ut på turné. Igen.

YA - 26 nov 13 kl. 11:00

De vill dokumentera Vollsjö

I byrålådor och bibliotek ligger hundratals bilder från gångna tiders Vollsjö, och Vollsjöbornas berättelser tar aldrig slut. Nu har Lars-Erik Larsson och tjugo andra pensionärer bestämt sig för att historien ska tas tillvara.
– Jag har lovat att vi ska försöka ge ut en bok, säger Lars-Erik Larsson.

Skånskan - 07 sep 16 kl. 15:59

”Jag skriver det jag själv vill läsa”

Studenter med författardrömmar på Lunds universitet, en mördad kultförfattare och en roman om en författare som skriver en roman. Lundaförfattaren Mattias Edvardssons metaroman En nästan sann historia som kommer ut i dagarna har många spännande och lockande ingredienser.
– Jag tänker alltid att jag skriver för mig själv och det här är sådant jag skulle vilja läsa, säger han.

Uppsalanyheter.se - 12 apr 18 kl. 03:30

Carrie "the musikal" av Uppsala Estetiska Gymnasium

På fredag den 13:e och sex dagar framåt ger Uppsala Estetiska Gymnasium Stephen Kings debutroman "Carrie" som en musikal på Reginateatern. Musikalen är en särskild kurs i gymnasiet och är det närmaste man kan komma en riktigt föreställning för betalande publik.På fredag den 13:e och sex dagar framåt ger Uppsala Estetiska Gymnasium Stephen Kings debutroman "Carrie" som en musikal på Reginateatern.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 14 timmar sedan

Gud stöder idé om judisk nation

Kristen sionism bejakar det som första lärarna av Nya testamentet tar som självklart. Ingenstans i Nya testamentet kan man finna att Israel som folk förkastas eller att Guds förbund med Israel som nation annullerats, framhåller Göran Lennartsson..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Löfven redo kompromissa för en ny regering

Socialdemokraternas Stefan Löfven är redo att försöka bilda en ny regering. Han öppnar upp för kompromisser med borgerliga partier..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Viger inte homopar – har stort stöd i Stockholmsförsamling

Ytterligare en nytillträdd kyrkoherde har kritiserats för att han inte vill viga homosexuella par, Petter Sundelius i Stockholmsförsamlingen S:t Matteus..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Hans ovilja att viga homopar har resulterat i hård debatt

Den nya kyrkoherden i Mölndals pastorat, Carl Sjögren, debatteras just nu på sociala medier. Orsaken är en intervju i Mölndals-Posten, där han uppger att han inte kommer att viga samkönade par..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Kritik mot kyrkostyrelsens Israelresa: "Indoktrineringsresa"

”En i raden av de politiska indoktrineringsresor Svenska kyrkan ordnar och finansierar för grupper inom och utanför kyrkan”. Så beskriver prästen och debattören Annika Borg den resa till Israel som kyrkostyrelsen, Svenska kyrkans högsta verkställande organ, gjorde i förra veckan..

Världen Idag - 23 timmar sedan

”Öst och väst har mycket att lära av varandra”

Europas ivrigaste missionärer finns i dag i länder som Rumänien och Ukraina. Men resultatet blir som bäst när församlingar i östra och västra Europa krokar arm för att sprida förkunnelsen. Det menar pingstpastor Rauli Lehtonen, som arbetat med mission i östra Europa och andra delar i forna Sovjetunionen i mer än 30 år..

Världen Idag - Igår: 00:00

Varför tiger medierna om Elidas Israelresa?

Medieuppbådet var stort när Elida anlände till Israel i förra veckan. Från israeliska medier vill säga. Stora tv-kanaler och tidningar var på plats för att möta den svenska segelbåten.

Världen Idag - Igår: 00:00

Namnet över alla namn

Om det ringer på din dörr och några okända män står utanför och vill komma in blir naturligtvis din första fråga vilka de är och varför de vill in i ditt hus. Det du egentligen frågar efter är i vems namn, vems auktoritet, de anser sig ha den rätten. Beroende på svaret öppnar eller stänger du din dörr.

Världen Idag - Igår: 16:22

Europarådet: Jämställ regnbågsfamilj med andra

Europarådet antog på onsdagen en icke-bindande resolution som rekommenderar att länder i Europa jämställer samkönade familjer med andra familjer i lagstiftningen..

Världen Idag - Igår: 14:51

Kristen sionism från urkyrkan

I den eskatologiska förväntan var kristna judar och hednakristna under de första århundradena överens om att det judiska folket i det fysiska landet Israel och i Jerusalem kommer att spela en avgörande roll i messianska tiden. Även om den officiella kyrkans inställning till eskatologin och i attityd till judarna i grunden kom att förändras, har det alltid funnits underströmmar av väckelserörelser som bevarat det äldsta kristna hopp, skriver Göran Lennartsson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.