Världen Idag > Nyheter

Friday, 14 December, 10:39

Världen Idag - 01 sep 18 kl. 12:30

Låt den här terminen gå till historien.När jag flög hem från Los Angeles i somras blev jag helt tagen av den magnifika utsikten när vi passerade över bergen i Kalifornien. Trots att jag är extremt flygrädd måste jag erkänna att flygplan ger oss en bra påminnelse om att vi ibland måste skifta perspektiv. Bergen, som alltid ser så höga ut på marken ser så små ut från himlen, och jag tänkte på hur vårt mänskliga perspektiv så ofta behöver justeras av himlens. Nu väntar en ny termin med vardag, plugg och allt det där som är livet. Kanske känns det som om ett och annat berg ligger framför oss.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Los Angeles, Kalifornien, Gud

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låtden här , terminen, till , historien
BT - 04 sep 16 kl. 01:00

Queert fokus på historien

Imorgon inleds höstens "Måndagar på Kulturhuset". Normer och tabun är temat för terminen och det inleds med ett samtal om konst och litteratur ur ett historiskt queerperspektiv..

Magazin24 - 13 maj 13 kl. 12:00

Det laddas för show i Parken

På tisdag bjuds det in till en stor dansshow i Kulturhuset Folkets Park, där dansskolan Dansverkstan kommer att visa upp vad eleverna har lärt sig under terminen. Dansverkstan har funnit i Köping i tre år nu, och under de tre åren har Köpingseleverna varit med på flera dansavslutningar i Västerås. Nu är det dock dags för Köping att ha en egen avslutningsuppvisning, som kommer att gå av stapeln klockan 19.

Skånskan - 25 mar 17 kl. 08:00

Har rest världen runt med Sameblod

Vi träffas på Buff i Malmö dit regissören Amanda Kernell kommer direkt från Argentina. Det har varit ett hektiskt halvår med fantastisk respons runt om i världen på hennes långfilmsdebut Sameblod.
– Jag ville göra en film som var för oss samer själva – och en för alla andra.

City - 28 feb 11 kl. 11:31

Palmespår

Foto: Sara Mac KeyMichael Ghomri är kyrkovaktmästare vid Adolf Fredriks församling och sköter Palmes viloplats. I dag är det exakt 25 år sedan Olof Palme mördades på Sveavägen i Stockholm. City följer tre sidospår efter den socialdemokratiska giganten.

Magazin24 - 15 dec 11 kl. 13:40

Smedjan bjuder på julstämning

Klockan 20 på lördag slår Smedjan upp portarna för årets God Jul Selma. Arrangörerna har planerat en mysig, intim spelning med mycket julstämning. Smedjan har haft ett antal Selma-spelningar genom åren, men just God Jul Selma har blivit en tradition.

YA - 14 aug 13 kl. 06:30

"Det betyder väldigt mycket för folkhögskolan"

Foto: Mark Hanlon
En av de första afrikanska romanerna på engelska ?Allt faller sönder? skrevs för hand av Chinua Achebe och gavs ut 1958.

Nyheter 24 - 17 okt 13 kl. 14:04

Nyheter24 möter en jävla pajasOm MånsHär spelas "Jävla Pajas"GrundenMåns om framtiden

STOCKHOLM. Måns Möller drar ut på turné. Igen.

YA - 26 nov 13 kl. 11:00

De vill dokumentera Vollsjö

I byrålådor och bibliotek ligger hundratals bilder från gångna tiders Vollsjö, och Vollsjöbornas berättelser tar aldrig slut. Nu har Lars-Erik Larsson och tjugo andra pensionärer bestämt sig för att historien ska tas tillvara.
– Jag har lovat att vi ska försöka ge ut en bok, säger Lars-Erik Larsson.

Skånskan - 07 sep 16 kl. 15:59

”Jag skriver det jag själv vill läsa”

Studenter med författardrömmar på Lunds universitet, en mördad kultförfattare och en roman om en författare som skriver en roman. Lundaförfattaren Mattias Edvardssons metaroman En nästan sann historia som kommer ut i dagarna har många spännande och lockande ingredienser.
– Jag tänker alltid att jag skriver för mig själv och det här är sådant jag skulle vilja läsa, säger han.

Uppsalanyheter.se - 12 apr 18 kl. 03:30

Carrie "the musikal" av Uppsala Estetiska Gymnasium

På fredag den 13:e och sex dagar framåt ger Uppsala Estetiska Gymnasium Stephen Kings debutroman "Carrie" som en musikal på Reginateatern. Musikalen är en särskild kurs i gymnasiet och är det närmaste man kan komma en riktigt föreställning för betalande publik.På fredag den 13:e och sex dagar framåt ger Uppsala Estetiska Gymnasium Stephen Kings debutroman "Carrie" som en musikal på Reginateatern.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Det är 2018 års mest populära bibelvers

En bibelvers om Guds trofasthet och hjälp är årets mest populära. Detta enligt Bibelappen YouVersion med miljontals användare världen över..

Världen Idag - 2 timmar sedan

Hope Church välkomnar med kärlek, kaffe och Jesus

En vänlig hälsning, en kopp kaffe och lite snack innan gudstjänsten. För församlingen Hope i Vetlanda har en tydlig vision om att göra kyrkan tillgänglig för den ovana besökaren..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Kyrkor startar upprop för landets konvertiter

Fyra frikyrkosamfund inleder nu ett upprop och en namninsamling för att uppmana Migrationsverket att respektera konvertitens tro i asylprocessen. Även Sveriges kristna råd, SKR, agerar, och tar upp konvertiternas ärenden vid ett möte med Migrationsverkets ledning i januari..

Världen Idag - Igår: 10:30

Biblisk vänskap blir homorelation i ny vigselordning

Bibelns berättelse om den starka vänskapen mellan David och Jonatan används som en av de föreslagna texterna i den nya kyrkohandbokens avsnitt om vigslar. – Det olyckliga med att Svenska kyrkan använder dessa bibelberättelser, för att säga något berättelserna inte säger, är att de gör våld på bibeltexterna, säger docent Anders Gerdmar..

Världen Idag - Igår: 10:30

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av Svenska kyrkans teologiska arbete..

Världen Idag - Igår: 09:00

Numera sprider hon biblar över hela världen

– Den bibel jag själv fick som tolvåring blev en skatt för mig, säger Anna-Karin Vaz Contreiras, som redan som liten bondflicka längtade efter en egen bibel. Med åren har Guds ord blivit en livlina många gånger, inte minns när hon drabbades av cancer..

Världen Idag - Igår: 00:00

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie från EU:s byrå för mänskliga rättigheter, som Sveriges Radio berättade om i veckan (10/12). Enkäten har gått ut i de tolv EU-länder där 96 procent av Europas judar bor, och är den största någonsin i sitt slag.

Världen Idag - Igår: 00:00

Carl-Gustaf Severin, 65 år

I söndags fyllde missionären och hedersevangelisten Carl-Gustaf Severin 65 år. Han har redan gått i pension och reser inte riktigt lika mycket som förut, men än brinner evangelisthjärtat. I höst har han tränat nya evangelister i både Sverige och Ryssland..

Världen Idag - Igår: 00:00

Fastetiden är en tid då man röjer väg, röjer plats för Jesus i sitt liv, igen och på nytt.

Matt 11:2–19 Luk 3:1–15 Den tredje söndagen i advent är Johannes döparens söndag. Johannes, vars kallelse var att bana väg för Herren; Johannes, som förkunnade allvarsord i öknen och folk lät döpa sig; Johannes, som inte var värdig att knyta Herrens sandaler; Johannes, som gladde sig åt Brud­gum­mens röst. Johannes, som frimodigt kunde säga: ”Det är såsom sig bör att han växer till, och att jag förminskas” (Joh 3:30; 1917).

Världen Idag - Igår: 00:00

Liksom Jesus måste Guds församling alltid vara full av nåd och sanning.

Varje ny tid för med sig nya möjligheter och nya utmaningar för Guds församling. Nya möjligheter att nå ut med evangeliet om Jesus, och nya utmaningar att inte samtidigt kompromissa dess innehåll för att undvika att stöta sig med samtiden och tidsandan. När Johannes sammanfattar sitt intryck av att ha sett Jesus i funktion under tre år år, på närmare håll än de flesta, gör han det genom att säga att ”han var full av nåd och sanning” (Joh 1:14).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.