Världen Idag > Nyheter

Sunday, 24 February, 01:47

Världen Idag - 01 sep 18 kl. 12:30

Låt den här terminen gå till historien.När jag flög hem från Los Angeles i somras blev jag helt tagen av den magnifika utsikten när vi passerade över bergen i Kalifornien. Trots att jag är extremt flygrädd måste jag erkänna att flygplan ger oss en bra påminnelse om att vi ibland måste skifta perspektiv. Bergen, som alltid ser så höga ut på marken ser så små ut från himlen, och jag tänkte på hur vårt mänskliga perspektiv så ofta behöver justeras av himlens. Nu väntar en ny termin med vardag, plugg och allt det där som är livet. Kanske känns det som om ett och annat berg ligger framför oss.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Los Angeles, Kalifornien, Gud

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låtden här , terminen, till , historien
BT - 04 sep 16 kl. 01:00

Queert fokus på historien

Imorgon inleds höstens "Måndagar på Kulturhuset". Normer och tabun är temat för terminen och det inleds med ett samtal om konst och litteratur ur ett historiskt queerperspektiv..

Magazin24 - 13 maj 13 kl. 12:00

Det laddas för show i Parken

På tisdag bjuds det in till en stor dansshow i Kulturhuset Folkets Park, där dansskolan Dansverkstan kommer att visa upp vad eleverna har lärt sig under terminen. Dansverkstan har funnit i Köping i tre år nu, och under de tre åren har Köpingseleverna varit med på flera dansavslutningar i Västerås. Nu är det dock dags för Köping att ha en egen avslutningsuppvisning, som kommer att gå av stapeln klockan 19.

Skånskan - 25 mar 17 kl. 08:00

Har rest världen runt med Sameblod

Vi träffas på Buff i Malmö dit regissören Amanda Kernell kommer direkt från Argentina. Det har varit ett hektiskt halvår med fantastisk respons runt om i världen på hennes långfilmsdebut Sameblod.
– Jag ville göra en film som var för oss samer själva – och en för alla andra.

City - 28 feb 11 kl. 11:31

Palmespår

Foto: Sara Mac KeyMichael Ghomri är kyrkovaktmästare vid Adolf Fredriks församling och sköter Palmes viloplats. I dag är det exakt 25 år sedan Olof Palme mördades på Sveavägen i Stockholm. City följer tre sidospår efter den socialdemokratiska giganten.

Magazin24 - 15 dec 11 kl. 13:40

Smedjan bjuder på julstämning

Klockan 20 på lördag slår Smedjan upp portarna för årets God Jul Selma. Arrangörerna har planerat en mysig, intim spelning med mycket julstämning. Smedjan har haft ett antal Selma-spelningar genom åren, men just God Jul Selma har blivit en tradition.

YA - 14 aug 13 kl. 06:30

"Det betyder väldigt mycket för folkhögskolan"

Foto: Mark Hanlon
En av de första afrikanska romanerna på engelska ?Allt faller sönder? skrevs för hand av Chinua Achebe och gavs ut 1958.

Nyheter 24 - 17 okt 13 kl. 14:04

Nyheter24 möter en jävla pajasOm MånsHär spelas "Jävla Pajas"GrundenMåns om framtiden

STOCKHOLM. Måns Möller drar ut på turné. Igen.

YA - 26 nov 13 kl. 11:00

De vill dokumentera Vollsjö

I byrålådor och bibliotek ligger hundratals bilder från gångna tiders Vollsjö, och Vollsjöbornas berättelser tar aldrig slut. Nu har Lars-Erik Larsson och tjugo andra pensionärer bestämt sig för att historien ska tas tillvara.
– Jag har lovat att vi ska försöka ge ut en bok, säger Lars-Erik Larsson.

Skånskan - 07 sep 16 kl. 15:59

”Jag skriver det jag själv vill läsa”

Studenter med författardrömmar på Lunds universitet, en mördad kultförfattare och en roman om en författare som skriver en roman. Lundaförfattaren Mattias Edvardssons metaroman En nästan sann historia som kommer ut i dagarna har många spännande och lockande ingredienser.
– Jag tänker alltid att jag skriver för mig själv och det här är sådant jag skulle vilja läsa, säger han.

Uppsalanyheter.se - 12 apr 18 kl. 03:30

Carrie "the musikal" av Uppsala Estetiska Gymnasium

På fredag den 13:e och sex dagar framåt ger Uppsala Estetiska Gymnasium Stephen Kings debutroman "Carrie" som en musikal på Reginateatern. Musikalen är en särskild kurs i gymnasiet och är det närmaste man kan komma en riktigt föreställning för betalande publik.På fredag den 13:e och sex dagar framåt ger Uppsala Estetiska Gymnasium Stephen Kings debutroman "Carrie" som en musikal på Reginateatern.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 8 timmar sedan

USA uppmanar Israel att be Polen om ursäkt

USA lägger sig i bråket mellan Israel och Polen. Georgette Mosbacher, den amerikanska ambassadören i Warszawa, uppmanar Israel att be om ursäkt..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Vuxennärvaro för att hjälpa barn på nätet

Ett ord. Det krävs en högre närvaro av vuxna på nätet för att förstå barnens verklighet. Det menar Gabriel Ekbeck och Hanna Simonsson som tillsammans håller i ett seminarium om ämnet på barnledarkonferensen ”Jesus till barnen” i Uppsala i mars..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Equmeniakyrkan ”klimatfastar” fram till påsk

Den 6 mars inleds den kristna fastan, och i år tar Equmeniakyrkan ett annorlunda grepp. Hela den nationellt anställda personalen avstår från transporter som använder fossila bränslen, såsom flyg, bil och båt.

Världen Idag - 17 timmar sedan

Kroppen svarar på dina kommandon

Vägen till en bättre hälsa behöver inte vara krånglig. Med några enkla kommandon i rätt riktning kommer kroppen att svara direkt. Det menar Monica Wigren som driver företaget Bygg din hälsa..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Urbaniseringen kan bli tigerns räddning

Flykten från landsbygden kan bli räddningen för tigern och andra hotade arter i södra Asien. Det hävdar forskare i en ny studie. Där konstateras att en minskad befolkning i tigrarnas kärnområden är nyckeln till de stora katternas överlevnad..

Världen Idag - 17 timmar sedan

F.d. S-politiker fortsätter att sprida antisemitism på nätet

”USA är som vax i händerna på den globala sionismen”. Det sägs i en video som en förtroendevald Socialdemokrat i Uddevalla lagt upp på sina Facebook-sida. ”Helt oacceptabelt”, kommenterar Anna-Lena Heydar, partiordförande i Uddevalla..

Världen Idag - Igår: 00:00

Stabila församlingar med stabila ledare

En avgörande fråga för väckelse, mission och evangelisation i Sverige är kvaliteten på de lokala församlingarna och kyrkorna. Kristus har kallat sin kyrka att vara ett ljus i mörkret, en stad på berget, ett salt i förruttnelsen. Ett dilemma för många församlingar i storstäder inte minst är att man inte är en stad på berget, man är fullständigt okänd för hela närområdet.

Världen Idag - Igår: 00:00

Bör en kristen avstå från kött?

Hur ser kristna på köttätande? Bör en kristen vara vegan?.

Världen Idag - Igår: 22:00

Barn ska återfå rätt till personlig assistans

Andningshjälp och sondmatning ska åter, otvetydigt, kunna ge rätt till personlig assistans och assistansersättning. Det kan göra stor skillnad för uppemot ett 50-tal vuxna och barn, och deras familjer, som fått rätten indragen..

Världen Idag - Igår: 17:02

Israels nya kritik mot Wallström – och Svenska kyrkan

Israels ambassadör i Sverige reagerar nu kraftfullt på utrikesminister Margot Wallströms utspel om brister i Israels religionsfrihet. Hon förvränger verkligheten, menar ambassadören, och ger samtidigt en känga till Svenska kyrkan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.