SVT > Ekonomi

Monday, 18 February, 19:17

SVT - 01 sep 18 kl. 11:34

Få ger av sin pension till den som är hemma mer med barnenBara drygt 10 000 svenskar väljer att ge av sin pension till den som är hemma mer med barnen, trots att möjligheten har funnits i snart 20 år. – Jag tror att det beror på att många inte känner till att möjligheten finns, samtidigt som pensionen är en jobbig grej att snacka om, säger Ole Settergren, analyschef på Pensionsmyndigheten..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Ole Settergren, Pensionsmyndigheten

Dela artikeln

121 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ger av sin , pensiontill den som är , hemma mer med barnen
Nyheter 24 - 25 okt 11 kl. 18:02

Alla vill vara hemma mer med barnen - "det är lätt att säga"


Både kvinnor och män vill gärna vara hemmafruar eller hemmapappor. Frågan är om det säger något om vad man faktiskt gör? SVERIGE.

Sydsvenskan - 23 apr 11 kl. 00:16

Fler pappor stannar hemma

Akivfoto: Fredrik Sandberg/Scanpix
En extra påtvingad månads pappa­ledighet gav verkligen resultat, konstaterar Försäkringskassan när reformen utvärderas. Om utvecklingen fortsätter i samma takt delas föräldraledigheten jämnt mellan könen år 2025.
En förälder kan inte ta ut all föräldraledighet själv.

Sydsvenskan - 23 apr 11 kl. 06:30

Fler pappor väljer att stanna hemma

En extra påtvingad månads pappa­ledighet gav verkligen resultat, konstaterar Försäkringskassan när reformen utvärderas. Om utvecklingen fortsätter i samma takt delas föräldraledigheten jämnt mellan könen år 2025.
En förälder kan inte ta ut all föräldraledighet själv.

YLE - 06 nov 16 kl. 07:00

Vi har inte råd med barnen

Regeringens nedskärningar slår hårt mot fattiga barnfamiljer. Svenska Yles satsning Ett tudelat Finland visar att inkomstskillnaderna mellan barnfamiljer ökar kraftigt. För många barn i dagens Finland ser framtiden inte ljus ut.

Norrtelje Tidning - 08 apr 13 kl. 04:00

?Får mer tid med barnen?

De blir visserligen fler men fortfarande är det få män som tar ut föräldraledighet i Norrtälje kommun. Johan Stenbäck är en av de som faktiskt är hemma med barnen..

Expressen - 15 mar 17 kl. 21:25

"Klart mamman ska vara hemma mest"

Petra Mede tycker att mammor ska vara hemma mer med barnen än papporna. I P3:s "Morgonpasset" berättar hon om sina konservativa familjeåsikter. – Sedan jag fick barn, så tycker jag ”Det är klart mamman ska vara hemma mest”, säger Petra Mede..

YA - 10 nov 17 kl. 00:01

Pappor stannar hemma mer

Simrishamn är den kommun i sydöstra Skåne där pappor stannar mest hemma med barnen. Trots det ligger kommunen under genomsnittet för svenska pappor..

YLE - 16 jun 16 kl. 17:32

Fler pappor stannar hemma med barnen – Finland fortfarande efter Sverige i jämställdhet inom familjen

Antalet finländska pappor som tar ut pappaledighet har ökat under hela 2000-talet, men fortfarande låter en femtedel av alla pappor helt bli att ta ut någon ledighet. Trots att Finland ligger bra till om man jämför med Frankrike eller Storbritannien så ligger vi långt efter Sverige då det gäller jämställdhet mellan föräldrarna. – Sverige är i en helt egen klass när det gäller till exempel attityder och hur man delar upp föräldraledigheten, säger ledande forskare Minna Ylikännö på Folkpensionsanstalten.

BT - 05 aug 12 kl. 08:03

Våga tala om alkholen med barnen

Sommar och semester innebär ofta att vuxna dricker mer alkohol än annars.
Ofta är barn med och ser mamma eller pappa berusade i olika grad.
Det är viktigt att prata vanor och ta ansvar, säger experterna.

Sydsvenskan - 28 aug 14 kl. 10:54

Analys: Tålamodet med föräldrarna tryter

Den svenska föräldraförsäkringen fyller fyrtio år. Redan när den infördes 1974 diskuterades hur jämställdheten skulle påverkas. För att inte kvinnor skulle tappa sin anknytning till arbetsmarknaden blev den endast 180 dagar.

Fler nyheter från SVT

SVT - 10 timmar sedan

Ann Linde om amerikanska biltullar: ”Skulle slå väldigt hårt mot Sverige”

Donald Trump har nu 90 dagar på sig att besluta om USA ska införa tullar mot europeiska personbilar. Utrikeshandelsminister Ann Linde (S) tror att det finns en stor risk att tullarna införs. – Det skulle slå väldigt hårt mot just Sverige, säger hon i Morgonstudion..

SVT - Igår: 23:25

Flygbolag i konkurs – alla avgångar inställda

Flygbolaget BMI har gått i konkurs. Under lördagen meddelade bolaget att alla avgångar ställs in. BMI flög bland annat sträckan Karlstad-Jönköping-Frankfurt..

SVT - I förrgår: 20:55

Telias fiasko kostsamt för svenska skattebetalare

SVT kan i dag avslöja hur mycket Telias misslyckade satsningar i den region som företaget kallar Eurasien kostade. Enligt Telias egna beräkningar har man förlorat 21 miljarder kronor. En stor del av dessa pengar står svenska skattebetalare för genom statens stora ägande i Telia..

SVT - 13 feb 19 kl. 19:27

Toppchefer i Lundin Petroleum misstänks för brott

Oljebolaget Lundin Petroleums ordförande Ian Lundin och vd Alex Schneiter har delgivits misstanke om anstiftan till övergrepp i rättssak, rapporterar Dagens Nyheter..

SVT - 12 feb 19 kl. 21:07

”Snart kanske vi kan ta betalt med ett fingeravtryck”

Allt fler butiker väljer att inte ta kontanter, Anneli Gullström, Affärsutvecklingschef valde att ta det ett steg längre och i hennes butik betalas det genom en app. Som kund kan du stå var som helst i butiken och swisha din betalning..

SVT - 08 feb 19 kl. 09:18

Medborgarlön gav inte önskvärd effekt

Det finländska försöket med medborgarlön föll inte ut till belåtenhet, åtminstone inte enligt myndigheternas syfte, enligt den första studien av experimentet som avslutades vid årsskiftet..

SVT - 07 feb 19 kl. 08:53

Björn Wahlroos slutar som ordförande för Nordea

Nordeas styrelseordförande Björn Wahlroos slutar. Inför vårens bolagsstämma har han meddelat nomineringsrådet att han lämnar sitt styrelseuppdrag..

SVT - 07 feb 19 kl. 08:37

Fortfarande avvaktande bostadsmarknad

Sidledes är ett ord som används för att beskriva den svenska bostadsmarknaden just nu. Avvaktande ett annat. Priserna på både villor och bostadsrätter i landet i januari var oförändrade jämfört med samma månad 2018, enligt Svensk Mäklarstatistik..

SVT - 06 feb 19 kl. 13:06

Miljardvinst för svenska musikjätten Spotify

Under fjärde kvartalet redovisar Spotify för första gången i företagets historia en rörelsevinst. Bolagets största inkomstkälla, premiumanvändarna, ökade med 25 miljoner under perioden..

SVT - 05 feb 19 kl. 04:55

Flygbolag går i konkurs – alla avgångar ställs in

Det tyska flygbolaget Germania har lämnat in en konkursansökan. Alla avångar har ställts in under natten och personalen har informerats, skriver de på sin hemsida..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.