SVT > Ekonomi

Saturday, 17 November, 01:08

SVT - 01 sep 18 kl. 11:34

Få ger av sin pension till den som är hemma mer med barnenBara drygt 10 000 svenskar väljer att ge av sin pension till den som är hemma mer med barnen, trots att möjligheten har funnits i snart 20 år. – Jag tror att det beror på att många inte känner till att möjligheten finns, samtidigt som pensionen är en jobbig grej att snacka om, säger Ole Settergren, analyschef på Pensionsmyndigheten..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Ole Settergren, Pensionsmyndigheten

Dela artikeln

121 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ger av sin , pensiontill den som är , hemma mer med barnen
Nyheter 24 - 25 okt 11 kl. 18:02

Alla vill vara hemma mer med barnen - "det är lätt att säga"


Både kvinnor och män vill gärna vara hemmafruar eller hemmapappor. Frågan är om det säger något om vad man faktiskt gör? SVERIGE.

Sydsvenskan - 23 apr 11 kl. 00:16

Fler pappor stannar hemma

Akivfoto: Fredrik Sandberg/Scanpix
En extra påtvingad månads pappa­ledighet gav verkligen resultat, konstaterar Försäkringskassan när reformen utvärderas. Om utvecklingen fortsätter i samma takt delas föräldraledigheten jämnt mellan könen år 2025.
En förälder kan inte ta ut all föräldraledighet själv.

Sydsvenskan - 23 apr 11 kl. 06:30

Fler pappor väljer att stanna hemma

En extra påtvingad månads pappa­ledighet gav verkligen resultat, konstaterar Försäkringskassan när reformen utvärderas. Om utvecklingen fortsätter i samma takt delas föräldraledigheten jämnt mellan könen år 2025.
En förälder kan inte ta ut all föräldraledighet själv.

YLE - 06 nov 16 kl. 07:00

Vi har inte råd med barnen

Regeringens nedskärningar slår hårt mot fattiga barnfamiljer. Svenska Yles satsning Ett tudelat Finland visar att inkomstskillnaderna mellan barnfamiljer ökar kraftigt. För många barn i dagens Finland ser framtiden inte ljus ut.

Norrtelje Tidning - 08 apr 13 kl. 04:00

?Får mer tid med barnen?

De blir visserligen fler men fortfarande är det få män som tar ut föräldraledighet i Norrtälje kommun. Johan Stenbäck är en av de som faktiskt är hemma med barnen..

Expressen - 15 mar 17 kl. 21:25

"Klart mamman ska vara hemma mest"

Petra Mede tycker att mammor ska vara hemma mer med barnen än papporna. I P3:s "Morgonpasset" berättar hon om sina konservativa familjeåsikter. – Sedan jag fick barn, så tycker jag ”Det är klart mamman ska vara hemma mest”, säger Petra Mede..

YA - 10 nov 17 kl. 00:01

Pappor stannar hemma mer

Simrishamn är den kommun i sydöstra Skåne där pappor stannar mest hemma med barnen. Trots det ligger kommunen under genomsnittet för svenska pappor..

YLE - 16 jun 16 kl. 17:32

Fler pappor stannar hemma med barnen – Finland fortfarande efter Sverige i jämställdhet inom familjen

Antalet finländska pappor som tar ut pappaledighet har ökat under hela 2000-talet, men fortfarande låter en femtedel av alla pappor helt bli att ta ut någon ledighet. Trots att Finland ligger bra till om man jämför med Frankrike eller Storbritannien så ligger vi långt efter Sverige då det gäller jämställdhet mellan föräldrarna. – Sverige är i en helt egen klass när det gäller till exempel attityder och hur man delar upp föräldraledigheten, säger ledande forskare Minna Ylikännö på Folkpensionsanstalten.

BT - 05 aug 12 kl. 08:03

Våga tala om alkholen med barnen

Sommar och semester innebär ofta att vuxna dricker mer alkohol än annars.
Ofta är barn med och ser mamma eller pappa berusade i olika grad.
Det är viktigt att prata vanor och ta ansvar, säger experterna.

Sydsvenskan - 28 aug 14 kl. 10:54

Analys: Tålamodet med föräldrarna tryter

Den svenska föräldraförsäkringen fyller fyrtio år. Redan när den infördes 1974 diskuterades hur jämställdheten skulle påverkas. För att inte kvinnor skulle tappa sin anknytning till arbetsmarknaden blev den endast 180 dagar.

Fler nyheter från SVT

SVT - Igår: 15:14

Budgetpropositionen har presenterats – det här händer nu

Planen är satt: Senast tre dagar innan julafton väntas en ny budget ha röstats igenom för 2019. Men vägen dit är lång. Här nedan förklaras alla turerna som väntar i riksdagen..

SVT - Igår: 10:06

Chefsekonom: ”Dålig tajming”

Ekonomin börjar svalna av samtidigt som den försiktiga övergångsbudgeten innebär snålkörning från statens sida. Det kan bidra till avmattningen, enligt chefsekonomen..

SVT - 11 nov 18 kl. 20:36

Världens största shoppingdag slog rekord

Den kinesiska e-handelsjätten Alibaba sålde varor för rekordsumman 280 miljarder kronor under den så kallade ”singeldagen” med rabatter på tusentals varor. Fenomenet utklassar den amerikanska motsvarigheten Black Friday..

SVT - 11 nov 18 kl. 16:14

”Vi behöver inte fler dagar som uppmanar till överkonsumtion”

Kinesiska ”singeldagen” är kalenderns senaste kommersfest och i Sverige hoppas e-handlare på rejält klirr i kassan. Men alla är inte lika roade. – Vi behöver inte fler dagar som uppmanar till överkonsumtion, säger Alexandra Davidsson, generalsekreterare för föreningen Medveten konsumtion..

SVT - 11 nov 18 kl. 15:52

Här är köpfesten som krossar Black Friday

Glöm svarta fredagar, cybermåndagar och mellandagsmani. I fråga om den globala e-handeln är det en kampanjdag som sopar banan med de andra – trots att den är i princip okänd i Sverige. Här är Singles Day, den senaste genomkommersiella köpfesten i kalendern, denna gång från Asiens massiva marknader..

SVT - 09 nov 18 kl. 10:10

Singles Day har blivit största shoppingdagen

På 25 år har Singles Day, singlarnas dag, den 11 november kommit att bli den största shoppingdagen i världen. Den kinesiska idén har nu blivit större än shoppingdagen Black Friday. Ulrika Bergsten, SVT:s korrespondent i Peking, förklarar fenomenet..

SVT - 08 nov 18 kl. 18:13

Här får du bästa boräntan

Bolånekostnaderna kan skilja flera tusenlappar i månaden, beroende på vilken bank du har. Lägst genomsnittlig ränta just nu erbjuder Landshypotek Bank..

SVT - 08 nov 18 kl. 11:54

Stefan Ingves: Bolåneräntorna kommer fördubblas

Hushållen kan komma att få kraftigt höjda bolåneräntor framöver, uppger riksbankchefen Stefan Ingves. – Om vi får rätt kommer räntorna att stiga under överskådlig tid. Räntorna på bolån kommer då att fördubblas, säger han i en utfrågning i finansutskottet, enligt Nyhetsbyrån Direkt..

SVT - 08 nov 18 kl. 13:25

Moderaterna lägger egen budget: ”Motförslag vi hoppas vinner”

Snart är det deadline för att lämna in en ny budgetproposition, men Sverige står fortsatt utan en ny regering. Moderaterna kommer att lägga fram en egen budget som partiet hoppas trumfar övergångsregeringens. Klockan 13.

SVT - 07 nov 18 kl. 19:26

Julhandeln slår rekord – tack vare minusräntan

Den svenska ekonomin är stark tack vare minusräntan som ”driver konsumtion”. Det anser Svensk Handels utredningsinstitut HUI som bedömer att årets julhandel kommer att slå rekord – igen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.