SVT > Ekonomi

Saturday, 22 September, 10:52

SVT - 01 sep 18 kl. 11:34

Få ger av sin pension till den som är hemma mer med barnenBara drygt 10 000 svenskar väljer att ge av sin pension till den som är hemma mer med barnen, trots att möjligheten har funnits i snart 20 år. – Jag tror att det beror på att många inte känner till att möjligheten finns, samtidigt som pensionen är en jobbig grej att snacka om, säger Ole Settergren, analyschef på Pensionsmyndigheten..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Ole Settergren, Pensionsmyndigheten

Dela artikeln

120 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ger av sin , pensiontill den som är , hemma mer med barnen
Nyheter 24 - 25 okt 11 kl. 18:02

Alla vill vara hemma mer med barnen - "det är lätt att säga"


Både kvinnor och män vill gärna vara hemmafruar eller hemmapappor. Frågan är om det säger något om vad man faktiskt gör? SVERIGE.

Sydsvenskan - 23 apr 11 kl. 00:16

Fler pappor stannar hemma

Akivfoto: Fredrik Sandberg/Scanpix
En extra påtvingad månads pappa­ledighet gav verkligen resultat, konstaterar Försäkringskassan när reformen utvärderas. Om utvecklingen fortsätter i samma takt delas föräldraledigheten jämnt mellan könen år 2025.
En förälder kan inte ta ut all föräldraledighet själv.

Sydsvenskan - 23 apr 11 kl. 06:30

Fler pappor väljer att stanna hemma

En extra påtvingad månads pappa­ledighet gav verkligen resultat, konstaterar Försäkringskassan när reformen utvärderas. Om utvecklingen fortsätter i samma takt delas föräldraledigheten jämnt mellan könen år 2025.
En förälder kan inte ta ut all föräldraledighet själv.

YLE - 06 nov 16 kl. 07:00

Vi har inte råd med barnen

Regeringens nedskärningar slår hårt mot fattiga barnfamiljer. Svenska Yles satsning Ett tudelat Finland visar att inkomstskillnaderna mellan barnfamiljer ökar kraftigt. För många barn i dagens Finland ser framtiden inte ljus ut.

Norrtelje Tidning - 08 apr 13 kl. 04:00

?Får mer tid med barnen?

De blir visserligen fler men fortfarande är det få män som tar ut föräldraledighet i Norrtälje kommun. Johan Stenbäck är en av de som faktiskt är hemma med barnen..

Expressen - 15 mar 17 kl. 21:25

"Klart mamman ska vara hemma mest"

Petra Mede tycker att mammor ska vara hemma mer med barnen än papporna. I P3:s "Morgonpasset" berättar hon om sina konservativa familjeåsikter. – Sedan jag fick barn, så tycker jag ”Det är klart mamman ska vara hemma mest”, säger Petra Mede..

YA - 10 nov 17 kl. 00:01

Pappor stannar hemma mer

Simrishamn är den kommun i sydöstra Skåne där pappor stannar mest hemma med barnen. Trots det ligger kommunen under genomsnittet för svenska pappor..

YLE - 16 jun 16 kl. 17:32

Fler pappor stannar hemma med barnen – Finland fortfarande efter Sverige i jämställdhet inom familjen

Antalet finländska pappor som tar ut pappaledighet har ökat under hela 2000-talet, men fortfarande låter en femtedel av alla pappor helt bli att ta ut någon ledighet. Trots att Finland ligger bra till om man jämför med Frankrike eller Storbritannien så ligger vi långt efter Sverige då det gäller jämställdhet mellan föräldrarna. – Sverige är i en helt egen klass när det gäller till exempel attityder och hur man delar upp föräldraledigheten, säger ledande forskare Minna Ylikännö på Folkpensionsanstalten.

BT - 05 aug 12 kl. 08:03

Våga tala om alkholen med barnen

Sommar och semester innebär ofta att vuxna dricker mer alkohol än annars.
Ofta är barn med och ser mamma eller pappa berusade i olika grad.
Det är viktigt att prata vanor och ta ansvar, säger experterna.

Sydsvenskan - 28 aug 14 kl. 10:54

Analys: Tålamodet med föräldrarna tryter

Den svenska föräldraförsäkringen fyller fyrtio år. Redan när den infördes 1974 diskuterades hur jämställdheten skulle påverkas. För att inte kvinnor skulle tappa sin anknytning till arbetsmarknaden blev den endast 180 dagar.

Fler nyheter från SVT

SVT - I förrgår: 21:53

FI-chef om Danske bank: Det är väldigt allvarligt

Penningtvätt och kontakter med rysk maffia. Danske bank är minst sagt i blåsväder. Hör chefen för svenska Finansinspektionens (FI) Erik Thedéen kommentera storbankens situation i klippet ovan..

SVT - I förrgår: 10:58

Skandalen i Danske Bank – detta har hänt

Det kan röra sig om den största penningtvättshärvan i modern tid. Här är en sammanfattning av skandalen inom Danske Bank..

SVT - 18 sep 18 kl. 13:23

Coca-Cola kan ge sig in på cannabismarknaden

En dryck innehållande cannabis. Det kan bli verklighet när läskjätten Coca-Cola nu intresserar sig för den växande marknaden. – Tillsammans med många andra inom dryckesindustrin följer vi noggrant tillväxten av icke-psykoaktiv CBD som en ingrediens i hälsodrycker runt om i världen, skriver företaget i ett uttalande..

SVT - 18 sep 18 kl. 01:01

Trump inför nya Kinatullar

USA inför 10-procentiga tullar på kinesiska varor värda runt 200 miljarder dollar, drygt 1 800 miljarder kronor, från och med den 24 september, meddelar president Donald Trumps kansli..

SVT - 15 sep 18 kl. 20:47

Så känner du igen en finansbubbla

Hur känner du egentligen igen en finansbubbla? SVT Nyheter lät Anders Anderson på Swedish House of Finance vid Handelshögskolan förklara..

SVT - 15 sep 18 kl. 19:24

Hur väl rustat står Sverige inför nästa kris?

Ingen vet när nästa ekonomiska kris kommer. Därför gäller det att stå rustad med starka statsfinanser. Men Sverige är enligt riksbankschef Stefan Ingves mer sårbart idag än för tio år sedan.

SVT - 15 sep 18 kl. 12:11

Finanskrisen – vad var det som hände?

Den 15 september 2008 gick den anrika amerikanska investmentbanken Lehman Brothers i konkurs. Det blev starten på den akuta fasen av finanskrisen som fick börser att rasa, arbetslösheten att stiga och finansmarknaderna att frysa till is. Och krisen märks än i dag, tio år senare..

SVT - 15 sep 18 kl. 12:11

Fem hot mot världsekonomin

För tio år sedan slog finanskrisen plötsligt undan benen på världsekonomin när finansmarknaderna frös till is. Men vilka är de största riskerna idag?.

SVT - 14 sep 18 kl. 15:46

Riksbankschefen Ingves: Sverige har blivit mer sårbart

Sverige är mer sårbart nu än under finanskrisen för tio år sedan, säger riksbankschefen Stefan Ingves. En bostadsmarknad i obalans, räntekänsliga och högt skuldsatta hushåll och vår stora banksektor oroar mest..

SVT - 10 sep 18 kl. 09:08

Lugn börshandel trots osäkra läget

Aktiemarknaden verkar ta osäkerheten om det parlamentariska läget med ro. På Stockholmsbörsen har aktiekurserna knappt rört sig i den inledande handeln..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.