Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 13 November, 17:05

Nyan - 30 aug 18 kl. 06:00

Flygplansvraket flyttas nästa veckaPå tisdag bärgar Finnair vrakdelarna efter flygolyckan i Jomala Torp 1963. Efter bärgningen hålls en ceremoni vid minnesstenen i närheten.
Annina Metsola, kommunikationsspecialist på Finnair, meddelade i går datum för när bärgningen ska ske. Platsen inspekterades i början av sommaren och inkommande tisdag tas vrakdelarna bort från det skogsparti dit de fördes efter olyckan. – Flygplanets dörr ges till Ålands museum som har bett om att få den, berättar Annina metsola.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Finnair, Jomala Torp, Metsola, Ålands, Annina, Finnairs, Kalle Karvonen, Annika Metsola, Nya Åland, Päivyt Tallqvist, Trafiksäkerhetsverket, Aero, Orre, Nyan

Dela artikeln

70 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flygplansvraket, flyttasnästa , vecka
HBL - 23 apr 14 kl. 19:28

Flygplansvraket i Jämijärvi flyttas på torsdag

På torsdag är det tänkt att vraket av olycksplanet flyttas bort från platsen där det störtade ner.Vraket förs till Niinisalo garnison. Därefter kan olycksutredarna inleda utredningen av terrängen under vraket.

YLE - 22 apr 14 kl. 08:10

Flygplansvraket undersöks i detalj

En noggrannare undersökning av flygplansvraket i Jämijärvi inleds i dag. Enligt utredningsledaren kommer det svårt brandskadade nu vraket att undersökas med hjälp av ritningar.
Flygolyckan i Jämijärvi Åtta omkom i flygolycka i Jämijärvi Offren i Jämijärvi svåra att identifiera Offren var alla rätt unga Aaltonen: Utredningarna är svåra Strängare regler efterlyses för sportflygning "När spinnet slår till är det kört" Expert: Två kritiska skeden vid hoppflygning
Överlevande talar om tekniskt fel Pilot: Attityderna måste förändras
I dag får utredarna tillgång till ritningarna över Comp Air 8-planet, vilket väntas underlätta utredningen av det svårt brandskadade vraket.

YA - 13 nov 13 kl. 14:21

Höstlovet flyttas nästa läsår

Höstlovet flyttas nästa år. Från vecka 44 till 42. Simrishamns kommun informerar om förändringen på sin hemsida, men lovflytten gäller även på skolorna i Tomelilla, Ystad och Sjöbo.

YA - 09 okt 14 kl. 07:00

Höstlovet kan flyttas tillbaka

Kritiken var hård mot beslutet i Ystad att flytta årets höstlov. Redan nästa år kan lovet flyttas tillbaka igen till den traditionella veckan före allhelgonahelgen.
När barn- och utbildningsnämnden träffas í slutet av året ska politikerna ta beslut om när höstlovet placeras under terminen.

DalaDemokraten - 15 sep 14 kl. 18:04

Svenska Rallyt flyttas en vecka

Svenska Rallyt, som delvis körs i Dalarna, flyttas en vecka senare nästa år, från vecka 6 till vecka 7. Tävlingsdatum 2015 blir den 12-15 februari..

NT - 19 jul 12 kl. 17:10

Wimbledon flyttas en vecka

Den brittiska tennisturneringen Wimbledon flyttas en vecka framåt från och med år 2015. Anledningen är att spelarna ska få mer tid till vila efter Franska mästerskapen i Paris. I dag skiljer det två veckor mellan de två grand slam-turneringarna..

Expressen - 19 jul 12 kl. 17:44

Nya tider - Wimbledon flyttas fram en vecka

Den brittiska tennisturneringen Wimbledon flyttas en vecka framåt från och med år 2015..

SmålandsPosten - 31 dec 13 kl. 08:32

Krockad bil ska flyttas

I snart fyra veckor har en krockad bil stått i diket vid Kungsgårdsvägen. Ägaren har varit bortrest och Växjö kommun har inte känt till att den står där.
Nu ska den flyttas.

Nya Wermlands Tidningen - 05 feb 14 kl. 09:22

Dalskidan flyttas en vecka

Eds SK:s elljustävling i klassisk stil i serien Dalskidan flyttas fram en vecka..

YLE - 03 nov 14 kl. 20:34

Eboladrabbat Afrika – men fotbollsmästerskapen flyttas inte

Det afrikanska fotbollsförbundet CAF vill arrangera kontinentens mästerskapsturnering som planerat. Värdnationen Marocko har bett om att turneringen flyttas framåt på grund av Ebolaviruset. Den afrikanska mästerskapsturneringen kommer att spelas som planerat från den 17:e januari till åttonde februari.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 4 minuter sedan

Nordisk litteratur hela veckan

Nordisk litteraturvecka (tidigare Nordiska biblioteksveckan) arrangeras denna vecka för 22 gången av Föreningarna Norden för att främja nordisk litteratur och berättartradition. Det gemensamma temat för alla böcker är ”Hjältar i Norden”. – Från Grönland i väst till Vitryssland i öst arrangerar små och stora institutioner högläsning som en del av Nordisk litteraturvecka 2018, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Nyan - 1 timme sedan

Åländskt silver i snapsvise-VM

Mariehamnaren Ralf Granlund tog silver och blev publikens favorit när världsmästerskapen i nyskrivna snapsvisor arrangerades i Helsingfors på lördagen.
Det är den tradionella landskampen mellan Finland och Sverige som också kallas VM, fast inga fler länder deltar. Den individuella tävlingen vanns av Sveriges nestor Caj Gustafsson från Simrishamn.

Nyan - 3 timmar sedan

Kommunen bjuder på självförsvarskurs

Kvinnor i alla åldrar boende i Eckerö bjuds in till en kurs i självförsvar nästa lördag. Initiativet togs i närings- och kulturnämnden och kommunen står för kostnaden.
Inbjudan lades ut på sociala medier i går.

Nyan - 4 timmar sedan

Lastbil med sprängsten välte

En lastbil lastad med sprängsten välte av okänd anledning på gamla Jomalarakan vid halv ett-tiden i dag. Föraren fördes till sjukhus med ambulans.
Enligt larmet klämdes föraren fast i hytten när lastbilen, som var på väg norrut, gick av vägen.

Nyan - 5 timmar sedan

Avhandling om Joel Pettersson får stort stöd

Ålands kulturstiftelse fick under höstens ansökningstid 36 ansökningar om understöd. Totalsumman för utdelade stipendier och understöd är i år 90 500 euro. Föregående år delade stiftelsen ut 65 700 euro.

Nyan - 7 timmar sedan

Misshandel utanför centrum, inbrott i Saltvik

Natten till tisdagen inträffade ett handgemäng strax utanför Mariehamns centrum. En polispatrull särade på parterna, dokumenterade personskador och registrerade en brottsanmälan om misshandel. Saken utreds vidare.

Nyan - 7 timmar sedan

Saltvik föreslås satsa två miljoner på Sunnanberg

Saltviks kommunstyrelse föreslår för kommunfullmäktige att kommunen satsar 2 miljoner på utbyggnaden av vårdhemmet Sunnanberg under 2019 och 2020. Enligt förslaget ska Sunnanberg få en ny vårdavdelning samt nya personalutrymmen. De gamla förrådsutrymmena rivs och ersätts med en ny förrådsbyggnad.

Nyan - 7 timmar sedan

Stöd från SFP om klumpsumman

Svenska riksdagsgruppen, med Ålands riksdagsledamot Mats Löfström, föreslår i sin alternativa budget att klumpsumman höjs med 15 miljoner euro, i stället för föreslagna 10 miljoner. Klumpsumman är en av de frågor som riksdagen får på sitt bord innan riksdagsåret är över.
Riksdagen är igång igen efter en plenifri vecka under Nordiska rådets session i Oslo.

Nyan - 9 timmar sedan

Camilla Gunell hörs om kollektivtrafiken

Miljöminister Camilla Gunell (S) ska höras av infrastrukturnämnden i Mariehamn för att diskutera kollektivtrafiken. Orsaken är en motion av Rauli Lehtinen (Lib) om att hitta nya lösningar för stadens kollektivtrafik med målsättningen att göra den miljövänligare. Han vill även att Mariehamn utreder möjligheten till ett samarbete med landskapet om trafiklösningar för persontransporter som en del av Åland som testområde för smarta energisystem.

Nyan - 11 timmar sedan

ÅF lanserar eget kommunförslag

Framtidens kommungränser ska inte skrivas in i lagen, utan vara upp till kommunerna själva. En sammanslagning ska dock fortfarande vara ”obligatorisk”.
Det skriver Ålands framtid i ett ändringsförslag till kommunreformen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.