Nyan > Svenskfinland

Saturday, 19 January, 21:45

Nyan - 30 aug 18 kl. 06:00

Flygplansvraket flyttas nästa veckaPå tisdag bärgar Finnair vrakdelarna efter flygolyckan i Jomala Torp 1963. Efter bärgningen hålls en ceremoni vid minnesstenen i närheten.
Annina Metsola, kommunikationsspecialist på Finnair, meddelade i går datum för när bärgningen ska ske. Platsen inspekterades i början av sommaren och inkommande tisdag tas vrakdelarna bort från det skogsparti dit de fördes efter olyckan. – Flygplanets dörr ges till Ålands museum som har bett om att få den, berättar Annina metsola.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Finnair, Jomala Torp, Metsola, Ålands, Annina, Finnairs, Kalle Karvonen, Annika Metsola, Nya Åland, Päivyt Tallqvist, Trafiksäkerhetsverket, Aero, Orre, Nyan

Dela artikeln

70 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flygplansvraket, flyttasnästa , vecka
HBL - 23 apr 14 kl. 19:28

Flygplansvraket i Jämijärvi flyttas på torsdag

På torsdag är det tänkt att vraket av olycksplanet flyttas bort från platsen där det störtade ner.Vraket förs till Niinisalo garnison. Därefter kan olycksutredarna inleda utredningen av terrängen under vraket.

YLE - 22 apr 14 kl. 08:10

Flygplansvraket undersöks i detalj

En noggrannare undersökning av flygplansvraket i Jämijärvi inleds i dag. Enligt utredningsledaren kommer det svårt brandskadade nu vraket att undersökas med hjälp av ritningar.
Flygolyckan i Jämijärvi Åtta omkom i flygolycka i Jämijärvi Offren i Jämijärvi svåra att identifiera Offren var alla rätt unga Aaltonen: Utredningarna är svåra Strängare regler efterlyses för sportflygning "När spinnet slår till är det kört" Expert: Två kritiska skeden vid hoppflygning
Överlevande talar om tekniskt fel Pilot: Attityderna måste förändras
I dag får utredarna tillgång till ritningarna över Comp Air 8-planet, vilket väntas underlätta utredningen av det svårt brandskadade vraket.

YA - 13 nov 13 kl. 14:21

Höstlovet flyttas nästa läsår

Höstlovet flyttas nästa år. Från vecka 44 till 42. Simrishamns kommun informerar om förändringen på sin hemsida, men lovflytten gäller även på skolorna i Tomelilla, Ystad och Sjöbo.

YA - 09 okt 14 kl. 07:00

Höstlovet kan flyttas tillbaka

Kritiken var hård mot beslutet i Ystad att flytta årets höstlov. Redan nästa år kan lovet flyttas tillbaka igen till den traditionella veckan före allhelgonahelgen.
När barn- och utbildningsnämnden träffas í slutet av året ska politikerna ta beslut om när höstlovet placeras under terminen.

DalaDemokraten - 15 sep 14 kl. 18:04

Svenska Rallyt flyttas en vecka

Svenska Rallyt, som delvis körs i Dalarna, flyttas en vecka senare nästa år, från vecka 6 till vecka 7. Tävlingsdatum 2015 blir den 12-15 februari..

NT - 19 jul 12 kl. 17:10

Wimbledon flyttas en vecka

Den brittiska tennisturneringen Wimbledon flyttas en vecka framåt från och med år 2015. Anledningen är att spelarna ska få mer tid till vila efter Franska mästerskapen i Paris. I dag skiljer det två veckor mellan de två grand slam-turneringarna..

Expressen - 19 jul 12 kl. 17:44

Nya tider - Wimbledon flyttas fram en vecka

Den brittiska tennisturneringen Wimbledon flyttas en vecka framåt från och med år 2015..

SmålandsPosten - 31 dec 13 kl. 08:32

Krockad bil ska flyttas

I snart fyra veckor har en krockad bil stått i diket vid Kungsgårdsvägen. Ägaren har varit bortrest och Växjö kommun har inte känt till att den står där.
Nu ska den flyttas.

Nya Wermlands Tidningen - 05 feb 14 kl. 09:22

Dalskidan flyttas en vecka

Eds SK:s elljustävling i klassisk stil i serien Dalskidan flyttas fram en vecka..

YLE - 03 nov 14 kl. 20:34

Eboladrabbat Afrika – men fotbollsmästerskapen flyttas inte

Det afrikanska fotbollsförbundet CAF vill arrangera kontinentens mästerskapsturnering som planerat. Värdnationen Marocko har bett om att turneringen flyttas framåt på grund av Ebolaviruset. Den afrikanska mästerskapsturneringen kommer att spelas som planerat från den 17:e januari till åttonde februari.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

Därför HBL-hämtning längre

Hufvudstadsbladets söndagsnummer går inte längre att hämta på söndagar på Åland.
Det har upprört flera läsare. Tidigare kunde ålänningar hämta Hufvudstadsbladet på posten i Mariehamn och från en samlingslåda vid Mattssons i Godby på söndagar.

Nyan - 7 timmar sedan

”Den vägde hundra kilo urtagen och med skinn och huvud kvar”

En stor vildsvinsgalt sköts i går av sammanlagt 21 skyttar från Geta och Finström Västanträsk. .

Nyan - 8 timmar sedan

Vildsvin sköts i Geta – 21 skyttar deltog

I dag vid lunchtid sköts en hundra kilo tung vildsvinsgalt i Höckböle i Geta.
Redan kvällen före upptäcktes spåren och en av skyttarna spårade vidsvinet i Höckböle med sin hund. – Vildsvinet fanns exakt på samma plats som det vi sköt dagen före julafton, säger Henrik Sundberg som var en av sammanlagt 21 skyttar från Geta och Finström Västanträsk.

Nyan - 11 timmar sedan

Lagändring underkänner körkort som id-bevis

Om du vill ansöka om så kallad stark autentisering måste du från årsskiftet använda antingen pass eller nationellt id-kort. .

Nyan - 12 timmar sedan

Sedelförfalskning och Järsö-olycka

Polisen hade en intensiv fredagskväll med bland annat misstänkt sedelförfalskning och avkörningsolycka med många misstänkta i Lemland Järsö
Polisen rapporterar att flera anmälningar kom in samtidigt under förkvällen så att man måste prioritera dem och klara av de viktigaste först. Mycket av polisens resurser gick under den tidiga fredagskvällen åt till att hantera en frihetsberövad persons rätt till besök och samtal. Under kvällen fick polisen en anmälan om en person som på en servicestation försökte handla med hjälp av en misstänkt förfalskad sedel.

Nyan - Igår: 18:56

Minister är för köttmärkning

Finland har för avsikt att anta en förordning som kräver att restauranger ursprungsmärker kött.
Förordningen gäller inte automatiskt på Åland, men minister Camilla Gunell (S) ställer sig positiv till att anta den som blankettlag. – Det är en jättebra förordning, speciellt nu efter torkan då vi vill uppmana att äta åländskt kött.

Nyan - Igår: 18:00

Professor om självstyrelsen

Professor Jan Sundberg håller ett lunchseminarium om det åländska självstyrets kvaliteter nästa vecka på onsdag, den 23 januari. Har Åland tillräcklig beredskap att axla ett större politiskt och administrativt ansvar? Det är temat för Jan Sundbergs föreläsning.

Nyan - Igår: 17:00

Ännu oklart om fjärrvärme

Infrastrukturnämnden diskuterade det nya bostadsområdet Södra Lillängen i södra stan på sitt senaste möte, men några beslut om projekteringen har inte ännu fattats. Det fattas ännu ett beslut om fjärrvärme ska dras till området, men när det är bestämt ska området projekteras, för att efter det lämnas ut på entreprenad. Enligt infrastrukturdirektör Kai Söderlund finns det just nu ingen tidsplan för projektet.

Nyan - Igår: 17:00

Nya äventyrslopp att vänta på Åland

MULTISPORT. Inom en snar framtid kan det bli aktuellt med ytterligare äventyrslopp på Åland. .

Nyan - Igår: 14:34

Åsa Ceder lämnar Alandia

Efter 17 år inom Alandia Försäkring, varav de senaste 14 åren som vd för Pensions-Alandia, lämnar Åsa Ceder försäkringsgruppen, skriver bolaget i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen. Enligt pressmeddelandet är ”Den företagsledningsfunktion som hon har haft är inte längre affärsmässigt försvarbar.” Anna Björkroos anna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.