Nyan > Svenskfinland

Saturday, 23 March, 15:37

Nyan - 30 aug 18 kl. 06:00

Flygplansvraket flyttas nästa veckaPå tisdag bärgar Finnair vrakdelarna efter flygolyckan i Jomala Torp 1963. Efter bärgningen hålls en ceremoni vid minnesstenen i närheten.
Annina Metsola, kommunikationsspecialist på Finnair, meddelade i går datum för när bärgningen ska ske. Platsen inspekterades i början av sommaren och inkommande tisdag tas vrakdelarna bort från det skogsparti dit de fördes efter olyckan. – Flygplanets dörr ges till Ålands museum som har bett om att få den, berättar Annina metsola.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Finnair, Jomala Torp, Metsola, Ålands, Annina, Finnairs, Kalle Karvonen, Annika Metsola, Nya Åland, Päivyt Tallqvist, Trafiksäkerhetsverket, Aero, Orre, Nyan

Dela artikeln

70 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flygplansvraket, flyttasnästa , vecka
HBL - 23 apr 14 kl. 19:28

Flygplansvraket i Jämijärvi flyttas på torsdag

På torsdag är det tänkt att vraket av olycksplanet flyttas bort från platsen där det störtade ner.Vraket förs till Niinisalo garnison. Därefter kan olycksutredarna inleda utredningen av terrängen under vraket.

YLE - 22 apr 14 kl. 08:10

Flygplansvraket undersöks i detalj

En noggrannare undersökning av flygplansvraket i Jämijärvi inleds i dag. Enligt utredningsledaren kommer det svårt brandskadade nu vraket att undersökas med hjälp av ritningar.
Flygolyckan i Jämijärvi Åtta omkom i flygolycka i Jämijärvi Offren i Jämijärvi svåra att identifiera Offren var alla rätt unga Aaltonen: Utredningarna är svåra Strängare regler efterlyses för sportflygning "När spinnet slår till är det kört" Expert: Två kritiska skeden vid hoppflygning
Överlevande talar om tekniskt fel Pilot: Attityderna måste förändras
I dag får utredarna tillgång till ritningarna över Comp Air 8-planet, vilket väntas underlätta utredningen av det svårt brandskadade vraket.

YA - 13 nov 13 kl. 14:21

Höstlovet flyttas nästa läsår

Höstlovet flyttas nästa år. Från vecka 44 till 42. Simrishamns kommun informerar om förändringen på sin hemsida, men lovflytten gäller även på skolorna i Tomelilla, Ystad och Sjöbo.

YA - 09 okt 14 kl. 07:00

Höstlovet kan flyttas tillbaka

Kritiken var hård mot beslutet i Ystad att flytta årets höstlov. Redan nästa år kan lovet flyttas tillbaka igen till den traditionella veckan före allhelgonahelgen.
När barn- och utbildningsnämnden träffas í slutet av året ska politikerna ta beslut om när höstlovet placeras under terminen.

DalaDemokraten - 15 sep 14 kl. 18:04

Svenska Rallyt flyttas en vecka

Svenska Rallyt, som delvis körs i Dalarna, flyttas en vecka senare nästa år, från vecka 6 till vecka 7. Tävlingsdatum 2015 blir den 12-15 februari..

NT - 19 jul 12 kl. 17:10

Wimbledon flyttas en vecka

Den brittiska tennisturneringen Wimbledon flyttas en vecka framåt från och med år 2015. Anledningen är att spelarna ska få mer tid till vila efter Franska mästerskapen i Paris. I dag skiljer det två veckor mellan de två grand slam-turneringarna..

Expressen - 19 jul 12 kl. 17:44

Nya tider - Wimbledon flyttas fram en vecka

Den brittiska tennisturneringen Wimbledon flyttas en vecka framåt från och med år 2015..

SmålandsPosten - 31 dec 13 kl. 08:32

Krockad bil ska flyttas

I snart fyra veckor har en krockad bil stått i diket vid Kungsgårdsvägen. Ägaren har varit bortrest och Växjö kommun har inte känt till att den står där.
Nu ska den flyttas.

Nya Wermlands Tidningen - 05 feb 14 kl. 09:22

Dalskidan flyttas en vecka

Eds SK:s elljustävling i klassisk stil i serien Dalskidan flyttas fram en vecka..

YLE - 03 nov 14 kl. 20:34

Eboladrabbat Afrika – men fotbollsmästerskapen flyttas inte

Det afrikanska fotbollsförbundet CAF vill arrangera kontinentens mästerskapsturnering som planerat. Värdnationen Marocko har bett om att turneringen flyttas framåt på grund av Ebolaviruset. Den afrikanska mästerskapsturneringen kommer att spelas som planerat från den 17:e januari till åttonde februari.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Polisen grep internationellt efterlysta personer

Polisen har gripit två internationellt efterlysta personer i samband med att ett kryssningsfartyg anlöpte Mariehamn. Enligt polisens pressmeddelande är personerna misstänkta för flera ärenden i Finland. Polisen kallades också under natten till en av Mariehamns krogar där en person uppträtt hotfullt mot en av gästerna.

Nyan - 1 timme sedan

ÅU kryssade i premiären

FOTBOLL. Åland United fick bara en poäng med sig från lördagens ligapremiär mot Vanda-laget TiPS. Åland United tog genom nyförvärvet Phoentia Browne ledningen efter 36 spelade minuter, men hemmalaget TiPS lyckades i matchminut 79 kvittera, genom Jenna Topra, för att fastställa slutresultatet 1-1.

Nyan - 4 timmar sedan

Jubileum och nya teaterplaner

Teater Alandica fyller tio år i oktober. .

Nyan - 20 timmar sedan

Skrev bok till sin dotters klasskamrater

I går kväll var det bokkalas på Lemlands bibliotek. I centrum stod den nya barnboken ”Greta börjar skolan” av Jeanette Toivonen. .

Nyan - 21 timmar sedan

Åsub-uppdrag utreda tillväxt

Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub, har av landskapsregeringen fått uppdraget att utreda framtida tillväxtmöjligheter och utmaningar för Ålands ekonomi. – Syftet med utredningen är att ge ett samlat faktaunderlag och en analys av pågående förändringar i Ålands närmiljö och även globalt. Projektets centrala ansats är en omvärldsanalys både ur konsument- och producentperspektiv som består av en omfattande litteraturöversikt, intervjuer och/eller fokusgruppsdiskussioner bland näringslivets, förvaltningens och andra aktörers nyckelpersoner samt en enkät till alla som besvarar arbetskraftsbarometern (både näringsliv och förvaltning), sägs i beslutet, som fattades av näringsminister Camilla Gunell (S) vid enskild föredragning.

Nyan - 22 timmar sedan

Hemvårdsmaterial med självrisk

En läsare som beställt och blivit fakturerad för ett antal engångsartiklar genom ÅHS kontaktade Nya Åland efter att ha fått ytterligare en faktura, på 50 euro. – Jag hade ju redan betalat för engångsartiklarna, och så kom det en faktura till, på mer pengar än vad beställningen kostade från början, säger läsaren. Men den andra fakturan har med den första beställningen att göra.

Nyan - 23 timmar sedan

Hatbrott anmäls sällan till polisen

De flesta hatbrotten anmäls aldrig till polisen. Dessutom är det svårt att bevisa att motiven. .

Nyan - Igår: 13:21

Nye Marcus inte ny på Nyan

Nyans nye krönikör Marcus Wallén är egentligen nygammal. .

Nyan - Igår: 11:28

Internetexpert varnar för uppförstorade undergångsmyter

I eftermiddag kl 16 talar den svenske ”viralgranskaren” Jack Werner på litteraturdagarna om vandringssägner på internet och källkritik. .

Nyan - Igår: 10:38

Paf får anmärkning av spelinspektionen

Paf har varit obligatoriskt anslutna till självavstängningsregistret Spelpaus.se sedan i början av året. Trots det kunde flera personer som registrerat sig på Spelpaus spela på Pafs sajter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.