Nyan > Svenskfinland

Friday, 21 September, 13:51

Nyan - 30 aug 18 kl. 06:00

Flygplansvraket flyttas nästa veckaPå tisdag bärgar Finnair vrakdelarna efter flygolyckan i Jomala Torp 1963. Efter bärgningen hålls en ceremoni vid minnesstenen i närheten.
Annina Metsola, kommunikationsspecialist på Finnair, meddelade i går datum för när bärgningen ska ske. Platsen inspekterades i början av sommaren och inkommande tisdag tas vrakdelarna bort från det skogsparti dit de fördes efter olyckan. – Flygplanets dörr ges till Ålands museum som har bett om att få den, berättar Annina metsola.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Finnair, Jomala Torp, Metsola, Ålands, Annina, Finnairs, Kalle Karvonen, Annika Metsola, Nya Åland, Päivyt Tallqvist, Trafiksäkerhetsverket, Aero, Orre, Nyan

Dela artikeln

70 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flygplansvraket, flyttasnästa , vecka
HBL - 23 apr 14 kl. 19:28

Flygplansvraket i Jämijärvi flyttas på torsdag

På torsdag är det tänkt att vraket av olycksplanet flyttas bort från platsen där det störtade ner.Vraket förs till Niinisalo garnison. Därefter kan olycksutredarna inleda utredningen av terrängen under vraket.

YLE - 22 apr 14 kl. 08:10

Flygplansvraket undersöks i detalj

En noggrannare undersökning av flygplansvraket i Jämijärvi inleds i dag. Enligt utredningsledaren kommer det svårt brandskadade nu vraket att undersökas med hjälp av ritningar.
Flygolyckan i Jämijärvi Åtta omkom i flygolycka i Jämijärvi Offren i Jämijärvi svåra att identifiera Offren var alla rätt unga Aaltonen: Utredningarna är svåra Strängare regler efterlyses för sportflygning "När spinnet slår till är det kört" Expert: Två kritiska skeden vid hoppflygning
Överlevande talar om tekniskt fel Pilot: Attityderna måste förändras
I dag får utredarna tillgång till ritningarna över Comp Air 8-planet, vilket väntas underlätta utredningen av det svårt brandskadade vraket.

YA - 13 nov 13 kl. 14:21

Höstlovet flyttas nästa läsår

Höstlovet flyttas nästa år. Från vecka 44 till 42. Simrishamns kommun informerar om förändringen på sin hemsida, men lovflytten gäller även på skolorna i Tomelilla, Ystad och Sjöbo.

YA - 09 okt 14 kl. 07:00

Höstlovet kan flyttas tillbaka

Kritiken var hård mot beslutet i Ystad att flytta årets höstlov. Redan nästa år kan lovet flyttas tillbaka igen till den traditionella veckan före allhelgonahelgen.
När barn- och utbildningsnämnden träffas í slutet av året ska politikerna ta beslut om när höstlovet placeras under terminen.

DalaDemokraten - 15 sep 14 kl. 18:04

Svenska Rallyt flyttas en vecka

Svenska Rallyt, som delvis körs i Dalarna, flyttas en vecka senare nästa år, från vecka 6 till vecka 7. Tävlingsdatum 2015 blir den 12-15 februari..

NT - 19 jul 12 kl. 17:10

Wimbledon flyttas en vecka

Den brittiska tennisturneringen Wimbledon flyttas en vecka framåt från och med år 2015. Anledningen är att spelarna ska få mer tid till vila efter Franska mästerskapen i Paris. I dag skiljer det två veckor mellan de två grand slam-turneringarna..

Expressen - 19 jul 12 kl. 17:44

Nya tider - Wimbledon flyttas fram en vecka

Den brittiska tennisturneringen Wimbledon flyttas en vecka framåt från och med år 2015..

SmålandsPosten - 31 dec 13 kl. 08:32

Krockad bil ska flyttas

I snart fyra veckor har en krockad bil stått i diket vid Kungsgårdsvägen. Ägaren har varit bortrest och Växjö kommun har inte känt till att den står där.
Nu ska den flyttas.

Nya Wermlands Tidningen - 05 feb 14 kl. 09:22

Dalskidan flyttas en vecka

Eds SK:s elljustävling i klassisk stil i serien Dalskidan flyttas fram en vecka..

YLE - 03 nov 14 kl. 20:34

Eboladrabbat Afrika – men fotbollsmästerskapen flyttas inte

Det afrikanska fotbollsförbundet CAF vill arrangera kontinentens mästerskapsturnering som planerat. Värdnationen Marocko har bett om att turneringen flyttas framåt på grund av Ebolaviruset. Den afrikanska mästerskapsturneringen kommer att spelas som planerat från den 17:e januari till åttonde februari.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Strävar till ett fossilfritt Åland

I går bildades ett nytt bolag som ska göra Åland till en fossilfri ö. Efter en lång process är det nu klart att Åland blir ett testområde för grön och förnybar energi.
– Ett nytt samarbete ser i dag dagens ljus.

Nyan - 2 timmar sedan

Tusentals talkotimmar bakom nybygge

Ett fattigmansbygge. Så beskrivs nybygget på Nybonds. I praktiken innebär det att hantverket är precist och att varje brädbit tas tillvara.

Nyan - 3 timmar sedan

Fem procent färre hotellgästnätter

I augusti var totala antalet övernattningar på hotellen 33 307, vilket är en minskning på 5,1 procent jämfört med augusti 2017, enligt Åsubs färska statistik. – De finländska övernattningarna ökade med närmare två procent medan de svenska minskade med drygt elva procent jämfört med samma period i fjol. Övernattningarna som gäster från övriga länder stod för minskade även de i augusti, den minskningen var tre procent, skriver Åsub.

Nyan - 4 timmar sedan

”Fredlund kan själv begära befrielse”

– Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns någon giltig dom eftersom den inte vunnit laga kraft. Det säger lagtingets talman Gun-Mari Lindholm i en kommentar strax efter tingsrättens dom i går, då lagtingsledamoten Fredrik Fredlund fälldes för två fall av misshandel.
– Lagtinget har dokument som reglerar lagtingsledamöternas arbete där det sägs att om någon dömts till fängelse för ett uppsåtligt brott och domen är verkställbar så kan minst 20 ledamöter i lagtinget skilja den dömda ledamoten helt eller delvis från uppdraget.

Nyan - 5 timmar sedan

USA:s ambassadör besöker Åland

USA:s ambassadör i Finland Robert Pence besöker Åland i dag. Pence ska bland annat visas runt i Självstyrelsegården och besöka Bomarsund. På kvällen äter ambassadören middag tillsammans med lagtingets talman Gun-Mari Lindholm.

Nyan - 7 timmar sedan

Mariebad bordlagt i stadsstyrelsen

Vid gårdagens stadsstyrelsemöte bordlades ärendet om renovering av Mariebad. Beslutet beräknas fattas på nästkommande möte den 4 oktober. – Vi behöver diskutera ytterligare och lägga till en del finjusteringar i beslutsunderlaget, säger stadsstyrelsens ordförande Tage Silander.

Nyan - 16 timmar sedan

Loa Falkman i åländsk jury

Svenska operastjärnan och hovsångaren Loa Falkman är ny medlem i juryn för sångtävlingen Havets röst, som arrangeras i Alandica den 29 september. Han ersätter Gabriel Suovanen som fick förhinder. Övriga i juryn är följande: Katarina Dalayman, operasångerska, hovsångerska, sopran, Stockholm.

Nyan - 17 timmar sedan

Stort engagemang vid ungdomsmöte

Det var ett stort engagemang när Finströms kommun, fältarna och polisen bjudit in till stormöte i kväll torsdag om den senaste tidens stök bland ungdomarna i Godby. Ett 60-tal personer slöt upp för att lyssna och diskutera fram tänkbara åtgärder för att återställa lugnet och få ungdomarna att träffas på ungdomsgården i stället för ute i Godby. – Vi hade ett mycket bra möte.

Nyan - 18 timmar sedan

Mycket varmare än normalt

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått.
På söndagsdygnet kom det efterlängtade regnet som vid den officiella mätpunkten i Jomala by gav 11 millimeter. De lokala variationerna var dock stora med mängder från 5 mm till 17 mm.

Nyan - 20 timmar sedan

Öppna kranar i Knutsboda

Mikrobryggeriet Open Water Brewery i Lemland Knutsboda satsar på framtiden, och håller öppet på skördefesten 2018.
Open Water Brewery medverkar för första gången i skördefesten, och passar då på att lansera en helåländsk ölsort samtidigt. Det berättar Jonas Jakobsson, en av delägarna till mikrobryggeriet, som grundades 2016.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.