Supermiljöbloggen > Nyheter

Saturday, 29 February, 06:38

Supermiljöbloggen - 28 aug 18 kl. 08:25

Partigranskningen: Vad vill M göra för miljön?Sedan Ulf Kristersson blev partiledare har Moderaterna pratat allt mer klimat, men hur mycket ligger bakom orden? På den positiva hittar vi utfasning av fossila subventioner till gruvindustrin, satsning på läkemedelsrening och bidrag till Sveriges ambitiösa klimatmål. På andra sidan hittar vi miljardsänkning av budgeten och en festinbjudning till att äta en utrotningshotad art.  Partiets politik På Moderaternas hemsida syns varken miljö eller klimat bland de prioriterade frågorna, och de nämns inte heller när partiet presenterar sin politik i korthet. De har däremot mycket information för den som letar.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
 Ulf Kristersson, Moderaterna,  sveriges, På Moderaternas, Mjällbymoderaterna, Naturskyddsföreningens, Investera, Trappa, Ha, Bevara, Stötta, Skärpa, Sverige, Sveriges,  moderaterna, BNP, Maria Malmer Stenergard Vilka, Moderaternas, Parisavtalet, SMB, AP, SD, Socialdemokraterna, Kristdemokraterna, Det, Stockholm, Östlig, Förbifart Stockholm, Supermiljöbloggens, Del, Initiativ Del, För,  wwf, Klimatkompassen,  naturskyddsföreningens

Dela artikeln

22 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: PartigranskningenVad vill M , göraför , miljön
Supermiljöbloggen - 22 aug 18 kl. 07:20

Partigranskningen: Vad vill KD göra för miljön?

Kristdemokraterna har inte profilerat sig inom miljöfrågan, vilket syns tydligt i deras budget och valmanifest. Vad skulle en kristdemokratisk miljöpolitik innebära för Sverige? Partiets politik Kristdemokraterna har inte profilerat sig i miljöfrågan.

Supermiljöbloggen - 23 aug 18 kl. 08:00

Partigranskningen: Vad vill MP göra för miljön?

Miljöpartiet är självutnämnda som "det självklara valet för miljön". De har fördubblat miljöbudgeten och rankas tillsammans med V som det bästa partiet för miljön av Naturskyddsföreningen. Partiets politik Miljöpartiets kampanj inför valet 2018, "Nu - Klimatet kan inte vänta", skvallrar föga förvånande om att klimatet är partiets fokusfråga.

Supermiljöbloggen - 06 sep 18 kl. 10:31

Partigranskningen: Vad vill partierna göra för miljön?

Funderar du fortfarande över vilket parti du ska rösta på? Här sammanfattar vi våra våra längre partigranskningar, som grundligt går igenom hur partiernas miljöpolitik ser ut. Let's go supermiljöval 2018!.

Supermiljöbloggen - 20 aug 18 kl. 08:01

Partigranskningen: Vad vill L göra för miljön?

Jan Björklunds parti säger sig vilja vara borgerlighetens nya gröna röst, men vill samtidigt skära ner kraftigt i miljöbudgeten och slopa viktiga nationella miljöinvesteringar.  Partiets politik I Naturskyddsföreningens partigranskning utmärker sig L som det borgerliga parti som säger sig vilja satsa mest på miljöpolitiken 2018. Det har lett till att partiet nu talar öppet om sig själva som ”alliansens grönaste röst”.

Supermiljöbloggen - 21 aug 18 kl. 08:00

Partigranskningen: Vad vill S göra för miljön?

Under Socialdemokraternas tid i regering har miljöbudgeten blivit historiskt stor. Men hur mycket kan Stefan & Co egentligen ta åt sig äran för miljösatsningarna? Partiets politik Socialdemokraterna har i regeringsställning genomfört en mängd miljöåtgärder, liksom mer än fördubblat miljöbudgeten.

Supermiljöbloggen - 22 aug 18 kl. 11:28

Partigranskningen: Vad vill C göra för miljön?

Centerpartiet har länge kallat sig Alliansens gröna röst och håller en hög profil i miljöfrågor. De talar gärna om grön tillväxt, liksom teknikens roll för hållbar utveckling. Men i praktiken verkar Centerns miljöpolitik splittrad.

Supermiljöbloggen - 25 aug 18 kl. 08:22

Partigranskningen: Vad vill F! göra för miljön?

I en intervju pekade Feministiskt initiativs ena partiledare Gina Nabavi ut F! som "det nya gröna partiet". Hur väl lever de upp till denna självutnämning?

Supermiljöbloggen - 26 aug 18 kl. 08:00

Partigranskningen: Vad vill V göra för miljön?

Vänsterpartiet med Jonas Sjöstedt i spetsen är en grön utmanare som tillsammans med Miljöpartiet rankas som det bästa partiet för miljön av Naturskyddsföreningen. Partiets politik Vänsterns miljöpolitik präglas mycket utav fokus på global klimaträttvisa och internationell solidaritet. De anser att Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsnation, och står bakom energiöverenskommelsen om en 100 procent förnybar energiförsörjning till 2040.

Supermiljöbloggen - 27 aug 18 kl. 09:16

Partigranskningen – vad vill SD göra för miljön?

Sverigedemokraternas miljöpolitik utmärker sig, men inte positivt. Det är bland annat det enda av riksdagspartierna som inte ställt sig bakom Parisavtalet, Sveriges nya klimatlag eller klimatmålet för nationella utsläpp. De vill också minska miljöbudgeten med miljardbelopp.

Supermiljöbloggen - 06 sep 18 kl. 10:31

Partigranskningen: Vad vill partierna göra för miljön?

MILJÖVAL2018:: Inte bestämt dig än? Vi sammanfattar partiernas miljöpolitik..

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 19 timmar sedan

2020 – Ett superår för miljön

MILJÖPOLITIK:: År 2020 äger flera stora internationella toppmöten rum. De kommer lägga upp ett agenda som styr över de kommande decenniets miljöåtgärder..

Supermiljöbloggen - Igår: 14:52

Ny landningsbana på Heathrow är inte förenlig med Parisavtalet

BREAKING:: Efter stora klimatprotester har en brittisk domstol dömt ut planerna på en tredje landningsbana på. Det är den första domen i världen där Parisavtalets löften väger tyngre än ny fossil infrastruktur. Domen kan bli högaktuell även i Sverige, givet planerna på utbyggnad av Arlanda och Preemraff..

Supermiljöbloggen - Igår: 11:45

Sverige vill ha med jämställdhet i den gröna given

GIVET:: När EU:s miljö- och klimatministrar träffas nästa vecka för att diskutera den gröna given kommer den svenska regeringen efterlysa ett feministiskt perspektiv. Samtidigt vill man skärpa 2030-målet till minst 55 procent..

Supermiljöbloggen - 25 feb 20 kl. 17:22

G20 tar upp klimatet – kör över USA

VIKTIGT:: Trots USA:s invändningar finns till slut en formulering med från G20-länderna som innebär att klimatförändringarnas påverkan på den finansiella stabiliteten ska granskas..

Supermiljöbloggen - 24 feb 20 kl. 13:55

Den politiska skogen

MÅNGFALD OCH ENFALD: Ekonomi mot ekologi i het riksdagsdebatt om den svenska skogen..

Supermiljöbloggen - 23 feb 20 kl. 18:06

Höjda krav på kommande FN-avtal om biologisk mångfald

CBD:: FN-konventionen CBD, som brukar liknas vid ett Parisavtal för biodiversitet, beskrivs som helt avgörande för att förhindra den pågående sjätte massutrotningen. Nu går flera före detta utrikesministrar ut och kräver att världens länder skyddar planeten..

Supermiljöbloggen - 23 feb 20 kl. 15:53

Brittiskt företag får bidrag för gruvprojekt i Skåne

JAKT PÅ METALLER:: Det skånska landskapet har blivit eftertraktat för annat än god lantbruksjord. Nu ger myndigheten Vinnova företaget Scandivanadium en halv miljon kronor för att utreda möjligheten till gruvbrytning i Skåne..

Supermiljöbloggen - 23 feb 20 kl. 13:58

Tips på klimatsmart vintermat

SÄSONGSMAT:: Att äta säsongsbundet är lika möjligt på vintern som på sommaren. Ett kallt klimat hindrar inte att äta lokalt! Här är några tips på säsongsgrösaker i februari-mars..

Supermiljöbloggen - 22 feb 20 kl. 13:21

Storbritannien bygger världens kraftigaste klimatdator

KLIMATTEKNIK:: Den brittiska regeringen satsar motsvarande 15 miljarder kronor i en superdator som ska användas för att förutse stormar, föreslå klimatåtgärder och modellera framtidens klimat..

Supermiljöbloggen - 21 feb 20 kl. 17:23

Snöbrist hotar grundvattennivåer

SNÖBRIST:: Bristen på snö riskerar att ge låga grundvattennivåer i östra delarna av Sverige. Om det inte kommer rikligt med regn under våren kan det leda till stora problem resten av året..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.