Skånskan > Opinion

Wednesday, 20 February, 17:07

Skånskan - 25 aug 18 kl. 19:16

SMHI varnar om kraftig åskaVid halv fem-tiden på lördagen gick SMHI ut med en varning om att ett mycket kraftigt åskoväder var på väg mot Skåne.Åskan, som väntades bjuda på omkring femhundra blixtar i timmen, skulle kunna medföra störningar i el- och telefontrafiken och mycket kraftiga regn. Men vid 19.10-tiden verkade det som om den värsta åskan passerat Skåne och i stället var på väg upp mot Blekinge. På SMHI följer man utvecklingen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SMHI, Skåne, Blekinge, Gotland,  Inga Lill Nordin, Inga Lill Nordin

Dela artikeln

35 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SMHI, varnarom , kraftig, åska
NT - 02 jun 13 kl. 13:54

SMHI varnar kraftig åska och skurar

SMHI går ut med en så kallad klass 1-varning..

GöteborgsPosten - 06 jun 11 kl. 15:21

SMHI varnar: Kraftig åska och risk för tromber

Nu kommer ovädret till Västsverige - och det kan innebära tromber. - Det går inte att utesluta, vid kraftig åska kan tromber bildas under molnbasen, säger Lovisa Andersson på SMHI..

Expressen - 06 apr 11 kl. 20:55

SMHI varnar - kraftig storm på väg mot Sverige

SMHI går nu ut med en klass 2-varning då stormvindar under fredagen väntas i Stockholmsområdet och Skåne. - Det ser ut att kunna blåsa upp mot 25 meter per sekund i vindbyarna, säger Åke Meijer, meteorolog på SMHI. .

NSD - 08 jun 16 kl. 06:42

Stormen: SMHI varnar – kraftig blåst i Norrbotten

En mycket kraftig blåst drar in över de norra delarna av Sverige framåt onsdagseftermiddagen och kvällen med vindhastigheter på upp till 21 meter per sekund..

Expressen - 4 timmar sedan

SMHI varnar för gräsbrand och snöfall – samtidigt

SMHI varnar för gräsbrand i södra Sverige – trots att det bara är februari.Klass 1-varningarna gäller Kalmar och Kronbergs län.I Kronoberg varnar man samtidigt för snö..

Barometern - 06 aug 13 kl. 09:48

SMHI varnar för kraftig åska i väster

SMHI varnar för kraftig åska, hård byvind och lokala skyfall i väster. Framåt tisdag eftermiddag väntas risk för kraftig åska med lokala skyfall och hårda byvind över västkusten i Småland i västra Jönköpings län och västra Kronobergs län i samband med att en lågtrycksfront kommer in från sydväst. SMHI har därför gått ut med en så kallad Klass 1-varning för kraftig åska som gäller västkusten och västra Småland, dock ej någon del av Kalmar län.

Barometern - 08 aug 13 kl. 12:48

Varning för rikliga regnmängder i kraftiga regn och för kraftig åska

SMHI varnar för rikliga regnmängder i södra och sydöstra landet i kraftiga regn och även för lokal kraftig åska. Under torsdagen kan det komma stora regnmängder i kraftiga regn över Skåne, Bleinge, hela sydöstra landet inklusive Kalmar län, Östergötlands län och Stockholms län. Det varnar SMHI på torsdagseftermiddagen i en uppdaterad så kallad Klass 1-varning.

Expressen - 29 jul 14 kl. 11:03

SMHI varnar för kraftig åska i södra Sverige

Värmeböljan kan snart vara över och från och med onsdag väntas svalare temperaturer. Nu har SMHI också utfärdat en klass 1-varning för kraftig åska i Blekinge och Kalmar. Under eftermiddagen och kvällen varnar SMHI för kraftig åska, skyfall och hagel..

UT - 06 aug 13 kl. 09:25

SMHI varnar för kraftig åska

Under tisdagseftermiddagen drar ett kraftigt åskoväder in västerifrån. För Ulricehamn och Sjuhärad har SMHI utfärdat en så kallad klass 1-varning. SMHI varnar för hårda vindbyar, kraftig åska och på en del håll skyfall.

BT - 27 jul 12 kl. 13:30

SMHI varnar för kraftig åska och regn

Dags att plocka fram stövlarna igen, kanske även vadarbyxorna. SMHI varnar för kraftig åska och regn i stora delar av västra Sverige under morgondagen. Från Värmland och söderut, inklusive delar av Småland väntas lördagen ge kraftig åska och lokalt stora regnmängder.

Västerbottens Folkblad - 07 aug 14 kl. 11:01

Kraftig åska i inlandet

SMHI varnar att det under eftermiddagen och kvällen i dag kan förekomma kraftig åska i Västerbottens inland. SMHI gick i morse ut med en klass 1-varning att det kan bli en tuffa väderförhållanden i inlandet under eftermiddagen. Man varnar bland annat för åskskurar med risk för kraftig åska, skyfall och byig vind.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Våldtäktsmisstänkt anhållen

Malmö En man i 30-årsåldern anhölls vid midnatt, natten mot onsdagen, misstänkt för våldtäkt.
Enligt polisen har den misstänkta våldtäkten ägt rum inomhus och de båda inblandade är bekanta med varandra..

Skånskan - 1 timme sedan

Grovt misshandlad av gäng

Malmö Vid 16.30-tiden på tisdagseftermiddagen larmades polisen till akutmottagningen sedan vårdpersonal fått in en skadad man.
Mannen, som är i 35-årsåldern, ska enligt egna uppgifter ha blivit påhoppad av ett okänt antal gärningspersoner som misshandlade honom grovt med någon form av tillhygge.

Skånskan - 1 timme sedan

Falsk sedel i blomsterbutik

Oxie Under tisdagen fick polisen in en anmälan från en blomsterbutik i Oxie, som fått in en falsk 200-kronorssedel. Det visar att falska pengar fortfarande är i cirkulation i Malmöregionen.
Sedan årets början har polisen fått in 25 ärenden som handlar om förfalskade sedlar.

Skånskan - 1 timme sedan

Asbestsanering i Sätofta anses tillräcklig

sätofta Mittskåne Vatten har utförde saneringsarbetet på Domarringsvägen i syfte att avlägsna asbest och eternitrester. Men jobbet som utfördes var inte tillräckligt anser två boende som överklagat ärendet till mark- och miljödomstolen. Nu har domstolen avslagit parets överklagan.

Skånskan - 1 timme sedan

Barn med behov av omvårdnad uppmanat gå hem

HÖÖR Höörs kommun undgår kritik från Skolinspektionen för att dåligt ha tagit hand om ett förskolebarn som behöver speciell omvårdnad.Barnet lider av en sjukdom och behöver extra tillsyn av förskolepersonalen. Föräldrarna anser att detta brustit på flera sätt – när de påpekat det har förskoleledningen istället sagt att de ska gå hem med barnet.

Skånskan - 2 timmar sedan

Rånare slog till två gånger vid stationen

ESLÖV Ett rån och ett rånförsök inträffade inom loppet av en timme vid järnvägsstationen i Eslöv natten mellan tisdagen och onsdagen.
Rånaren, eller rånarna, är fortfarande på fri fot. Polisen vädjar till allmänheten om tips och iakttagelser från platsen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Buss och personbil krockade i rondell

Malmö En buss och en personbil krockade i Lindeborgrondellen vid kvart över två-tiden på onsdagseftermiddagen.Larmet om krocken i Lindeborgrondellen, mellan trafikplatserna Mobilia och Petersborg,  kom in till SOS 14.14.

Skånskan - 4 timmar sedan

Ramp och bro byggs i 1600-talsparken

ÖSTRA SALLERUP Föreningen Jöns Henrikssons Minne har fått 159 000 kronor i bidrag från länsstyrelsen för att fortsätta restaureringen av 1600-talsparken i Östra Sallerup.
För pengarna ska man bygga en handikappanpassad ramp och en bro som tar besökarna till ön i fiskdammen. Där ska bänkar och bord ställas i ordning.

Skånskan - 6 timmar sedan

Ser fixartjänsten som stor besparing

Svalöv Sverigedemokraterna är mycket positiva till att införa en fixartjänst i Svalöv.En satsning finns med i partiets budget för 2019 och nu har partiets oppositionsråd Teddy Nilsson även motionerat i ärendet.
I den vill man att vård och omsorgsnämnden får uppdraget att undersöka möjligheterna att inrätta en sådan tjänst.

Skånskan - 6 timmar sedan

Så vill byalaget utforma gröningen

Vollsjö En utbyggd lekplats som knyter an till den forna järnvägsstationen, grillplats, utegym, parkeringsplats – och inte minst belysning. Det innehåller Vollsjö byalags förslag för Gröningen som ska bli en ny mötesplats.Det var för snart två år sedan som byalaget började fundera på om det inte var dags att göra något mer med gröningen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.