Skånskan > Opinion

Friday, 19 October, 05:15

Skånskan - 25 aug 18 kl. 19:16

SMHI varnar om kraftig åskaVid halv fem-tiden på lördagen gick SMHI ut med en varning om att ett mycket kraftigt åskoväder var på väg mot Skåne.Åskan, som väntades bjuda på omkring femhundra blixtar i timmen, skulle kunna medföra störningar i el- och telefontrafiken och mycket kraftiga regn. Men vid 19.10-tiden verkade det som om den värsta åskan passerat Skåne och i stället var på väg upp mot Blekinge. På SMHI följer man utvecklingen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SMHI, Skåne, Blekinge, Gotland,  Inga Lill Nordin, Inga Lill Nordin

Dela artikeln

35 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SMHI, varnarom , kraftig, åska
NT - 02 jun 13 kl. 13:54

SMHI varnar kraftig åska och skurar

SMHI går ut med en så kallad klass 1-varning..

GöteborgsPosten - 06 jun 11 kl. 15:21

SMHI varnar: Kraftig åska och risk för tromber

Nu kommer ovädret till Västsverige - och det kan innebära tromber. - Det går inte att utesluta, vid kraftig åska kan tromber bildas under molnbasen, säger Lovisa Andersson på SMHI..

Expressen - 06 apr 11 kl. 20:55

SMHI varnar - kraftig storm på väg mot Sverige

SMHI går nu ut med en klass 2-varning då stormvindar under fredagen väntas i Stockholmsområdet och Skåne. - Det ser ut att kunna blåsa upp mot 25 meter per sekund i vindbyarna, säger Åke Meijer, meteorolog på SMHI. .

NSD - 08 jun 16 kl. 06:42

Stormen: SMHI varnar – kraftig blåst i Norrbotten

En mycket kraftig blåst drar in över de norra delarna av Sverige framåt onsdagseftermiddagen och kvällen med vindhastigheter på upp till 21 meter per sekund..

Barometern - 08 aug 13 kl. 12:48

Varning för rikliga regnmängder i kraftiga regn och för kraftig åska

SMHI varnar för rikliga regnmängder i södra och sydöstra landet i kraftiga regn och även för lokal kraftig åska. Under torsdagen kan det komma stora regnmängder i kraftiga regn över Skåne, Bleinge, hela sydöstra landet inklusive Kalmar län, Östergötlands län och Stockholms län. Det varnar SMHI på torsdagseftermiddagen i en uppdaterad så kallad Klass 1-varning.

Barometern - 06 aug 13 kl. 09:48

SMHI varnar för kraftig åska i väster

SMHI varnar för kraftig åska, hård byvind och lokala skyfall i väster. Framåt tisdag eftermiddag väntas risk för kraftig åska med lokala skyfall och hårda byvind över västkusten i Småland i västra Jönköpings län och västra Kronobergs län i samband med att en lågtrycksfront kommer in från sydväst. SMHI har därför gått ut med en så kallad Klass 1-varning för kraftig åska som gäller västkusten och västra Småland, dock ej någon del av Kalmar län.

Expressen - 29 jul 14 kl. 11:03

SMHI varnar för kraftig åska i södra Sverige

Värmeböljan kan snart vara över och från och med onsdag väntas svalare temperaturer. Nu har SMHI också utfärdat en klass 1-varning för kraftig åska i Blekinge och Kalmar. Under eftermiddagen och kvällen varnar SMHI för kraftig åska, skyfall och hagel..

UT - 06 aug 13 kl. 09:25

SMHI varnar för kraftig åska

Under tisdagseftermiddagen drar ett kraftigt åskoväder in västerifrån. För Ulricehamn och Sjuhärad har SMHI utfärdat en så kallad klass 1-varning. SMHI varnar för hårda vindbyar, kraftig åska och på en del håll skyfall.

BT - 27 jul 12 kl. 13:30

SMHI varnar för kraftig åska och regn

Dags att plocka fram stövlarna igen, kanske även vadarbyxorna. SMHI varnar för kraftig åska och regn i stora delar av västra Sverige under morgondagen. Från Värmland och söderut, inklusive delar av Småland väntas lördagen ge kraftig åska och lokalt stora regnmängder.

Västerbottens Folkblad - 07 aug 14 kl. 11:01

Kraftig åska i inlandet

SMHI varnar att det under eftermiddagen och kvällen i dag kan förekomma kraftig åska i Västerbottens inland. SMHI gick i morse ut med en klass 1-varning att det kan bli en tuffa väderförhållanden i inlandet under eftermiddagen. Man varnar bland annat för åskskurar med risk för kraftig åska, skyfall och byig vind.

Helsingborgs Dagblad - 20 jun 13 kl. 20:59

SMHI varnar för regn och åska

SMHI varnar för regn och kraftig åska under midsommarafton i södra Sverige. ? Det är inte så ofta vi varnar för åska.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Dömd för dubbla rånförsök

HÖRBY/HÖÖR En 25-årig man har dömts till ett och ett halvt års fängelse för rånförsöken mot Apoteket Hjärtat i Hörby och Lloyds apotek i Hörby den 12 juli.
Mannen försökte komma över receptbelagd och narkotikaklassad medicin och hotade en av de anställda med en kniv.SOS Alarm fick först in ett larm om att en avliden person hade hittats vid Ringsjöstrands camping.

Skånskan - 15 minuter sedan

Unga mötte vården

SVEDALA Sjuksköterskor och studenter, arbetsterapeuter och undersköterskor.
Vårdyrkets många inriktningar hade snabbdejting med Naverlönnskolans nior – allt i hopp om att fånga elevernas intresse för vårdyrket.– Jag kan inte ha ett bättre jobb.

Skånskan - 15 minuter sedan

Det var unga tjuvar som var i rådhuset

STAFFANSTORP Det var unga tjuvar som bröt sig in i Staffanstorps rådhus i mars i år då fler än 50 bärbara datorer stals.
Minst två misstänkta finns i utredningen som ännu pågår.
Båda är pojkar under 18 år.

Skånskan - 15 minuter sedan

Fortsatt strid om hästarena

BJÄRSJÖLAGÅRD Öveds jakt- och fältridklubb, ÖJFK, ger sig inte utan överklagar än en gång beslutet att de inte får bygga en hästanläggning på gamla idrottsplatsen i Bjärsjölagård.
Ingen häst kommer att bo i anläggningen.Det argumentet för nu klubbens ordförande Christer Lindow fram i överklagan två, nu till mark- och miljödomstolen i Växjö.

Skånskan - 7 timmar sedan

Tränarstaben stannar i Husie

FOTBOLL Husie IF misslyckades i sin strävan att kvala upp i division 4.
Men trots detta är ledningen nöjd med Thobias Fridholm och Blerim Mullici som kommer träna laget även under 2019.Enda förändringen är att Fridholm blir ensam huvudansvarig och Mullici tar klivet ner som assisterande tränare.

Skånskan - 9 timmar sedan

”Femtekolonnare och latmaskar”

Lund Konflikten inom Moderaterna rullar vidare, senast genom inlägg på facebook av partiets hittillsvarande toppnamn, oppositionsrådet Christer Wallin.”Är det verkligen så att femtekolonnare och latmaskar ska i vinna i politiken? I så fall är det over and out för min del, skriver han bland annat.

Skånskan - 12 timmar sedan

Nu får byn egen pub

FLYINGE Efter att ha dragit igång ett eget bryggeri tar nu ägarna till Pax Brygghus nästa steg och startar en pub. Lördagens premiär är redan fullbokad.Paret bakom Flyinges bryggeri stretar vidare och är framme vid nästa milstolpe.

Skånskan - 14 timmar sedan

SMHI: Regnväder drar in över Skåne i helgen

väder Nu är det roliga slut — i helgen kommer regnet. Skurar på lördag och regnväder söndag kväll eller måndag morgon samtidigt som temperaturen börjar sjunka.  Hallådär Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI, hur blir Skånevädret i helgen?

Skånskan - 13 timmar sedan

Tomt i Billeberga såld till 54-åring

Billeberga Fastigheten på Heden 6620 i Billeberga har fått en ny ägare. Köpare är Karl Anders Stefan Persson, 54, och säljare är Ilta Orvokki Andersson. Köpet blev klart i september 2018 och priset blev 710 000 kronor.

Skånskan - 14 timmar sedan

44-åring ny ägare till gård i Hörby

Hörby Carl Markus Törnquist, 44 år, från Höllviken, är ny ägare till lantbruksfastigheten på adressen Elestorp 2273 i Hörby. Gården omfattar ett hus med boyta på 83 kvadratmeter, 11 hektar åkermark, betesmarker på 12 hektar och skogsmarker på 9 hektar. Även en ekonomibyggnad på 380 kvadratmeter står på fastigheten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.