Skånskan > Opinion

Tuesday, 18 December, 14:46

Skånskan - 25 aug 18 kl. 19:16

SMHI varnar om kraftig åskaVid halv fem-tiden på lördagen gick SMHI ut med en varning om att ett mycket kraftigt åskoväder var på väg mot Skåne.Åskan, som väntades bjuda på omkring femhundra blixtar i timmen, skulle kunna medföra störningar i el- och telefontrafiken och mycket kraftiga regn. Men vid 19.10-tiden verkade det som om den värsta åskan passerat Skåne och i stället var på väg upp mot Blekinge. På SMHI följer man utvecklingen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SMHI, Skåne, Blekinge, Gotland,  Inga Lill Nordin, Inga Lill Nordin

Dela artikeln

35 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SMHI, varnarom , kraftig, åska
NT - 02 jun 13 kl. 13:54

SMHI varnar kraftig åska och skurar

SMHI går ut med en så kallad klass 1-varning..

GöteborgsPosten - 06 jun 11 kl. 15:21

SMHI varnar: Kraftig åska och risk för tromber

Nu kommer ovädret till Västsverige - och det kan innebära tromber. - Det går inte att utesluta, vid kraftig åska kan tromber bildas under molnbasen, säger Lovisa Andersson på SMHI..

Expressen - 06 apr 11 kl. 20:55

SMHI varnar - kraftig storm på väg mot Sverige

SMHI går nu ut med en klass 2-varning då stormvindar under fredagen väntas i Stockholmsområdet och Skåne. - Det ser ut att kunna blåsa upp mot 25 meter per sekund i vindbyarna, säger Åke Meijer, meteorolog på SMHI. .

NSD - 08 jun 16 kl. 06:42

Stormen: SMHI varnar – kraftig blåst i Norrbotten

En mycket kraftig blåst drar in över de norra delarna av Sverige framåt onsdagseftermiddagen och kvällen med vindhastigheter på upp till 21 meter per sekund..

Barometern - 08 aug 13 kl. 12:48

Varning för rikliga regnmängder i kraftiga regn och för kraftig åska

SMHI varnar för rikliga regnmängder i södra och sydöstra landet i kraftiga regn och även för lokal kraftig åska. Under torsdagen kan det komma stora regnmängder i kraftiga regn över Skåne, Bleinge, hela sydöstra landet inklusive Kalmar län, Östergötlands län och Stockholms län. Det varnar SMHI på torsdagseftermiddagen i en uppdaterad så kallad Klass 1-varning.

Barometern - 06 aug 13 kl. 09:48

SMHI varnar för kraftig åska i väster

SMHI varnar för kraftig åska, hård byvind och lokala skyfall i väster. Framåt tisdag eftermiddag väntas risk för kraftig åska med lokala skyfall och hårda byvind över västkusten i Småland i västra Jönköpings län och västra Kronobergs län i samband med att en lågtrycksfront kommer in från sydväst. SMHI har därför gått ut med en så kallad Klass 1-varning för kraftig åska som gäller västkusten och västra Småland, dock ej någon del av Kalmar län.

Expressen - 29 jul 14 kl. 11:03

SMHI varnar för kraftig åska i södra Sverige

Värmeböljan kan snart vara över och från och med onsdag väntas svalare temperaturer. Nu har SMHI också utfärdat en klass 1-varning för kraftig åska i Blekinge och Kalmar. Under eftermiddagen och kvällen varnar SMHI för kraftig åska, skyfall och hagel..

UT - 06 aug 13 kl. 09:25

SMHI varnar för kraftig åska

Under tisdagseftermiddagen drar ett kraftigt åskoväder in västerifrån. För Ulricehamn och Sjuhärad har SMHI utfärdat en så kallad klass 1-varning. SMHI varnar för hårda vindbyar, kraftig åska och på en del håll skyfall.

BT - 27 jul 12 kl. 13:30

SMHI varnar för kraftig åska och regn

Dags att plocka fram stövlarna igen, kanske även vadarbyxorna. SMHI varnar för kraftig åska och regn i stora delar av västra Sverige under morgondagen. Från Värmland och söderut, inklusive delar av Småland väntas lördagen ge kraftig åska och lokalt stora regnmängder.

Västerbottens Folkblad - 07 aug 14 kl. 11:01

Kraftig åska i inlandet

SMHI varnar att det under eftermiddagen och kvällen i dag kan förekomma kraftig åska i Västerbottens inland. SMHI gick i morse ut med en klass 1-varning att det kan bli en tuffa väderförhållanden i inlandet under eftermiddagen. Man varnar bland annat för åskskurar med risk för kraftig åska, skyfall och byig vind.

Helsingborgs Dagblad - 20 jun 13 kl. 20:59

SMHI varnar för regn och åska

SMHI varnar för regn och kraftig åska under midsommarafton i södra Sverige. ? Det är inte så ofta vi varnar för åska.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Stor 50-talsvilla på 231 kvadratmeter såld i Skurup

Skurup Hylteberga-Mejerigatan AB från Kiruna, är ny ägare till fastigheten på adressen Mejerigatan 55 i Skurup. Huset är byggt 1956 och har en boyta på 231 kvadratmeter. Säljare är Pörte AB.

Skånskan - 1 timme sedan

Fängslande öden i olika miljöer

Ung kultur Gruvan har två huvudpersoner, Ellen som är i tolvårsåldern idag och Anton som var lika gammal i mitten av artonhundratalet. I en vägg i sommarstugans uthus hittar Ellen boken som Anton skrev sin historia i. Hon börjar läsa och grips av hans öde.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ny ägare till fastigheten på Skurup 4858A i Skurup

Skurup Hylteberga-Mejerigatan AB från Kiruna, är ny ägare till fastigheten på Skurup 4858A i Skurup. På tomten står två hus med en boyta 155 kvadratmeter vardera, båda byggda 1988. Säljare är Pörte AB.

Skånskan - 3 timmar sedan

Våldsamt rånförsök vid skola

OXIE Polisen kallades på måndagskvällen till akuten, dit en 15-årig pojke hade förts efter att ha blivit misshandlat med slag, sparkar och ett tillhygge.
Pojken berättade att han vid 17-tiden på måndagen hade blivit attackerad av ett gäng vid Oxievångsskolan.
Enligt 15-åringen krävde angriparna att han skulle lämna ifrån sig sin jacka och sin mobiltelefon, men han vägrade.

Skånskan - 3 timmar sedan

Tjuv greps efter vinglig färd

MALMÖ En 49-årig man greps på en pizzeria vid Nobelvägen på måndagskvällen. Mannen misstänkt för stöld och häleri.
Allt började med att ett vittne såg 49-åringen komma körande på ett vingligt sätt och larmade polisen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Explosion på Agnesfridsvägen

Polisen har spärrat av ett område i en radie av 50 meter från en container där någonting detonerat på tisdagsförmiddagen.Larmet om explosionen kom 11.20.

Skånskan - 3 timmar sedan

Vägrade äta julmat med sverigedemokrater

HÖRBY Det blev stort rabalder i fullmäktige på måndagskvällen. Socialdemokraterna bojkottade julbordet, och uteblev från mötet när de ajournerade förhandlingarna återupptogs.Orsaken till att Socialdemokraterna valde bort det årliga julbordet var besparingarna som SD-styret har lagt på skolan, och att man inte ville sitta och äta julmat med sverigedemokraterna.

Skånskan - 3 timmar sedan

Retrotjuvar greps efter helikopterjakt

MALMÖ Tre unga män, som hade stulit bilstereor från parkerade bilar, kunde gripas efter att ha blivit jagade med helikopter.Det var vid 18-tiden på måndagen som en väktare såg tre misstänkta tjuvar röra sig inne på kommunens uppställningsplats för flyttade bilar på Lodgatan i hamnen.
Polisen hade för tillfället en helikopter i luften och dirigerade denna till området för att kunna följa trions framfart mellan de många bilarna.

Skånskan - 3 timmar sedan

Manchester United sparkar Mourinho

Fotboll Under tisdagsmorgonen meddelade den engelska storklubben Manchester United att portugisen José Mourinho får lämna sitt uppdrag som tränare. Manchester United ligger för närvarande på en sjätte plats i Premier League, hela 19 poäng bakom serieledaren Manchester City. En placering som för United är en klar underprestering.

Skånskan - 4 timmar sedan

Stor villa på 262 kvadratmeter såld i Hörby

Hörby Skinny Hastrup, 46 år, är ny ägare till huset på Västerstad 7190 i Hörby. Huset har en boyta på 262 kvadratmeter. Säljare är Ing Mari Nyberg.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.