PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 22 February, 09:26

PrivataAffärer - 23 aug 18 kl. 13:02

Fortsatt allt högre utbud på bostäder”Det intressanta är att det håller i sig och att vi går in i hösten med ett fortsatt ökat utbud”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell. Den senaste veckan var utbudet av bostadsrätter på Hemnet, exklusive nyproduktion, 14 procent högre än motsvarande vecka i fjol, vilket enligt Staffan Tell är särskilt anmärkningsvärt eftersom det var vid denna tid i fjol som utbudet ökade kraftigt. Utbudet av villor var 12 procent högre än motsvarande vecka 2017. ”Vi tror att det kommer att vara ett fortsatt högt utbud. En allt större andel av de annonser som plockas bort från Hemnet är osålda och vi tror att många av dem kommer att komma tillbaka.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Hemnets, Staffan Tell, Hemnet

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatt allt högre, utbud, bostäder
Cornucopia - 05 feb 19 kl. 16:55

Allt lägre utbud av bostäder till salu - ändå faller priserna

Bostadspriserna sjunker och ändå blir det ett allt lägre utbud av bostäder. Folk avvaktar helt enkelt försäljning och blir inlåsta i sina bostäder, när de inte längre kan få forna drömpriser. Utbudet har varit lägre, men är nu långt från rekordnivåer, baserat på Hemnets statistik tillbaka till 2014.

Cornucopia - 11 mar 15 kl. 17:25

Finansinspektionen: Amorteringskraven sänker priserna på bostäder med upp till 25%.

Finansinspektionen (FI) meddelar i samband med amorteringskraven att efterfrågan på bostäder minskar med upp till 25% på grund av kraven. Detta kommer naturligtvis påverka bostadspriserna.

Myndigheten delar upp hushållen i tre kategorier.

HBL - 04 dec 13 kl. 09:29

Utbudet av bostäder möter inte efterfrågan

Obalansen mellan efterfrågan och utbud på bostäder gör det svårt för den som ska köpa eller sälja bostad just nu, konstaterar Hypoteksföreningen. Den snabba urbaniseringen av Finland har orsakat växtverk, där efterfrågan på bostäder klart överstiger utbudet. Det gäller särskilt huvudstads- och andra tillväxtområden, och särskilt mindre bostäder samt familjebostäder till rimliga priser.

PrivataAffärer - 15 aug 18 kl. 12:34

Fortsatt högre utbud av bostäder

Förra veckan var utbudet av bostadsrätter på Hemnet, exklusive nyproduktion, 14 procent högre än motsvarande vecka i fjol. För två veckor sedan var den siffran 30 procent. ”Det beror ganska mycket på att utbudet växte så pass kraftigt för ett år sedan och om vi går in i hösten med nolltillväxt kan det fortfarande vara anmärkningsvärt.

BT - 24 okt 14 kl. 06:45

Mäklarna: Rekordlågt utbud av bostäder just nu

Utbudet av bostäder är rekordlågt just nu. Enligt Mäklarsamfundets undersökning Mäklarinsikt anser sju av tio mäklare att det låga utbudet har stor påverkan på både villa- och bostadsrättspriser. Det är den högsta siffran sedan undersökningen startade 2009.

Sydsvenskan - 15 nov 13 kl. 06:30

Dyrare bostäder i Malmö

Färre bostäder till salu, nästan stillastående priser – men snabbare affärer.Så kan de senaste tre månaderna på den sydvästskånska bostadsmarknaden sammanfattas enligt siffror från Mäklarstatistik.I centrala Malmö ökade snittpriset på bostadsrätter med en procent, medan rikssnittet blev plus elva procent.

Ekonomistas - 11 nov 13 kl. 07:46

Dags att tala klarspråk om äpplen och bostäder!

En vanlig uppfattning är att det råder bostadsbrist i Stockholm och andra storstäder och att det under en lång tid har byggts för lite. Men vad innebär det att det råder ”brist” och att det byggs ”för lite”? Nedanstående figur är hämtad från Stockholms landsting och visar tillskottet av nya bostäder i förhållande till befolkningstillväxten i Stockholms län.

BT - 02 dec 14 kl. 16:06

Politiker bygger inte bostäder

Frågan om AB Bostäders byggnation på Dammsvedjan handlade inte om att stoppa byggande. Dessa lägenheter kommer att byggas, dock något senare än vad de rödgröna vill. Problemet var hur undermåligt de rödgröna behandlat ärendet, skriver Lars-Gunnar Comén.

YLE - 17 feb 15 kl. 09:36

Raseborg har mest tomma bostäder i Pojo

Antalet sökande till Raseborgs stads hyresbostäder har minskat drastiskt. Mest tomma bostäder finns det i Pojo. Raseborgs stad äger för närvarande drygt 800 bostäder.

Sydsvenskan - 22 feb 16 kl. 20:34

Gärna fler bostäder, men inte just här. En attityd som måste byggas bort.

I Malmö behöver det byggas 3 500 nya bostäder om året. Den som börjar söka hyreslägenhet idag kan räkna med att få köa i minst tre år visar tidningens kartläggning. För nyanlända är kötiden ännu längre och kommunen försöker övertala asylsökande att leta bostäder i andra kommuner.

YLE - 03 jun 16 kl. 06:36

Svensk miljardär äger tusentals bostäder i Helsingforsregionen

Miljardären Erik Selin äger så stor del av bolaget Sato att det motsvarar 3 600 bostäder i huvudstadsregionen. Bostadsbolaget Sato är i dag till största delen i utländska händer. - Göteborg och Helsingfors är ganska lika varandra.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Starkt uppåt för hissbolaget

Resultatet per aktie uppgick till 2,65 kr. Här väntades 1,82 kr. Nettoomsättningen uppgick till 1.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Klart sämre än väntat för Elekta

Omsättningen uppgick till 3.320 miljoner kr (2.756).

PrivataAffärer - 1 timme sedan

SEB: Räkna med glatt börshumör i år

Det var oro över den minskande globala tillväxten som sänkte börserna världen över under hösten 2018 och både IMF och EU har skrivit ned tillväxtutsikterna för de kommande åren, skriver Elisabeth Karlson i SEB:s marknadsbrev Ögat. SEB delar uppfattningen att det är en avmattning på marknaderna, men skiljer sig åt i synen på hur snabbt det kommer att gå. Man kan ifrågasätta hur långt det starka rally som man har sett i globala aktier under januari-februari kan fortsätta, men oron för lågkonjunktur är överdriven, enligt SEB.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Fredag kl 10: Aktiechatt med Marcus Hernhag

.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Swedbank: Storägaren AMF vill se oberoende granskning

”Vi ser med oro på hur förtroendet för Swedbank skadas av de allvarliga anklagelser som förts fram mot banken, och av det fortsatt oklara läget. Det bör ligga i allas intresse att vi så snart som möjligt får bättre klarhet i vad som egentligen hänt. Därför menar vi att det är nödvändigt att det genomförs en granskning på ett oberoende sätt, av materialet i sin helhet, skyndsamt och så transparent som möjligt”, skriver Jens Söderblom, presschef på AMF, i uttalandet.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Starkaste året hittills för SBB

Den starka kvartalsrapporten lyfter resultatet för 2018 och den finansiella ställningen stärks då belåningsgraden sänkts till 53 procent medan den justerade soliditeten höjts till 44 procent. Resultatet blev 691 miljoner kr efter skatt, vilket innebär 0,83 kr per aktie. – Resultatet drivs framför allt av våra investeringar i renoveringar i både bostads- och samhällsfastigheter.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Dansk kundflykt från Danske och Nordea

Det framgår av konsultföretaget Voxmeters årliga bankundersökning, baserad på intervjuer med 224.000 danska kunder. I sin bokslutsrapport uppgav Danske Bank att 11.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Här är torsdagens färska analyser

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Swedbank till öka från köp. Riktkursen sänks till 200 från 250 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - Igår: 08:43

Swedbank: Analytikerna ser ingen kursrekyl uppåt

”Det var begränsat med ny information som släpptes och därför ser vi inte framför oss tillräcklig återvunnen tillförsikt för en direktåterhämtning i aktien”, skriver investmentbanken. Deutsche Bank räknar med att ”volatiliteten fortsätter tills mer klarhet råder” rörande penningtvättsanklagelserna. ”Vi är oroade för att relaterad osäkerhet kan fortsätta att trycka ned aktiekursen kortsiktigt”, skriver den tyska storbanken som påminner att Baltikum svarar för cirka 20 procent av koncernens rörelseresultat.

PrivataAffärer - Igår: 08:20

Starkt resultat för Internationella Engelska skolan

Rörelseresultatet ökade till 50,3 miljoner kr (36,8) medan rörelsemarginalen steg till 6,9 procent (6,0). Nettoomsättningen ökade till 726 miljoner kr (613). Försäljningstillväxten var 18,3 procent, varav organisk tillväxt uppgick till 11,2 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.