DN > Nyheter

Sunday, 17 February, 10:35

DN - 22 aug 18 kl. 22:56

Hälften av Sveriges kommuner har ingen plan för att bekämpa barnfattigdomMer än hälften av Sveriges kommuner har inga eller bristfälliga strategier för att underlätta för barn från ekonomiskt utsatta familjer, enligt Majblommans rapport. – Barnrättsarbete generellt är en fråga som får olika prioritet i kommunerna, säger Tove Lindahl Greve, generalsekreterare för Majblommans riksförbund..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sveriges, Majblommans, Tove Lindahl Greve

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hälftenav Sveriges , kommunerhar ingen , planför att , bekämpa barnfattigdom
Newsmill - 26 jun 12 kl. 16:55

Integration ett måste för att bekämpa barnfattigdom

http://www.newsmill.se/trackback/45697Statsvetare: Huruvida barnfattigdomen ökar eller sjunker är en omstridd fråga.

Nya Wermlands Tidningen - 15 jan 13 kl. 07:30

Musik ska bekämpa barnfattigdom

På lördag eftermiddag kommer Säffle Rotarys barn- och ungdomsfond att startas ?på riktigt?. Säffle kyrka blir platsen för den välgörenhetskonsert som ska hjälpa barn och ungdomar i Säffle som lever under tuffa ekonomiska förhållanden.

Expressen - 10 nov 17 kl. 20:27

Kommuner struntar i plan mot barnfattigdom

78 procent av kommunerna saknar en plan för att bekämpa barnfattigdom.Det visar organisationen Majblommans färska kommunrapport.- Revorna i välfärden har ju inte bara i teorin blivit större, utan i verkligheten för de här familjerna, säger Annika Strandhäll (S).

Alliansfritt Sverige - 26 jun 12 kl. 12:00

Risken för barnfattigdom ökar i 187 kommuner


KLYFTOR. Statistiska Centralbyrån rapporterar att risken för barnfattigdom ökar i 187 kommuner. De nya siffror som SCB tagit fram visar även att de 30 kommuner med högst andel barn som lever i fattigdom har fått det ännu sämre.

Politikerbloggen - 17 jan 13 kl. 10:33

Barnfattigdom finns och ska bekämpas


DEBATT. Under min uppväxt i Sverige handlade fattigdomen om att vi var tvungna att vända på varenda krona för att få råd med hyran och maten att räcka till. Klyftorna mellan rika och fattiga barn ökar i Sverige.

Nya Wermlands Tidningen - 22 jan 13 kl. 07:30

Underhållning i världsklass mot barnfattigdom

Värme, empati, humor och en imponerande samling artister fyllde i lördags Säffle kyrka med målet att bekämpa barnfattigdomen i Säffle. Såväl stjärnorna på scenen och dem stora publiken lyckades med uppdraget..

YLE - 22 aug 16 kl. 05:33

Barnfamiljerna riskerar få det sämre

Regeringen säger sig vilja stärka sysselsättningen och skapa bättre köpkraft hos finländarna. Det finns ändå många grupper som befarar att de kommer att få det klart sämre i fortsättningen. Till dem hör barnfamiljerna.

SmålandsPosten - 08 jan 15 kl. 14:03

Växjö utan majblommor

Majblomman i Växjö bidrar varje år med 500 000 kronor för att bekämpa barnfattigdom i Sverige. Men i år blir det inget bidrag. Den lokala föreningen har för närvarande ingen fungerande styrelse.

EU-Parlamentet - 20 nov 15 kl. 17:32

Artikel - Mer än vart fjärde barn riskerar fattigdom I Europa

Plenarsammanträde : Att växa upp i fattigdom kan skada dig för livet. I många medlemsländer är barnfattigdom en verklighet, då mer än vart fjärde barn tros leva i risk för fattigdom och socialt utanförskap. På måndag, den 23 november debatterar ledamöter ett betänkande som uppmanar medlemsländerna att stärka sina insatser för att bekämpa barnfattigdom och sociala orättvisor.

Västerbottens Folkblad - 03 jul 12 kl. 15:23

Umeå är bäst för barn

Umeå har utsetts till Årets barnkommun 2012. Det är bland annat kommunens arbete med att bekämpa barnfattigdom som lett till utmärkelsen. Bakom den årliga kommunrankningen [...

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 12:16

Bokrecension: Caroline Albertine Minor imponerar med små bortvändheter

Sju noveller. Sju kvinnoliv. Danska Caroline Albertine Minor har hyllats för sin novellsamling ”Välsignelser”, som nu kommer på svenska.

DN - 10 jan 19 kl. 11:51

Anna-Lena Laurén: Tintins Sovjetunionen stämde rätt väl med verkligheten

Hergé hade aldrig satt sin fot i Sovjetunionen när han lät sin i dag 90-årsjubilerande seriehjälte besöka landet. Ändå träffade ”Tintin i Sovjet” helt rätt i sin skildring av bolsjevismens väsen..

DN - 10 jan 19 kl. 10:51

Analytiker överraskade över nedskrivningen

– Det är definitivt en större reträtt än man hoppats på inom BSS-delen som man har haft problem med innan också, säger Daniel Djurberg, analytiker på Handelsbanken..

DN - 10 jan 19 kl. 10:47

Larsson kan få möta mästarinnan i Australien

Svenskorna ska kunna ta sig förbi första omgången i Australian Open. Men redan i den andra blir det kanske övermäktigt motstånd. Johanna Larsson ställs mot regerande mästarinnan Caroline Wozniacki..

DN - 10 jan 19 kl. 10:25

”Gå i opposition till valet 2022”

Bättre än att kompromissa, skriver tidigare S-riksdagskandidat..

DN - 10 jan 19 kl. 07:26

Ytterligare skottlossning i Värnamo

Pågående konflikt mellan olika kriminella grupper kan ligga bakom..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Ny dokumentär pekar ut Michael Jackson

Popstjärnan Michael Jackson anklagas för sexuella övergrepp i en ny dokumentär som har premiär på den amerikanska filmfestivalen Sundance, skriver Rolling Stone..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Marianne, 89, skadades vid t-banan – nu läggs förundersökningen ner

Marianne Sundström, 89, knuffades omkull vid tunnelbanan i oktober. Hon föll illa, tvingades operera höften och har haft kraftiga smärtor efteråt.  Polisen omhändertog en person efter händelsen – men nu läggs ärendet ner.

DN - 10 jan 19 kl. 09:12

Klämskydd saknades vid dödsolycka på fabrik

Klämskydd saknades vid den maskin där en anställd hos golvtillverkaren Tarkett i Ronneby fick skador som ledde till döden..

DN - 10 jan 19 kl. 08:39

Storm på väg mot hela Norrland – klass 2-varning i fjällen

Från torsdagseftermiddagen väntas storm i fjällen, och under natten och fredagen väntas stormvindarna dra in även över inlandet och kusten i norr. Varningar och risker har utfärdats för i stort sett hela Norrland..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.