DN > Nyheter

Saturday, 15 December, 21:31

DN - 22 aug 18 kl. 22:56

Hälften av Sveriges kommuner har ingen plan för att bekämpa barnfattigdomMer än hälften av Sveriges kommuner har inga eller bristfälliga strategier för att underlätta för barn från ekonomiskt utsatta familjer, enligt Majblommans rapport. – Barnrättsarbete generellt är en fråga som får olika prioritet i kommunerna, säger Tove Lindahl Greve, generalsekreterare för Majblommans riksförbund..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sveriges, Majblommans, Tove Lindahl Greve

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hälftenav Sveriges , kommunerhar ingen , planför att , bekämpa barnfattigdom
Newsmill - 26 jun 12 kl. 16:55

Integration ett måste för att bekämpa barnfattigdom

http://www.newsmill.se/trackback/45697Statsvetare: Huruvida barnfattigdomen ökar eller sjunker är en omstridd fråga.

Nya Wermlands Tidningen - 15 jan 13 kl. 07:30

Musik ska bekämpa barnfattigdom

På lördag eftermiddag kommer Säffle Rotarys barn- och ungdomsfond att startas ?på riktigt?. Säffle kyrka blir platsen för den välgörenhetskonsert som ska hjälpa barn och ungdomar i Säffle som lever under tuffa ekonomiska förhållanden.

Expressen - 10 nov 17 kl. 20:27

Kommuner struntar i plan mot barnfattigdom

78 procent av kommunerna saknar en plan för att bekämpa barnfattigdom.Det visar organisationen Majblommans färska kommunrapport.- Revorna i välfärden har ju inte bara i teorin blivit större, utan i verkligheten för de här familjerna, säger Annika Strandhäll (S).

Alliansfritt Sverige - 26 jun 12 kl. 12:00

Risken för barnfattigdom ökar i 187 kommuner


KLYFTOR. Statistiska Centralbyrån rapporterar att risken för barnfattigdom ökar i 187 kommuner. De nya siffror som SCB tagit fram visar även att de 30 kommuner med högst andel barn som lever i fattigdom har fått det ännu sämre.

Politikerbloggen - 17 jan 13 kl. 10:33

Barnfattigdom finns och ska bekämpas


DEBATT. Under min uppväxt i Sverige handlade fattigdomen om att vi var tvungna att vända på varenda krona för att få råd med hyran och maten att räcka till. Klyftorna mellan rika och fattiga barn ökar i Sverige.

Nya Wermlands Tidningen - 22 jan 13 kl. 07:30

Underhållning i världsklass mot barnfattigdom

Värme, empati, humor och en imponerande samling artister fyllde i lördags Säffle kyrka med målet att bekämpa barnfattigdomen i Säffle. Såväl stjärnorna på scenen och dem stora publiken lyckades med uppdraget..

YLE - 22 aug 16 kl. 05:33

Barnfamiljerna riskerar få det sämre

Regeringen säger sig vilja stärka sysselsättningen och skapa bättre köpkraft hos finländarna. Det finns ändå många grupper som befarar att de kommer att få det klart sämre i fortsättningen. Till dem hör barnfamiljerna.

SmålandsPosten - 08 jan 15 kl. 14:03

Växjö utan majblommor

Majblomman i Växjö bidrar varje år med 500 000 kronor för att bekämpa barnfattigdom i Sverige. Men i år blir det inget bidrag. Den lokala föreningen har för närvarande ingen fungerande styrelse.

EU-Parlamentet - 20 nov 15 kl. 17:32

Artikel - Mer än vart fjärde barn riskerar fattigdom I Europa

Plenarsammanträde : Att växa upp i fattigdom kan skada dig för livet. I många medlemsländer är barnfattigdom en verklighet, då mer än vart fjärde barn tros leva i risk för fattigdom och socialt utanförskap. På måndag, den 23 november debatterar ledamöter ett betänkande som uppmanar medlemsländerna att stärka sina insatser för att bekämpa barnfattigdom och sociala orättvisor.

Västerbottens Folkblad - 03 jul 12 kl. 15:23

Umeå är bäst för barn

Umeå har utsetts till Årets barnkommun 2012. Det är bland annat kommunens arbete med att bekämpa barnfattigdom som lett till utmärkelsen. Bakom den årliga kommunrankningen [...

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Putin vill ta kontroll över rysk rapmusik

Kreml bör ta kontroll över rysk rapmusik och ungdomskultur, snarare än att bekämpa den, enligt Rysslands president Vladimir Putin..

DN - 2 timmar sedan

Tellus chockade krisande Sandviken

Ekonomiska problem tynger bandylaget Sandviken vid sidan om isen och under lördagen kom ännu en smäll – sportsligt..

DN - 2 timmar sedan

Västervik knockade formstarkt Västerås

Västerås har varit ett lag i ordentlig medvind i hockeyallsvenskan. Men mot Västervik, nu elva i tabellen, blev det en storförlust..

DN - 10 timmar sedan

Cissi Wallins ansökan om Aftonbladet-utredning avslås

Stockholms tingsrätt har avslagit Cissi Wallins begäran om att Aftonbladet ska lämna ut en internutredning om den tidigare Aftonbladetprofil som hon pekat ut som våldtäktsman. I stället beslutar tingsrätten att Aftonbladets utredare ska förhöras, rapporterar Sveriges radio..

DN - 10 timmar sedan

Leopard attackerade mediterande munk

Den buddhistiske munken hade dragit sig undan i skogen i västra Indien för att meditera. Men när han satt där under ett träd attackerades han av en leopard, och dödades. .

DN - 10 timmar sedan

Ministrar förbereder sig för slutmöte i Katowice

Ministrar och diplomater i Katowice gör sig redo för ett slutmöte på konferensen, rapporterar AP. Förhandlingar mellan parterna ska ha pågått hela natten mot lördag och slutmötet ska äga rum vid klockan 12. Ännu är det oklart om en överenskommelse nåtts..

DN - 11 timmar sedan

Rajapaksas avgång kan lösa regeringskaos

Den politiska krisen i Sri Lanka ser ut att gå mot en lösning i och med att Mahinda Rajapaksa ger upp sin omstridda post som premiärminister..

DN - 12 timmar sedan

Bokrecension: Mångbottnat när Rödluvan vandrar genom samtiden

Thomas och Anna-Clara Tidholms har gjort en nytolkning av sagan om Rödluvan där Luvan vandrar genom klassamhället, från de stora villorna till tältlägret..

DN - 12 timmar sedan

Barnbok: En underbar julsaga med humor och allvar

Norska Siri Pettersen skriver i ”Bubblan” om Kine, som hittar ett magiskt sätt att slippa alla sina problem. Fast hoppsan, det leder till oanade bekymmer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.