Expressen > Nyheter

Wednesday, 21 November, 21:15

Expressen - 22 aug 18 kl. 05:25

Nazistvakten ljög – utvisas efter 70 årEn 95-årig tidigare SS-vakt, som var verksam i ett nazistiskt arbetsläger har deporterats från USA, skriver the Guardian.  Mannen blev amerikansk medborgare 1957 – men ska ha ljugit om sitt förflutna."USA tolererar inte dem som gjorde nazistbrott möjligt", skriver Vita huset i ett pressmeddelande. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SS, USA, Guardian, Vita

Dela artikeln

83 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nazistvakten, ljög, utvisasefter 70 , år

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Naken lärare på skolresa sparkad

Skolresan till fjällen blev inte riktigt som det var tänkt.På hotellet kom plötsligt gymnasieelevernas lärare vandrande – utan en tråd på kroppen.Ett antal barn chockades..

Expressen - 15 minuter sedan

Polisen om förrymda jätteormen: ”Gul och lång”

Flera personer i Borlänge har larmat polisen efter att ha sett en jätteorm ringla in i skogen.Vilken typ av orm det rör sig om är dock oklart i nuläget.– Vi har bara uppgifter om att den är gul och lång, säger Tommy Lindh på polisen..

Expressen - 30 minuter sedan

Ankis mamma utan telefon – i 2,5 månad: ”Helt isolerad”

Solveig Ottosson, 91, har varit utan fast telefon i snart en månad.Och enligt Telias prognos kommer felet inte att vara åtgärdat förrän efter julhelgen.– Mamma går med rullator och tar sig inte utanför dörren.

Expressen - 45 minuter sedan

Polisen varnar: Nu slår tjuvligorna till

Black Friday närmar sig med stormsteg – som en försmak på julhandeln.Shoppinghögtider som dessa betyder ökad aktivitet bland tjuvar och bedragare, menar polisen – som nu tipsar om hur man skyddar sig från stöld och bedrägeri. – Det är väldigt mycket folk ute under dessa tider, det kan locka stöldligor, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen..

Expressen - 1 timme sedan

En till sjukhus efter skjutning

En skadad person har förts till sjukhus med ambulans efter en skottlossning i Eskilstuna. En stor polisinsats pågår, skriver polisen på sin hemsida..

Expressen - 1 timme sedan

”De kommer att få igenom sin budget”

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt antyder att en regering bestående av S, MP, C och L kan klara sig utan att förhandla med honom.– De kommer att få igenom sin budget, säger han i ”Bara politik” i Expressen TV..

Expressen - 1 timme sedan

Därför ville grannarna stoppa moskéutropen

Med argument som att barnen blir rädda, att det strider mot religionsfriheten och att det skapar oväsen försökte grannarna stoppa moskén från böneutrop.Men domstolen låter moskén få fortsätta kalla till bön i högtalare.– Den som bor inom en tätort måste räkna med vissa störningar i form av ljud och buller, anser rätten..

Expressen - 1 timme sedan

Hennes tränare åtalades för övergrepp – höll sig undan och slapp rättegång

Hon var bara 13 år och först långt senare orkade hon anmäla sexövergreppen som tränaren misstänktes ha utsatt henne för.Mannen höll sig enligt polisen undan och fallet preskriberades. Nu berättar kvinnan för första gången om det uppmärksammade fallet.

Expressen - 1 timme sedan

Polisen jagade tränaren: ”Timmar från att gripa”

Polisen hade bara ett par veckor på sig att hitta tränaren – innan de misstänkta sexbrotten skulle preskriberas.Ett trettiotal poliser sökte igenom Södermalm i jakten på mannen det sista dygnet. – Vi var bara timmar ifrån att ta honom, säger en inspektör vid NOA:s specialistgrupp..

Expressen - 1 timme sedan

Två lastbilar i krock – vägen avstängd

Två lastbilar har kolliderat på en mindre väg mellan Lerum och Hindås.Olyckan ställer till det för trafiken.– Vi kommer stänga av vägen, uppger räddningstjänsten i Storgöteborg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.