DN > Ekonomi

Wednesday, 19 September, 22:18

DN - 22 aug 18 kl. 05:00

Det betyder nudge – och så kan det användas i vardagenNudge, beteendeekonomi och beteendedesign. Begreppen syns då och då – inte minst efter att Richard Thaler tilldelades ekonomipriset 2017. Men vad innebär de? Hur används de av företag som vill påverka oss – och hur kan vi använda oss av kunskapen om dessa begrepp för att förbättra vår egen vardag? DN har pratat med forskare och experter på området..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Richard Thaler

Dela artikeln

31 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det betyder, nudgeoch , kan det , användasi , vardagen
Skånskan - 20 nov 15 kl. 06:00

Kan användas till bostad för flyktingar

Sjöbo En köpare har hittats till Vanstad skola men försäljningen är fryst av Sjöbohem AB. Något kommunstyrelsens ordförande Stefan Lundgren inte kände till när han träffade Lövestadsbor på inbjudan av byalaget.När Stefan Lundgren (M)mötte Lövestadsborna i tisdags var framtiden för Vanstad skola en av frågorna som dök upp.

Dagensanalys.se - 18 sep 17 kl. 13:50

Dessa färger skall du använda i din power point presentation

Power Point är favoritverktyget hos alla svenska chefer när de skall presentera något. Vilka färger skall du välja för att skapa den optimala presentationen? Vi guidar dig om vad du bör tänka på… Har du varit med om att någon visar en presentation där du knappt kan se vad som står där framme eftersom presentatören använde färger som gjorde det svårt att läsa texten och se vad det var för något i bakgrunden?

Dagensanalys.se - 11 okt 17 kl. 11:31

Apples uppdatering gör det svårare för Facebook att samla in användardata

I Apples senaste uppdatering av webbläsaren Safari finns deras nya Intelligent Tracking Prevention mjukvara, som kan ställa till det för Facebook. Uppdateringen gör det nämligen svårare för Facebook att följa användarnas surfbeteende. Facebook införde för två år sedan möjligheten att följa användarnas surfbeteende på andra sajter genom funktionen Social Plugin.

YLE - 08 feb 16 kl. 05:13

Helsingfors vill att färre använder dubbdäck

År 2024, på en parkeringsplats i Helsingfors, ska hälften av de parkerade bilarna ha friktionsdäck. Det här är vad tjänstemännen på byggnadskontoret sitter och planerar som bäst. Gatudamm, buller och slitage av vägar och gator är orsaker till att staden minska på andelen dubbdäck.

Dagensanalys.se - 24 jan 17 kl. 11:31

Varför använder du ovetenskapliga tester?

För några dagar sedan skrev Svenska Dagbladets Ledare om tester i rekryteringssammanhang. I artikeln ”Undermänniskor undanbedes” vänder sig Linda Nordlund emot att statliga myndigheter använder ovetenskapliga tester vid rekrytering. Hon kunde inte ha mer rätt!

Dagensanalys.se - 06 dec 17 kl. 09:01

Android Go ska utöka Googles universum med en miljard användare

För Google likväl Facebook krävs det att tjänsterna hela tiden ökar sina universum med nya användare. Nu har Google hittat ett sätt att nå ytterligare någon miljard människor. Hälften av världens befolkning, det blir cirka 3,8 miljarder människor, ännu inte online.

Dagensanalys.se - 11 maj 16 kl. 16:20

Twitter-studie visar att användare litar nästan lika mycket på influencers som sina vänner

Influencers – alltså kända och inflytelserika personer inom exempelvis sociala medier – betyder snart lika mycket för oss som våra vänner eller grannar. Detta menar Twitter i en ny studie  – och företag gör rätt i att tillvara på denna trend. Tvåparts-studien genomfördes av Twitter av analysföretaget Annalect.

Expressen - 13 jun 18 kl. 16:06

Domarnas nya gest – det här betyder den

Videogranskning kommer användas i VM i Ryssland vilket innebär en extra hjälp för huvuddomarna. Nu förklaras vad som händer när domarna pekar mot sina öron under en match. .

SmålandsPosten - 03 dec 14 kl. 06:12

Kosunen Eriksson blir kommunchef

Tillförordnade kommunchef tillika konsult Kristiina Kosunen Eriksson kommer att anställas på 100 procent. Kommunstyrelsen var inte enig i beslutet. Anställningen är en tills vidare anställning Förordnandet som kommunchef däremot löper på fem år.

YLE - 27 jun 16 kl. 05:51

Törveden väntar på att tändas i Överpurmo

I Överpurmo går ett fyraårigt projekt mot sin kulmen. Förberedelserna för tjärdalen i Överpurmo invid skolan är så gott som klara, på måndagen 27 juni staplas törveden och den 6 juli tänds elden. Överpurmo hembygdsförening är arrangör för det här evenemanget som är betydligt mera sällsynt än olympiska spel.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Johan Schück: Brexit gör EU ännu viktigare för Sverige

Beräkningar på förhand säger inte allt om Brexit. Effekten av att Storbritannien lämnar EU kan bli större än siffrorna visar. Det gäller även för svensk del..

DN - 30 minuter sedan

Svensk ölproducent förutspår problem

Mikrobryggeriet Nils Oscar har sin största exportmarknad i Storbritannien – men exakt vad som kommer att hända med exporten efter Brexit är oklart. – Vi behöver veta mer, säger vd Mattias Davidsson..

DN - 30 minuter sedan

Företagen oförberedda på Brexit

Minst 7.000 svenska företag behöver göra sin Brexit­läxa – ta reda på vad Brexit betyder för det egna företaget. Okunskapen är stor och det bekymrar Anneli Wengelin, ämnesråd på Kommerskollegium..

DN - 1 timme sedan

H&M vill förändra lönesystem - men kritiker kräver mer pengar till textilarbetarna

H&M:s arbete med att förbättra lönesystemen i fabriksländerna har påverkat nära en miljon arbetare, uppger klädkedjan. Men Maria Sjödin från Fair Action vill se mer pengar i lönekuverten.  – H&M pratar gärna om processer, säger hon.

DN - 4 timmar sedan

FI-chefen om Danske Bank: Det kan hända här också

Skandalen i Danske Bank har blossat upp till proportioner som sällan skådats i Skandinavien. Finansinspektionen utesluter inte att någonting liknande kan inträffa i Sverige.  – Vi kan inte säga att vi är säkra på att vara fredade från sådant här, säger Erik Thedéen.

DN - 23 timmar sedan

Så maxar du bäst din julledighet för resan

I jul kan du få långledigt och det kostar bara fem arbetsdagar. Men det börjar bli hög tid att boka semesterresan, oavsett om du ska upp till släkten i norr eller fly söderut till varmare breddgrader. Förra veckan släppte SJ tågbiljetterna till jul och nyår..

DN - 13 timmar sedan

Danske Banks vd avgår efter penningtvättskandalen

Penningtvättskandalen inom Danske Bank tvingar vd Thomas Borgen att avgå, uppger Reuters..

DN - 13 timmar sedan

Kinas nästa drag: Ska bli oberoende av amerikansk soja

USA övertalade på 1980-talet Kina att importera mycket soja för att stärka sin stora grisindustri. Nu vill kineserna, som ett led i handelskriget, ersätta sojan med andra grödor. Det kan bli en kalldusch för amerikanska farmare..

DN - 14 timmar sedan

Så blev storbankens filial tummelplats för omfattande penningtvätt - kopplingar till Putin misstänks

Sedan våren 2017 har avslöjanden om Danske Bank rullats ut med jämna mellanrum och bankens aktie har tappat värde i takt med att skandalen växt. Det är bland annat den danska tidningen Berlingske som tillsammans med det internationella journalistnätverket mot korruption, OCCRP, kunnat berätta om stora summor pengar som tvättats genom Danske Bank Estonia. .

DN - Igår: 15:50

Trump: Kina ger sig på mina lojalaste väljare

Donald Trump ger nu sin bild av den upptrappade handelskonflikten med Kina: Peking har länge utnyttjat USA och försöker nu angripa Trumps mest lojala väljargrupper, hävdar han. Han hotar samtidigt att fortsätta upptrappningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.