DN > Ekonomi

Tuesday, 20 November, 22:28

DN - 22 aug 18 kl. 05:00

Det betyder nudge – och så kan det användas i vardagenNudge, beteendeekonomi och beteendedesign. Begreppen syns då och då – inte minst efter att Richard Thaler tilldelades ekonomipriset 2017. Men vad innebär de? Hur används de av företag som vill påverka oss – och hur kan vi använda oss av kunskapen om dessa begrepp för att förbättra vår egen vardag? DN har pratat med forskare och experter på området..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Richard Thaler

Dela artikeln

31 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det betyder, nudgeoch , kan det , användasi , vardagen
Skånskan - 20 nov 15 kl. 06:00

Kan användas till bostad för flyktingar

Sjöbo En köpare har hittats till Vanstad skola men försäljningen är fryst av Sjöbohem AB. Något kommunstyrelsens ordförande Stefan Lundgren inte kände till när han träffade Lövestadsbor på inbjudan av byalaget.När Stefan Lundgren (M)mötte Lövestadsborna i tisdags var framtiden för Vanstad skola en av frågorna som dök upp.

Dagensanalys.se - 18 sep 17 kl. 13:50

Dessa färger skall du använda i din power point presentation

Power Point är favoritverktyget hos alla svenska chefer när de skall presentera något. Vilka färger skall du välja för att skapa den optimala presentationen? Vi guidar dig om vad du bör tänka på… Har du varit med om att någon visar en presentation där du knappt kan se vad som står där framme eftersom presentatören använde färger som gjorde det svårt att läsa texten och se vad det var för något i bakgrunden?

Dagensanalys.se - 11 okt 17 kl. 11:31

Apples uppdatering gör det svårare för Facebook att samla in användardata

I Apples senaste uppdatering av webbläsaren Safari finns deras nya Intelligent Tracking Prevention mjukvara, som kan ställa till det för Facebook. Uppdateringen gör det nämligen svårare för Facebook att följa användarnas surfbeteende. Facebook införde för två år sedan möjligheten att följa användarnas surfbeteende på andra sajter genom funktionen Social Plugin.

YLE - 08 feb 16 kl. 05:13

Helsingfors vill att färre använder dubbdäck

År 2024, på en parkeringsplats i Helsingfors, ska hälften av de parkerade bilarna ha friktionsdäck. Det här är vad tjänstemännen på byggnadskontoret sitter och planerar som bäst. Gatudamm, buller och slitage av vägar och gator är orsaker till att staden minska på andelen dubbdäck.

Dagensanalys.se - 24 jan 17 kl. 11:31

Varför använder du ovetenskapliga tester?

För några dagar sedan skrev Svenska Dagbladets Ledare om tester i rekryteringssammanhang. I artikeln ”Undermänniskor undanbedes” vänder sig Linda Nordlund emot att statliga myndigheter använder ovetenskapliga tester vid rekrytering. Hon kunde inte ha mer rätt!

Dagensanalys.se - 06 dec 17 kl. 09:01

Android Go ska utöka Googles universum med en miljard användare

För Google likväl Facebook krävs det att tjänsterna hela tiden ökar sina universum med nya användare. Nu har Google hittat ett sätt att nå ytterligare någon miljard människor. Hälften av världens befolkning, det blir cirka 3,8 miljarder människor, ännu inte online.

Dagensanalys.se - 11 maj 16 kl. 16:20

Twitter-studie visar att användare litar nästan lika mycket på influencers som sina vänner

Influencers – alltså kända och inflytelserika personer inom exempelvis sociala medier – betyder snart lika mycket för oss som våra vänner eller grannar. Detta menar Twitter i en ny studie  – och företag gör rätt i att tillvara på denna trend. Tvåparts-studien genomfördes av Twitter av analysföretaget Annalect.

Expressen - 13 jun 18 kl. 16:06

Domarnas nya gest – det här betyder den

Videogranskning kommer användas i VM i Ryssland vilket innebär en extra hjälp för huvuddomarna. Nu förklaras vad som händer när domarna pekar mot sina öron under en match. .

SmålandsPosten - 03 dec 14 kl. 06:12

Kosunen Eriksson blir kommunchef

Tillförordnade kommunchef tillika konsult Kristiina Kosunen Eriksson kommer att anställas på 100 procent. Kommunstyrelsen var inte enig i beslutet. Anställningen är en tills vidare anställning Förordnandet som kommunchef däremot löper på fem år.

YLE - 27 jun 16 kl. 05:51

Törveden väntar på att tändas i Överpurmo

I Överpurmo går ett fyraårigt projekt mot sin kulmen. Förberedelserna för tjärdalen i Överpurmo invid skolan är så gott som klara, på måndagen 27 juni staplas törveden och den 6 juli tänds elden. Överpurmo hembygdsförening är arrangör för det här evenemanget som är betydligt mera sällsynt än olympiska spel.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Experten om årets julklapp: Den stora massan föredrar fortfarande att köpa massproducerat

Årets julklapp 2018 är det återvunna plagget. En överraskning, enligt förståsigpåare, efter 30 år av mestadels eldrivna grejer som bakmaskinen, platt-tv:n, surfplattan, robotdammsugaren och förra årets elcykel. .

DN - 6 timmar sedan

Gibraltar stora hotet mot Brexitavtalet när Theresa May ska dricka te med EU-topparna

BRYSSEL. Spanien hotar att rösta nej till Brexitavtalet och hänvisar till framtiden för Gribraltar. Samtidigt är Storbritanniens premiärminister Theresa May på väg till Bryssel på onsdag eftermiddag.

DN - 6 timmar sedan

Sony varslar 200 anställda i Lund

Elektronikföretaget Sony varslar 200 anställda om uppsägning vid mobilverksamheten i Lund, rapporterar HD-Sydsvenskans näringslivssajt  8till5. Sparpaketet ska genomföras före utgången av mars 2019 och kommer också att beröra ett okänt antal konsulter..

DN - 7 timmar sedan

Brexithaveri ska inte hota Londonresa – men sämre skydd för konsumenten

Brexit ska inte hota vårens Londonresa. Det menar Transportstyrelsen som i värsta fall kan gå in och rädda trafiken med särskilda flygtillstånd. Däremot finns en risk att konsumentskyddet försämras vid inställda flygningar..

DN - 8 timmar sedan

Hur gör vi om den ena skulle bli ”oförmögen”?

Britt-Marie Svensson, chefsjurist och grundare av Bra juridik, svarar på läsarnas frågor om familjejuridik. Mejla din fråga till juristen@dn.se.

DN - 10 timmar sedan

Brett fall på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen sjunker i kölvattnet av börsfall i Asien och USA. Bland annat har oro för minskad efterfrågan hos Apple dragit ner teknikbolagen samtidigt som gripandet av Carlos Ghosn, vd för Renault och styrelseordförande i japanska Nissan, sänder chockvågor genom bilindustrin..

DN - 12 timmar sedan

Jannike Kihlberg: Även ett återvunnet plagg orsakar utsläpp men påverkan är ändå lite lägre

Att tomten kommer med något hållbart till jul ligger i tiden, intresse för klimat och hållbarhet har ökat märkbart på senare tid. Kanske hänger det ihop med sommarens rekordvärme och torka. .

DN - Igår: 20:56

Spanska protester om Gibraltar kan sänka avtalet med EU

Skilsmässoavtalet med EU är i stort sett klart. Men de sista detaljerna – bland dem några laddade skrivningar om Gibraltar – ska nu manglas fram till det beslutande EU-toppmötet på söndag. Brittiska medier varnade på måndagskvällen för att de nya spanska protesterna om Gibraltar i värsta fall kan sänka hela avtalet..

DN - 15 timmar sedan

Årets julklapp presenteras

Bakmaskinen, robotdammsugaren och senast elcykeln. Det är några av de produkter som tidigare utsetts till Årets julklapp och nu får sällskap av ännu en produkt. .

DN - 22 timmar sedan

Kraftigt kursfall för Apple

Mobil- och elektroniktillverkaren Apples aktie föll kraftigt när handeln på Wall Street drog i gång för veckan. Uppgifter om sämre försäljning av nya Iphone spred oro bland investerare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.