DN > Ekonomi

Friday, 22 February, 02:49

DN - 22 aug 18 kl. 05:00

Det betyder nudge – och så kan det användas i vardagenNudge, beteendeekonomi och beteendedesign. Begreppen syns då och då – inte minst efter att Richard Thaler tilldelades ekonomipriset 2017. Men vad innebär de? Hur används de av företag som vill påverka oss – och hur kan vi använda oss av kunskapen om dessa begrepp för att förbättra vår egen vardag? DN har pratat med forskare och experter på området..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Richard Thaler

Dela artikeln

31 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det betyder, nudgeoch , kan det , användasi , vardagen
Skånskan - 20 nov 15 kl. 06:00

Kan användas till bostad för flyktingar

Sjöbo En köpare har hittats till Vanstad skola men försäljningen är fryst av Sjöbohem AB. Något kommunstyrelsens ordförande Stefan Lundgren inte kände till när han träffade Lövestadsbor på inbjudan av byalaget.När Stefan Lundgren (M)mötte Lövestadsborna i tisdags var framtiden för Vanstad skola en av frågorna som dök upp.

Dagensanalys.se - 18 sep 17 kl. 13:50

Dessa färger skall du använda i din power point presentation

Power Point är favoritverktyget hos alla svenska chefer när de skall presentera något. Vilka färger skall du välja för att skapa den optimala presentationen? Vi guidar dig om vad du bör tänka på… Har du varit med om att någon visar en presentation där du knappt kan se vad som står där framme eftersom presentatören använde färger som gjorde det svårt att läsa texten och se vad det var för något i bakgrunden?

Dagensanalys.se - 11 okt 17 kl. 11:31

Apples uppdatering gör det svårare för Facebook att samla in användardata

I Apples senaste uppdatering av webbläsaren Safari finns deras nya Intelligent Tracking Prevention mjukvara, som kan ställa till det för Facebook. Uppdateringen gör det nämligen svårare för Facebook att följa användarnas surfbeteende. Facebook införde för två år sedan möjligheten att följa användarnas surfbeteende på andra sajter genom funktionen Social Plugin.

YLE - 08 feb 16 kl. 05:13

Helsingfors vill att färre använder dubbdäck

År 2024, på en parkeringsplats i Helsingfors, ska hälften av de parkerade bilarna ha friktionsdäck. Det här är vad tjänstemännen på byggnadskontoret sitter och planerar som bäst. Gatudamm, buller och slitage av vägar och gator är orsaker till att staden minska på andelen dubbdäck.

Dagensanalys.se - 24 jan 17 kl. 11:31

Varför använder du ovetenskapliga tester?

För några dagar sedan skrev Svenska Dagbladets Ledare om tester i rekryteringssammanhang. I artikeln ”Undermänniskor undanbedes” vänder sig Linda Nordlund emot att statliga myndigheter använder ovetenskapliga tester vid rekrytering. Hon kunde inte ha mer rätt!

Dagensanalys.se - 06 dec 17 kl. 09:01

Android Go ska utöka Googles universum med en miljard användare

För Google likväl Facebook krävs det att tjänsterna hela tiden ökar sina universum med nya användare. Nu har Google hittat ett sätt att nå ytterligare någon miljard människor. Hälften av världens befolkning, det blir cirka 3,8 miljarder människor, ännu inte online.

Dagensanalys.se - 11 maj 16 kl. 16:20

Twitter-studie visar att användare litar nästan lika mycket på influencers som sina vänner

Influencers – alltså kända och inflytelserika personer inom exempelvis sociala medier – betyder snart lika mycket för oss som våra vänner eller grannar. Detta menar Twitter i en ny studie  – och företag gör rätt i att tillvara på denna trend. Tvåparts-studien genomfördes av Twitter av analysföretaget Annalect.

Expressen - 13 jun 18 kl. 16:06

Domarnas nya gest – det här betyder den

Videogranskning kommer användas i VM i Ryssland vilket innebär en extra hjälp för huvuddomarna. Nu förklaras vad som händer när domarna pekar mot sina öron under en match. .

SmålandsPosten - 03 dec 14 kl. 06:12

Kosunen Eriksson blir kommunchef

Tillförordnade kommunchef tillika konsult Kristiina Kosunen Eriksson kommer att anställas på 100 procent. Kommunstyrelsen var inte enig i beslutet. Anställningen är en tills vidare anställning Förordnandet som kommunchef däremot löper på fem år.

YLE - 27 jun 16 kl. 05:51

Törveden väntar på att tändas i Överpurmo

I Överpurmo går ett fyraårigt projekt mot sin kulmen. Förberedelserna för tjärdalen i Överpurmo invid skolan är så gott som klara, på måndagen 27 juni staplas törveden och den 6 juli tänds elden. Överpurmo hembygdsförening är arrangör för det här evenemanget som är betydligt mera sällsynt än olympiska spel.

Fler nyheter från DN

DN - 8 timmar sedan

Stopp i chokladfabrik efter kvalitetsbrister

Ett produktionsstopp vid Ferreros konfektyrfabrik i franska Villers-Ecalles ger chokladälskare anledning till oro..

DN - 12 timmar sedan

Så gick det för Volvos elbil som behövde extra värme

Klockan är 07:27 en kall och klar vintermorgon i utkanten av Kiruna. Året är 2011. Ut ur containern rullar en kraftigt nedkyld Volvo C30 Electric .

DN - Igår: 22:06

Kunder måste betala för att få tillbaka pengarna från tv-avgiften

Av de tre miljoner hushåll som får tillbaka pengar från tv-avgiften måste omkring 650.000 betala för att få ut dem. Och för uppemot 40.

DN - Igår: 11:20

Privatekonomen råder aktieägare till lugn

Under onsdagen har Swedbankaktien fallit med över sju procent på Stockholmsbörsen. Men Johanna Kull, sparekonom på Avanza, rekommenderar privatsparare att ha is i magen..

DN - I förrgår: 23:02

1177-skandalen: Detta har hänt

Den största it-skandalen i den svenska sjukvårdshistorien, förtroendet för 1177 vårdguiden är skadat och ett oräkneligt antal personliga uppgifter har läckt ut.  Här är turerna i skandalen. .

DN - I förrgår: 21:32

Bostadsexperten: ”Lind betonar utbudsfrågan för mycket”

Hans Lind pekar ut avsaknaden av hårdare krav på kommunerna som den största luckan i januariöverenskommelsens bostadspolitik. Delvis rätt, menar andra bostadsexperter, men han missar den stora problematiken..

DN - I förrgår: 15:02

Volvo och Scania om målen: Samhället måste följa efter med stöd och laddinfrastruktur

Fordonstillverkarna Volvo Lastvagnar och Scania säger att de kan möta EU:s beslut om minskade utsläpp från tunga lastbilar och bussar, men att det krävs insatser från hela samhället. – Ökad elektrifiering kräver betydande investeringar i laddinfrastruktur, säger Scanias vd Henrik Henriksson..

DN - I förrgår: 07:57

Tio framtidsyrken när artificiell intelligens tar över jobben

För de som varit förutseende nog att utbilda sig till DNA-coacher, molnväktare eller vertikalodlare ser framtiden ljus ut när artificiell intelligens, klimathotet och globalisering kommer definiera arbetsmarknaden, enligt en undersökning från Trygghetsrådet TRR..

DN - 10 jan 19 kl. 09:37

Ericsson redovisar miljardkostnader

Telekomjätten Ericsson tar stora omstruktureringskostnader som kommer att sänka kvartalsresultatet med mångmiljardbelopp..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.