DN > Nyheter

Wednesday, 21 November, 20:49

DN - 22 aug 18 kl. 03:30

Så arbetar DN med faktakollDagens nyheter är en del av faktakollssamarbetet Faktiskt. Faktiskt är ett samarbete mellan några av Sveriges ledande mediehus där vi samlar faktakollade påståenden inom samhällsdebatten och det offentliga samtalet i Sverige. Den här artikeln berättar hur vi arbetar med faktakoll, och innehåller en löpande rättelselogg över rättelser i våra granskningar..
Läs mer på DN
Läs mer om:
DN, Faktiskt, Sveriges, Sverige

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , arbetarDN med , faktakoll
Alliansfritt Sverige - 25 aug 13 kl. 19:11

Lööf åker fast igen i ännu en faktakoll

Annie Lööf slänger sig så många felaktigheter att media inte längre verka bemöda sig att rapportera om dem längre. Men vi på Alliansfritt Sverige kan vi inte få nog av Lööfs klavertramp utan kan gladeligen rapportera om att hon återigen gått ut och sagt en massa felaktigheter. Så vad har hon sagt den här gången då?

Alliansfritt Sverige - 10 feb 14 kl. 15:13

Högertopparna som twitterhånade dålig faktakoll hade ingen faktakoll

I lördags publicerade Aftonbladet en artikel som hävdade att Stefan Löfven, som vid ett flertal tillfällen uppmärksammat att folk fått måla om stolar i Fas 3,  blivit "lurad av en tjeckisk trubadurs busringning". Det är en bra story och som bekant ska man inte kolla en bra story - och det gjorde inte Aftonbladet. För som det visade sig under dagen så har folk visst fått måla om stolar i Fas 3.

Alliansfritt Sverige - 02 mar 13 kl. 09:58

Filippa Reinfeldt kör mot rött ljus.. i SvD:s Faktakoll

Bilden är inte helt överensstämmande med innehållet RÖTT. Många kritiserar landstingsråd Filippa Reinfeldt (M) just nu. Oppostionen består av läkare, barnmorskor och nu även faktakollare.

Expressen - 09 jan 14 kl. 16:10

Högre boktempo - sämre faktakoll

Förlagen tävlar på en allt tuffare bokmarknad. För att sälja tar de till kändisar och tänjer kanske lite på gränserna. Detta i kombination med nedskärningar och besparingar kan leda till sämre faktakoll - som i fallet med den nu indragna boken om Jan Guillou.

Expressen - 04 jul 18 kl. 16:57

SVT:s faktakoll är rena haveriet

SVT:s absurda faktakoll om Förintelsen visar problemet med mediernas faktagranskningar..

UNT - 05 jul 18 kl. 14:50

SVT svarar om faktakoll

Vår faktakoll om Förintelsen gjordes för dem som sett nazister oemotsagda sprida sina myter, skriver Charlotta Friborg, ansvarig utgivare SVT Nyheter och Fredrik Laurin, redaktör för Faktakollen..

Ekonomistas - 04 dec 15 kl. 05:39

Roland Paulsen: Är det verkligen sant att vi arbetar mindre än någonsin och mår bra?

Detta är en replik skriven av Roland Paulsen, forskare vid företagsekonomiska institutionen vid Lunds universitet, på ett tidigare Ekonomistasinlägg av Jesper Roine. ”Vi arbetar mer än någonsin och mår dåligt. Så varför ska vi ens – när maskinerna kan sköta jobbet – bry oss?

Ekonomistas - 26 nov 15 kl. 05:54

Är det verkligen sant att ”vi arbetar mer än någonsin och mår dåligt”?

”Vi arbetar mer än någonsin och mår dåligt. Så varför ska vi ens – när maskinerna kan sköta jobbet – bry oss?”.

BT - 08 maj 13 kl. 15:12

Tiotusentals unga i Sverige varken arbetar eller studerar

Tiotusentals unga riskerar att för alltid hamna utanför arbetsmarknaden. Arbetsförmedlingen har kartlagt unga som varken arbetar eller studerar ? en grupp som tidigare varit osynlig i statistiken.

Dagensanalys.se - 19 apr 16 kl. 11:05

Stora Annonsördagen 2016 – för alla som arbetar med reklam och marknadsföring

Du har väl bokat biljetter till Stora Annonsördagen den 28 april på Grand Hotel. Programledare för dagen är Frida Boisen författare till boken Digital Succé. Du bjuds på en heldags inspiration med flera vassa talare som exempelvis Ben Williams, Communications Manager på Adblock Plus, Björn Ulvaeus från ABBA och Tomas Franzén koncernchefen för Bonnier och många, många fler… Här har ni alla talare för dagen: ADBLOCKERS – NÄR BLEV KONSUMENTEN VÅR FIENDE?

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Konspiratörerna som vill avsätta Theresa May

Deras plan: att avsätta premiärminister Theresa May. Deras motiv: att driva igenom en "hård" Brexit, som säkrar Storbritanniens nationella oberoende. Om 48 ledamöter lämnar in brev till "1922-kommittén" i brittiska parlamentet kommer en förtroendeomröstning att bli verklighet.

DN - 15 minuter sedan

En skadad vid skjutning i Eskilstuna

En person har skadats efter en skottlossning i Eskilstuna på onsdagskvällen..

DN - 45 minuter sedan

Hur hanteras trakasserier om kunden ”alltid har rätt”?

Var femte anställd inom detaljhandeln har blivit utsatt för sexuella trakasserier, ofta av kunder. Nu inleds ett forskningsprojekt som ska undersöka hur synen på god service kan legitimera trakasserier och drabba handelsanställda..

DN - 1 timme sedan

”SD står bakom yttrandefrihet och demokrati”

Sverigedemokraterna står bakom yttrandefrihet och demokrati. Ska man leta efter svenska kopplingar till ungerska regeringspartiet Fidez ska man snarare titta på Moderaterna och Kristdemokraterna som ingår i samma partigrupp i Europaparlamentet, skriver Tomas Strandberg, politiskt sakkunnig i SD. .

DN - 1 timme sedan

Tyra fick gå efter våldtäkten – nu tar flera anställda advokatbyrån i försvar

Ledningen för advokatbyrån som valde att avbryta den våldtagna juristen Tyras provanställning vill inte svara på DN:s frågor.  I stället går flera av byråns kvinnliga anställda nu ut och tar delägarna i försvar.  ”Denna djupt svåra situation har ledningen enligt vår mening hanterat exemplariskt”, skriver de i ett öppet brev.

DN - 1 timme sedan

”Advokatbyråns agerande är fullständigt oacceptabelt”

Juristen Tyra våldtogs av en kollega efter en firmafest – advokatbyrån valde att låta henne gå. Bengt Ivarsson, Advokatsamfundets tidigare ordförande, kallar byråns agerande för ”fullständigt oacceptabelt”.  Men samfundets generalsekreterare Anne Ramberg och flera andra etablerade jurister avböjer att uttala sig i frågan.

DN - 1 timme sedan

Amanda Sokolnicki: Var är era ursäkter för flyktingkrisens verkliga misslyckande?

Tre år har gått sedan den där klassiska, tårfyllda presskonferensen. Men vad har vi egentligen lärt oss?.

DN - 1 timme sedan

”Olagligt att grisar inte får vara ute och böka”

I grisars naturliga beteende ägnas omkring halva dagen till att böka och beta. Utan utevistelse kan grisar inte bete sig naturligt som djurskyddslagen kräver, skriver läsaren Daniella Hellgren..

DN - 1 timme sedan

Nilla Fischers mardröm – Diamantbollen krossades

I tio år längtade Nilla Fischer efter att vinna Diamantbollen – efter tio dagar gick drömmen i kras. Det exklusiva glaskonstverket välte på mamma Åsas soffbord och gick i tusen bitar. – Jag trodde först hon skämtade, men sedan ringde hon upp och var väldigt, väldigt, ja vad ska man säga...

DN - 1 timme sedan

Rebecca Corbett avslöjade Harvey Weinstein: Vi ville göra storyn skottsäker

Rebecca Corbett är så mycket stjärna som en redaktör kan vara. Förra året ledde hon New York Times granskning där filmmogulen Harvey Weinstein anklagades för sexuella trakasserier och övergrepp – ett jobb som tog många månader och i slutändan ledde till den globala metoorörelsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.