DN > Nyheter

Thursday, 20 September, 04:19

DN - 22 aug 18 kl. 03:30

Så arbetar DN med faktakollDagens nyheter är en del av faktakollssamarbetet Faktiskt. Faktiskt är ett samarbete mellan några av Sveriges ledande mediehus där vi samlar faktakollade påståenden inom samhällsdebatten och det offentliga samtalet i Sverige. Den här artikeln berättar hur vi arbetar med faktakoll, och innehåller en löpande rättelselogg över rättelser i våra granskningar..
Läs mer på DN
Läs mer om:
DN, Faktiskt, Sveriges, Sverige

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , arbetarDN med , faktakoll
Alliansfritt Sverige - 25 aug 13 kl. 19:11

Lööf åker fast igen i ännu en faktakoll

Annie Lööf slänger sig så många felaktigheter att media inte längre verka bemöda sig att rapportera om dem längre. Men vi på Alliansfritt Sverige kan vi inte få nog av Lööfs klavertramp utan kan gladeligen rapportera om att hon återigen gått ut och sagt en massa felaktigheter. Så vad har hon sagt den här gången då?

Alliansfritt Sverige - 10 feb 14 kl. 15:13

Högertopparna som twitterhånade dålig faktakoll hade ingen faktakoll

I lördags publicerade Aftonbladet en artikel som hävdade att Stefan Löfven, som vid ett flertal tillfällen uppmärksammat att folk fått måla om stolar i Fas 3,  blivit "lurad av en tjeckisk trubadurs busringning". Det är en bra story och som bekant ska man inte kolla en bra story - och det gjorde inte Aftonbladet. För som det visade sig under dagen så har folk visst fått måla om stolar i Fas 3.

Alliansfritt Sverige - 02 mar 13 kl. 09:58

Filippa Reinfeldt kör mot rött ljus.. i SvD:s Faktakoll

Bilden är inte helt överensstämmande med innehållet RÖTT. Många kritiserar landstingsråd Filippa Reinfeldt (M) just nu. Oppostionen består av läkare, barnmorskor och nu även faktakollare.

Expressen - 09 jan 14 kl. 16:10

Högre boktempo - sämre faktakoll

Förlagen tävlar på en allt tuffare bokmarknad. För att sälja tar de till kändisar och tänjer kanske lite på gränserna. Detta i kombination med nedskärningar och besparingar kan leda till sämre faktakoll - som i fallet med den nu indragna boken om Jan Guillou.

Expressen - 04 jul 18 kl. 16:57

SVT:s faktakoll är rena haveriet

SVT:s absurda faktakoll om Förintelsen visar problemet med mediernas faktagranskningar..

UNT - 05 jul 18 kl. 14:50

SVT svarar om faktakoll

Vår faktakoll om Förintelsen gjordes för dem som sett nazister oemotsagda sprida sina myter, skriver Charlotta Friborg, ansvarig utgivare SVT Nyheter och Fredrik Laurin, redaktör för Faktakollen..

Ekonomistas - 04 dec 15 kl. 05:39

Roland Paulsen: Är det verkligen sant att vi arbetar mindre än någonsin och mår bra?

Detta är en replik skriven av Roland Paulsen, forskare vid företagsekonomiska institutionen vid Lunds universitet, på ett tidigare Ekonomistasinlägg av Jesper Roine. ”Vi arbetar mer än någonsin och mår dåligt. Så varför ska vi ens – när maskinerna kan sköta jobbet – bry oss?

Ekonomistas - 26 nov 15 kl. 05:54

Är det verkligen sant att ”vi arbetar mer än någonsin och mår dåligt”?

”Vi arbetar mer än någonsin och mår dåligt. Så varför ska vi ens – när maskinerna kan sköta jobbet – bry oss?”.

BT - 08 maj 13 kl. 15:12

Tiotusentals unga i Sverige varken arbetar eller studerar

Tiotusentals unga riskerar att för alltid hamna utanför arbetsmarknaden. Arbetsförmedlingen har kartlagt unga som varken arbetar eller studerar ? en grupp som tidigare varit osynlig i statistiken.

Dagensanalys.se - 19 apr 16 kl. 11:05

Stora Annonsördagen 2016 – för alla som arbetar med reklam och marknadsföring

Du har väl bokat biljetter till Stora Annonsördagen den 28 april på Grand Hotel. Programledare för dagen är Frida Boisen författare till boken Digital Succé. Du bjuds på en heldags inspiration med flera vassa talare som exempelvis Ben Williams, Communications Manager på Adblock Plus, Björn Ulvaeus från ABBA och Tomas Franzén koncernchefen för Bonnier och många, många fler… Här har ni alla talare för dagen: ADBLOCKERS – NÄR BLEV KONSUMENTEN VÅR FIENDE?

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Konsertrecension: Rapparen 6ix9ine lyckas stundtals gestalta energin från sina låtar

Varje tid får den kultur den förtjänar. Rapparen 6ix9ine från New York hade antagligen inte blivit en megastor artist om han hade kommit för tio eller tjugo år sedan – om han över huvud taget hade gjort musik hade han på sin höjd blivit ett undergroundfenomen..

DN - 4 timmar sedan

Torsdag 20 september

DN - 3 timmar sedan

Ford: Flera vittnen borde höras om Kavanaugh

I ett brev till den amerikanska senatens rättsliga utskott skriver Christine Blasey Fords advokat att det finns fler vittnen som borde höras när det gäller anklagelserna mot Brett Kavanaugh. Inte enbart Ford och Kavanaugh..

DN - 4 timmar sedan

Tre skadade vid skottlossning i Bagarmossen

Tre män skadades sent på onsdagskvällen vid en skottlossning i Bagarmossen..

DN - 5 timmar sedan

S och C regerar Ockelbo de kommande fyra åren

Socialdemokraterna och Centern kommer att styra Ockelbo kommun under de kommande fyra åren. Detta efter en uppgörelse på onsdagskvällen..

DN - 5 timmar sedan

Olsens storspel räckte inte mot Real

Robin Olsen var Romas bästa spelare mot Real Madrid. Men det räckte inte.  Roma föll med 3-0 på bortaplan.

DN - 5 timmar sedan

Grahm föll mot gamla klubben

Brynässtjärnan Erika Grahm stod för två målgivande passningar mot sin gamla klubb Modo – men stod till slut ändå som förlorare i SDHL-mötet trots en smakstart..

DN - 5 timmar sedan

Ny rapport: Kommunerna måste ta större ansvar för utsläppen

Kommunerna har en nyckelroll för att Sverige ska nå sina klimatmål. Offentlig verksamheten står för en stor del av svenskars utsläpp av växthusgaser.  Med lokala utsläppsmål, krav på matens klimatpåverkan i upphandlingar och strikta krav vid bil- och flygresor kan kommunerna gå före i klimatarbetet, enligt en ny rapport..

DN - 5 timmar sedan

Ronaldo utvisad i CL-premiären

Cristiano Ronaldo var tillbaka i Spanien för att glänsa på den scen han brukar älska: Champions League-scenen. Men rött kort i den 29:e minuten i matchen mot Valencia gjorde att storstjärnan fick lämna planen i tårar..

DN - 6 timmar sedan

Helsingborg närmare allsvenskan

Helsingborg tog ett kliv närmare allsvensk comeback efter 4–1 hemma över Brage..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.