DI > Ekonomi

Thursday, 20 September, 09:39

DI - 21 aug 18 kl. 17:57

Nordenbörser: Läkemedelsbolaget bröt dystra trendenDe nordiska börserna utvecklades positivt på tisdagen, i likhet med övriga Europa. Samlingsindexet Vinx 30 var upp 0,6 procent till nivån 950..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europa, Vinx

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordenbörser, Läkemedelsbolagetbröt , dystra, trenden
DI - 16 mar 18 kl. 17:42

Nordenbörser: Dystra miner jämfört med på kontinenten

Nordenbörserna föll tillbaka något på fredagen och gick därmed svagare än de ledande Europabörserna som steg. Vinx 30-indexet, där de mest handlade aktierna i Norden ingår, var ned 0,8 procent till 948..

DI - 21 maj 14 kl. 17:39

Nordenbörser: Danskt i topp

Nordenbörserna rörde sig i likhet med den generella trenden i Europa högre på onsdagen. Bland annat fanns stigande konfidensindikator för hushållen inom euroområdet och en stark rapport från Maersk som positiva faktorer..

DI - 22 maj 14 kl. 17:22

Nordenbörser: SSAB-partnern rusade

Nordenbörserna steg på torsdagen, medan den generella trenden i övriga Europa var av mer blandad karaktär..

DI - 01 aug 14 kl. 17:25

Nordenbörser: Rött över hela brädet

Nordenbörserna färgades i rött på fredagen. En viss återhämtning märktes efter den amerikanska jobbrapporten, men indexen föll sedan lägre igen när USA-börserna öppnade. Statoil och Neste Oil gick dock emot den allmänna trenden..

DI - 05 aug 14 kl. 17:48

Nordenbörser: Helsingfors mot trenden

Utvecklingen på Nordenbörserna var positiv under tisdagens handel, med undantag för Helsingforsbörsen som föll med UPM-Kymmene som sänke..

DI - 22 okt 14 kl. 17:50

Nordenbörser: Upp 6 procent på en vecka

Efter tisdagens markanta klättring för Nordenbörserna fortsatte trenden uppåt på onsdagen. Flera rapporterande bolag hamnade i fokus..

DI - 05 nov 14 kl. 17:26

Nordenbörser: Köpenhamn trögt undantag

Nordenbörserna steg överlag på onsdagen, och följde därmed den europeiska trenden. Dock gick det relativt trögt för Köpenhamnsbörsen, efter en klar nedgång för tungviktaren Maersk..

DI - 23 dec 14 kl. 17:50

Nordenbörser: Köpenhamn mot strömmen

Nordiska aktier rörde sig överlag uppåt under tisdagen och följde därmed trenden på de flesta europeiska börser. Dagen var tunn sett till såväl bolagsnyheter som handelsvolymer..

DI - 30 jun 14 kl. 09:49

Nordenbörser: Dråpslag för dansk läkemedelsjätte

De nordiska börserna steg överlag i veckans inledande handel. Det danska läkemedelsbolaget Lundbeck stack dock ut på nedsidan, sedan en fas 3-studie som presenterades på fredagen blivit en besvikelse..

DI - 27 nov 17 kl. 18:07

Nordenbörser: Billigare olja sänkte Oslo

De nordiska börserna sjönk på måndagen och det regionala indexet Vinx 30 tappade 0,6 procent till 957. Stockholmsbörsen klarade sig undan med en mindre nedgång medan inte minst oljerelaterade bolag i Norge hade en tung dag sedan oljepriset rört sig nedåt. På Köpenhamnsbörsen föll läkemedelsbolaget Lundbeck kraftigt..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Dansk kommun förbjuder jobbkramar

Politiker och tjänstemän i den danska kommunen Hørsholm får inte längre krama varandra, enligt kommunens borgmästare..

DI - 15 minuter sedan

Fulla lager kan bromsa SKF:s framfart

SKF:s varulager har i år stigit till högsta nivån i förhållande till försäljningen sedan finanskrisen.  Bolaget har lovat att rätta till situationen, men risken är att lönsamheten kommer att bli lidande. .

DI - 15 minuter sedan

Tyska modekedjan vinstvarnar – varma sommaren spökar

Tom Tailor, ett modeföretag från Tyskland med bas i Hamburg, väljer att vinstvarna till följd av varmt väder vilket påverkat tillväxten under augusti och september enligt Bloomberg News. .

DI - 30 minuter sedan

Österrikes förbundskansler: Båda sidor måste kompromissa om brexit

Både EU27 och Storbritannien måste flytta sina positioner för att nå en uppgörelse om ett utträdesavtal. Det sade Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz till journalister på väg in till EU-toppmötets andra dag på torsdagen..

DI - 30 minuter sedan

Prevas har ingått avtal med Scatec Solar ASA

Blir global implementeringspartner för Infor EAM..

DI - 30 minuter sedan

Spotlight-bolag vinner upphandling av rom på Systembolaget

Spotlightlistade Umida har vunnit Systembolagets senaste upphandling av rom. Ordern bedöms bidra med ett tillskott på upp till 2 miljoner kronor i nettoomsättning per tolvmånadersperiod på den svenska marknaden. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Klockrena siffror för Schweiz klockexport

Schweiz ökade sin export av klockor med 5,5 procent under augusti mätt som årstakt, till 1,5 miljarder schweizerfranc. Under juli var tillväxten 6,6 procent..

DI - 45 minuter sedan

Halv miljard i Bitcoin försvann

Bitcoin och annan kryptovaluta värd motsvarande över en halv miljard kronor har stulits i en hackerattack i Japan, efter att kryptovalutahandlaren Tech Bureau drabbats av ett serverintrång..

DI - 45 minuter sedan

Följ torsdagens börsmorgon

 .

DI - 1 timme sedan

Ägare säljer aktier i Sedana Medical för 63,5 miljoner

Fyra insynspersoner i Sedana Medical har tillsammans sålt knappt 700.000 aktier till Handelsbanken Fonder, Apus Capital, Norron Asset Management och Brohuvudet AB..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.