DI > Ekonomi

Friday, 22 February, 03:59

DI - 21 aug 18 kl. 17:57

Nordenbörser: Läkemedelsbolaget bröt dystra trendenDe nordiska börserna utvecklades positivt på tisdagen, i likhet med övriga Europa. Samlingsindexet Vinx 30 var upp 0,6 procent till nivån 950..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europa, Vinx

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordenbörser, Läkemedelsbolagetbröt , dystra, trenden
DI - 16 mar 18 kl. 17:42

Nordenbörser: Dystra miner jämfört med på kontinenten

Nordenbörserna föll tillbaka något på fredagen och gick därmed svagare än de ledande Europabörserna som steg. Vinx 30-indexet, där de mest handlade aktierna i Norden ingår, var ned 0,8 procent till 948..

DI - 21 maj 14 kl. 17:39

Nordenbörser: Danskt i topp

Nordenbörserna rörde sig i likhet med den generella trenden i Europa högre på onsdagen. Bland annat fanns stigande konfidensindikator för hushållen inom euroområdet och en stark rapport från Maersk som positiva faktorer..

DI - 22 maj 14 kl. 17:22

Nordenbörser: SSAB-partnern rusade

Nordenbörserna steg på torsdagen, medan den generella trenden i övriga Europa var av mer blandad karaktär..

DI - 01 aug 14 kl. 17:25

Nordenbörser: Rött över hela brädet

Nordenbörserna färgades i rött på fredagen. En viss återhämtning märktes efter den amerikanska jobbrapporten, men indexen föll sedan lägre igen när USA-börserna öppnade. Statoil och Neste Oil gick dock emot den allmänna trenden..

DI - 05 aug 14 kl. 17:48

Nordenbörser: Helsingfors mot trenden

Utvecklingen på Nordenbörserna var positiv under tisdagens handel, med undantag för Helsingforsbörsen som föll med UPM-Kymmene som sänke..

DI - 22 okt 14 kl. 17:50

Nordenbörser: Upp 6 procent på en vecka

Efter tisdagens markanta klättring för Nordenbörserna fortsatte trenden uppåt på onsdagen. Flera rapporterande bolag hamnade i fokus..

DI - 05 nov 14 kl. 17:26

Nordenbörser: Köpenhamn trögt undantag

Nordenbörserna steg överlag på onsdagen, och följde därmed den europeiska trenden. Dock gick det relativt trögt för Köpenhamnsbörsen, efter en klar nedgång för tungviktaren Maersk..

DI - 23 dec 14 kl. 17:50

Nordenbörser: Köpenhamn mot strömmen

Nordiska aktier rörde sig överlag uppåt under tisdagen och följde därmed trenden på de flesta europeiska börser. Dagen var tunn sett till såväl bolagsnyheter som handelsvolymer..

DI - 30 jun 14 kl. 09:49

Nordenbörser: Dråpslag för dansk läkemedelsjätte

De nordiska börserna steg överlag i veckans inledande handel. Det danska läkemedelsbolaget Lundbeck stack dock ut på nedsidan, sedan en fas 3-studie som presenterades på fredagen blivit en besvikelse..

DI - 27 nov 17 kl. 18:07

Nordenbörser: Billigare olja sänkte Oslo

De nordiska börserna sjönk på måndagen och det regionala indexet Vinx 30 tappade 0,6 procent till 957. Stockholmsbörsen klarade sig undan med en mindre nedgång medan inte minst oljerelaterade bolag i Norge hade en tung dag sedan oljepriset rört sig nedåt. På Köpenhamnsbörsen föll läkemedelsbolaget Lundbeck kraftigt..

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Hewlett-Packard upp i efterhandeln på höjd prognos

Hewlett-Packard redovisar ett justerat resultat per aktie på 0,42 dollar för det första kvartalet 2019..

DI - 5 timmar sedan

Advokatbyrån bröt konventionerna och växer så det knakar

Advokaterna Racine Ashjari, Jörgen Sköld och Roger Wier ville ändra på konventioner i branschen och startade Morris Law. Med fokus på att bygga en modern företagskultur har byrån på fem år vuxit till 63 anställda med kontor i Göteborg och Stockholm. .

DI - 6 timmar sedan

Wall Street pressat av svaga makrodata – tungt för Tesla

Tesla tappade mark på Wall Street på torsdagen efter att Model 3 fått konsumentkritik. Svenska Spotify firade samtidigt den åttonde uppgångsdagen av de senaste nio handelsdagarna..

DI - 6 timmar sedan

Här är vinnarna i Årets byrå

För nittonde året i rad koras Sveriges bästa kommunikationsbyråer. Kunderna har avgjort vinnarna i alla 15 kategorier och med på listan finns både nya och gamla vinnare. .

DI - 6 timmar sedan

Närstående till styrelseledamot i Swedbank tankar aktier

Tord Johan Mossberg, närstående till Anna Mossberg som är styrelseledamot i Swedbank, har på torsdagen köpt 1.800 aktier i banken för knappt 300.000 kronor..

DI - 6 timmar sedan

Storbank betalar ut 20 miljarder kronor i bonus

Brittiska storbanken Barclays höjer bonusen till sina anställda för första gången på 5 år, rapporterar Bloombegr. Totalt betalar banken ut motsvarande 20 miljarder kronor för 2018..

DI - 6 timmar sedan

KD får högsta stödet på 16 år – även V går framåt

Kristdemokraterna får sitt starkaste stöd på över 16 år i DN/Ipsos februarimätning, 9 procent, skriver Dagens Nyheter. Partiet når toppnivån sedan det stärkt sitt väljarstöd med 2 procentenheter jämfört med januarimätningen. Även Vänsterpartiet går framåt 2 procentenheter, från 8 till 10 procent..

DI - 6 timmar sedan

Strategen: Ta hem vinster från krondopade sparandet – så ska du agera nu

Den svaga kronan har varit mumma för svenskar som sparar i vissa utländska fonder och aktier.  Men nu är det läge att ändra strategi, enligt Maria Landeborn, strateg på Danske Bank..

DI - 7 timmar sedan

Tesla faller på börsen efter kritik från konsumenttidning

Teslas aktie tappar över 3 procent på torsdagskvällen sedan en rapport från konsumenttidningen Consumer Reports väckt frågor gällande Model 3:s tillförlitlighet, rapporterar CNBC..

DI - 7 timmar sedan

EU:s handelsministrar ska försöka enas om hur biltullar kan undvikas

EU:s handelsministrar ska på fredagen försöka enas om en strategi för de känsliga förhandlingarna om industrivaror med USA, och hur EU undviker amerikanska biltullar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.