Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 18 December, 21:11

Världen Idag - 21 aug 18 kl. 16:51

Ingen grillning när Runar Sögaard mötte ÅkessonGrillningen uteblev när Runar Sögaard mötte SD:s partiledare Jimmie Åkesson i Uppsala i måndags. Stämningen var i stället vänskaplig och sympatisk, och frågorna spände över både värderingar, personlig tro och politik. När Världen idag fick en pratstund med Åkesson efteråt berättade han var partiet egentligen står när det gäller abort och samkönade adoptioner..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Runar Sögaard, Åkesson, SD, Jimmie Åkesson, Uppsala, Världen

Dela artikeln

244 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen grillningnär , Runar, Sögaard, mötte, Åkesson

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

Lilla Aktuellt väjde för svåra frågor om könsbyte bland barn

Att bli pojke var helt rätt för tioåriga Minea, som numera heter Max. Det berättade förra veckans ”Lilla Aktuellt”, SVT:s nyhetsprogram som vänder sig till barn mellan åtta och tolv år. Att könsbytet framställdes som helt oproblematiskt är något som redaktören ångrar i efterhand..

Världen Idag - 5 timmar sedan

SKR: ”Migrationsverket måste respektera konvertitens tro”

Migrationsverkets bedömning av konvertiter har systematiska brister, och måste ta större hänsyn till hotbild och levd tro. Det skriver Sveriges kristna råd, SKR, i en debattartikel i DN. Den kristna paraplyorganisationen anordnar en förbönsgudstjänst och ljusmanifestation för konvertiter den 16 januari i Stockholm..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Olof Edsinger i DN: Låt inte 15-åringar byta kön

Regeringen måste dra tillbaka det lagförslag som skulle göra det möjligt för 15-åringar att göra ett kirurgiskt könsbyte utan föräldrarnas medgivande. Det skriver Olof Edsinger i en debattartikel i DN och hänvisar till ny forskning och ett utlåtande från Lagrådet..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Asia Bibi är kvar i sitt gömställe

Det är fortfarande oklart när Asia Bibi, den kristna kvinna som den 30 oktober frikändes från en dödsdom för hädelse, ska kunna lämna sitt gömställe i Pakistan och leva i frihet. I väntan på besked om eventuell asyl i utlandet fruktar familjen som skyddar hennes döttrar dagligen för sina liv..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Gemenskapen viktigast när familjen Hammar firar jul

Välkommen hem till en av våra läsare en helt vanlig torsdag i advent. Här är pepparkaksbaket i full gång i den moderna herrgårdsidyllen..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Expert: Regeringsförslag kan leda till övergrepp på barn

S/MP-regeringens förslag om att tillåta könsalternerande kirurgi på barn utan föräldrars medgivande har fått hård kritik. Förslaget sågas nu även av Heather Brunskell-Evans, doktor i sociologi och feministisk debattör, som menar att det riskerar bli ett övergrepp på barnets fysiska integritet..

Världen Idag - Igår: 19:00

Mukwege: ”Jag har fått en kallelse att tjäna mitt land”

I fredags hyllades Nobels fredspristagare Denis Mukwege i en fullsatt kongresshall i Stockholm, en kväll arrangerad av PMU och Läkarmissionen. Bland de medverkande fanns utrikesminister Margot Wallström liksom sångarna Timbuktu och Samuel Ljungblahd..

Världen Idag - Igår: 16:04

Altare till nytt tempel invigdes i Jerusalem

Ett nybyggt tempelaltare till ett kommande tredje tempel i Jerusalem invigdes nyligen. Bakom initiativet står ortodoxa tempelaktivister och ceremonin ägde rum på sista dagen av den judiska tempel-invigningsfesten Chanukka..

Världen Idag - Igår: 15:53

Svarar Gud verkligen på bön?

Varför upplever vi så ofta att Gud inte svarar på bön?.

Världen Idag - Igår: 12:18

Vill se global diktatur för att rädda mänskligheten

Det behövs en global despoti för att vi ska komma till rätta med klimatproblemen. Det skriver filosofen Torbjörn Tännsjö i en debattartikel i DN. Artikeln får skarp kritik av debattören Johan Hakelius.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.