Kristianstadsbladet > Lokalt

Tuesday, 20 November, 16:37

Liknande nyheter

Taggar: Skogsbrandi , Lönsboda, cirkaen , hektar, brinner
NSD - 10 jul 14 kl. 19:49

Misstänkt skogsbrand i Maltosrova

Personal från Sveaskog har ringt in till SOS Alarm om en misstänkt skogsbrand i Maltosrova, cirka en mil från Vittangi..

NSD - 10 jul 14 kl. 19:49

Uppdaterad - Skogsbrand härjar i Maltosrova

Personal från Sveaskog ringde tidigare på torsdagskvällen in till SOS Alarm om en misstänkt skogsbrand i Maltosrova, cirka en mil från Vittangi..

NSD - 13 jun 17 kl. 14:17

Larm om skogsbrand

Räddningstjänsten har larmats om en skogsbrand vid Juongajaure, cirka 25 kilometer om Jokkmokk..

Länstidningen i Jämtland - 12 jul 18 kl. 20:47

Besvärligt släckningsarbete med skogsbrand i Sundet utanför Stugun

Under torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en skogsbrand i Sundet, cirka en mil väster om Stugun..

Kristianstadsbladet - 11 jul 13 kl. 02:40

Skogsbrand bekämpas nära Las Vegas


Ett blixtnedslag har utlöst en större skogsbrand i ett rekreationsområde i bergen nordväst om Las Vegas. Över 1 000 brandmän deltog i släckningsarbetet på onsdagen.Efter blixtnedslaget 1 juli har cirka 12 000 hektar eldhärjats och bara sedan i tisdags har brandområdet utökats med ytterligare 2 500 hektar.

BT - 11 jul 13 kl. 02:42

Skogsbrand bekämpas nära Las Vegas

Ett blixtnedslag har utlöst en större skogsbrand i ett rekreationsområde i bergen nordväst om Las Vegas. Över 1 000 brandmän deltog i släckningsarbetet på onsdagen. Efter blixtnedslaget 1 juli har cirka 12 000 hektar eldhärjats och bara sedan i tisdags har brandområdet utökats med ytterligare 2 500 hektar.

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 13 kl. 02:42

Skogsbrand bekämpas nära Las Vegas

Ett blixtnedslag har utlöst en större skogsbrand i ett rekreationsområde i bergen nordväst om Las Vegas. Över 1 000 brandmän deltog i släckningsarbetet på onsdagen. Efter blixtnedslaget 1 juli har cirka 12 000 hektar eldhärjats och bara sedan i tisdags har brandområdet utökats med ytterligare 2 500 hektar.

Kristianstadsbladet - 11 sep 14 kl. 07:33

Inget jättereservat efter skogsbrand


Området där den stora skogsbranden i Västmanland härjade hade föreslagits bli ett jättestort naturreservat på cirka 14 000 hektar, vilket hade gjort det till det största skyddade skogsområdet i Norden. Men nu har länsstyrelsen där beslutat att sådana planer är orealistiska, bland annat för att det skulle bli för dyrt att ersätta de skogsägare som har skog i området, rapporterar Sveriges Radio P4 Västmanland.Länsstyrelsen planerar däremot att bilda ett mindre reservat om cirka 3 000 hektar efter branden genom att bland andra Västerås stift och Bergvik skog byter brandskadad mark mot oskadad skog i andra delar av Sverige, enligt inslaget..

BT - 11 sep 14 kl. 07:33

Inget jättereservat efter skogsbrand

Området där den stora skogsbranden i Västmanland härjade hade föreslagits bli ett jättestort naturreservat på cirka 14 000 hektar, vilket hade gjort det till det största skyddade skogsområdet i Norden. Men nu har länsstyrelsen där beslutat att sådana planer är orealistiska, bland annat för att det skulle bli för dyrt att ersätta de skogsägare som har skog i området, rapporterar Sveriges Radio P4 Västmanland. Länsstyrelsen planerar däremot att bilda ett mindre reservat om cirka 3 000 hektar efter branden genom att bland andra Västerås stift och Bergvik skog byter brandskadad mark mot oskadad skog i andra delar av Sverige, enligt inslaget..

Barometern - 12 aug 14 kl. 08:42

?Går inte jaga en skogsbrand?

– Det går aldrig att jaga en skogsbrand, säger Gert Axelsson, platschef på Påryds station.
Han var med på den stora Runtorpsbranden, så han vet. Actionfilmer bleknar i jämförelse med en stor skogsbrand, tycker brandmannen Gert Axelsson.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Vad är årets julklapp för dig?

Enligt HUI Research är årets julklapp ett återvunnet plagg..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Laila: ”Trafikfarligt när man måste cykla ut mitt i gatan”

Det var skralt med samtal till dagens jourhavande reporter. En inringare tycker farthindren på Banmästarevägen är trafikfarliga..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Visning: Museets magasin öppnas för allmänheten

I Regionmuseets magasin finns över 100 000 föremål, bara en bråkdel av dem plockas ut för att ingå i museets olika utställningar. Men i början av december anordnas en visning för allmänheten. .

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Nytt större häkte byggs i rättscentrum

Nu är det klart med ett större häkte i Kristianstad som samlokaliseras med polis och åklagare i nya rättscentrum. Det blir 70 nya häktesplatser och kriminalvårdschef Richard Boström är mycket nöjd..

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Lägre arbetslöshet och fler offentliga jobb i nordöstra Skåne

Lägre arbetslöshet, ökad handel och stark utveckling på bostadsmarknaden. Så är läget för nordöstra Skåne, visar Sparbanken Skånes nya konjukturrapport. .

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Klart för inflytt i mars

Det nya äldreboendet Utställningsvägen kommer att få hyresgäster i mars..

Kristianstadsbladet - 20 timmar sedan

Förslag: Tvångsinköp strandnära fastigheter

Enligt en expertutredning finns det tre sätt att hantera stranderosionen i Åhus-Yngsjö. Sven-Erik Magnusson ser bara ett som realistiskt; tillåt en ny vegetationslinje och tvångsinlös hotade fastigheter. .

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

Mamman friades för mord på babyn – så mycket får hon i skadestånd

Mamman i det så kallade ”babyfallet” friades från alla misstankar. Hon satt häktad i 10 månader och begärde 1,2 miljoner i ersättning av staten. Men summan blir inte ens ens en tredjedel.

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

De blev gasellvinnare i nordöstra Skåne

På måndagskvällen prisades alla företag i Skåne som utsetts till årets gasellföretag på en gala i Malmö. Bland dessa är 13 företag från Kristianstads kommun och åtta från Hässleholm..

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

Möbelföretag prisas - igen

Trendrum, möbelbutik på nätet med showroom i Fjälkinge och lager i Östra Göinge, har blivit utsedd till gasellföretag för andra året i rad. I Kristianstad säljs bland annat deras orangea soffor bra. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.