Kristianstadsbladet > Lokalt

Wednesday, 19 September, 01:13

Kristianstadsbladet - 21 aug 18 kl. 15:52

Skogsbrand i Lönsboda –cirka en hektar brinnerDet första larmet om en skogsbrand i Lönsboda kom in till SOS klockan 14.21. .
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Lönsboda, SOS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skogsbrandi , Lönsboda, cirkaen , hektar, brinner
NSD - 10 jul 14 kl. 19:49

Misstänkt skogsbrand i Maltosrova

Personal från Sveaskog har ringt in till SOS Alarm om en misstänkt skogsbrand i Maltosrova, cirka en mil från Vittangi..

NSD - 10 jul 14 kl. 19:49

Uppdaterad - Skogsbrand härjar i Maltosrova

Personal från Sveaskog ringde tidigare på torsdagskvällen in till SOS Alarm om en misstänkt skogsbrand i Maltosrova, cirka en mil från Vittangi..

NSD - 13 jun 17 kl. 14:17

Larm om skogsbrand

Räddningstjänsten har larmats om en skogsbrand vid Juongajaure, cirka 25 kilometer om Jokkmokk..

Länstidningen i Jämtland - 12 jul 18 kl. 20:47

Besvärligt släckningsarbete med skogsbrand i Sundet utanför Stugun

Under torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en skogsbrand i Sundet, cirka en mil väster om Stugun..

Kristianstadsbladet - 11 jul 13 kl. 02:40

Skogsbrand bekämpas nära Las Vegas


Ett blixtnedslag har utlöst en större skogsbrand i ett rekreationsområde i bergen nordväst om Las Vegas. Över 1 000 brandmän deltog i släckningsarbetet på onsdagen.Efter blixtnedslaget 1 juli har cirka 12 000 hektar eldhärjats och bara sedan i tisdags har brandområdet utökats med ytterligare 2 500 hektar.

BT - 11 jul 13 kl. 02:42

Skogsbrand bekämpas nära Las Vegas

Ett blixtnedslag har utlöst en större skogsbrand i ett rekreationsområde i bergen nordväst om Las Vegas. Över 1 000 brandmän deltog i släckningsarbetet på onsdagen. Efter blixtnedslaget 1 juli har cirka 12 000 hektar eldhärjats och bara sedan i tisdags har brandområdet utökats med ytterligare 2 500 hektar.

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 13 kl. 02:42

Skogsbrand bekämpas nära Las Vegas

Ett blixtnedslag har utlöst en större skogsbrand i ett rekreationsområde i bergen nordväst om Las Vegas. Över 1 000 brandmän deltog i släckningsarbetet på onsdagen. Efter blixtnedslaget 1 juli har cirka 12 000 hektar eldhärjats och bara sedan i tisdags har brandområdet utökats med ytterligare 2 500 hektar.

Kristianstadsbladet - 11 sep 14 kl. 07:33

Inget jättereservat efter skogsbrand


Området där den stora skogsbranden i Västmanland härjade hade föreslagits bli ett jättestort naturreservat på cirka 14 000 hektar, vilket hade gjort det till det största skyddade skogsområdet i Norden. Men nu har länsstyrelsen där beslutat att sådana planer är orealistiska, bland annat för att det skulle bli för dyrt att ersätta de skogsägare som har skog i området, rapporterar Sveriges Radio P4 Västmanland.Länsstyrelsen planerar däremot att bilda ett mindre reservat om cirka 3 000 hektar efter branden genom att bland andra Västerås stift och Bergvik skog byter brandskadad mark mot oskadad skog i andra delar av Sverige, enligt inslaget..

BT - 11 sep 14 kl. 07:33

Inget jättereservat efter skogsbrand

Området där den stora skogsbranden i Västmanland härjade hade föreslagits bli ett jättestort naturreservat på cirka 14 000 hektar, vilket hade gjort det till det största skyddade skogsområdet i Norden. Men nu har länsstyrelsen där beslutat att sådana planer är orealistiska, bland annat för att det skulle bli för dyrt att ersätta de skogsägare som har skog i området, rapporterar Sveriges Radio P4 Västmanland. Länsstyrelsen planerar däremot att bilda ett mindre reservat om cirka 3 000 hektar efter branden genom att bland andra Västerås stift och Bergvik skog byter brandskadad mark mot oskadad skog i andra delar av Sverige, enligt inslaget..

Barometern - 12 aug 14 kl. 08:42

?Går inte jaga en skogsbrand?

– Det går aldrig att jaga en skogsbrand, säger Gert Axelsson, platschef på Påryds station.
Han var med på den stora Runtorpsbranden, så han vet. Actionfilmer bleknar i jämförelse med en stor skogsbrand, tycker brandmannen Gert Axelsson.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Rivningsarbetet påbörjat på Tomarp – "Vill att allt byggs upp igen"

Den 25 maj brann Tomarp gårdshotell till oigenkännlighet. I måndags, fyra månader senare, har rivningen av resterna påbörjats..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Inför C4 Shoppings öppning – ”Överlycklig med att snart vara i hamn"

Daniel Eklund, centrumchef på C4 Shopping, har haft bråda dagar fram till invigningen. "Allt är under kontroll och vi ser fram emot öppningen", säger han..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Arkitekter bygger en attraktiv stad

Hela onsdagen handlar om att bygga ett samhälle. Kulturkvarteret blir verkstad för arkitekter och en arkitekturkritiker under ledning av stadsarkitekten i Kristianstad..

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Kristianstad: Larm om brand på bensinstation

Räddningstjänsten fick larm om en brand vid en bensinstation i Kristianstad sent på tisdagen. Det visade sig handla om en trasig pump..

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Polisen satsar extra på hastighetsövervakning

Hela denna vecka är det nationella trafikinsatsveckan och polisen fokuserar extra på hastighetsövervakning. Syftet är att minska antalet döda och svårt skadade i trafiken..

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Misstag orsakade polispådrag – flera patruller skickades

Flera polispatruller skickades till en adress i Nosaby på tisdagskvällen. Men insatsen kunde avbrytas när polisen fått besked om att larmet utlösts av misstag..

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Intensivt in i det sista på C4 Shopping

Både inuti och utanför C4 Shopping pågår intensivt arbete två dagar före invigningen. Truckar kör fram och tillbaka, tusentals blommor planteras, lampor skruvas upp och varor placeras på hyllor..

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Högskoleelever gör egna drycker av skånska råvaror

Studenter i årskurs 3 på gastronomiprogrammet utmanas att ta fram egna drycker av skånska råvaror. Satsningen kallas ”Drink challenge” och på tisdagen var det kick off. ”Jag vill bli inspirerad”, säger studenten Kacper Milczarek..

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Brott: Vittnen hjälpte polisen ta fast rörtjuv

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Ing-Marie: Finns p-automater så ska de fungera, jag vill inte ladda ner en app

P-automater som strular och fortsatta reaktioner på att tv-bilagan försvinner ur Kristianstadsbladet. Det var några av ämnena under tisdagsmorgonen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.