Kristianstadsbladet > Lokalt

Friday, 22 February, 03:06

Kristianstadsbladet - 21 aug 18 kl. 15:52

Skogsbrand i Lönsboda –cirka en hektar brinnerDet första larmet om en skogsbrand i Lönsboda kom in till SOS klockan 14.21. .
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Lönsboda, SOS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skogsbrandi , Lönsboda, cirkaen , hektar, brinner
NSD - 10 jul 14 kl. 19:49

Misstänkt skogsbrand i Maltosrova

Personal från Sveaskog har ringt in till SOS Alarm om en misstänkt skogsbrand i Maltosrova, cirka en mil från Vittangi..

NSD - 10 jul 14 kl. 19:49

Uppdaterad - Skogsbrand härjar i Maltosrova

Personal från Sveaskog ringde tidigare på torsdagskvällen in till SOS Alarm om en misstänkt skogsbrand i Maltosrova, cirka en mil från Vittangi..

NSD - 13 jun 17 kl. 14:17

Larm om skogsbrand

Räddningstjänsten har larmats om en skogsbrand vid Juongajaure, cirka 25 kilometer om Jokkmokk..

Länstidningen i Jämtland - 12 jul 18 kl. 20:47

Besvärligt släckningsarbete med skogsbrand i Sundet utanför Stugun

Under torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en skogsbrand i Sundet, cirka en mil väster om Stugun..

Kristianstadsbladet - 11 jul 13 kl. 02:40

Skogsbrand bekämpas nära Las Vegas


Ett blixtnedslag har utlöst en större skogsbrand i ett rekreationsområde i bergen nordväst om Las Vegas. Över 1 000 brandmän deltog i släckningsarbetet på onsdagen.Efter blixtnedslaget 1 juli har cirka 12 000 hektar eldhärjats och bara sedan i tisdags har brandområdet utökats med ytterligare 2 500 hektar.

BT - 11 jul 13 kl. 02:42

Skogsbrand bekämpas nära Las Vegas

Ett blixtnedslag har utlöst en större skogsbrand i ett rekreationsområde i bergen nordväst om Las Vegas. Över 1 000 brandmän deltog i släckningsarbetet på onsdagen. Efter blixtnedslaget 1 juli har cirka 12 000 hektar eldhärjats och bara sedan i tisdags har brandområdet utökats med ytterligare 2 500 hektar.

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 13 kl. 02:42

Skogsbrand bekämpas nära Las Vegas

Ett blixtnedslag har utlöst en större skogsbrand i ett rekreationsområde i bergen nordväst om Las Vegas. Över 1 000 brandmän deltog i släckningsarbetet på onsdagen. Efter blixtnedslaget 1 juli har cirka 12 000 hektar eldhärjats och bara sedan i tisdags har brandområdet utökats med ytterligare 2 500 hektar.

Kristianstadsbladet - 11 sep 14 kl. 07:33

Inget jättereservat efter skogsbrand


Området där den stora skogsbranden i Västmanland härjade hade föreslagits bli ett jättestort naturreservat på cirka 14 000 hektar, vilket hade gjort det till det största skyddade skogsområdet i Norden. Men nu har länsstyrelsen där beslutat att sådana planer är orealistiska, bland annat för att det skulle bli för dyrt att ersätta de skogsägare som har skog i området, rapporterar Sveriges Radio P4 Västmanland.Länsstyrelsen planerar däremot att bilda ett mindre reservat om cirka 3 000 hektar efter branden genom att bland andra Västerås stift och Bergvik skog byter brandskadad mark mot oskadad skog i andra delar av Sverige, enligt inslaget..

BT - 11 sep 14 kl. 07:33

Inget jättereservat efter skogsbrand

Området där den stora skogsbranden i Västmanland härjade hade föreslagits bli ett jättestort naturreservat på cirka 14 000 hektar, vilket hade gjort det till det största skyddade skogsområdet i Norden. Men nu har länsstyrelsen där beslutat att sådana planer är orealistiska, bland annat för att det skulle bli för dyrt att ersätta de skogsägare som har skog i området, rapporterar Sveriges Radio P4 Västmanland. Länsstyrelsen planerar däremot att bilda ett mindre reservat om cirka 3 000 hektar efter branden genom att bland andra Västerås stift och Bergvik skog byter brandskadad mark mot oskadad skog i andra delar av Sverige, enligt inslaget..

Barometern - 12 aug 14 kl. 08:42

?Går inte jaga en skogsbrand?

– Det går aldrig att jaga en skogsbrand, säger Gert Axelsson, platschef på Påryds station.
Han var med på den stora Runtorpsbranden, så han vet. Actionfilmer bleknar i jämförelse med en stor skogsbrand, tycker brandmannen Gert Axelsson.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

Man greps på gallerian efter våld mot vakt

En bråkig man omhändertogs efter att ha varit våldsam mot en ordningsvakt på Galleria Boulevard..

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Kyrkan backade efter klagomål – ”Betyder mer än man tror”

Kyrkan lyssnade på sina medlemmar. Efter att många hört av sig och klagat över att de knappt hörde klockans klämtningar längre, dånar de nu åter över byn. .

Kristianstadsbladet - 8 timmar sedan

Brott: Kvinna anhållen efter stöld

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Event: Terränglopp kan slå deltagarrekord

Drygt en vecka återstår till årets upplaga av Åhus TrailRun. Arrangörerna tror på minst 600 deltagare. .

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Dom: Kvinna misshandlad elva gånger

Elva gånger misshandlades kvinnan. Våldet var vardag, ibland var deras gemensamma små barn närvarande. Nu har förövaren, barnens pappa, dömts till fängelse..

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Miljonorder till Kristianstadsföretag – ”Det här är stort för oss”

Industriföretaget Movomech, med säte i Kristianstad, har tagit hem en mångmiljonorder. Företaget ska leverera lyft- och hanteringsutrustning till en biltillverkare i premiumsegmentet..

Kristianstadsbladet - 13 timmar sedan

Brott: Kvinna togs på bar gärning vid stöld i butik

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

Ännu ingen SMS-livräddning i Skåne

När larm inkommer om hjärtstopp skickar flera regioner ut SMS till utbildade livräddare inom 500 meters radie. Men i Region Skåne avvaktar man och vill se erfarenheterna från andra regioner först.Kristianstad.

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

Staketbråket: Kommunen vet inte för hur trafiksituationen ska lösas

Kyrkans planerade smidesstaket leder till att dagvattenbrunnar måste flyttas. Det kan dessutom få konsekvensen att Kristianstadslänken får dras om. Kommunen står i nuläget handfallen för hur den problematiska trafiksituationen ska kunna lösas..

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

Hamnar du här är det ofta för sent

Det finns vissa avdelningar på sjukhuset som är mer definitiva än andra. En sådan är lung- och allergisektionen på plan 9. Tyvärr är det så att en del av dem som kommer hit, ofta kommer för sent..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.