Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 20 September, 17:13

Liknande nyheter

Taggar: Hissbolagetfortsätter , resannedåt
YLE - 24 maj 16 kl. 05:01

Tiotusentals smågrisar säljs till Polen – resan ofta olagligt lång

Under hösten 2015 började lastbilar med smågrisar köra allt oftare längs riksväg 51 mot Hangö hamn. I maj 2015 rörde det sig det några hundra grisar i månaden. I dag har den här exporten exploderat och nu säljer enbart HK Scan ungefär 6 000 smågrisar i månaden till Polen.

YLE - 22 jan 15 kl. 06:01

Vi hämtar lömska bakterier hem från resan

Var femte södernresenär hämtar med sig en tarmbakterie som vanliga läkemedel inte biter på. Om man dessutom drabbas av diarré på resan och äter antibiotika mångdubblas risken. Om några timmar går ett flyg från Helsingfors-Vanda flygplats till Indien.

Dagens PS - 06 feb 17 kl. 07:00

Teknikprylar A och O på resan

Ja visst är det mobiltelefonen som mer eller mindre är oumbärlig när svensken är ute på resande fot. 87 procent av svenskarna – snudd på nio av tio – uppger i en ny Ticket Sifo-undersökning att mobilen är viktigast att få med på resan. Knappt fyra av tio, 38 procent, anser att kameran är den mest elementära resprylen, men även surfplattan är poppis medan videokameran oftast får stanna hemma nu för tiden, framgår det.

Kristianstadsbladet - 09 jun 11 kl. 06:30

Jorge Semprun - den stora resan

Spanske författaren Jorge Semprun har avlidit. Kjell A Johansson minns en författare som också ägnade sig åt motståndskamp, politik och mänskliga rättigheter.
MINNESORD.

Dagens PS - 23 nov 16 kl. 11:30

Pokémon Go-feber på resan

Enligt en ny Ticket-Sifo-undersökning som omfattar 1005 svenskar svarar 16 procent av svenskarna att de spelat Pokémon Go på resan senaste halvåret. Lika många uppger att de tänker spela på kommande resor. Inte oväntat är det flest unga vuxna mellan 18 och 30 år (34 procent) som uppger att de spelat Pokémon Go på resan.

Dagensanalys.se - 06 feb 18 kl. 13:45

Resan mot ett digitalt hem – Dessa skills vill du ha till din Alexa

Resan mot ett digitalt hem – Att hitta bra skills som du kan använda till din Alexa är inte helt enkelt. Med 25.000 olika skills att välja på finns det en hel del inte fungerar i Sverige, massor som är mest ploj-skills, och ett flertal skills som alla gör samma sak.

Trelleborgs Allehanda - 22 sep 11 kl. 07:00

Varför ville du vinna resan till Kenya?

Hallå där Veronica Ståhl, trelleborgare som har vunnit en resa till Kenya där hon ska rapportera från Nairobis slumområden.
Varför ville du vinna resan till Kenya? ?

Nyheter 24 - 11 feb 14 kl. 18:32

De seglar jorden runt: "Behöver inte förbereda sig så mycket"Följ resanResenärerna: "Det saknar vi under resan"Om att resten av resan fortfarande är oplanerad

TOBAGO. För lite mer än fem månader sedan gav de sig av. Nu befinner sig Melvin, Markus, Thobias och Staffan från Nynäshamn i Karibien efter en lång seglats.

Dagens PS - 04 okt 16 kl. 14:25

Så planerar du jorden runt-resan

Kilroy har sammanställt råden i en artikel som inte är purfärsk men tack vare sin karaktär inte heller är tidsbunden. ”Att planera en jorden runt-resa är halva nöjet, men det är mycket som du bör tänka på. Hur länge ska du vara borta?

Skånskan - 16 mar 17 kl. 16:00

Visar bilder från resan till Afrika

TRELLEBORG Elof Cervin och Nanna Geidenmark cyklade från Trelleborg till Kapstaden. Nu har de valt ut ett 100-tal av sina bilder från den mer än ett år långa resan. ERWP.

Sydsvenskan - 22 mar 11 kl. 11:25

Svenskar frossar på resan

Arkivfoto: Johan Bävman
Äter både mer och onyttigare och tar fler drinkar.
STOCKHOLM. Att stå vid spisen väljer vi helst bort när vi har lämnat landet för lediga dagar.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Halv miljard i Bitcoin försvann

Bitcoin och annan kryptovaluta värd motsvarande över en halv miljard kronor har stulits i en hackerattack i Japan, efter att kryptovalutahandlaren Tech Bureau drabbats av ett serverintrång..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Norges Bank höjer räntan

Norges Bank höjer sina styrräntor med 25 punkter på torsdagen..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Skingsley: Redo att höja räntan vid årsskiftet

Vice riksbankschefen Cecilia Skingsley räknar med att Riksbanken ska kunna börja höja reporäntan runt årsskiftet, rapporterar Bloomberg News..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Öhmangruppen säljer dotterbolag

Öhmangruppen har tecknat avtal med den familjeägda schweiziska finansgruppen REYL & Cie om att avyttra det Luxemburgbaserade dotterbolaget Öhman Bank som erbjuder tjänster inom private banking till nordiska kunder..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Nordea: Oriflames tillväxt mattas av

Tillväxten på Oriflames forna tillväxtmarknader håller på att mattas och det gäller inte minst Mexiko..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Vd fortsätter tanka aktier i Fast Partner

Sven-Olof Johansson, största ägare och vd i Fast Partner, har ökat sitt ägande under den senaste veckan, enligt Finansinspektionens insynsregister..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Kosmetikajätte pressas, avknoppning lyfter

Stockholmsbörsen handlades högre på torsdagsförmiddagen. De större Europabörserna var också upp..

Affärsvärlden - 23 timmar sedan

Sälj inprisad bolagsstyckning

Bolaget positionerar sig för att klyvas. Alla metoder för att locka fram dolda värden i bolaget synes dock redan vara inräknade i kursen..

Affärsvärlden - 22 timmar sedan

Köp stadigt oljebolag

Oljepriset har rusat under 2018 och så har även oljeaktierna. Ökad produktion, fortsatt goda prospekteringsmöjligheter kombinerat med en attraktiv direktavkastning och värdering lockar till köp..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Varmt väder tvingar klädkedja till vinstvarning

Tom Tailor, ett modeföretag från Tyskland med bas i Hamburg, väljer att vinstvarna till följd av varmt väder vilket påverkat tillväxten under augusti och september enligt Bloomberg News..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.