Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 14 November, 19:19

Liknande nyheter

Taggar: Hissbolagetfortsätter , resannedåt
YLE - 24 maj 16 kl. 05:01

Tiotusentals smågrisar säljs till Polen – resan ofta olagligt lång

Under hösten 2015 började lastbilar med smågrisar köra allt oftare längs riksväg 51 mot Hangö hamn. I maj 2015 rörde det sig det några hundra grisar i månaden. I dag har den här exporten exploderat och nu säljer enbart HK Scan ungefär 6 000 smågrisar i månaden till Polen.

YLE - 22 jan 15 kl. 06:01

Vi hämtar lömska bakterier hem från resan

Var femte södernresenär hämtar med sig en tarmbakterie som vanliga läkemedel inte biter på. Om man dessutom drabbas av diarré på resan och äter antibiotika mångdubblas risken. Om några timmar går ett flyg från Helsingfors-Vanda flygplats till Indien.

Dagens PS - 06 feb 17 kl. 07:00

Teknikprylar A och O på resan

Ja visst är det mobiltelefonen som mer eller mindre är oumbärlig när svensken är ute på resande fot. 87 procent av svenskarna – snudd på nio av tio – uppger i en ny Ticket Sifo-undersökning att mobilen är viktigast att få med på resan. Knappt fyra av tio, 38 procent, anser att kameran är den mest elementära resprylen, men även surfplattan är poppis medan videokameran oftast får stanna hemma nu för tiden, framgår det.

Kristianstadsbladet - 09 jun 11 kl. 06:30

Jorge Semprun - den stora resan

Spanske författaren Jorge Semprun har avlidit. Kjell A Johansson minns en författare som också ägnade sig åt motståndskamp, politik och mänskliga rättigheter.
MINNESORD.

Dagens PS - 23 nov 16 kl. 11:30

Pokémon Go-feber på resan

Enligt en ny Ticket-Sifo-undersökning som omfattar 1005 svenskar svarar 16 procent av svenskarna att de spelat Pokémon Go på resan senaste halvåret. Lika många uppger att de tänker spela på kommande resor. Inte oväntat är det flest unga vuxna mellan 18 och 30 år (34 procent) som uppger att de spelat Pokémon Go på resan.

Dagensanalys.se - 06 feb 18 kl. 13:45

Resan mot ett digitalt hem – Dessa skills vill du ha till din Alexa

Resan mot ett digitalt hem – Att hitta bra skills som du kan använda till din Alexa är inte helt enkelt. Med 25.000 olika skills att välja på finns det en hel del inte fungerar i Sverige, massor som är mest ploj-skills, och ett flertal skills som alla gör samma sak.

Trelleborgs Allehanda - 22 sep 11 kl. 07:00

Varför ville du vinna resan till Kenya?

Hallå där Veronica Ståhl, trelleborgare som har vunnit en resa till Kenya där hon ska rapportera från Nairobis slumområden.
Varför ville du vinna resan till Kenya? ?

Nyheter 24 - 11 feb 14 kl. 18:32

De seglar jorden runt: "Behöver inte förbereda sig så mycket"Följ resanResenärerna: "Det saknar vi under resan"Om att resten av resan fortfarande är oplanerad

TOBAGO. För lite mer än fem månader sedan gav de sig av. Nu befinner sig Melvin, Markus, Thobias och Staffan från Nynäshamn i Karibien efter en lång seglats.

Dagens PS - 04 okt 16 kl. 14:25

Så planerar du jorden runt-resan

Kilroy har sammanställt råden i en artikel som inte är purfärsk men tack vare sin karaktär inte heller är tidsbunden. ”Att planera en jorden runt-resa är halva nöjet, men det är mycket som du bör tänka på. Hur länge ska du vara borta?

Skånskan - 16 mar 17 kl. 16:00

Visar bilder från resan till Afrika

TRELLEBORG Elof Cervin och Nanna Geidenmark cyklade från Trelleborg till Kapstaden. Nu har de valt ut ett 100-tal av sina bilder från den mer än ett år långa resan. ERWP.

Sydsvenskan - 22 mar 11 kl. 11:25

Svenskar frossar på resan

Arkivfoto: Johan Bävman
Äter både mer och onyttigare och tar fler drinkar.
STOCKHOLM. Att stå vid spisen väljer vi helst bort när vi har lämnat landet för lediga dagar.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Hajpad elbil köps utan provkörning

Glöm provkörning, tydlig prisinformation och en fast leveranstid. Den som vill köpa Teslas nya Model 3 får betala 10 000 kronor i förväg, men det är oklart vad bilen kostar och när den kommer. Ändå köar folk i Sverige..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Klimatförändringar kan påverka penningpolitiken

Den globala uppvärmningen och dess konsekvenser är relevanta för centralbankerna eftersom konsekvenserna kan tänkas påverka både den finansiella stabiliteten och penningpolitiken på sikt..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Verkstad och råvaror agerar sänken

Stockholmsbörsen sjönk under onsdagsförmiddagen med verkstad och råvarurelaterat bland förlorarna. Tisdagens rejäla tapp i oljepriset bidrog till det negativa sentimentet..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Sänkt skatt i Stockholm

Det blir sänkt skatt för stockholmarna nästa år. Det nya politiska samarbetet i Stockholms stad, bestående av Alliansen plus Miljöpartiet, föreslår att kommunalskatten sänks med 16 öre..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Spelsläpp sänkte Starbreeze

Starbreeze hajpade spelsläpp har fått ljumna mottaganden, både av spelare och aktiemarknaden. Aktien är ned 40 procent sedan spelsläppet..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Ljust bokningsläge för skidanläggningarna

En svag svensk krona, pågående klimatdebatt och drömjul för arbetstagare. Alla tre är tungt vägande faktorer till att skidanläggningarna redan nu ser en kraftigt ökad efterfrågan inför vintersäsongen..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Bill Browder ger sig på dansk myndighet

Finansmannen Bill Browder, som bedriver en kampanj mot Ryssland kring korruption och brott mot mänskliga rättigheter, har nu gett sig på den danska finansmyndigheten Finanstilsynet..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Verkstad tynger

Stockholmsbörsen inledde onsdagens handel med en rejäl nedgång..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Revansch för Vang-Jensen

Frank Vang-Jensen har utsetts till ny chef för Nordeas affärsområde Personal Banking. Han kommer även ingå i koncernledningen..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

THQ över förväntan - köper två bolag

THQ Nordic redovisar en kvartalsvinst över analytikernas förväntningar. Samtidigt meddelar man att man köper två bolag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.