Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 19 February, 11:32

Dagens PS - 21 aug 18 kl. 08:53

Ledarkollen:”SD-Ett hot mot klimatet”.Dagens ledarkollen handlar om extraskatter, varje barns rätt att drömma, försvarsministern och SD:s klimatpolitik. Och bisarra valfilmer. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Värdelöst med extraskatter DI skriver om Socialdemokraternas tankar på extraskatter: ”Skattebaser som är internationellt konkurrensutsatta och lätta att planera bort är dåliga skattebaser. Sverige har handgripligen fått erfara detta.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sd-ett, SD, Ledarkollen, Dagens PS, Sverige, DI, Socialdemokraternas, Veronica Palm, ETC, DN, Försvarsministern, Hultqvist, Ett, Aftonbladet, Sverigedemokraternas, Sveriges, Snackis

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ledarkollen, SD-Ett, hotmot , klimatet
Dagens PS - 04 dec 18 kl. 11:08

Ledarkollen: tullar – ett tveeggat svärd

Dagens ledarkoll handlar om Kina och tullarna, om att inte bli förhärdad, om filosofi, om kulturelitens förfall och om det politiska skeendet. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Kina och tullar DI skriver om Kina och tullar: ”Tullar har också blivit ett tveeggat svärd eftersom den globala handeln med insatsdelar innebär att delarna till en bil kan tillverkas i tio länder och sättas ihop i ett annat.

Dagens PS - 18 jul 18 kl. 10:17

Ledarkollen: Åratal av idiotisk samhällsdebatt

Idag handlar ledarkollen om klimatförändringarna, poltik, tillväxt, den “goda” sidans. filt över samhällsdebatten och så om bränderna. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Dagens PS - 13 jul 18 kl. 10:22

Ledarkollen: Vem älskar Brexit nu?

Idag handlar Ledarkollen om ny dansk lagstiftning, jämställd media, Brexit och lite Donald Trump. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Uselt med Brexit DI är tydliga med vad de tycker om Brexit: ” På tordagseftermiddagen presenterade Theresa Mays regering sin vitbok om Storbritanniens EU-utträde.

Dagens PS - 22 okt 18 kl. 11:10

Ledarkollen: Var ska våra äldre bo?

Dagens ledarkollen tar ett stort grepp på svensk landsort. De mindre tidningarna skriver bland annat om var våra äldre ska bo, om tiggarna, om demokratin i öst. Och så skriver DN om önskan att tända eld på störande Ipads.

Dagens PS - 26 jun 18 kl. 11:00

Ledarkollen: Trycket mot tiggeriet hårdnar

Varje dag läser Dagens PS ett antal ledarsidor och plockar fram det väsentligaste. Idag handlar det om vårdkrisen, om Durmaz, om försvaret, valet i Turkiet och om tiggeriet. Är vårdkrisen en myt?

Dagens PS - 26 jun 18 kl. 11:00

Ledarkollen: Trycket mot tiggeriet hårdnar

Varje dag läser Dagens PS ett antal ledarsidor och plockar fram det väsentligaste. I dag handlar det om vårdkrisen, om Durmaz, om försvaret, valet i Turkiet och om tiggeriet. Är vårdkrisen en myt?

Dagens PS - 06 sep 18 kl. 10:39

Ledarkollen: Socialdemokratins lögner

Dagens ledarkoll handlar bland annat om sossarnas lögner, om plakat-politik, om moderater och kristdemokrater, om miljön och om boken som förlorare. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Socialdemokratins lögner DI skriver om Socialdemokratiska partiets lögner under valrörelsen: ”Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad inledde valåret med ett brev till partiets medlemmar.

Dagens PS - 04 maj 18 kl. 08:54

Ledarkollen: ”Klimatpolitik är som tandborstning”

Vad menar DN? Birro reder ut begreppen och tycker till om dagens politiska inlägg i pressen. Annie Lööf blir författare Som författare är det förstås roligt att så många fortfarande vill skriva böcker.

Dagens PS - 24 aug 18 kl. 08:49

Ledarkollen: Tummen ner för bankskatt

Ledarkollen fredag handlar om bankskatt, om Turkiet, om klimatet, om SD och så om detta med att inte berätta sanningen för att man inte vill spela vissa krafter i händerna men just spelar dessa krafter i händerna genom att inte berätta sanningen… PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Värdelös bankskatt Igår föreslog Socialdemokraterna en så kallad bankskatt. DI skriver om det: ”Tidvis talar partiet om rättvisa och ökad legitimitet i skattesystemet.

Dagens PS - 01 aug 18 kl. 11:18

Ledarkollen: Pride är på riktigt

  Dagens ledarkoll handlar om Svenska Spel, om Pride, om Frankrikes president och hur bra det går för Sveriges ekonomi. PS Ledarkollen – varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Sälj Svenska Spel Di tycker att man ska kapa Svenska Spel på hälften och sälja ena halvan: “Nu genomförs äntligen omregleringen av spelmarknaden.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Trots bostadskris – färre nya lägenheter byggs

Preliminär statistik visar att det påbörjades nybyggnation av cirka 53 000 lägenheter under 2018. Det är 16 procent färre lägenheter jämfört med 2017 då 62 879 lägenheter började byggas, enligt statistik från SCB. I flerbostadshus påbörjades cirka 42 250 lägenheter under året vilket är 15 procent färre än under 2017.

Dagens PS - 1 timme sedan

Rejält drag i svensk e-handel

Den svenska e-handeln uppgick till 77 miljarder kronor under 2018, vilket motsvarar en tillväxt om 15 procent från året innan. Det framgår av Postnords e-barometer. 2018 beskrivs som en milstolpe inom e-handeln eftersom den stod för all tillväxt i sällanköpsvaruhandeln och tog försäljningsandelar från fysiska butiker.

Dagens PS - 1 timme sedan

Marknaden för fjällstugor fortsatt het

Den svenska fastighetsmarknaden går fortsatt trögt, men fjällmarknaden röner ett fortsatt stort intresse. Det visar en undersökning som Fastighetsbyrån låtit göra. Marknaden präglas av såväl budgivningar som stigande priser.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Då släpper Huawei sin flaggskeppstelefon

Kinesiska jätten Huawei kommer att släppa sin senaste flaggskeppstelefon P30 den 26 mars. Det twittrade telekomföretaget i natt. Precis som i fjol kommer lanseringen att ske i Paris.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Techbjässen stuvar om i toppen

Apple har börjat möblera om i ledningen för en framtid där man är mindre beroende av Iphone-försäljningen. Enligt Wall Street Journal påbörjades processen förra året och har sett flera personer rekryteras och andra befordras. Bland de att få ta klivet upp finns John Giannandrea, som är chef inom artificiell intelligens och som numera ingår i ledningsgruppen.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Svenskflykten till Spanien avtar

Svenskarnas sug för spanska bostäder gick ned rejält under sista kvartalet 2018. Antalet köp uppgick till 746 stycken och motsvarar en minskning med 29,7 procent från samma period året innan. Det framgår av en ny rapport från spanska inskrivnings­myndig­heten Registradores.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Huaweis grundare: USA kan inte krossa oss

Huaweis grundare Ren Zhengfei har i en exklusiv intervju med BBC sagt att det inte finns någon chans att USA krossar hans företag. Zhengfei sade också att gripandet av hans dotter och Huaweis finanschef, Meng Wanzhou, var politiskt motiverat. Hon står anklagad av USA för bland annat penningtvätt och bedrägeri.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Blandad utveckling på Asienbörserna

Börserna i Asien-regionen visar relativt små förändringar på tisdagen. I fokus står handelssamtalen mellan Kina och USA. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 steg med 0,10 procent till 21 302,65, medan det bredare Topix-indexet ökade med 0,28 procent till 1 606,52.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Ahlsell ansöker om avnotering

Styrelsen för teknikhandelsbolaget Ahlsell Styrelsen har på begäran av Quimper, som ägs av CVC Fonder, fattat beslut om att ansöka om avnotering av bolagets aktier från Nasdaq Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande. Sista dag för handel i bolagets aktier vid Nasdaq Stockholm kommer att meddelas snarast efter att bolaget erhållit bekräftelse från Nasdaq Stockholm.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Skanska landar jätteorder i USA

Byggbolaget Skanska har fått en order om 96 miljoner dollar, motsvarande 860 miljoner kronor, av Riverside County Transportation Commission. Byggjätten skall bredda motorvägen State Route 60 i Riverside, Kalifornien, USA, enligt ett pressmeddelande. Affären inkluderas i orderingången för det första kvartalet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.