Världen Idag > Nyheter

Thursday, 20 September, 16:15

Världen Idag - 21 aug 18 kl. 08:50

Lovsång och Israel i fokus på RoslagskonferensenFör tionde året i följd hälsade Furuhöjdskyrkan i Alunda välkommen till konferens. Besökare från både fjärran och nära trivdes gott i den familjära atmosfären. Undervisning om Israel och en lovsångskonsert var några av inslagen..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Israel, Roslagskonferensen, Furuhöjdskyrkan, Alunda

Dela artikeln

62 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lovsångoch , Israeli , fokus, Roslagskonferensen
Världen Idag - 14 okt 13 kl. 00:00

Äkthet och lovsång i fokus

Runt 300 fasta deltagare hade anmält sig till konferensen som i år var tillbaka i Kungsportskyrkan i Huskvarna. Långt fler besökte konferensens offentliga möten. Där fick de bland annat lyssna till Aaron Keyes, lovsångspastor från Atlanta, USA, som ledde lovsång och predikade.

Dagen - 04 apr 17 kl. 17:00

Retorik i lovsånger i fokus

I det senaste avsnittet av podden "Retoriskt!" diskuterar programledaren Andreas Utterström och Dagens Urban Thoms retoriken i lovsångstexter..

Dagen - 04 apr 17 kl. 17:00

Retorik i lovsånger i fokus

I det senaste avsnittet av podden "Retoriskt!" diskuterar programledaren Andreas Utterström och Dagens Urban Thoms retoriken i lovsångstexter..

Världen Idag - 14 maj 18 kl. 13:48

Släpper ny lovsångsskiva med fokus på Gudsmöte

Att öppna upp för Gudsnärvaro. Det är målet när församlingen Guds kraft i Sävsjö släpper en ny lovsångsskiva. – Vår bön är att den ska få inspirera till tillbedjan och lovprisning, säger Levi Nikolausson..

Världen Idag - 15 aug 18 kl. 17:20

Israeltema och lovsångskonsert inslag i årets Roslagskonferens

För tionde året i följd arrangeras Roslagskonferensen i Furuhöjdskyrkan i Alunda. Många inspirerande talare från olika delar av kristenheten medverkar. Årets konferens har temat ”Wake Up – Rädda Sverige”..

Dagen - 03 maj 18 kl. 13:40

Lovsångsgrupp släpper hyllningssång till Israels jubileum

En svensk lovsångsgrupp gratulerar staten Israel till 70 år som nation med en ny sång..

Dagen - 03 maj 18 kl. 13:40

Lovsångsgrupp släpper hyllningssång till Israels jubileum

En svensk lovsångsgrupp gratulerar staten Israel till 70 år som nation med en ny sång..

Kristianstadsbladet - 13 jul 12 kl. 11:47

Lovsång med distans

Ellen Key var en person som lät sina tankar om hemmet, naturen och familjen ta plats. Nu har idéhistorikern Ronny Ambjörnsson skrivit en tegelstensbiografi om henne, som Maria Ehrenberg har läst.
Om Ronny Ambjörnssons 592-sidiga biografi om Ellen Key kan man säga mycket.

Expressen - 18 okt 13 kl. 06:32

Eftertanke fokus och resurser till förskolan

I Sverige omfamnas förskolan i princip av alla politiker. Undantaget är den lilla spillran av hemmafrunostalgiska kristdemokrater. När Fredrik Reinfeldt höll sitt stämmotal i Norrköping i går steg en veritabel lovsång ur hans strupe: Förskolan har gått från att vara barnpassning till att bli en pedagogisk resurs och social utjämnare..

Dagen - 04 apr 17 kl. 03:05

MOD 2017 - en helg för att gjuta mod i kyrkans lovsångsledare

Göteborg. Under pingströrelsens musikkonferens MÖT i Smyrnakryakn i Göteborg stod mod i fokus. Det handlade om mod att leda, lyssna och följa.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Desirée Pethrus tar över efter Adaktusson

Det blir Desirée Pethrus som tar över uppdraget som EU-parlamentariker för Kristdemokraterna efter Lars Adaktusson som valdes in i riksdagen..

Världen Idag - 1 timme sedan

Kim och Moon träffades på mytomspunnet berg

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un och Sydkoreas president Moon Jae-In har besökt det nordkoreanska berget Paektu — den plats där det sägs att den koreanska nationen föddes. Utflykten är en del av processen att föra länderna närmare varandra..

Världen Idag - 2 timmar sedan

Han vill visa "Vägen" för en svensk kyrka med problem

Det blev ingen stillsam sommar-resa till Sverige för Carl-Erik Sahlberg. Den tidigare direktorn i Sankta Clara, numera bofast i Tanzania, predikade på 25 platser. Han berättade även om det framväxande nätverket "Vägen" för "ökad bibeltrohet" inom Svenska kyrkan..

Världen Idag - 4 timmar sedan

Sonia Edin Gillberg, 75 år

Redan tidigt i livet visste Sonia Edin Gillberg att hon skulle viga sitt liv åt att arbeta för att de allra mest utsatta människorna i samhället skulle få en chans till ett nytt liv. Det arbete som fadern startade genom LP-stiftelsen, och som i dag lever vidare genom Erik Edin-stiftelsen, har inte slutat än..

Världen Idag - Igår: 16:03

Sverigeaktuelle Franklin försonas med sin pappa

På fredag kommer artisten Kirk Franklin till Sverige. I ett inlägg på Instagram berättar han nu att han alltid hatat sin biologiska pappa, men att detta förändrats sedan han häromdagen fått bud om att pappan var dödssjuk. ”Hur kan jag predika vad jag inte praktiserar”, skriver han..

Världen Idag - 4 timmar sedan

Allt trängre för Sveriges judar

I dag är det mycket i våra judiska liv som ställs på sin spets och jag funderar en hel del på detta. Vi har en lång historia och har upplevt allt man kan tänka sig. Vi har överlevt de värsta förföljelser och lever nu i en tid som skulle kunna betraktas som den bästa någonsin.

Världen Idag - 5 timmar sedan

4 000 böneledare ber för världens nationer i Israel

Omkring 4 000 böneledare från jordens alla hörn är just nu samlade i Jerusalem för att be för världens nationer. Ett av böneämnena har varit Sverige. – Man ser Sverige som en nation i nöd, säger en av de svenska deltagarna, Världen idags redaktör Sven Almkvist..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Gudsmötet hjälpte Nataniel att förlåta

Efter år av misshandel kunde Nataniel Fonseca äntligen lämna Kuba. Men livet i Sverige blev inte som han tänkt. Förväntningar uppfylldes inte och tomheten som grott inom honom tilltog.

Världen Idag - 8 timmar sedan

Fem förklaringar till att stödet för KD fördubblades

Kristdemokraterna gjorde en fenomenal valspurt. En sammanställning av opinionsinstitutens mätningar visar att partiet befann sig på 3,1 procent så sent som i juni. I Sifos undersökning för samma månad var det bara 2,4 procent av väljarna som stödde KD.

Världen Idag - 8 timmar sedan

Nya kriterier för stöd oroar samfunden

Det måste också i framtiden vara möjligt att anse att äktenskapet mellan man och kvinna utgör grunden i familjebildningen. Det skriver Romersk-katolska kyrkan i sitt remissvar till den statliga utredningen om stöd för trossamfund. Flera kristna samfund oroas nu över vilka konsekvenser det nya demokratikriterium som föreslås kan få i praktiken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.