Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 14 November, 22:31

Världen Idag - 21 aug 18 kl. 08:50

Lovsång och Israel i fokus på RoslagskonferensenFör tionde året i följd hälsade Furuhöjdskyrkan i Alunda välkommen till konferens. Besökare från både fjärran och nära trivdes gott i den familjära atmosfären. Undervisning om Israel och en lovsångskonsert var några av inslagen..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Israel, Roslagskonferensen, Furuhöjdskyrkan, Alunda

Dela artikeln

62 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lovsångoch , Israeli , fokus, Roslagskonferensen
Världen Idag - 14 okt 13 kl. 00:00

Äkthet och lovsång i fokus

Runt 300 fasta deltagare hade anmält sig till konferensen som i år var tillbaka i Kungsportskyrkan i Huskvarna. Långt fler besökte konferensens offentliga möten. Där fick de bland annat lyssna till Aaron Keyes, lovsångspastor från Atlanta, USA, som ledde lovsång och predikade.

Dagen - 04 apr 17 kl. 17:00

Retorik i lovsånger i fokus

I det senaste avsnittet av podden "Retoriskt!" diskuterar programledaren Andreas Utterström och Dagens Urban Thoms retoriken i lovsångstexter..

Dagen - 04 apr 17 kl. 17:00

Retorik i lovsånger i fokus

I det senaste avsnittet av podden "Retoriskt!" diskuterar programledaren Andreas Utterström och Dagens Urban Thoms retoriken i lovsångstexter..

Världen Idag - 14 maj 18 kl. 13:48

Släpper ny lovsångsskiva med fokus på Gudsmöte

Att öppna upp för Gudsnärvaro. Det är målet när församlingen Guds kraft i Sävsjö släpper en ny lovsångsskiva. – Vår bön är att den ska få inspirera till tillbedjan och lovprisning, säger Levi Nikolausson..

Världen Idag - 15 aug 18 kl. 17:20

Israeltema och lovsångskonsert inslag i årets Roslagskonferens

För tionde året i följd arrangeras Roslagskonferensen i Furuhöjdskyrkan i Alunda. Många inspirerande talare från olika delar av kristenheten medverkar. Årets konferens har temat ”Wake Up – Rädda Sverige”..

Dagen - 03 maj 18 kl. 13:40

Lovsångsgrupp släpper hyllningssång till Israels jubileum

En svensk lovsångsgrupp gratulerar staten Israel till 70 år som nation med en ny sång..

Dagen - 03 maj 18 kl. 13:40

Lovsångsgrupp släpper hyllningssång till Israels jubileum

En svensk lovsångsgrupp gratulerar staten Israel till 70 år som nation med en ny sång..

Kristianstadsbladet - 13 jul 12 kl. 11:47

Lovsång med distans

Ellen Key var en person som lät sina tankar om hemmet, naturen och familjen ta plats. Nu har idéhistorikern Ronny Ambjörnsson skrivit en tegelstensbiografi om henne, som Maria Ehrenberg har läst.
Om Ronny Ambjörnssons 592-sidiga biografi om Ellen Key kan man säga mycket.

Expressen - 18 okt 13 kl. 06:32

Eftertanke fokus och resurser till förskolan

I Sverige omfamnas förskolan i princip av alla politiker. Undantaget är den lilla spillran av hemmafrunostalgiska kristdemokrater. När Fredrik Reinfeldt höll sitt stämmotal i Norrköping i går steg en veritabel lovsång ur hans strupe: Förskolan har gått från att vara barnpassning till att bli en pedagogisk resurs och social utjämnare..

Dagen - 04 apr 17 kl. 03:05

MOD 2017 - en helg för att gjuta mod i kyrkans lovsångsledare

Göteborg. Under pingströrelsens musikkonferens MÖT i Smyrnakryakn i Göteborg stod mod i fokus. Det handlade om mod att leda, lyssna och följa.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 5 timmar sedan

Böneledare: "Nu behöver Guds församling be"

Utfallet i onsdagens partiledaromröstning är en signal till Guds församling i Sverige om att be. Det menar Patrik Sandberg, ledare i nätverket Sverigebönen med en allvarlig vädjan till troende och kyrkor i landet..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Lieberman avgår i protest mot vapenvila

Israels försvarsminister Avigdor Lieberman avgår — i protest mot ett nyblivet eldupphör med militanta palestinska grupper i Gaza. – Eldupphöret i kombination med processen med Hamas, innebär kapitulering inför terror. Det har ingen annan innebörd, säger Lieberman under en presskonferens efter sitt avhopp från den israeliska högerregeringen..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Kristna protesterade och bad i bulgariska städer

Flera hundra kristna tågade på söndagen genom Bulgariens huvudstad Sofia för att med bön och plakat uppmana landets politiker att inte anta en ny religionslag. Lagen skulle bland annat förbjuda utländska gåvor och predikanter..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Adaktusson: "Läget i Bulgarien djupt allvarligt"

Europeiska och svenska politiker måste agera mot Bulgariens planer på att stärka statens kontroll över all religiös verksamhet i landet. Det säger Lars Adaktusson (KD), som tog upp frågan med det bulgariska regeringspartiets företrädare inom den europeiska partigruppen EPP förra veckan..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Forskare: Europa kan få övervakning som i Kina

Datamäklare och företag lagrar uppgifter om ditt surfande. Och bara några klick bort finns information om ditt liv och din ekonomi. Europa närmar sig ett socialt rankningssystem likt Kinas, varnar en forskare – som uppmanar EU att skärpa lagarna innan det är för sent..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Kristersson nedröstad som statsminister

Riksdagen har röstat nej till Moderatledaren Ulf Kristersson som statsminister. Talmannen måste nu fortsätta sökandet efter en ny statsministerkandidat..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Studie: Ju mer jämställt – desto större könsskillnader

Ju mer jämställt ett land är, desto större är skillnaderna mellan mäns och kvinnors personlighet. Det visar en ny, svensk studie. – Detta är inget nytt, säger forskaren Erik Mac Giolla som är huvudförfattare till studien..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Centern och Liberalerna kan lära av KrF i Norge

I dag, onsdag, ska en historisk gruppövning utspelas i Sveriges riksdag. Sannolikt slutar den i att Centern och Liberalerna röstar ned sin egen statsministerkandidat Ulf Kristersson. Det är ett ytterligt märkligt läge, där det kan komma att skaka ännu värre innan en statsminister valts i konungariket Sverige.

Världen Idag - 22 timmar sedan

Per-Olof Eurell: Att skapa välstånd – en uppmaning och en gåva

Bibeln uppmanar oss att skapa välstånd. Det står i Femte Moseboken 8:18: ” Du ska komma ihåg Herren din Gud, för det är han som ger dig kraft att skaffa rikedom, därför att han vill upprätthålla det förbund som han med ed har slutit med dina fäder, så som det är i dag.” Frågan är vad som menas med att ”skaffa rikedom”.

Världen Idag - Igår: 16:48

FN rekommenderar: Alla länder bör legalisera abort

Ett land som respekterar rätten till liv bör också tillhandahålla lagliga och säkra aborter. Det slår FN:s kommitté för mänskliga rättigheter fast i nya riktlinjer till hur Internationella konventionen om medborgerliga och politiska rättigheter ska uttolkas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.