Världen Idag > Nyheter

Friday, 18 January, 02:05

Världen Idag - 21 aug 18 kl. 08:50

Lovsång och Israel i fokus på RoslagskonferensenFör tionde året i följd hälsade Furuhöjdskyrkan i Alunda välkommen till konferens. Besökare från både fjärran och nära trivdes gott i den familjära atmosfären. Undervisning om Israel och en lovsångskonsert var några av inslagen..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Israel, Roslagskonferensen, Furuhöjdskyrkan, Alunda

Dela artikeln

62 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lovsångoch , Israeli , fokus, Roslagskonferensen
Världen Idag - 14 okt 13 kl. 00:00

Äkthet och lovsång i fokus

Runt 300 fasta deltagare hade anmält sig till konferensen som i år var tillbaka i Kungsportskyrkan i Huskvarna. Långt fler besökte konferensens offentliga möten. Där fick de bland annat lyssna till Aaron Keyes, lovsångspastor från Atlanta, USA, som ledde lovsång och predikade.

Dagen - 04 apr 17 kl. 17:00

Retorik i lovsånger i fokus

I det senaste avsnittet av podden "Retoriskt!" diskuterar programledaren Andreas Utterström och Dagens Urban Thoms retoriken i lovsångstexter..

Dagen - 04 apr 17 kl. 17:00

Retorik i lovsånger i fokus

I det senaste avsnittet av podden "Retoriskt!" diskuterar programledaren Andreas Utterström och Dagens Urban Thoms retoriken i lovsångstexter..

Världen Idag - 14 maj 18 kl. 13:48

Släpper ny lovsångsskiva med fokus på Gudsmöte

Att öppna upp för Gudsnärvaro. Det är målet när församlingen Guds kraft i Sävsjö släpper en ny lovsångsskiva. – Vår bön är att den ska få inspirera till tillbedjan och lovprisning, säger Levi Nikolausson..

Världen Idag - 15 aug 18 kl. 17:20

Israeltema och lovsångskonsert inslag i årets Roslagskonferens

För tionde året i följd arrangeras Roslagskonferensen i Furuhöjdskyrkan i Alunda. Många inspirerande talare från olika delar av kristenheten medverkar. Årets konferens har temat ”Wake Up – Rädda Sverige”..

Dagen - 03 maj 18 kl. 13:40

Lovsångsgrupp släpper hyllningssång till Israels jubileum

En svensk lovsångsgrupp gratulerar staten Israel till 70 år som nation med en ny sång..

Dagen - 03 maj 18 kl. 13:40

Lovsångsgrupp släpper hyllningssång till Israels jubileum

En svensk lovsångsgrupp gratulerar staten Israel till 70 år som nation med en ny sång..

Kristianstadsbladet - 13 jul 12 kl. 11:47

Lovsång med distans

Ellen Key var en person som lät sina tankar om hemmet, naturen och familjen ta plats. Nu har idéhistorikern Ronny Ambjörnsson skrivit en tegelstensbiografi om henne, som Maria Ehrenberg har läst.
Om Ronny Ambjörnssons 592-sidiga biografi om Ellen Key kan man säga mycket.

Expressen - 18 okt 13 kl. 06:32

Eftertanke fokus och resurser till förskolan

I Sverige omfamnas förskolan i princip av alla politiker. Undantaget är den lilla spillran av hemmafrunostalgiska kristdemokrater. När Fredrik Reinfeldt höll sitt stämmotal i Norrköping i går steg en veritabel lovsång ur hans strupe: Förskolan har gått från att vara barnpassning till att bli en pedagogisk resurs och social utjämnare..

Dagen - 04 apr 17 kl. 03:05

MOD 2017 - en helg för att gjuta mod i kyrkans lovsångsledare

Göteborg. Under pingströrelsens musikkonferens MÖT i Smyrnakryakn i Göteborg stod mod i fokus. Det handlade om mod att leda, lyssna och följa.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 7 timmar sedan

Kristen låtskrivare toppade i Radio P4

Trots det kristna budskapet var Mats Dernánds ”Solid Ground” en av P4 Örebros mest spelade låtar av en lokal artist under 2018. Och med den nya låten ”She's called Grace”, som har release på fredagen, siktar nu Mats högre..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Marcus Bloom, 40 år

När evangelisten Marcus Bloom nu fyller 40 år firar han med en stor missionsfest. Hans passion är att predika för onådda folk och allt han önskar sig är gåvor till missionsarbetet..

Världen Idag - 12 timmar sedan

I dag möter kyrkorna Migrationsverket

I dag, torsdag, träffar kyrkoledarna Migrationsverket för att få till stånd en förbättrad hantering av ärenden som rör asylsökande konvertiter. – Vi gör en manifestation, vi samlar in namn, vi ska ha samtal. Vi gör allt vi kan.

Världen Idag - 16 timmar sedan

Wallström som utrikesminister väcker oro bland Israelvänner

Om Margot Wallström (S) får fortsätta som utrikesminister riskerar det att fördjupa och cementera Sveriges dåliga relation till Israel. – Vi kan inte fortsätta ha det som vi haft det de här åren, säger Stefan Dozzi, generalsekreterare i Vänskapsförbundet Sverige-Israel..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Paraskidåkaren Aaron Lindström litar på Gud

Aaron Lindström är en av fyra paraidrottare som nominerats till Radiosportens pris Årets stjärnskott. Den 18-årige alpina skidåkaren vill inspirera människor att våga göra det omöjliga. – Det är bara att lita på Guds plan och lägga allt i hans hand, säger han till Världen idag..

Världen Idag - 18 timmar sedan

”Webbutiken är det nya skyltfönstret”

Designa din egen sko. Eller provsov madrassen i butiken. I en alltmer digitaliserad värld är upplevelsen A och O för att locka kunden till den fysiska butiken, säger en e-handelsexpert..

Världen Idag - Igår: 00:00

Ockupationen som inte existerar

Det sägs att en bild säger mer än tusen ord. Men jag vill påstå att valet av terminologi säger minst lika mycket, om inte mer. Terminologi är opinionsbildande, terminologi har en agenda.

Världen Idag - Igår: 00:00

Jesus vill stiga ner även i din källare.

Joh 4:5–26 I det hus där jag växte upp hade vi en riktig katastrofzon: källaren. Där nere samlades mer och mer saker som vi ställde undan eller som vi ville bli av med. I veckans text beger sig Jesus på en ”källarresa” med en kvinna som nog hade tappat hoppet om att få kontakt med Gud.

Världen Idag - Igår: 17:10

Allmänhet inbjuds delta i minneskampanj om Förintelsen

We Remember. Det är orden för den kampanj som World Jewish Congress (WJC) driver och uppmanar alla att delta i inför Förintelsens minnesdag 27 januari..

Världen Idag - Igår: 14:58

Grönt ljus från V öppnar upp för Löfven på fredag

Allt är nu klart för att S-ledaren Stefan Löfven ska kunna väljas till ny statsminister i slutet av veckan. Vänsterpartiet har gett grönt ljus för en S-MP-regering med stöd av Centerpartiet och Liberalerna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.