Världen Idag > Nyheter

Sunday, 21 April, 02:14

Världen Idag - 21 aug 18 kl. 08:50

Lovsång och Israel i fokus på RoslagskonferensenFör tionde året i följd hälsade Furuhöjdskyrkan i Alunda välkommen till konferens. Besökare från både fjärran och nära trivdes gott i den familjära atmosfären. Undervisning om Israel och en lovsångskonsert var några av inslagen..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Israel, Roslagskonferensen, Furuhöjdskyrkan, Alunda

Dela artikeln

62 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lovsångoch , Israeli , fokus, Roslagskonferensen
Världen Idag - 14 okt 13 kl. 00:00

Äkthet och lovsång i fokus

Runt 300 fasta deltagare hade anmält sig till konferensen som i år var tillbaka i Kungsportskyrkan i Huskvarna. Långt fler besökte konferensens offentliga möten. Där fick de bland annat lyssna till Aaron Keyes, lovsångspastor från Atlanta, USA, som ledde lovsång och predikade.

Dagen - 04 apr 17 kl. 17:00

Retorik i lovsånger i fokus

I det senaste avsnittet av podden "Retoriskt!" diskuterar programledaren Andreas Utterström och Dagens Urban Thoms retoriken i lovsångstexter..

Dagen - 04 apr 17 kl. 17:00

Retorik i lovsånger i fokus

I det senaste avsnittet av podden "Retoriskt!" diskuterar programledaren Andreas Utterström och Dagens Urban Thoms retoriken i lovsångstexter..

Världen Idag - 14 maj 18 kl. 13:48

Släpper ny lovsångsskiva med fokus på Gudsmöte

Att öppna upp för Gudsnärvaro. Det är målet när församlingen Guds kraft i Sävsjö släpper en ny lovsångsskiva. – Vår bön är att den ska få inspirera till tillbedjan och lovprisning, säger Levi Nikolausson..

Världen Idag - 15 aug 18 kl. 17:20

Israeltema och lovsångskonsert inslag i årets Roslagskonferens

För tionde året i följd arrangeras Roslagskonferensen i Furuhöjdskyrkan i Alunda. Många inspirerande talare från olika delar av kristenheten medverkar. Årets konferens har temat ”Wake Up – Rädda Sverige”..

Dagen - 03 maj 18 kl. 13:40

Lovsångsgrupp släpper hyllningssång till Israels jubileum

En svensk lovsångsgrupp gratulerar staten Israel till 70 år som nation med en ny sång..

Dagen - 03 maj 18 kl. 13:40

Lovsångsgrupp släpper hyllningssång till Israels jubileum

En svensk lovsångsgrupp gratulerar staten Israel till 70 år som nation med en ny sång..

Kristianstadsbladet - 13 jul 12 kl. 11:47

Lovsång med distans

Ellen Key var en person som lät sina tankar om hemmet, naturen och familjen ta plats. Nu har idéhistorikern Ronny Ambjörnsson skrivit en tegelstensbiografi om henne, som Maria Ehrenberg har läst.
Om Ronny Ambjörnssons 592-sidiga biografi om Ellen Key kan man säga mycket.

Expressen - 18 okt 13 kl. 06:32

Eftertanke fokus och resurser till förskolan

I Sverige omfamnas förskolan i princip av alla politiker. Undantaget är den lilla spillran av hemmafrunostalgiska kristdemokrater. När Fredrik Reinfeldt höll sitt stämmotal i Norrköping i går steg en veritabel lovsång ur hans strupe: Förskolan har gått från att vara barnpassning till att bli en pedagogisk resurs och social utjämnare..

Dagen - 04 apr 17 kl. 03:05

MOD 2017 - en helg för att gjuta mod i kyrkans lovsångsledare

Göteborg. Under pingströrelsens musikkonferens MÖT i Smyrnakryakn i Göteborg stod mod i fokus. Det handlade om mod att leda, lyssna och följa.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 10 timmar sedan

Boken Ringaren i Notre Dame hamnade i topp efter branden

Victor Hugos klassiska roman Ringaren i Notre Dame toppar försäljningslistan på e-handelssajten Amazons franska filial en dag efter den omfattande branden som härjade katedralen Notre-Dame i Paris. Branden har även inneburit ett uppsving för Disney, vars animerade version av Hugos berättelse tagit sig in på Amazons tio i topp-lista för familjefilmer. När Hugos roman gavs ut 1831 var Notre-Dame en byggnad i dåligt skick, men bokens popularitet blev startskottet för ett omfattande restaureringsarbete som inleddes 1844.

Världen Idag - 10 timmar sedan

Anställda hoppar av barnklinik som behandlar könsdysfori

Fem anställda vid Britain’s National Health Service (NHS) har valt att lämna sina tjänster på en klinik som arbetar med barn som kan ha könsdysfori. Orsaken är att man anser att barn blir feldiagnostiserade och att verksamheten experimenterar med deras hälsa..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Stakset-möten kan skapa besöksström

En av Sveriges många kristna gårdar, Storstrand utanför Piteå, rustar som bäst för sommaren. Dagliga andakter och en ny miniäventyrs-golfbana hör till dragplåstren, och sommarens stora tältkampanj i staden, med Sebastian Stakset som en av talarna, kan innebära fler loginätter än vanligt..

Världen Idag - Igår: 00:00

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter framstår plötsligt som ganska futtiga. Stilla veckan kan också i den västerländska sekularismens tid vara en period, när mänskligheten stannar upp i förundran över den där märkliga judiska påskhelgen i Jerusalem för nästan två årtusenden sedan, där en rörelse förmodades dö, men i stället såg sin verkliga födelse.

Världen Idag - Igår: 00:00

Trovärdiga vittnen avgörande

Vilka var de som Jesus visade sig för?.

Världen Idag - Igår: 16:00

Teologiska utbildningar stoppas i Ryssland

Trycket ökar på evangeliska kristna i Ryssland. Baptist-samfundets teologiska seminarium i Moskva stängdes i 60 dagar och har förbjudits att ta emot nya studenter. Liknande har pingstsamfundets euroasiatiska teologiska seminarium blivit av med sin licens och tvingats stoppa alla examensutbildningar..

Världen Idag - I förrgår: 17:00

Stort utbud av musikaler och konferenser under påsken

Påskhelgen bjuder på flera musikaler och konferenser i våra kyrkor. Här listar vi några av dem. I Frikyrkan Insjön drar musikalen Vem är den mannen?

Världen Idag - I förrgår: 12:30

Busenkelt med ”stekta” chokladägg

Är ni bjudna på påskmiddag i morgon och ännu inte hunnit ordna med en present? Lugn, de här roliga och goda chokladäggen med endast två ingredienser tillverkar du på en halvtimma. Till och med de allra minsta kan vara med och hjälpa till..

Världen Idag - I förrgår: 12:58

Dela påskens budskap med hjälp av pyssel

Mitt i virrvarret av ris, fjädrar och godis vill många familjer också ge påskens budskap en självklar plats under högtiden. Men hur kan man på ett enkelt sätt förmedla de – till stor del brutala – händelser som omgärdar påsken till ett barn?.

Världen Idag - I förrgår: 13:01

Koalitionsbildande – ett spel Netanyahu behärskar bäst av alla

Formellt sett börjar koalitionsbildandet nästa vecka, men i praktiken har den pågått sedan den dag då Benjamin Netanyahu utlyste nyval i december. Nu börjar något som veteranförhandlare kallar pokerspel. Givetvis försöker alla partier få så mycket som möjligt och ge så lite som möjligt, och det gäller att visa upp rätt kort vid rätt tillfälle.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.