DI > Ekonomi

Wednesday, 19 September, 16:58

DI - 21 aug 18 kl. 08:39

Smältande isar gör det möjligt för Maersk att köra genom ArktisDen danska rederijätten Maersk planerar att göra sin första resa med ett containerfartyg genom Arktis. Möjligheten ges på grund av de smältande isarna.  Tiden som sparas in mellan Europa och Asien istället för att åka via Suezkanalen är upp till två veckor. Men kostnaden blir desto mer, skriver Financial Times. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Maersk, Arktis, Europa, Asien, Suezkanalen, Financial Times

Dela artikeln

153 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Smältande, isar, gördet , möjligtför , Maerskatt , köra, genom Arktis
YLE - 08 feb 13 kl. 15:44

Varning för svaga isar

Finska vikens sjöbevakningssektion varnar för svaga isar. Det har varit milt de senaste dagarna och det gör att det inte bildas ny is. Isarna är nu extra svaga för årstiden.

Magazin24 - 12 dec 12 kl. 13:51

De vill hjälpa svältande människor i Afrika

När det var dags att komma på ett projektarbete till tredje året på gymnasiet bestämde sig Ullvieleverna Adam, Ludwig, Farhan och Dennis för att starta en insamling till Unicef. Klasskamraterna Dennis Johansson, Ludwig Skantz, Farhan Javanmiri och Adam Axelsson har tillsammans skapat projektarbetet Många bäckar små, som går ut på att samla in pengar till Unicef. Pengarna går sedan till vätskeersättning till barn och vuxna i Afrika.

BT - 28 mar 14 kl. 11:34

Ny klimatrapport: Hoten växer

Fler översvämningar, sämre skördar, smältande isar. På måndag presenterar FN:s klimatpanel (IPCC) en ny delrapport, och prognosen är dyster.I höstas lade panelen, vid ett stort möte i Stockholm, fram de rent vetenskapliga bevisen för klimatförändringarna.

Trelleborgs Allehanda - 28 mar 14 kl. 11:34

Ny klimatrapport: Hoten växer

Arkivfoto: John Mcconnico/TT
Fler översvämningar, sämre skördar, smältande isar. På måndag presenterar FN:s klimatpanel (IPCC) en ny delrapport, och prognosen är dyster.
I höstas lade panelen, vid ett stort möte i Stockholm, fram de rent vetenskapliga bevisen för klimatförändringarna.

Supermiljöbloggen - 28 sep 14 kl. 15:51

Stor oljeupptäkt i Arktis

Ryska oljebolaget Rosneft har hittat olja i Karahavet i Arktis. Enligt Rosneftchefen Igor Setjin kan det handla om 100 miljoner ton olja. Det ryska statliga Rosneft innefattas av USA:s sanktioner.

Supermiljöbloggen - 02 mar 16 kl. 20:46

Bottentrålningen stort hot mot Arktis

Med smältande isar öppnas nya möjligheter upp för internationella företag som ser de ekonomiska vinsterna i att utnyttja de tidigare oexploaterade områdena i Arktis. Greenpeace varnar nu för bottentrålningen som är katastrofal för den biologiska mångfalden och de känsliga bottnarna. Isarna smälter kring Arktis till följd av den globala uppvärmningen.

Supermiljöbloggen - 14 okt 16 kl. 16:03

Mindre is bör leda till mer handling

The Guardian och CNN rapporterade under september om en oroande utveckling i den arktiska regionen. Arktis riskerar att helt förlora sommarisen och isen på Grönland smälter snabbare än tidigare beräknat. Nu manar FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon till omgående implementering av Parisavtalet för att stoppa den negativa utvecklingen.

YLE - 15 apr 13 kl. 05:23

Drunkningsolyckorna på isen minskar

Svaga isar kan vara förrädiska när solen lyser och temperaturen stiger. Kunskap om isen och rätt utrustning är A och O när man ger sig ut. Ändå är antalet isolyckor med dödlig utgång ovanliga.

YLE - 06 mar 17 kl. 04:16

Klimatförändringen ändrar isarna – starkare isbrytare behövs

Klimatförändringen har ändrat isförhållandena på Östersjön och Bottniska viken. Särskilt i Bottenviken har till och med isbrytarna svårt att ta sig igenom tjocka vallar av packad is. Mildare vintrar innebär att istäcket blir tunnare.

YLE - 16 aug 17 kl. 06:01

Bergöbor kräver bättre färja

En ny färja står högt på önskelistan på Bergö i Malax. Den nuvarande färjan är över 40 år gammal och behöver bytas ut, anser både invånarna och kommunen. På Bergö är den livligaste sommarsäsongen förbi och många har återgått till vardagen.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Online Media veteranen blir ny tillväxt VD på Devinix

  Stockholmsbaserade outsourcingsspecialisten och molnleverantören växlar upp med före detta fotbollsproffset Jerry Månsson som ny VD. På relativt kort tid har vi byggt upp en imponerande kundbas med flera intressanta bolag och myndigheter. Vår teknikplattform, säkerhetsarbete och organisationen sitter väl på plats och vi känner oss nu trygga att ta oss an flera nya spännande branscher och marknader..

DI - 3 minuter sedan

Riskkapitalbolaget vill sälja i Perssons bolag

Riskkapitalbolaget Valedo övervägar att sälja mjukvarubolaget Cambio, där förre statsministern Göran Persson är styrelseordförande och har en liten aktiepost, uppger källor för Di. .

DI - 10 minuter sedan

New York-börserna: Techbolag tappar i inledningen

De amerikanska börserna handlades blandat under onsdagens inledande handel. Storbolagen på Dow Jones trotsade det skakiga handelsläget mellan USA och Kina medan teknikorienterade Nasdaq sladdade något. .

DI - 15 minuter sedan

Svag krona bidrog till växande utrikeshandel

Sveriges utrikeshandel fotsättera att växa kraftigt enligt Kommerskollegiums senaste rapport över svensk utrikeshandel. Första halvåret i år ökade varuexporten med 9,2 procent och importen med 12 procent, mätt i värde..

DI - 15 minuter sedan

Första gången 263 år – här trycks Sveriges nya sedlar

Nästa gång Riksbanken beställer svenska sedlar kommer de att för första gången på 263 år tryckas utanför Sveriges gränser, närmare bestämt i England. .

DI - 15 minuter sedan

Räntor och valutor: Kronan på fortsatt uppåtgående bana

Europeiska statspappersräntor utvecklades oregelbundet på onsdagen, en inledande uppgång gröptes till stor del ur efter att den tyska tioårsräntan tillfälligt stigit marginellt över 0,50 procent, den högsta nivån på drygt tre månader. Euron utvecklades samtidigt oregelbundet mot dollarn, en uppgång på förmiddagen byttes till en nedgång på eftermiddagen..

DI - 30 minuter sedan

Labour pressas angående ny brexitomröstning

En andra brexitomröstning eller inte? Hur ska Labourpartiet ha det?.

DI - 15 minuter sedan

Riksbanken: Boräntan kan bli fyra gånger högre

Den framtida räntehöjningen stod i fokus när Riksbankens vice riksbankschef Henry Ohlsson talade på Business Arena under onsdagen. ”Det kommer att påverka hushållen”, säger han..

DI - 15 minuter sedan

De amerikanska lagren av råolja fortsätter sjunka

De amerikanska lagren av råolja sjönk 2,1 miljoner fat under förra veckan.  Det rapporterar USA:s energidepartement, DOE, enligt Reuters. Analytikerna hade väntat sig en nedgång med 2,7 miljoner fat, enligt Reuters prognosenkät..

DI - 30 minuter sedan

Nordic Leisures vd köper 30.000 aktier

Nordic Leisures vd Robert Andersson köpte den 18 och 19 september sammanlagt 30.000 aktier i Nordic Leisure..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.