DI > Ekonomi

Saturday, 16 February, 22:49

DI - 21 aug 18 kl. 08:39

Smältande isar gör det möjligt för Maersk att köra genom ArktisDen danska rederijätten Maersk planerar att göra sin första resa med ett containerfartyg genom Arktis. Möjligheten ges på grund av de smältande isarna.  Tiden som sparas in mellan Europa och Asien istället för att åka via Suezkanalen är upp till två veckor. Men kostnaden blir desto mer, skriver Financial Times. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Maersk, Arktis, Europa, Asien, Suezkanalen, Financial Times

Dela artikeln

153 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Smältande, isar, gördet , möjligtför , Maerskatt , köra, genom Arktis
YLE - 08 feb 13 kl. 15:44

Varning för svaga isar

Finska vikens sjöbevakningssektion varnar för svaga isar. Det har varit milt de senaste dagarna och det gör att det inte bildas ny is. Isarna är nu extra svaga för årstiden.

Magazin24 - 12 dec 12 kl. 13:51

De vill hjälpa svältande människor i Afrika

När det var dags att komma på ett projektarbete till tredje året på gymnasiet bestämde sig Ullvieleverna Adam, Ludwig, Farhan och Dennis för att starta en insamling till Unicef. Klasskamraterna Dennis Johansson, Ludwig Skantz, Farhan Javanmiri och Adam Axelsson har tillsammans skapat projektarbetet Många bäckar små, som går ut på att samla in pengar till Unicef. Pengarna går sedan till vätskeersättning till barn och vuxna i Afrika.

BT - 28 mar 14 kl. 11:34

Ny klimatrapport: Hoten växer

Fler översvämningar, sämre skördar, smältande isar. På måndag presenterar FN:s klimatpanel (IPCC) en ny delrapport, och prognosen är dyster.I höstas lade panelen, vid ett stort möte i Stockholm, fram de rent vetenskapliga bevisen för klimatförändringarna.

Trelleborgs Allehanda - 28 mar 14 kl. 11:34

Ny klimatrapport: Hoten växer

Arkivfoto: John Mcconnico/TT
Fler översvämningar, sämre skördar, smältande isar. På måndag presenterar FN:s klimatpanel (IPCC) en ny delrapport, och prognosen är dyster.
I höstas lade panelen, vid ett stort möte i Stockholm, fram de rent vetenskapliga bevisen för klimatförändringarna.

Supermiljöbloggen - 28 sep 14 kl. 15:51

Stor oljeupptäkt i Arktis

Ryska oljebolaget Rosneft har hittat olja i Karahavet i Arktis. Enligt Rosneftchefen Igor Setjin kan det handla om 100 miljoner ton olja. Det ryska statliga Rosneft innefattas av USA:s sanktioner.

Supermiljöbloggen - 02 mar 16 kl. 20:46

Bottentrålningen stort hot mot Arktis

Med smältande isar öppnas nya möjligheter upp för internationella företag som ser de ekonomiska vinsterna i att utnyttja de tidigare oexploaterade områdena i Arktis. Greenpeace varnar nu för bottentrålningen som är katastrofal för den biologiska mångfalden och de känsliga bottnarna. Isarna smälter kring Arktis till följd av den globala uppvärmningen.

Supermiljöbloggen - 14 okt 16 kl. 16:03

Mindre is bör leda till mer handling

The Guardian och CNN rapporterade under september om en oroande utveckling i den arktiska regionen. Arktis riskerar att helt förlora sommarisen och isen på Grönland smälter snabbare än tidigare beräknat. Nu manar FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon till omgående implementering av Parisavtalet för att stoppa den negativa utvecklingen.

YLE - 15 apr 13 kl. 05:23

Drunkningsolyckorna på isen minskar

Svaga isar kan vara förrädiska när solen lyser och temperaturen stiger. Kunskap om isen och rätt utrustning är A och O när man ger sig ut. Ändå är antalet isolyckor med dödlig utgång ovanliga.

YLE - 06 mar 17 kl. 04:16

Klimatförändringen ändrar isarna – starkare isbrytare behövs

Klimatförändringen har ändrat isförhållandena på Östersjön och Bottniska viken. Särskilt i Bottenviken har till och med isbrytarna svårt att ta sig igenom tjocka vallar av packad is. Mildare vintrar innebär att istäcket blir tunnare.

YLE - 16 aug 17 kl. 06:01

Bergöbor kräver bättre färja

En ny färja står högt på önskelistan på Bergö i Malax. Den nuvarande färjan är över 40 år gammal och behöver bytas ut, anser både invånarna och kommunen. På Bergö är den livligaste sommarsäsongen förbi och många har återgått till vardagen.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Här kan man också vandra bland vulkaner

Oavsett om man gillar silhuetten av en slocknad vulkan eller absolut måste få se lava flöda framför ögonen finns det många vulkaner som är lätta att besöka, över nästan hela världen..

DI - 1 timme sedan

Ett möte med jordens inre

Vulkaner är ett naturfenomen som fascinerar och skrämmer. Di Lördag flydde trafikkaoset i Kenyas huvudstad Nairobi och hittade en perfekt krater. .

DI - 2 timmar sedan

UD tystlåtna kring kännedom om Kinamöte

Turerna runt den svenska Kina-ambassadörens möte med den frihetsberövade förläggaren Gui Minhais dotter och kinesiska representanter fortsätter. UD förtydligar nu sina uppgifter men flera frågor är obesvarade..

DI - 3 timmar sedan

Läkaren som helst nobbar piller – och gör succé

När den brittiske läkaren Rangan Chatterje var oförmögen att hjälpa sin son som höll på att dö drabbades han av så dåligt samvete att förändrade hela sitt arbetssätt. I dag har han hjälpt sina patienter att bli av med migrän, depression och autoimmuna sjukdomar – helt utan mediciner..

DI - 3 timmar sedan

Pensionsmyndigheten: Sluta vara oroliga för pensionen

Gå inte omkring och oroa dig över pensionen i onödan. Det är ett råd som Sten Eriksson vid Pensionsmyndigheten vill förmedla. Han anser att en förklaring till oron är oseriösa företag..

DI - 4 timmar sedan

Klyftan mellan EU och USA tydlig vid toppmöte

Motsättningarna mellan USA och EU blev uppenbara under säkerhetsmötet i München. Kärnenergiavtalet med Iran, USA:s tillbakadragande av sina styrkor i Syrien, relationen till Ryssland och amerikanska biltullar var några glödheta frågor där åsiktsskillnaderna kom i dagen..

DI - 4 timmar sedan

Bolagets snilleblixt omvandlar skakningar till el – och kan få tågen att gå i tid

Bra vibrationer som kan leda till något mycket mer.  Revibe Energy tar till vara på vibrationerna från industrin och omvandlar det till ström.  "Vi är en konkurrent till batterier", säger vd:n Viktor Börjesson.

DI - 5 timmar sedan

Så slipper du köpa alla dyra sportlovsprylar

Låna i stället för att köpa – nu finns vintergrejerna att låna gratis på ett "sportbibliotek". Inför sportloven är det full rulle hos Fritidsbanken, som nu växer i hela landet..

DI - 5 timmar sedan

Stort ras på universitet i Sankt Petersburg

Flera våningar har rasat in i en byggnad på ett av Rysslands största universitet i Sankt Petersburg, rapporterar ryska medier..

DI - 5 timmar sedan

Han stod för Sveriges största bostadsköp 2018

Den svenska fastighetsmarknaden fortsatte att gå starkt under 2018, enligt statistik från analystjänsten Datscha.  För bostadsfastigheter blev året det bästa någonsin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.