DI > Ekonomi

Wednesday, 21 November, 13:08

DI - 21 aug 18 kl. 08:39

Smältande isar gör det möjligt för Maersk att köra genom ArktisDen danska rederijätten Maersk planerar att göra sin första resa med ett containerfartyg genom Arktis. Möjligheten ges på grund av de smältande isarna.  Tiden som sparas in mellan Europa och Asien istället för att åka via Suezkanalen är upp till två veckor. Men kostnaden blir desto mer, skriver Financial Times. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Maersk, Arktis, Europa, Asien, Suezkanalen, Financial Times

Dela artikeln

153 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Smältande, isar, gördet , möjligtför , Maerskatt , köra, genom Arktis
YLE - 08 feb 13 kl. 15:44

Varning för svaga isar

Finska vikens sjöbevakningssektion varnar för svaga isar. Det har varit milt de senaste dagarna och det gör att det inte bildas ny is. Isarna är nu extra svaga för årstiden.

Magazin24 - 12 dec 12 kl. 13:51

De vill hjälpa svältande människor i Afrika

När det var dags att komma på ett projektarbete till tredje året på gymnasiet bestämde sig Ullvieleverna Adam, Ludwig, Farhan och Dennis för att starta en insamling till Unicef. Klasskamraterna Dennis Johansson, Ludwig Skantz, Farhan Javanmiri och Adam Axelsson har tillsammans skapat projektarbetet Många bäckar små, som går ut på att samla in pengar till Unicef. Pengarna går sedan till vätskeersättning till barn och vuxna i Afrika.

BT - 28 mar 14 kl. 11:34

Ny klimatrapport: Hoten växer

Fler översvämningar, sämre skördar, smältande isar. På måndag presenterar FN:s klimatpanel (IPCC) en ny delrapport, och prognosen är dyster.I höstas lade panelen, vid ett stort möte i Stockholm, fram de rent vetenskapliga bevisen för klimatförändringarna.

Trelleborgs Allehanda - 28 mar 14 kl. 11:34

Ny klimatrapport: Hoten växer

Arkivfoto: John Mcconnico/TT
Fler översvämningar, sämre skördar, smältande isar. På måndag presenterar FN:s klimatpanel (IPCC) en ny delrapport, och prognosen är dyster.
I höstas lade panelen, vid ett stort möte i Stockholm, fram de rent vetenskapliga bevisen för klimatförändringarna.

Supermiljöbloggen - 28 sep 14 kl. 15:51

Stor oljeupptäkt i Arktis

Ryska oljebolaget Rosneft har hittat olja i Karahavet i Arktis. Enligt Rosneftchefen Igor Setjin kan det handla om 100 miljoner ton olja. Det ryska statliga Rosneft innefattas av USA:s sanktioner.

Supermiljöbloggen - 02 mar 16 kl. 20:46

Bottentrålningen stort hot mot Arktis

Med smältande isar öppnas nya möjligheter upp för internationella företag som ser de ekonomiska vinsterna i att utnyttja de tidigare oexploaterade områdena i Arktis. Greenpeace varnar nu för bottentrålningen som är katastrofal för den biologiska mångfalden och de känsliga bottnarna. Isarna smälter kring Arktis till följd av den globala uppvärmningen.

Supermiljöbloggen - 14 okt 16 kl. 16:03

Mindre is bör leda till mer handling

The Guardian och CNN rapporterade under september om en oroande utveckling i den arktiska regionen. Arktis riskerar att helt förlora sommarisen och isen på Grönland smälter snabbare än tidigare beräknat. Nu manar FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon till omgående implementering av Parisavtalet för att stoppa den negativa utvecklingen.

YLE - 15 apr 13 kl. 05:23

Drunkningsolyckorna på isen minskar

Svaga isar kan vara förrädiska när solen lyser och temperaturen stiger. Kunskap om isen och rätt utrustning är A och O när man ger sig ut. Ändå är antalet isolyckor med dödlig utgång ovanliga.

YLE - 06 mar 17 kl. 04:16

Klimatförändringen ändrar isarna – starkare isbrytare behövs

Klimatförändringen har ändrat isförhållandena på Östersjön och Bottniska viken. Särskilt i Bottenviken har till och med isbrytarna svårt att ta sig igenom tjocka vallar av packad is. Mildare vintrar innebär att istäcket blir tunnare.

YLE - 16 aug 17 kl. 06:01

Bergöbor kräver bättre färja

En ny färja står högt på önskelistan på Bergö i Malax. Den nuvarande färjan är över 40 år gammal och behöver bytas ut, anser både invånarna och kommunen. På Bergö är den livligaste sommarsäsongen förbi och många har återgått till vardagen.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Stefan Persson har köpt H&M-aktier för 321 miljoner

Modejätten H&M:s styrelseordförande och huvudägare Stefan Persson har köpt ytterligare drygt 2 miljoner aktier i klädjätten för omkring 321 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister. .

DI - 5 minuter sedan

Tydlig diskriminering av afrosvenskar på arbetsmarknaden

Afrosvenskar måste ha forskarutbildning för att komma upp i samma disponibla inkomst som övrig befolkning med treårig eftergymnasial utbildning. Det visar en ny studie som Länsstyrelsen i Stockholm låtit ta fram..

DI - 3 minuter sedan

Rekar: Saab, Swedish Match höjs till köp – säljråd för Goldman Sachs

Försvarskoncernen Saabs aktie har börjat handlas upp en aning efter rapportraset i slutet på oktober. I dag stiger aktien för andra dagen i rad. Analyshuset AlphaValue höjer Saab till köp..

DI - 15 minuter sedan

Goldman Sachs landade 100.000 nätbankskunder på två månader

Goldman Sachs privatkundsinriktade nätbank, Marcus, har enligt tjänstens vd Des McDaid "överträffat alla förväntningar" efter lanseringen i Storbritannien. .

DI - 30 minuter sedan

Tydlig rekyl på Stockholmsbörsen – upp för verkstad och råvarubolag

Stockholmsbörsen rekylerade i likhet med de europeiska börserna tydligt uppåt på onsdagen men tappade vid lunchtid lite av det goda humöret. Verkstad- och råvarubolag återhämtade något av den senaste tidens tillbakagång och e-handlaren Boozt noterade det största kursraset sedan aktien noterades på Stockholmsbörsen i maj för ett år sedan..

DI - 30 minuter sedan

Nvidia har tecknat avtal om AI-chip för självkörande bilar

Chiptillverkaren Nvidia har tecknat avtal med de kinesiska elfordonstillverkarna Xpeng Motors och Singulato Motors samt det amerikanska SF Motors om utveckling av teknik för självkörande bilar..

DI - 45 minuter sedan

Uppgifter: USA utreder biltillverkarna Hyundai och Kia

Amerikanska åklagare har inlett en undersökning av om de sydkoreanska biltillverkarna Hyundai och Kia har utfört rätt åtgärder efter återkallanden av bilar..

DI - 45 minuter sedan

EU-kommissionen avvisar Italiens budgetförslag

Den italienska regeringens budgetförslag för 2019 får nobben av EU-kommissionen för andra gången..

DI - 45 minuter sedan

Sämre än väntat från AB Volvo-konkurrenten Deere

Amerikanska Deere, som bland annat konkurrerar med AB Volvos division Anläggningsmaskiner, rapporterar en lägre vinst och försäljning än väntat i bolagets fjärde kvartal..

DI - 1 timme sedan

Mark Zuckerberg har inga planer på att lämna ifrån sig klubban

Mark Zuckerberg tänker inte släppa ifrån sig ordförandeposten i Facebook. "Det är inte planen", säger han i en intervju med CNN Business..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.