Expressen > Nyheter

Friday, 26 April, 00:04

Expressen - 21 aug 18 kl. 07:05

Halv miljon får lägsta pension: ”Politikerna bryr sig inte om oss”En halv miljon kvinnor lever helt eller delvis på garantipension – runt 8 000 kronor i månaden.  De blev förlorarna när politikerna på 90-talet ändrade pensionssystemet och samtidigt släppte in profitörer. I riksdagsvalet står dessa kvinnor för nära 7 procent av rösterna.  Ändå känner de sig bortglömda. – Jag klarar mig för att min man också har pension.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Märta Lindström Bagge, Berga, Solna

Dela artikeln

6898 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Halv, miljonfår , lägsta, pension, Politikerna, bryrsig inte , om oss
DN - 03 apr 12 kl. 06:46

En halv miljon av din pension brinner inne

Efter 40 år i arbete kan den enskilde pensionsspararen räkna med att över en halv miljon kronor försvinner i avgifter, skatter och uteblivna räntor..

YLE - 09 mar 16 kl. 14:55

Helsingfors universitet sade upp intendent - går miste om testamente på halv miljon

Insektforskare Lena Huldén är upprörd över hur Helsingfors universitet i tider av sparåtgärder behandlar sina anställda. Nu stryker hon och hennes man universitetet ur sitt testamente. - För det första håller man människor i spänning hur länge som helst.

Kristianstadsbladet - 24 aug 14 kl. 10:56

Halv miljon till trissvinnare

En kvinna från Kristianstad inledde söndagen med att bli en halv miljon kronor rikare efter att ha skrapat en lott i TV.
– Det är lite nervöst, konstaterade Lena Granning Miller medan hon skrapade den extra stora trisslotten i nyhetsmorgon i TV4 på söndagsmorgonen. Några sekunder senare var hon en halv miljon kronor rikare.

Cornucopia - 21 mar 15 kl. 13:41

Påvisade fel hos Umeå kommuns IT-system: Stämd på en halv miljon

En vid tillfället 16-årig Umeåbo upptäckte att kommunens socialtjänsts IT-system var osäkert och öppet för intrång. På grund av detta har han nu stämts på kommunens kostnader om en halv miljon kronor för att kommunen tvingats åtgärda säkerhetsfelet.

Beskedet är alltså att inte uppmärksamma och bevisa säkerhetsfel hos åtminstone Umeå kommun, då du då kan tvingas betala kommunen för att täppa till felet.

YLE - 11 aug 15 kl. 07:01

Ingå säljer Warger för en halv miljon

Tre anbud har lämnats in på fastigheten Warger till Ingå kommun. En Helsingforsförening har gett det högsta ambudet på drygt en halv miljon euro. Kommunen vill sälja Warger på knappt 145 hektar.

Dalarnas tidningar - 04 aug 15 kl. 14:28

Broddar åt alla kostar en halv miljon

Broddar till alla Borlänges pensionärer kostar drygt en halv miljon kronor (536 058 kronor). Dessutom tillkommer utgifter för utdelning och utvärdering..

SVT - 21 apr 16 kl. 15:59

Förre M-ledaren fick halv miljon för mycket i pension

Förre Moderatledaren Bo Lundgren har fått över en halv miljon kronor för mycket i felaktiga pensionsutbetalningar. Trots att misstaget upptäcktes redan för två år sedan har Statens tjänstepensionsverk – där han tidigare var styrelseordförande – inte stoppat utbetalningarna, skriver Dagens Nyheter..

GöteborgsPosten - 24 jan 14 kl. 15:03

Stämde Försäkringskassan - kvinna får halv miljon

Försäkringskassan ska betala närmare en halv miljon kronor i ersättning till en i dag 65-årig kvinna från Kortedala, enligt en färsk dom i Högsta domstolen..

GöteborgsPosten - 24 jan 14 kl. 15:03

Kvinna får halv miljon av Försäkringskassan

Försäkringskassan ska betala närmare en halv miljon kronor i ersättning till en i dag 65-årig kvinna från Kortedala, enligt en färsk dom i Högsta domstolen..

Dagen - 20 okt 14 kl. 10:45

Pensionärer lurade av präst på nästan en halv miljon

En präst misstänks ha lurat trettio pensionärer på totalt 400 000 kronor genom en resa som aldrig blev av. Mannen kan bli avkragad..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Strandhäll: F-kassan kan snart få ny chef

Försäkringskassan kan snart få en fast generaldirektör, enligt socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S). Det har snart gått över ett sedan år regeringen under uppmärksammade former petade den tidigare med några dagars varsel..

Expressen - 1 timme sedan

Galleristen efterlyst av Interpol – frias i Sverige

Den skånska modern och hennes son drev gallerier över hela världen – och har skulder på över två miljarder efter att de gick i konkurs.Mamman är efterlyst genom Interpol. Men i Sverige har nu åklagaren lagt ner misstankarna om bedrägeri.

Expressen - 1 timme sedan

Svenska folkets dom: Mer än varannan kritisk till SAS-strejk

SAS-piloterna gör fel som går ut i strejk – det tycker fler än hälften av tillfrågade svenskar enligt en ny Sifo-undersökning enligt Arbetsmarknadsnytt. Endast 20 procent stöder piloterna. .

Expressen - 4 timmar sedan

TV: Se Brottscentralen 25 april

Sänds i Expressen TV måndag till torsdag 20.00.

Expressen - 2 timmar sedan

14-åringarnas brutala plan: Döda klasskompisarna

14-åriga vännerna Delaney Barnes och Solonge Green planerade att mörda nio personer på sin skola.I ett dokument beskrev de morden in i minsta detalj. Nu har flickorna gripits och åtalats.

Expressen - 3 timmar sedan

Fembarnspappa dödade sin fru med 50 knivhugg

Den 43-årige mannen i Hässleholm högg sin fru mer än 50 gånger när han tog hennes liv. Nu åtalas han för mord.Han åtalas även för mordförsök på dottern som försökte hejda dådet.

Expressen - 3 timmar sedan

Därför är EU-valen de allra roligaste

EU-valens karaktär av ”låtsasval” gör dem trendkänsliga.Torbjörn Nilsson ser att EU-valen historiskt varit en fingervisning om förändringar som senare slår igenom i rikspolitiken..

Expressen - 3 timmar sedan

Ömer lånade ut sitt kort till främling – i tre dygn

När Christer Östlund var på väg till Arlanda och insåg att han glömt sitt betalkort hemma gav taxichauffören Ömer Temel ett minst sagt oväntat erbjudande: Han lånade ut sitt bankkort till en främling – i tre dagar, något DN var först med om att uppmärksamma.– Jag sa till honom att han kunde ta mitt kort och jag märkte att han blev chockad över erbjudandet, säger Ömer..

Expressen - 3 timmar sedan

Ny sydsvensk forskning: Datorspel kan vara nyttigt

Det kan vara lärorikt att spela datorspel, enligt en ny sydsvensk forskningsstudie.Datorspel kan nämligen hjälpa oss att kontrollera våra känslor.Och om vi lär oss kontrollera våra känslor, då börjar vi även fatta bättre beslut.

Expressen - 3 timmar sedan

Sarah har fött två barn i bilen – och ett i köket

Första sonen föddes i bilen och nästa pojke kom till världen hemma i köket.På onsdagen var det dags för barn nummer tre.– Tuva föddes i framsätet på bilen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.