Expressen > Nyheter

Thursday, 20 September, 16:30

Expressen - 21 aug 18 kl. 07:05

Halv miljon får lägsta pension: ”Politikerna bryr sig inte om oss”En halv miljon kvinnor lever helt eller delvis på garantipension – runt 8 000 kronor i månaden.  De blev förlorarna när politikerna på 90-talet ändrade pensionssystemet och samtidigt släppte in profitörer. I riksdagsvalet står dessa kvinnor för nära 7 procent av rösterna.  Ändå känner de sig bortglömda. – Jag klarar mig för att min man också har pension.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Märta Lindström Bagge, Berga, Solna

Dela artikeln

6872 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Halv, miljonfår , lägsta, pension, Politikerna, bryrsig inte , om oss
DN - 03 apr 12 kl. 06:46

En halv miljon av din pension brinner inne

Efter 40 år i arbete kan den enskilde pensionsspararen räkna med att över en halv miljon kronor försvinner i avgifter, skatter och uteblivna räntor..

YLE - 09 mar 16 kl. 14:55

Helsingfors universitet sade upp intendent - går miste om testamente på halv miljon

Insektforskare Lena Huldén är upprörd över hur Helsingfors universitet i tider av sparåtgärder behandlar sina anställda. Nu stryker hon och hennes man universitetet ur sitt testamente. - För det första håller man människor i spänning hur länge som helst.

Kristianstadsbladet - 24 aug 14 kl. 10:56

Halv miljon till trissvinnare

En kvinna från Kristianstad inledde söndagen med att bli en halv miljon kronor rikare efter att ha skrapat en lott i TV.
– Det är lite nervöst, konstaterade Lena Granning Miller medan hon skrapade den extra stora trisslotten i nyhetsmorgon i TV4 på söndagsmorgonen. Några sekunder senare var hon en halv miljon kronor rikare.

Cornucopia - 21 mar 15 kl. 13:41

Påvisade fel hos Umeå kommuns IT-system: Stämd på en halv miljon

En vid tillfället 16-årig Umeåbo upptäckte att kommunens socialtjänsts IT-system var osäkert och öppet för intrång. På grund av detta har han nu stämts på kommunens kostnader om en halv miljon kronor för att kommunen tvingats åtgärda säkerhetsfelet.

Beskedet är alltså att inte uppmärksamma och bevisa säkerhetsfel hos åtminstone Umeå kommun, då du då kan tvingas betala kommunen för att täppa till felet.

YLE - 11 aug 15 kl. 07:01

Ingå säljer Warger för en halv miljon

Tre anbud har lämnats in på fastigheten Warger till Ingå kommun. En Helsingforsförening har gett det högsta ambudet på drygt en halv miljon euro. Kommunen vill sälja Warger på knappt 145 hektar.

Dalarnas tidningar - 04 aug 15 kl. 14:28

Broddar åt alla kostar en halv miljon

Broddar till alla Borlänges pensionärer kostar drygt en halv miljon kronor (536 058 kronor). Dessutom tillkommer utgifter för utdelning och utvärdering..

SVT - 21 apr 16 kl. 15:59

Förre M-ledaren fick halv miljon för mycket i pension

Förre Moderatledaren Bo Lundgren har fått över en halv miljon kronor för mycket i felaktiga pensionsutbetalningar. Trots att misstaget upptäcktes redan för två år sedan har Statens tjänstepensionsverk – där han tidigare var styrelseordförande – inte stoppat utbetalningarna, skriver Dagens Nyheter..

GöteborgsPosten - 24 jan 14 kl. 15:03

Stämde Försäkringskassan - kvinna får halv miljon

Försäkringskassan ska betala närmare en halv miljon kronor i ersättning till en i dag 65-årig kvinna från Kortedala, enligt en färsk dom i Högsta domstolen..

GöteborgsPosten - 24 jan 14 kl. 15:03

Kvinna får halv miljon av Försäkringskassan

Försäkringskassan ska betala närmare en halv miljon kronor i ersättning till en i dag 65-årig kvinna från Kortedala, enligt en färsk dom i Högsta domstolen..

Dagen - 20 okt 14 kl. 10:45

Pensionärer lurade av präst på nästan en halv miljon

En präst misstänks ha lurat trettio pensionärer på totalt 400 000 kronor genom en resa som aldrig blev av. Mannen kan bli avkragad..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Här är kommunen där kramar är förbjudna

Kramas på jobbet?Nej, det är förbjudet. I alla fall i danska kommunen Hørsholm.

Expressen - 15 minuter sedan

Jonas, 39, kör flera mil – för att lämna på förskolan

Familjer i Jämjö kommun tvingas åka flera mil om dagen, för att hämta och lämna sina barn på förskolan.Detta efter en miss från kommunens sida.– Det är på många sätt en ohållbar situation, säger föräldern Jonas Falkmyr..

Expressen - 15 minuter sedan

Flera skadade vid skjutning i Maryland

Flera personer uppges ha skadats vid en skjutning i delstaten Maryland i USA, rappoterar NBC. Omfattningen av skadorna är oklara.  .

Expressen - 45 minuter sedan

Räddningstjänstens uppmaning om stormen Knud: "Håll er inne"

Kaos i trafiken och skador på byggnader, skog och mark.  Stormen "Knud" som väntas nå Sverige på fredagskvällen kan ställa till med rejäla problem. SMHI har gått ut med klass 2-varningar för flera områden i sydvästra Sverige.

Expressen - 1 timme sedan

Förvirrande sexdoft ska rädda jordgubbar

Genom att spruta ut en förvirrande sexdoft kan jordgubbar räddas undan skadedjuret jordgubbsvecklaren.– Doftbruset blir så starkt att hannarna inte kan hitta honorna, säger Glenn Svensson, forskare på biologiska institutionen på Lunds universitet..

Expressen - 1 timme sedan

Bil brinner i Billesholm Står på parkeringsplats

En bil som står uppställd på Östervångsvägen i Billesholm har börjat brinna.– Vi vet ännu inte hur branden uppstått, säger Calle Persson på polisens ledningscentral i Malmö..

Expressen - 1 timme sedan

Misstänkt mordförsök – polisen söker gärningsman

En man har hittats knivskuren utomhus i Södertälje.Polisen utreder mordförsök och letar nu efter gärningsmannen..

Expressen - 1 timme sedan

Man i 20-årsåldern död i timmerbilsolycka

En timmerbil välte på riksväg 320 vid Sandnäset tidigt på torsdagsmorgonen. Räddningstjänsten kämpade i flera timmar med att få loss föraren – som klämdes fast vid olyckan.   Han liv gick dock inte att rädda, skriver Sundsvalls tidning.

Expressen - 2 timmar sedan

Peter Springare tar plats i den politiska hetluften

Den kontroversielle polismannen Peter Springare, 62, tar plats i kommunfullmäktige i Örebro.Där vill han bli ”en stoppkloss” för de andra politikerna.– Jag blev förvånad över att han var annorlunda mot den mediala bilden som hade målats upp, där det insinuerades att Peter var rasist, säger Örebropartiets partiledare Markus Allard..

Expressen - 2 timmar sedan

Man död efter våldsam krasch

Strax efter midnatt, natten till lördag kraschade en personbil med en lastbil längs riksväg 40 vid Landvetter.De tre personer som fick färdades i personbilen fick föras till sjukhus.Senare på lördagen kunde polisen meddela att man hittat en pistol i den kraschade bilen och att man åtalat två av männen, misstänkta för grovt vapenbrott.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.