Expressen > Nyheter

Friday, 18 January, 02:26

Expressen - 21 aug 18 kl. 07:05

Halv miljon får lägsta pension: ”Politikerna bryr sig inte om oss”En halv miljon kvinnor lever helt eller delvis på garantipension – runt 8 000 kronor i månaden.  De blev förlorarna när politikerna på 90-talet ändrade pensionssystemet och samtidigt släppte in profitörer. I riksdagsvalet står dessa kvinnor för nära 7 procent av rösterna.  Ändå känner de sig bortglömda. – Jag klarar mig för att min man också har pension.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Märta Lindström Bagge, Berga, Solna

Dela artikeln

6898 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Halv, miljonfår , lägsta, pension, Politikerna, bryrsig inte , om oss
DN - 03 apr 12 kl. 06:46

En halv miljon av din pension brinner inne

Efter 40 år i arbete kan den enskilde pensionsspararen räkna med att över en halv miljon kronor försvinner i avgifter, skatter och uteblivna räntor..

YLE - 09 mar 16 kl. 14:55

Helsingfors universitet sade upp intendent - går miste om testamente på halv miljon

Insektforskare Lena Huldén är upprörd över hur Helsingfors universitet i tider av sparåtgärder behandlar sina anställda. Nu stryker hon och hennes man universitetet ur sitt testamente. - För det första håller man människor i spänning hur länge som helst.

Kristianstadsbladet - 24 aug 14 kl. 10:56

Halv miljon till trissvinnare

En kvinna från Kristianstad inledde söndagen med att bli en halv miljon kronor rikare efter att ha skrapat en lott i TV.
– Det är lite nervöst, konstaterade Lena Granning Miller medan hon skrapade den extra stora trisslotten i nyhetsmorgon i TV4 på söndagsmorgonen. Några sekunder senare var hon en halv miljon kronor rikare.

Cornucopia - 21 mar 15 kl. 13:41

Påvisade fel hos Umeå kommuns IT-system: Stämd på en halv miljon

En vid tillfället 16-årig Umeåbo upptäckte att kommunens socialtjänsts IT-system var osäkert och öppet för intrång. På grund av detta har han nu stämts på kommunens kostnader om en halv miljon kronor för att kommunen tvingats åtgärda säkerhetsfelet.

Beskedet är alltså att inte uppmärksamma och bevisa säkerhetsfel hos åtminstone Umeå kommun, då du då kan tvingas betala kommunen för att täppa till felet.

YLE - 11 aug 15 kl. 07:01

Ingå säljer Warger för en halv miljon

Tre anbud har lämnats in på fastigheten Warger till Ingå kommun. En Helsingforsförening har gett det högsta ambudet på drygt en halv miljon euro. Kommunen vill sälja Warger på knappt 145 hektar.

Dalarnas tidningar - 04 aug 15 kl. 14:28

Broddar åt alla kostar en halv miljon

Broddar till alla Borlänges pensionärer kostar drygt en halv miljon kronor (536 058 kronor). Dessutom tillkommer utgifter för utdelning och utvärdering..

SVT - 21 apr 16 kl. 15:59

Förre M-ledaren fick halv miljon för mycket i pension

Förre Moderatledaren Bo Lundgren har fått över en halv miljon kronor för mycket i felaktiga pensionsutbetalningar. Trots att misstaget upptäcktes redan för två år sedan har Statens tjänstepensionsverk – där han tidigare var styrelseordförande – inte stoppat utbetalningarna, skriver Dagens Nyheter..

GöteborgsPosten - 24 jan 14 kl. 15:03

Stämde Försäkringskassan - kvinna får halv miljon

Försäkringskassan ska betala närmare en halv miljon kronor i ersättning till en i dag 65-årig kvinna från Kortedala, enligt en färsk dom i Högsta domstolen..

GöteborgsPosten - 24 jan 14 kl. 15:03

Kvinna får halv miljon av Försäkringskassan

Försäkringskassan ska betala närmare en halv miljon kronor i ersättning till en i dag 65-årig kvinna från Kortedala, enligt en färsk dom i Högsta domstolen..

Dagen - 20 okt 14 kl. 10:45

Pensionärer lurade av präst på nästan en halv miljon

En präst misstänks ha lurat trettio pensionärer på totalt 400 000 kronor genom en resa som aldrig blev av. Mannen kan bli avkragad..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Trump ställer in USA:s medverkan på Davos-möte

Trump ställer in USA:s medverkan på ekonomitoppmötet i Davos. Det meddelar Vita huset i ett pressmeddelande, skriver Bloomberg..

Expressen - 2 timmar sedan

Norge får ny regering – nu är förhandlingarna klara

Förhandlingarna om en ny regering i Norge är klara.
När Kristelig Folkeparti (KRF) också kommer in i koalitionen får statsminister Erna Solbergs regering egen majoritet i stortinget.– Norge får den första icke-socialistiska majoritetsregeringen sedan 1985, säger Erna Solberg  som kallar dagen "historisk"..

Expressen - 2 timmar sedan

Man krockade med en timmerbil – dog av skadorna

En man i 35-årsåldern omkom vid en frontalkrock mellan en personbil och en timmerbil vid Storfinnforsen i Sollefteå kommun på torsdagsmorgonen, rapporterar P4 Västernorrland..

Expressen - 2 timmar sedan

Greta Thunberg, 16: ”Ser på saker väldigt svartvitt”

Greta Thunberg, 16, tvingade sina föräldrar att byta livsstil – för klimatets skull. I SVT:s ”Skavlan” berättar klimatkämpen om hur hennes asperger-diagnos hjälpt henne. – Om jag inte hade haft asperger och varit så konstig så hade jag fastnat i det här sociala spelet som alla andra verkar vara så förtjusta i, säger hon.

Expressen - 2 timmar sedan

Läkaren om Christoffer, 36: ”Var sekunder från att dö”

Christoffer Persson, 36, tvingades amputera benet efter att ha blivit skjuten i Buenos Aires. Nu har han blivit utskriven från sjukhuset – men väntar på att få återvända till Sverige. – Han var sekunder från att dö, säger kirurgen Yamil Ponce, som räddade hans liv, till Todo Noticias.

Expressen - 3 timmar sedan

Maskerad knivman jagas efter rån

En maskerad man med kniv hotade och rånade en butik i Malmö på torsdagskvällen.Polisen söker efter mannen..

Expressen - 3 timmar sedan

TV: ”Hon hänvisar till säkerheten”

 .

Expressen - 3 timmar sedan

Lastbil och personbil i krock – E18 avstängd

En personbil har kört in i sidan av en lastbil på E18 i Kristinehamn.Trafiken har stängts av och leds om via riksväg 26..

Expressen - 4 timmar sedan

Trumps svar till Pelosi: Din resa är inställd

Demokratledaren Nancy Pelosi uppmanade Trump att ställa in sitt tal till nationen på grund av det politiska läget.I stället svarade Trump med att ställa in hennes inplanerade resa tills vidare..

Expressen - 3 timmar sedan

Malin födde sin son med transplanterad livmoder

BROTTKÄRR. Malin Stenberg var 16 år när hon fick veta att hon saknade livmoder – och att hon aldrig skulle kunna föda barn.Nu är hon 40 år och mirakelpojken Vincent fyller villan i Göteborg med liv och glädje.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.