Expressen > Nyheter

Wednesday, 14 November, 18:36

Expressen - 21 aug 18 kl. 07:05

Halv miljon får lägsta pension: ”Politikerna bryr sig inte om oss”En halv miljon kvinnor lever helt eller delvis på garantipension – runt 8 000 kronor i månaden.  De blev förlorarna när politikerna på 90-talet ändrade pensionssystemet och samtidigt släppte in profitörer. I riksdagsvalet står dessa kvinnor för nära 7 procent av rösterna.  Ändå känner de sig bortglömda. – Jag klarar mig för att min man också har pension.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Märta Lindström Bagge, Berga, Solna

Dela artikeln

6885 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Halv, miljonfår , lägsta, pension, Politikerna, bryrsig inte , om oss
DN - 03 apr 12 kl. 06:46

En halv miljon av din pension brinner inne

Efter 40 år i arbete kan den enskilde pensionsspararen räkna med att över en halv miljon kronor försvinner i avgifter, skatter och uteblivna räntor..

YLE - 09 mar 16 kl. 14:55

Helsingfors universitet sade upp intendent - går miste om testamente på halv miljon

Insektforskare Lena Huldén är upprörd över hur Helsingfors universitet i tider av sparåtgärder behandlar sina anställda. Nu stryker hon och hennes man universitetet ur sitt testamente. - För det första håller man människor i spänning hur länge som helst.

Kristianstadsbladet - 24 aug 14 kl. 10:56

Halv miljon till trissvinnare

En kvinna från Kristianstad inledde söndagen med att bli en halv miljon kronor rikare efter att ha skrapat en lott i TV.
– Det är lite nervöst, konstaterade Lena Granning Miller medan hon skrapade den extra stora trisslotten i nyhetsmorgon i TV4 på söndagsmorgonen. Några sekunder senare var hon en halv miljon kronor rikare.

Cornucopia - 21 mar 15 kl. 13:41

Påvisade fel hos Umeå kommuns IT-system: Stämd på en halv miljon

En vid tillfället 16-årig Umeåbo upptäckte att kommunens socialtjänsts IT-system var osäkert och öppet för intrång. På grund av detta har han nu stämts på kommunens kostnader om en halv miljon kronor för att kommunen tvingats åtgärda säkerhetsfelet.

Beskedet är alltså att inte uppmärksamma och bevisa säkerhetsfel hos åtminstone Umeå kommun, då du då kan tvingas betala kommunen för att täppa till felet.

YLE - 11 aug 15 kl. 07:01

Ingå säljer Warger för en halv miljon

Tre anbud har lämnats in på fastigheten Warger till Ingå kommun. En Helsingforsförening har gett det högsta ambudet på drygt en halv miljon euro. Kommunen vill sälja Warger på knappt 145 hektar.

Dalarnas tidningar - 04 aug 15 kl. 14:28

Broddar åt alla kostar en halv miljon

Broddar till alla Borlänges pensionärer kostar drygt en halv miljon kronor (536 058 kronor). Dessutom tillkommer utgifter för utdelning och utvärdering..

SVT - 21 apr 16 kl. 15:59

Förre M-ledaren fick halv miljon för mycket i pension

Förre Moderatledaren Bo Lundgren har fått över en halv miljon kronor för mycket i felaktiga pensionsutbetalningar. Trots att misstaget upptäcktes redan för två år sedan har Statens tjänstepensionsverk – där han tidigare var styrelseordförande – inte stoppat utbetalningarna, skriver Dagens Nyheter..

GöteborgsPosten - 24 jan 14 kl. 15:03

Stämde Försäkringskassan - kvinna får halv miljon

Försäkringskassan ska betala närmare en halv miljon kronor i ersättning till en i dag 65-årig kvinna från Kortedala, enligt en färsk dom i Högsta domstolen..

GöteborgsPosten - 24 jan 14 kl. 15:03

Kvinna får halv miljon av Försäkringskassan

Försäkringskassan ska betala närmare en halv miljon kronor i ersättning till en i dag 65-årig kvinna från Kortedala, enligt en färsk dom i Högsta domstolen..

Dagen - 20 okt 14 kl. 10:45

Pensionärer lurade av präst på nästan en halv miljon

En präst misstänks ha lurat trettio pensionärer på totalt 400 000 kronor genom en resa som aldrig blev av. Mannen kan bli avkragad..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Löfvens rädsla för att Lööf ska lyckas locka över MP

Ulf Kristerssons nederlag i statsministeromröstningen öppnar för Annie Lööf – trots att M och KD säger nej till hennes regeringsalternativ. Inom Socialdemokraterna är rädslan nu stor för att hon ska lyckas locka över Miljöpartiet till en liten mittenregering.– Vi litar inte alls på Miljöpartiets lojalitet, säger en S-källa..

Expressen - 1 timme sedan

Otäck bild sprids i sociala medier – kommuner agerar

En bild som associerar till skolmördaren i Trollhättan cirkulerar i sociala medier på onsdagen.På bilden finns en textrad där det står: ”Passa er i Vänersborg och Trollhättan tillsammans med två kniv-emojis”, skriver GP. Nu har både Vänersborgs och Trollhättans kommuner agerat.

Expressen - 1 timme sedan

Trump: Reportrar har inte rätt att komma in i Vita huset

Trumpadministrationen försvarar sitt beslut att återkalla presspasset för journalisten Jim Acosta, rapporterar Bloomberg.Argumentet är att reportrar inte har en konstitutionell rätt att få tillgång till Vita huset..

Expressen - 1 timme sedan

Karins svåra sjukdom  missades – 26 gånger

Karin Eriksson, 38, från Ullared lider av svåra smärtor.Hon åkte in och ut på sjukhuset 26 gånger innan läkarna kom fram till vad det beror på.– Jag svimmade hela tiden och ramlade omkull men de skickade hem mig och sa att ingenting var fel, säger Karin..

Expressen - 1 timme sedan

Så får du tillbaka pengar på tv-licensen

Du behöver inte göra något för att avsluta din tv-licens.Licensen stoppas automatiskt vid årsskiftet.Här är Radiotjänsts egen information om hur du undviker att få ett utbetalningskort och i stället överskjutande pengar  rakt i på ditt konto..

Expressen - 1 timme sedan

Clare, 32, greps – efter fynden i kinderäggen

Mer än ett kilo kokain värt ungefär 2,8 miljoner kronor hittades i Clare Tagues hem.Narkotika hade hon gömt i skåp, hyllor – och i 10 kinderägg.Nu döms den tidigare helt ostraffade mamman till sex års fängelse..

Expressen - 1 timme sedan

Polisen larmad om knivhot mot barn

Polisen har larmats om ett misstänkt knivhot mot ett barn i Luleå.Barnet ska ha jagats av en knivman efter skolan men lyckades undkomma på cykel, uppger Aftonbladet.– Vi har patrull på platsen som påbörjat ett utredningsarbete och pratat med de barn och ungdomar som är där, säger Jennie Blixt, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Norrbotten till tidningen..

Expressen - 1 timme sedan

Eva-Britt, 61, prisas –  är årets vardagshjälte

Eva-Britt Luvö, 61, är en av årets vardagshjältar i Göteborg.I 19 år har hon nattvandrat i Biskopsgården för att skapa trygghet för unga på gatorna. – Jag har följt ungdomar som blivit offer och dött.

Expressen - 2 timmar sedan

FN häver sanktioner mot Eritrea

FN stoppar sanktionerna mot Eritrea, rapporterar AFP.Landet har tidigare anklagats för att stödja islamistiska miliser i grannlandet Somalia..

Expressen - 2 timmar sedan

Skånska M-kritiken mot Ulf Kristerssons misslyckande

Alliansen är historia.Det menar flera sydsvenska moderater och hävdar att orsaken till ondagens nej i riksdagen står att finna långt innan valrörelsen inleddes.– De som sitter i partistyrelsen måste lyssna på övriga medlemmar ute i landet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.