DN > Ekonomi

Wednesday, 19 September, 17:36

DN - 21 aug 18 kl. 07:55

Därför sjunker den svenska kronan i värdeKronan har sjunkit kraftigt mot euron och dollarn under lång tid. Den främsta orsaken är Riksbankens minusränta. Exportföretag ­gynnas, men hushållen drabbas. DN listar de främsta ­orsakerna till och ­följderna av den svaga kronan..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Riksbankens

Dela artikeln

151 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför sjunkerden svenska , kronani , värde
Barometern - 23 sep 14 kl. 10:03

Småhus i länet sjunker i värde

Taxeringsvärdet för småhus i Kalmar län minskar mest i hela Sverige. I snitt i Sverige ökar värdet med 1 procent, här i länet sjunker värdet med 5 procent. Under de närmste veckorna får 2,4 miljoner småhusägare runt om i Sverige en deklarationsblankett eller ett förslag till beslut inför småhustaxeringen 2015.

Expressen - 09 apr 18 kl. 16:55

Svenska bilar sjunker i värde – för att de inte tvättas

Inte bara dieselförbud och miljözoner påverkar bilarnas värde – även svenskarnas ovilja att tvätta bilen har en negativ effekt.Enligt Sifo tvättar endast 30 procent sin bil en gång per månad, en minskning med 11 procent sedan i fjol.– Skadad lack sänker andrahandsvärdet med tusenlappar, säger Henrik Otterstedt på Kvdbil..

DI - 06 apr 16 kl. 12:21

Räntor och valutor: Kronan stabil efter Ingves tal

Vare sig svenska räntor eller kronan rörde sig nämnvärt efter att Riksbankschef Stefan Ingves i ett tal sagt att det finns skäl att ompröva strategier och ramverk..

Dagens PS - 14 maj 18 kl. 11:15

Även priserna på småhus sjunker

Det är som bekant turbulent på bostadsmarknaden. Allt fler dröjer med att sälja sina bostäder och det nya amorteringskravet har gjort människor, både säljare och köpare, försiktiga. Prisnedgången har hittills mest handlat om bostadsrätter i storstäderna.

BT - 31 maj 18 kl. 09:42

NYA SIFFROR: Bostadsrätter i Borås sjunker i värde

På ett år har snittpriset för en bostadsrätt i Borås sjunkit med 3,4 procent. Under samma period har villapriserna i stort sett legat stilla. .

BT - 12 nov 13 kl. 12:35

Kronan faller hårt

Kronan faller hårt, ned med tio öre mot euron, och marknadsräntorna pressas nedåt efter en SCB-rapport som visar på ett oväntat prisfall i oktober. Börsen sjunker i linje med ledande Europabörser.Kronan är med tisdagens fall nere på den lägsta nivån mot euron sedan juni 2012.

Opinionen.se - 28 feb 14 kl. 16:30

Hög BNP-siffra stärker kronan


Stockholmsbörsen stiger över nollstrecket under eftermiddagens handel. Samtidigt stärks kronan ordentligt av den överraskande höga BNP-tillväxten under sista kvartalet i fjol. Strax efter klockan 16 hade OMXS-index gått upp 0,2 procent.

BT - 28 feb 14 kl. 16:24

Hög BNP-siffra stärker kronan

Stockholmsbörsen stiger över nollstrecket under eftermiddagens handel. Samtidigt stärks kronan ordentligt av den överraskande höga BNP-tillväxten under sista kvartalet i fjol.Strax efter klockan 16 hade OMXS-index gått upp 0,2 procent.

BT - 12 dec 13 kl. 13:18

Börsen sjunker

Stockholmsbörsen sjunker i torsdagens handel, i linje med omvärlden. Vid klockan ett har OMXS-index tappat 1 procent av sitt värde. En ny våg av oro bland investerare för att USA:s centralbank, Federal Reserve (Fed), ska börja trappa ned stimulanserna till den amerikanska ekonomin tynger.

DI - 07 okt 13 kl. 16:32

Räntor och valutor: Svenska räntor sjunker och kronan tappar

Europaräntorna sjönk på måndagen samtidigt som euron var stabil i ett allmänt negativt klimat där USA:s budgetproblem fortsätter att lägga sordin på stämningen. Svenska räntor sjönk i linje med de tyska, medan kronan fortsatte att tappa i värde..

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

FI-chefen om Danske Bank: Det kan hända här också

Skandalen i Danske Bank har blossat upp till proportioner som sällan skådats i Skandinavien. Finansinspektionen utesluter inte att någonting liknande kan inträffa i Sverige.  – Vi kan inte säga att vi är säkra på att vara fredade från sådant här, säger Erik Thedéen.

DN - 18 timmar sedan

Så maxar du bäst din julledighet för resan

I jul kan du få långledigt och det kostar bara fem arbetsdagar. Men det börjar bli hög tid att boka semesterresan, oavsett om du ska upp till släkten i norr eller fly söderut till varmare breddgrader. Förra veckan släppte SJ tågbiljetterna till jul och nyår..

DN - 9 timmar sedan

Danske Banks vd avgår efter penningtvättskandalen

Penningtvättskandalen inom Danske Bank tvingar vd Thomas Borgen att avgå, uppger Reuters..

DN - 9 timmar sedan

Kinas nästa drag: Ska bli oberoende av amerikansk soja

USA övertalade på 1980-talet Kina att importera mycket soja för att stärka sin stora grisindustri. Nu vill kineserna, som ett led i handelskriget, ersätta sojan med andra grödor. Det kan bli en kalldusch för amerikanska farmare..

DN - 9 timmar sedan

Så blev storbankens filial tummelplats för omfattande penningtvätt - kopplingar till Putin misstänks

Sedan våren 2017 har avslöjanden om Danske Bank rullats ut med jämna mellanrum och bankens aktie har tappat värde i takt med att skandalen växt. Det är bland annat den danska tidningen Berlingske som tillsammans med det internationella journalistnätverket mot korruption, OCCRP, kunnat berätta om stora summor pengar som tvättats genom Danske Bank Estonia. .

DN - Igår: 15:50

Trump: Kina ger sig på mina lojalaste väljare

Donald Trump ger nu sin bild av den upptrappade handelskonflikten med Kina: Peking har länge utnyttjat USA och försöker nu angripa Trumps mest lojala väljargrupper, hävdar han. Han hotar samtidigt att fortsätta upptrappningen..

DN - Igår: 21:35

Japansk miljardär får resa till månen

Natten mot tisdagen stod det klart att den japanske miljardären och entreprenören Yusaku Maezawa blir världens första månfarare sedan amerikanen Eugene Cernan tog sista steget in i månlandaren för att lyfta mot jorden 1972 i Apollo 17. .

DN - Igår: 11:23

Australiska jordgubbsodlare skaffar metalldetektorer

Den jordgubbskris med nålar i bären som spritt sig över hela Australien har medfört stora förluster för odlarna. Nu har vissa producenter skaffat metalldetektorer för att bli av med nålproblemet..

DN - Igår: 10:54

Schibsted börsnoterar utländsk annonsverksamhet

Den norska mediekoncernen Schibsted har beslutat att knoppa av och börsnotera sin verksamhet för radannonser utanför hemmamarknaderna, ”the international online classifieds”. Det framgår av ett pressmeddelande..

DN - Igår: 09:00

Uppåt för priserna för bostäder och villor

Prisindex för både bostadsrätter och villor stiger i Sverige. Det visar ny statistik från Valueguard. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.