DN > Ekonomi

Tuesday, 20 November, 23:31

DN - 21 aug 18 kl. 07:55

Därför sjunker den svenska kronan i värdeKronan har sjunkit kraftigt mot euron och dollarn under lång tid. Den främsta orsaken är Riksbankens minusränta. Exportföretag ­gynnas, men hushållen drabbas. DN listar de främsta ­orsakerna till och ­följderna av den svaga kronan..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Riksbankens

Dela artikeln

151 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför sjunkerden svenska , kronani , värde
Barometern - 23 sep 14 kl. 10:03

Småhus i länet sjunker i värde

Taxeringsvärdet för småhus i Kalmar län minskar mest i hela Sverige. I snitt i Sverige ökar värdet med 1 procent, här i länet sjunker värdet med 5 procent. Under de närmste veckorna får 2,4 miljoner småhusägare runt om i Sverige en deklarationsblankett eller ett förslag till beslut inför småhustaxeringen 2015.

Expressen - 09 apr 18 kl. 16:55

Svenska bilar sjunker i värde – för att de inte tvättas

Inte bara dieselförbud och miljözoner påverkar bilarnas värde – även svenskarnas ovilja att tvätta bilen har en negativ effekt.Enligt Sifo tvättar endast 30 procent sin bil en gång per månad, en minskning med 11 procent sedan i fjol.– Skadad lack sänker andrahandsvärdet med tusenlappar, säger Henrik Otterstedt på Kvdbil..

DI - 06 apr 16 kl. 12:21

Räntor och valutor: Kronan stabil efter Ingves tal

Vare sig svenska räntor eller kronan rörde sig nämnvärt efter att Riksbankschef Stefan Ingves i ett tal sagt att det finns skäl att ompröva strategier och ramverk..

Dagens PS - 14 maj 18 kl. 11:15

Även priserna på småhus sjunker

Det är som bekant turbulent på bostadsmarknaden. Allt fler dröjer med att sälja sina bostäder och det nya amorteringskravet har gjort människor, både säljare och köpare, försiktiga. Prisnedgången har hittills mest handlat om bostadsrätter i storstäderna.

BT - 31 maj 18 kl. 09:42

NYA SIFFROR: Bostadsrätter i Borås sjunker i värde

På ett år har snittpriset för en bostadsrätt i Borås sjunkit med 3,4 procent. Under samma period har villapriserna i stort sett legat stilla. .

BT - 12 nov 13 kl. 12:35

Kronan faller hårt

Kronan faller hårt, ned med tio öre mot euron, och marknadsräntorna pressas nedåt efter en SCB-rapport som visar på ett oväntat prisfall i oktober. Börsen sjunker i linje med ledande Europabörser.Kronan är med tisdagens fall nere på den lägsta nivån mot euron sedan juni 2012.

Opinionen.se - 28 feb 14 kl. 16:30

Hög BNP-siffra stärker kronan


Stockholmsbörsen stiger över nollstrecket under eftermiddagens handel. Samtidigt stärks kronan ordentligt av den överraskande höga BNP-tillväxten under sista kvartalet i fjol. Strax efter klockan 16 hade OMXS-index gått upp 0,2 procent.

BT - 28 feb 14 kl. 16:24

Hög BNP-siffra stärker kronan

Stockholmsbörsen stiger över nollstrecket under eftermiddagens handel. Samtidigt stärks kronan ordentligt av den överraskande höga BNP-tillväxten under sista kvartalet i fjol.Strax efter klockan 16 hade OMXS-index gått upp 0,2 procent.

BT - 12 dec 13 kl. 13:18

Börsen sjunker

Stockholmsbörsen sjunker i torsdagens handel, i linje med omvärlden. Vid klockan ett har OMXS-index tappat 1 procent av sitt värde. En ny våg av oro bland investerare för att USA:s centralbank, Federal Reserve (Fed), ska börja trappa ned stimulanserna till den amerikanska ekonomin tynger.

DI - 07 okt 13 kl. 16:32

Räntor och valutor: Svenska räntor sjunker och kronan tappar

Europaräntorna sjönk på måndagen samtidigt som euron var stabil i ett allmänt negativt klimat där USA:s budgetproblem fortsätter att lägga sordin på stämningen. Svenska räntor sjönk i linje med de tyska, medan kronan fortsatte att tappa i värde..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Teknikföretagen varnar för global recession

Teknikföretagen tar i mer än andra prognosmakare. De räknar med en verklig konjunkturnedgång, för första gången efter finanskrisen för tio år sedan..

DN - 2 timmar sedan

Experten om årets julklapp: Den stora massan föredrar fortfarande att köpa massproducerat

Årets julklapp 2018 är det återvunna plagget. En överraskning, enligt förståsigpåare, efter 30 år av mestadels eldrivna grejer som bakmaskinen, platt-tv:n, surfplattan, robotdammsugaren och förra årets elcykel. .

DN - 7 timmar sedan

Gibraltar stora hotet mot Brexitavtalet när Theresa May ska dricka te med EU-topparna

BRYSSEL. Spanien hotar att rösta nej till Brexitavtalet och hänvisar till framtiden för Gribraltar. Samtidigt är Storbritanniens premiärminister Theresa May på väg till Bryssel på onsdag eftermiddag.

DN - 7 timmar sedan

Sony varslar 200 anställda i Lund

Elektronikföretaget Sony varslar 200 anställda om uppsägning vid mobilverksamheten i Lund, rapporterar HD-Sydsvenskans näringslivssajt  8till5. Sparpaketet ska genomföras före utgången av mars 2019 och kommer också att beröra ett okänt antal konsulter..

DN - 8 timmar sedan

Brexithaveri ska inte hota Londonresa – men sämre skydd för konsumenten

Brexit ska inte hota vårens Londonresa. Det menar Transportstyrelsen som i värsta fall kan gå in och rädda trafiken med särskilda flygtillstånd. Däremot finns en risk att konsumentskyddet försämras vid inställda flygningar..

DN - 10 timmar sedan

Hur gör vi om den ena skulle bli ”oförmögen”?

Britt-Marie Svensson, chefsjurist och grundare av Bra juridik, svarar på läsarnas frågor om familjejuridik. Mejla din fråga till juristen@dn.se.

DN - 11 timmar sedan

Brett fall på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen sjunker i kölvattnet av börsfall i Asien och USA. Bland annat har oro för minskad efterfrågan hos Apple dragit ner teknikbolagen samtidigt som gripandet av Carlos Ghosn, vd för Renault och styrelseordförande i japanska Nissan, sänder chockvågor genom bilindustrin..

DN - 13 timmar sedan

Jannike Kihlberg: Även ett återvunnet plagg orsakar utsläpp men påverkan är ändå lite lägre

Att tomten kommer med något hållbart till jul ligger i tiden, intresse för klimat och hållbarhet har ökat märkbart på senare tid. Kanske hänger det ihop med sommarens rekordvärme och torka. .

DN - Igår: 20:56

Spanska protester om Gibraltar kan sänka avtalet med EU

Skilsmässoavtalet med EU är i stort sett klart. Men de sista detaljerna – bland dem några laddade skrivningar om Gibraltar – ska nu manglas fram till det beslutande EU-toppmötet på söndag. Brittiska medier varnade på måndagskvällen för att de nya spanska protesterna om Gibraltar i värsta fall kan sänka hela avtalet..

DN - 16 timmar sedan

Årets julklapp presenteras

Bakmaskinen, robotdammsugaren och senast elcykeln. Det är några av de produkter som tidigare utsetts till Årets julklapp och nu får sällskap av ännu en produkt. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.