DN > Ekonomi

Friday, 22 February, 04:05

DN - 21 aug 18 kl. 07:55

Därför sjunker den svenska kronan i värdeKronan har sjunkit kraftigt mot euron och dollarn under lång tid. Den främsta orsaken är Riksbankens minusränta. Exportföretag ­gynnas, men hushållen drabbas. DN listar de främsta ­orsakerna till och ­följderna av den svaga kronan..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Riksbankens

Dela artikeln

151 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför sjunkerden svenska , kronani , värde
Barometern - 23 sep 14 kl. 10:03

Småhus i länet sjunker i värde

Taxeringsvärdet för småhus i Kalmar län minskar mest i hela Sverige. I snitt i Sverige ökar värdet med 1 procent, här i länet sjunker värdet med 5 procent. Under de närmste veckorna får 2,4 miljoner småhusägare runt om i Sverige en deklarationsblankett eller ett förslag till beslut inför småhustaxeringen 2015.

Expressen - 09 apr 18 kl. 16:55

Svenska bilar sjunker i värde – för att de inte tvättas

Inte bara dieselförbud och miljözoner påverkar bilarnas värde – även svenskarnas ovilja att tvätta bilen har en negativ effekt.Enligt Sifo tvättar endast 30 procent sin bil en gång per månad, en minskning med 11 procent sedan i fjol.– Skadad lack sänker andrahandsvärdet med tusenlappar, säger Henrik Otterstedt på Kvdbil..

DI - 06 apr 16 kl. 12:21

Räntor och valutor: Kronan stabil efter Ingves tal

Vare sig svenska räntor eller kronan rörde sig nämnvärt efter att Riksbankschef Stefan Ingves i ett tal sagt att det finns skäl att ompröva strategier och ramverk..

Dagens PS - 14 maj 18 kl. 11:15

Även priserna på småhus sjunker

Det är som bekant turbulent på bostadsmarknaden. Allt fler dröjer med att sälja sina bostäder och det nya amorteringskravet har gjort människor, både säljare och köpare, försiktiga. Prisnedgången har hittills mest handlat om bostadsrätter i storstäderna.

BT - 31 maj 18 kl. 09:42

NYA SIFFROR: Bostadsrätter i Borås sjunker i värde

På ett år har snittpriset för en bostadsrätt i Borås sjunkit med 3,4 procent. Under samma period har villapriserna i stort sett legat stilla. .

DI - 05 feb 19 kl. 09:21

Svedbergs marginal sjunker i fjärde kvartalet – sänker utdelningen

Badrumsföretaget Svedbergs hade en nettoomsättning för kvartalet på 164 miljoner kronor (168). Ebita-resultatet blev 12,0 miljoner kronor (15,3) vilket motsvarar en ebita-marginal på 7,3 procent (9,1)..

BT - 12 nov 13 kl. 12:35

Kronan faller hårt

Kronan faller hårt, ned med tio öre mot euron, och marknadsräntorna pressas nedåt efter en SCB-rapport som visar på ett oväntat prisfall i oktober. Börsen sjunker i linje med ledande Europabörser.Kronan är med tisdagens fall nere på den lägsta nivån mot euron sedan juni 2012.

Opinionen.se - 28 feb 14 kl. 16:30

Hög BNP-siffra stärker kronan


Stockholmsbörsen stiger över nollstrecket under eftermiddagens handel. Samtidigt stärks kronan ordentligt av den överraskande höga BNP-tillväxten under sista kvartalet i fjol. Strax efter klockan 16 hade OMXS-index gått upp 0,2 procent.

BT - 28 feb 14 kl. 16:24

Hög BNP-siffra stärker kronan

Stockholmsbörsen stiger över nollstrecket under eftermiddagens handel. Samtidigt stärks kronan ordentligt av den överraskande höga BNP-tillväxten under sista kvartalet i fjol.Strax efter klockan 16 hade OMXS-index gått upp 0,2 procent.

BT - 12 dec 13 kl. 13:18

Börsen sjunker

Stockholmsbörsen sjunker i torsdagens handel, i linje med omvärlden. Vid klockan ett har OMXS-index tappat 1 procent av sitt värde. En ny våg av oro bland investerare för att USA:s centralbank, Federal Reserve (Fed), ska börja trappa ned stimulanserna till den amerikanska ekonomin tynger.

Fler nyheter från DN

DN - 9 timmar sedan

Stopp i chokladfabrik efter kvalitetsbrister

Ett produktionsstopp vid Ferreros konfektyrfabrik i franska Villers-Ecalles ger chokladälskare anledning till oro..

DN - 13 timmar sedan

Så gick det för Volvos elbil som behövde extra värme

Klockan är 07:27 en kall och klar vintermorgon i utkanten av Kiruna. Året är 2011. Ut ur containern rullar en kraftigt nedkyld Volvo C30 Electric .

DN - Igår: 22:06

Kunder måste betala för att få tillbaka pengarna från tv-avgiften

Av de tre miljoner hushåll som får tillbaka pengar från tv-avgiften måste omkring 650.000 betala för att få ut dem. Och för uppemot 40.

DN - Igår: 11:20

Privatekonomen råder aktieägare till lugn

Under onsdagen har Swedbankaktien fallit med över sju procent på Stockholmsbörsen. Men Johanna Kull, sparekonom på Avanza, rekommenderar privatsparare att ha is i magen..

DN - I förrgår: 23:02

1177-skandalen: Detta har hänt

Den största it-skandalen i den svenska sjukvårdshistorien, förtroendet för 1177 vårdguiden är skadat och ett oräkneligt antal personliga uppgifter har läckt ut.  Här är turerna i skandalen. .

DN - I förrgår: 21:32

Bostadsexperten: ”Lind betonar utbudsfrågan för mycket”

Hans Lind pekar ut avsaknaden av hårdare krav på kommunerna som den största luckan i januariöverenskommelsens bostadspolitik. Delvis rätt, menar andra bostadsexperter, men han missar den stora problematiken..

DN - I förrgår: 15:02

Volvo och Scania om målen: Samhället måste följa efter med stöd och laddinfrastruktur

Fordonstillverkarna Volvo Lastvagnar och Scania säger att de kan möta EU:s beslut om minskade utsläpp från tunga lastbilar och bussar, men att det krävs insatser från hela samhället. – Ökad elektrifiering kräver betydande investeringar i laddinfrastruktur, säger Scanias vd Henrik Henriksson..

DN - I förrgår: 07:57

Tio framtidsyrken när artificiell intelligens tar över jobben

För de som varit förutseende nog att utbilda sig till DNA-coacher, molnväktare eller vertikalodlare ser framtiden ljus ut när artificiell intelligens, klimathotet och globalisering kommer definiera arbetsmarknaden, enligt en undersökning från Trygghetsrådet TRR..

DN - 10 jan 19 kl. 09:37

Ericsson redovisar miljardkostnader

Telekomjätten Ericsson tar stora omstruktureringskostnader som kommer att sänka kvartalsresultatet med mångmiljardbelopp..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.