DI > Ekonomi

Sunday, 17 February, 12:56

Liknande nyheter

Taggar: Råvaror, Basmetallpriserdrar uppåt
DI - 05 aug 14 kl. 13:27

Råvaror: Basmetaller faller

Rörelserna är beskedliga på såväl olje- som basmetallmarknad. Olja noteras svagt upp medan den allmänna utvecklingen är något lägre basmetallpriser..

DI - 18 dec 15 kl. 09:03

Råvaror: Fortsatt tungt för oljan

Pressade oljeterminer och stigande basmetallpriser präglade fredagens inledande råvaruhandel..

DI - 29 apr 16 kl. 08:54

Råvaror: Högre priser på olja och basmetaller

Råoljepriser och basmetallpriser rör sig uppåt på fredagen, både jämfört med stängningskurser och noteringar vid 17.30-tiden i går eftermiddag..

DI - 24 maj 16 kl. 08:37

Råvaror: Oljepriserna faller

Oljepriset har rört sig svagt nedåt medan basmetallpriser uppvisat blandade rörelser på tisdagen..

DI - 24 aug 16 kl. 08:26

Råvaror: Oljan backar

Oljepriset har backat sedan amerikansk lagerdata inkommit på tisdagskvällen. Basmetallpriser har rört sig svagt nedåt..

DI - 28 dec 16 kl. 20:42

Råvaror: Koppar trotsar nedgång

Oljepriserna fortsatte den stigande trenden på onsdagen upp till trakterna av 17-månadershögsta. Basmetallpriser noterades överlag lägre, undantaget koppar, när handeln återupptogs i London efter julhelgstängt på tisdagen..

DI - 01 mar 17 kl. 21:36

Råvaror: Positiva tecken lyfte metaller

Oljepriserna visade begränsade rörelser på onsdagen medan basmetallpriser steg på positiva tecken för efterfrågan kombinerat med indikationer om att utbudet inte kan växa särskilt snabbt..

DI - 27 mar 17 kl. 08:52

Råvaror: Olja och basmetaller faller

Såväl olje- som basmetallpriser backade på måndagsmorgonen i det allmänt oroliga klimatet efter Trump-administrationens misslyckade försök i fredags att driva igenom hälsovårdsreformen i USA. Priset på guld, en ädelmetall som brukar inta en roll som "säker hamn" i orostider, noterades på plus..

DI - 27 mar 17 kl. 21:23

Råvaror: Oljepriset tappar

Såväl olje- som basmetallpriser backade på måndagen i det allmänt oroliga klimatet efter att det amerikanska republikanska partiet, lett av president Donald Trump, sent i fredags misslyckats med att driva igenom sin hälsovårdsreform..

DI - 29 mar 17 kl. 21:32

Råvaror: Oljepriset upp

Såväl olje- som basmetallpriser steg på onsdagen medan ädelmetallpriser var oförändrade..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Vårdens handskar misstänks komma från slavfabriker

Vanlig medicinska plasthandskar som används i den svenska vården misstänks komma från fabriker i Malaysia där personal tvingas arbeta under omänskliga förhållanden. Det skriver Svenska Dagbladet på söndagen..

DI - 1 timme sedan

Bostadsveteranen struntar i pensionen och siktar på Norrland

Jan-Erik Höjvall hade egentligen tänkt gå i pension senare i år. Nu har han i stället tagit på sig att lyfta bostadsbolaget Amasten till nästa nivå efter tidigare framgångar med Akelius och de många turerna i Rikshem..

DI - 1 timme sedan

Stefan Löfven vill se mer kapitalskatt

Januariavtalet lovar att de ökande ekonomiska klyftorna ska minska – men delar av det kan vidga dem. Avtalets miljarder till välfärden gynnar dem som inte har det så bra ställt, hävdar dock statsminister Stefan Löfven (S) i en intervju med TT. Och Löfven vill ta ut mer skatt på kapitalinkomster och från finanssektorn..

DI - 1 timme sedan

Sanningens väktare på nätet

Först slogs hon mot Pirate Bay – och vann. Nu står Telia, Tele2 och Telenor på tur. Hon är Sveriges mest kända advokat i tvister kring upphovsrätt och yttrande­frihet på nätet, och ­försvarar Fredrik Virtanen.

DI - 2 timmar sedan

Nybyggen reas ut - ”ligger på nivåer vi aldrig sett”

Nästan var femte nyproducerad lägenhet i Stockholm var prissänkt under januaris sista veckor.  ”Stockholm ligger på nivåer som vi aldrig har sett tidigare”, konstaterar Booli. .

DI - 3 timmar sedan

Antalet lediga sommarjobb slår rekord

Rekordmånga sommarjobb finns nu att söka för den som letar sysselsättning till sommaren. I januari fanns hela 50 000 feriejobb tillgängliga på Platsbanken – drygt 3 000 fler än förra året..

DI - 3 timmar sedan

V ska inte driva EU-utträde i valet

Vänsterpartiet ska inte driva kravet att Sverige ska lämna EU i valet till EU-parlamentet. Det beslutades på partiets EU-valkonferens i Norrköping..

DI - 3 timmar sedan

Norwegians vd öppnar för att sälja

Rätt köpare får gärna ta över Norwegian, enligt storägaren och vd:n Bjørn Kjos. ”Alla bolag på börsen är ju till salu”, säger han. Samtidigt räknar han med att bolagets resultat kommer att lyfta under 2019..

DI - 4 timmar sedan

Pentagonchef tyst om nödpengar till mur

USA:s Pentagonbas Patrick Shanahan säger att han ännu inte bestämt sig om en mur mot Mexiko är att betrakta som en militär nödvändighet. Det kan få betydelse för om försvarsdepartementets pengar kan användas till det under ett nödläge..

DI - 4 timmar sedan

23 varslas vid sågverk

23 personer på Ala sågverk i Ljusne varslas om uppsägning. Bakgrunden är strukturella förändringar på Stora Enso, som äger sågverket, uppger lokala medier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.