DI > Ekonomi

Thursday, 20 September, 06:41

DI - 21 aug 18 kl. 07:51

Råvaror: Basmetallpriser drar uppåtBasmetallpriser drar uppåt och även olja noteras något högre. Guld är tillbaka mot 1.200-nivån efter nya Fed-kritiska kommentarer från USA-presidenten Donald Trump..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Fed, USA, Donald Trump

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Råvaror, Basmetallpriserdrar uppåt
DI - 05 aug 14 kl. 13:27

Råvaror: Basmetaller faller

Rörelserna är beskedliga på såväl olje- som basmetallmarknad. Olja noteras svagt upp medan den allmänna utvecklingen är något lägre basmetallpriser..

DI - 18 dec 15 kl. 09:03

Råvaror: Fortsatt tungt för oljan

Pressade oljeterminer och stigande basmetallpriser präglade fredagens inledande råvaruhandel..

DI - 29 apr 16 kl. 08:54

Råvaror: Högre priser på olja och basmetaller

Råoljepriser och basmetallpriser rör sig uppåt på fredagen, både jämfört med stängningskurser och noteringar vid 17.30-tiden i går eftermiddag..

DI - 24 maj 16 kl. 08:37

Råvaror: Oljepriserna faller

Oljepriset har rört sig svagt nedåt medan basmetallpriser uppvisat blandade rörelser på tisdagen..

DI - 24 aug 16 kl. 08:26

Råvaror: Oljan backar

Oljepriset har backat sedan amerikansk lagerdata inkommit på tisdagskvällen. Basmetallpriser har rört sig svagt nedåt..

DI - 28 dec 16 kl. 20:42

Råvaror: Koppar trotsar nedgång

Oljepriserna fortsatte den stigande trenden på onsdagen upp till trakterna av 17-månadershögsta. Basmetallpriser noterades överlag lägre, undantaget koppar, när handeln återupptogs i London efter julhelgstängt på tisdagen..

DI - 01 mar 17 kl. 21:36

Råvaror: Positiva tecken lyfte metaller

Oljepriserna visade begränsade rörelser på onsdagen medan basmetallpriser steg på positiva tecken för efterfrågan kombinerat med indikationer om att utbudet inte kan växa särskilt snabbt..

DI - 27 mar 17 kl. 08:52

Råvaror: Olja och basmetaller faller

Såväl olje- som basmetallpriser backade på måndagsmorgonen i det allmänt oroliga klimatet efter Trump-administrationens misslyckade försök i fredags att driva igenom hälsovårdsreformen i USA. Priset på guld, en ädelmetall som brukar inta en roll som "säker hamn" i orostider, noterades på plus..

DI - 27 mar 17 kl. 21:23

Råvaror: Oljepriset tappar

Såväl olje- som basmetallpriser backade på måndagen i det allmänt oroliga klimatet efter att det amerikanska republikanska partiet, lett av president Donald Trump, sent i fredags misslyckats med att driva igenom sin hälsovårdsreform..

DI - 29 mar 17 kl. 21:32

Råvaror: Oljepriset upp

Såväl olje- som basmetallpriser steg på onsdagen medan ädelmetallpriser var oförändrade..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Asienbörserna: Gruvjätte lyfter på återköpsprogram

De asiatiska aktiemarknaderna bjöd på en odramatisk torsdagsmorgon och vid 6-snåret var Tokyobörsens Nikkei 225-index upp 0,2 procent. I Australien lyfte Rio Tinto efter att ha presenterat ett återköpsprogram på 3,2 miljarder dollar. .

DI - 15 minuter sedan

Lönerally på Wall Street – tillbaka på finanskrisnivå

Lönerna på Wall Street är de högsta sedan finanskrisen. Det skriver CNN. .

DI - 15 minuter sedan

Politiskt kaos sänker kaffepriset – men bönan är hotad

De internationella kaffepriserna har inför presidentvalet i Brasilien fallit till den lägsta nivån på över tio år. Den billigare bönan är dock en huvudvärk för bönderna och svenska rosterier oroas nu över kaffeproduktionens livskraft..

DI - 30 minuter sedan

Fler får bostad via kommunerna

På tio år har antalet personer som behöver hjälp från sin kommun för att skaffa bostad fördubblats, rapporterar Ekot i Sveriges Radio..

DI - 30 minuter sedan

Räntor och valutor: USA-räntor backar

Amerikanska statspappersräntor har sjunkit svagt efter den svenska marknadens stängning på onsdagen, dollarn handlas samtidigt något svagare mot euron och japanska yen..

DI - 45 minuter sedan

Misstänk miljonfusk utreds i Västsverige

En stor härva med misstänkt rotavdragsfusk utreds i Västsverige, rapporterar  Ekot i Sveriges Radio..

DI - 1 timme sedan

"Demokratin mår sämre än för tio år sedan”

En dryg vecka efter det svenska valet finns fortfarande ingen ny regering på plats. Forskningsinstitutet Ratios vd Nils Karlson är inte så orolig för själva regeringsbildningen, men vill att svenska företag gör mer för att stärka demokratin i Sverige. Han pekar också ut vad som vore det värsta tänkbara politiska scenariot för näringslivet de närmaste åren..

DI - 1 timme sedan

50 år senare: Warhols skandalsuccé gör comeback

”Warhol 1968” är en utställning om den amerikanske popkonstnären Andy Warhols berömda utställning på Moderna museet i Stockholm för 50 år sedan. En utställning om en utställning alltså..

DI - 1 timme sedan

Detta händer torsdag 20 september

Här är dagens agenda..

DI - 7 timmar sedan

Brittiska bilindustrin varnar för brexit utan avtal

Bilindustrin i Storbritannien kräver att brexitförhandlarna utesluter att utträdet sker utan ett avtal med EU.  Annars riskerar fordonstillverkarna och kunderna extra kostnader på nästan 60 miljarder kronor, enligt den brittiska branschorganisationen SMMT..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.