DI > Ekonomi

Wednesday, 21 November, 04:50

DI - 21 aug 18 kl. 07:51

Råvaror: Basmetallpriser drar uppåtBasmetallpriser drar uppåt och även olja noteras något högre. Guld är tillbaka mot 1.200-nivån efter nya Fed-kritiska kommentarer från USA-presidenten Donald Trump..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Fed, USA, Donald Trump

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Råvaror, Basmetallpriserdrar uppåt
DI - 05 aug 14 kl. 13:27

Råvaror: Basmetaller faller

Rörelserna är beskedliga på såväl olje- som basmetallmarknad. Olja noteras svagt upp medan den allmänna utvecklingen är något lägre basmetallpriser..

DI - 18 dec 15 kl. 09:03

Råvaror: Fortsatt tungt för oljan

Pressade oljeterminer och stigande basmetallpriser präglade fredagens inledande råvaruhandel..

DI - 29 apr 16 kl. 08:54

Råvaror: Högre priser på olja och basmetaller

Råoljepriser och basmetallpriser rör sig uppåt på fredagen, både jämfört med stängningskurser och noteringar vid 17.30-tiden i går eftermiddag..

DI - 24 maj 16 kl. 08:37

Råvaror: Oljepriserna faller

Oljepriset har rört sig svagt nedåt medan basmetallpriser uppvisat blandade rörelser på tisdagen..

DI - 24 aug 16 kl. 08:26

Råvaror: Oljan backar

Oljepriset har backat sedan amerikansk lagerdata inkommit på tisdagskvällen. Basmetallpriser har rört sig svagt nedåt..

DI - 28 dec 16 kl. 20:42

Råvaror: Koppar trotsar nedgång

Oljepriserna fortsatte den stigande trenden på onsdagen upp till trakterna av 17-månadershögsta. Basmetallpriser noterades överlag lägre, undantaget koppar, när handeln återupptogs i London efter julhelgstängt på tisdagen..

DI - 01 mar 17 kl. 21:36

Råvaror: Positiva tecken lyfte metaller

Oljepriserna visade begränsade rörelser på onsdagen medan basmetallpriser steg på positiva tecken för efterfrågan kombinerat med indikationer om att utbudet inte kan växa särskilt snabbt..

DI - 27 mar 17 kl. 08:52

Råvaror: Olja och basmetaller faller

Såväl olje- som basmetallpriser backade på måndagsmorgonen i det allmänt oroliga klimatet efter Trump-administrationens misslyckade försök i fredags att driva igenom hälsovårdsreformen i USA. Priset på guld, en ädelmetall som brukar inta en roll som "säker hamn" i orostider, noterades på plus..

DI - 27 mar 17 kl. 21:23

Råvaror: Oljepriset tappar

Såväl olje- som basmetallpriser backade på måndagen i det allmänt oroliga klimatet efter att det amerikanska republikanska partiet, lett av president Donald Trump, sent i fredags misslyckats med att driva igenom sin hälsovårdsreform..

DI - 29 mar 17 kl. 21:32

Råvaror: Oljepriset upp

Såväl olje- som basmetallpriser steg på onsdagen medan ädelmetallpriser var oförändrade..

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Trendbrott under granen – nu öppnar Svensson plånboken

Svenskarna storsatsar på julfirandet och väntas i år öka sin julbudget med 16 procent. Ökningen är ett tecken på låga räntor och låg inflation, men också på en större vilja att köpa rättvisemärkta och miljövänliga varor. .

DI - 6 timmar sedan

Gaps resultat i linje med förväntan

Den amerikanska klädkedjan Gap redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:69 dollar för det tredje kvartalet (augusti-oktober) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019..

DI - 6 timmar sedan

Apple och oljan rasade på ännu en mörk börsdag

New York-börsernas rekyl sedan oktoberbotten är i princip utraderad efter en dag där Apples och oljans ras drog till sig uppmärksamhet..

DI - 7 timmar sedan

Danske Bank stäms av utländska aktieägare efter kursraset

En grupp utländska investerare förbereder en stämning i dansk domstol efter att Danske Banks aktiekurs packat ihop som en följd av penningtvättskandalen..

DI - 7 timmar sedan

NP3:s vd har köpt aktier för drygt 400.000 kronor

Andreas Nelvig, som är vd i NP3 Fastigheter, har den 20 november köpt 7.000 aktier i bolaget för totalt 419.650 kronor.

DI - 7 timmar sedan

Allt uslare utsikter för brexitavtalet

Franska och spanska sista-minuten-krav hotar att ytterligare minska chanserna för brexitavtalet i det brittiska parlamentet. På onsdagen ska premiärminister Theresa May träffa EU-basen Jean-Claude Juncker inför toppmötet på söndag..

DI - 7 timmar sedan

Eltel-ledamot köper aktier för 289.000 kronor

Följer ordförandens exempel: Håkan Dahlström, styrelseledamot i Eltel sedan i fjol, har köpt 20.000 aktier i bolaget på kursen 14,46 för 289.000 kronor..

DI - 7 timmar sedan

Trump får mothugg av demokratisk senator om Saudistöd

Senatorn Dianne Feinstein, demokrat, kritiserar presidentens uttalande om fortsatt goda relationer till Saudiarabien och manar till sanktioner..

DI - 7 timmar sedan

SBAB: Ingves räknar fel – så hög blir boräntan

Stefan Ingves & Co räknar med en för hög normalränta och kommer att tvingas backa, spår SBAB:s chefsekonom Robert Boije. Så hög blir framtidens normala boränta, enligt hans analys..

DI - 8 timmar sedan

Oljefonden fortsätter storhandla fastigheter

Den norska oljefonden köper läkemedelsbolaget Sanofis huvudkontor i Paris, efter att tidigare i höstas ha köpt Amazons Londonkontor. Därmed tar man ett steg närmare Sobi, där den norska fonden är storägare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.