Sydöstran > Nyheter

Wednesday, 21 November, 19:00

Sydöstran - 21 aug 18 kl. 07:30

”Detta är Sveriges modernaste brandstation”Funktion och flöde har varit ledord i bygget av östra Blekinges nya brandstation I månadsskiftet september/oktober öppnar räddningstjänsten upp strax utanför Karlskrona..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Sveriges, Blekinges, Karlskrona

Dela artikeln

55 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Detta är Sveriges modernaste, brandstation
Blekinge Läns tidning - 27 jan 18 kl. 05:00

Här byggs Sveriges modernaste brandstation

Tidsplanen håller för Karlskronas nya brandstation. Och stationen blir inte bara ett lyft för området Oskarsvärn. Här byggs också landets mest moderna räddningscentral..

NT - 24 feb 12 kl. 19:47

Flytten gick till ny brandstation

Under fredagen gick flyttlasset för räddningstjänsten från Station Norr till Norrköpings modernaste brandstation - Kvillinge..

YLE - 28 aug 17 kl. 17:31

Räddningsverket vill ha ny brandstation vid Hagavägen i Sjundeå - kommunen säger nej

En tomt vid korsningen av Fallvägen och Sjundeåvägen är en bra plats för en ny brandstation anser Sjundeå kommun. Men Västra Nylands räddningsverk och Sjundeå FBK har ett motförslag. De föredrar ett område vid Hagavägen.

YLE - 15 mar 17 kl. 13:52

Sjundeå behöver ny brandstation i centrum

Brandstationen i Sjundeå ligger för långt från kommuncentrum. Sjundeå behöver därför en brandstation i centrum, anser Västra Nylands räddningsverk. Räddningsverket har varit i kontakt med Sjundeå frivilliga brandkår och meddelat att de skulle ha behov av en mera centralt belägen brandstation så att det är lättare att nå centrum och södra Sjundeå.

YLE - 31 mar 14 kl. 05:25

Brandstation i Helsingfors underbemannad var tredje dag

Var tredje dag är en brandstation i Helsingfors underbemannad. Oftast är underbemanningen en timme men under mars månad har det två gånger hänt att en brandstation är underbemannad under flera timmar. Räddningschef Jorma Lilja säger att orsaken är att Räddningsverket sedan årsskiftet har övertidsförbud.

Trelleborgs Allehanda - 19 sep 11 kl. 07:15

Ett steg närmare ny brandstation

Foto: Tomas Nyberg
Planerna för en ny brandstation längs väg 108 går vidare.
? Vi har ju sagt att vi ska förtäta i city, och då ska vi inte ha en brandstation mitt i stan, säger Patrik Holmberg (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

YLE - 03 jun 14 kl. 06:08

Ny brandstation byggs i Tallmo

Brandmännen i Karis ska i framtiden hålla till i Tallmo. Stadsstyrelsen i Raseborg beslöt igår (2.6) att en ny brandstation ska byggas vid den gamla cementfabriken i den så kallade sandgropen vid Bangatan.

YLE - 18 feb 15 kl. 14:30

Ypperlig plats för ny brandstation i Karis

Den nya brandstationen i Karis ska byggas nära den gamla cementfabriken. Planerna har nu kommit så långt att Raseborgs stad snart ska ta in anbud på bygget och går allt som planerat inleds byggandet i augusti. Den nya brandstationen placeras vid Bangatan mellan Kanaltorget och riksväg 25 i den så kallade gamla sandgropen.

YLE - 28 maj 14 kl. 16:09

Karis får kanske ny brandstation i Tallmo

Raseborgs stadsstyrelse behandlar på måndag (2.6) ett förslag om att låta bygga en ny brandstation vid den gamla cementfabriken i den så kallade sandgropen i Tallmo i Karis. Räddningsverket verkar i dag i tillfälliga hyrda lokaler på Kolaregatan i Karis.

YLE - 18 sep 14 kl. 06:13

Karis nya brandstation fick undantagslov

Raseborgs stad har beviljats undantagslov för att bygga den nya brandstationen vid Bangatan i Karis. Planläggningsnämnden som beviljade undantagslovet ställer som villkor att grundvattnet inte får förorenas. Brandstationen byggs i ett gammalt sandtag i Tallmo som inte längre används.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 45 minuter sedan

Meriterad spelare till IFK Karlskrona

Det var inte nog med att IFK Karlskrona förlorade matchen mot Kärra HF i lördags. De fick dessutom Ajdin Cosic skadad. Då lånar IFK in en meriterad spelare..

Sydöstran - 45 minuter sedan

FLASH:Jemenmöte hålls i Sverige

Fredssamtal om kriget i Jemen ska hållas i Sverige, uppger USA:s försvarsminister Jim Mattis enligt AFP.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Misstänkta pensionstjuvar lämnas ut

En brittisk domstol har beslutat att tre av de fyra misstänkta i pensionshärvan kring Falcon Funds ska lämnas ut till Sverige, skriver Dagens industri. Beskedet kommer efter att Arne Fors, åklagare vid Ekobrottsmyndigheten, begärt personerna utlämnade.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Pusha T attackerades under spelning

På tisdagskvällen utbröt ett väldigt tumult under ett framträdande av artisten Pusha T i Toronto, skriver NME. Mitt under spelningen avbröts den amerikanske rapparen av att öl och flaskor kastades mot scenen.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

Så här ställer Karlskrona HK upp i kväll

Karlskrona HK har släppt sin laguppställning till kvällens match mot Leksand..

Sydöstran - 1 timme sedan

LFO-sångaren död - blev 41 år

Devin Lima, känd från amerikanska pojkbandet LFO, har avlidit efter ett års kamp mot cancer, skriver TMZ. Dödsbeskedet kommer åtta år efter att bandmedlemmen Rich Cronin gick bort i leukemi. Vid den tidpunkten valde de återstående medlemmarna, Brad Fischetti och Devin Lima, att lägga ner LFO.

Sydöstran - 1 timme sedan

I väntan på valanalysen

Borde socialdemokratin bli mer vänsterpopulistiskt för att möta högerpopulismen? Frågan ställs av s-märkta tankesmedjan Katalys som leds av vänsterdebattören Daniel Suhonen..

Sydöstran - 1 timme sedan

Årets Blekingemästare ska utses

På söndag är det dags för hundutställning i Ronneby horse center. 260 hundar fördelade på 99 raser är anmälda när årets Blekingemästare ska utses..

Sydöstran - 1 timme sedan

Medborgarmöte om bättre grönområden

I december bjuder kommunen in Jämshögs invånare till ett möte. – De som bor i Jämshög vet bäst om vad som kan bli bättre, säger Daniel Ottosson..

Sydöstran - 1 timme sedan

Kantar Sifo varslar i Ronneby

Undersökningsföretaget Kantar Sifo har varslat 26 anställda om uppsägning, skriver Sydöstran. Verksamheten i Ronneby läggs ner. Runt hundra av kontorets telefonintervjuare får behålla sina jobb men ska arbeta hemifrån i stället.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.