Sydöstran > Nyheter

Tuesday, 19 February, 11:47

Sydöstran - 21 aug 18 kl. 07:30

”Detta är Sveriges modernaste brandstation”Funktion och flöde har varit ledord i bygget av östra Blekinges nya brandstation I månadsskiftet september/oktober öppnar räddningstjänsten upp strax utanför Karlskrona..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Sveriges, Blekinges, Karlskrona

Dela artikeln

55 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Detta är Sveriges modernaste, brandstation
Blekinge Läns tidning - 27 jan 18 kl. 05:00

Här byggs Sveriges modernaste brandstation

Tidsplanen håller för Karlskronas nya brandstation. Och stationen blir inte bara ett lyft för området Oskarsvärn. Här byggs också landets mest moderna räddningscentral..

NT - 24 feb 12 kl. 19:47

Flytten gick till ny brandstation

Under fredagen gick flyttlasset för räddningstjänsten från Station Norr till Norrköpings modernaste brandstation - Kvillinge..

YLE - 28 aug 17 kl. 17:31

Räddningsverket vill ha ny brandstation vid Hagavägen i Sjundeå - kommunen säger nej

En tomt vid korsningen av Fallvägen och Sjundeåvägen är en bra plats för en ny brandstation anser Sjundeå kommun. Men Västra Nylands räddningsverk och Sjundeå FBK har ett motförslag. De föredrar ett område vid Hagavägen.

YLE - 15 mar 17 kl. 13:52

Sjundeå behöver ny brandstation i centrum

Brandstationen i Sjundeå ligger för långt från kommuncentrum. Sjundeå behöver därför en brandstation i centrum, anser Västra Nylands räddningsverk. Räddningsverket har varit i kontakt med Sjundeå frivilliga brandkår och meddelat att de skulle ha behov av en mera centralt belägen brandstation så att det är lättare att nå centrum och södra Sjundeå.

YLE - 31 mar 14 kl. 05:25

Brandstation i Helsingfors underbemannad var tredje dag

Var tredje dag är en brandstation i Helsingfors underbemannad. Oftast är underbemanningen en timme men under mars månad har det två gånger hänt att en brandstation är underbemannad under flera timmar. Räddningschef Jorma Lilja säger att orsaken är att Räddningsverket sedan årsskiftet har övertidsförbud.

Trelleborgs Allehanda - 19 sep 11 kl. 07:15

Ett steg närmare ny brandstation

Foto: Tomas Nyberg
Planerna för en ny brandstation längs väg 108 går vidare.
? Vi har ju sagt att vi ska förtäta i city, och då ska vi inte ha en brandstation mitt i stan, säger Patrik Holmberg (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

YLE - 03 jun 14 kl. 06:08

Ny brandstation byggs i Tallmo

Brandmännen i Karis ska i framtiden hålla till i Tallmo. Stadsstyrelsen i Raseborg beslöt igår (2.6) att en ny brandstation ska byggas vid den gamla cementfabriken i den så kallade sandgropen vid Bangatan.

YLE - 18 feb 15 kl. 14:30

Ypperlig plats för ny brandstation i Karis

Den nya brandstationen i Karis ska byggas nära den gamla cementfabriken. Planerna har nu kommit så långt att Raseborgs stad snart ska ta in anbud på bygget och går allt som planerat inleds byggandet i augusti. Den nya brandstationen placeras vid Bangatan mellan Kanaltorget och riksväg 25 i den så kallade gamla sandgropen.

YLE - 28 maj 14 kl. 16:09

Karis får kanske ny brandstation i Tallmo

Raseborgs stadsstyrelse behandlar på måndag (2.6) ett förslag om att låta bygga en ny brandstation vid den gamla cementfabriken i den så kallade sandgropen i Tallmo i Karis. Räddningsverket verkar i dag i tillfälliga hyrda lokaler på Kolaregatan i Karis.

YLE - 18 sep 14 kl. 06:13

Karis nya brandstation fick undantagslov

Raseborgs stad har beviljats undantagslov för att bygga den nya brandstationen vid Bangatan i Karis. Planläggningsnämnden som beviljade undantagslovet ställer som villkor att grundvattnet inte får förorenas. Brandstationen byggs i ett gammalt sandtag i Tallmo som inte längre används.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 30 minuter sedan

Amnesty: Offer i Ukraina utan upprättelse

Det har gått fem år sedan de våldsamma demonstrationerna på Självständighetstorget Majdan i Ukrainas huvudstad Kiev, där över 100 människor miste livet. Men de som föll offer för säkerhetsstyrkornas brutalitet har ännu inte fått någon upprättelse, anser Amnesty International.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Nya avhoppshot när brexitjakten går vidare

Intensiva resor fram och tillbaka till Bryssel ska försöka föra Storbritannien närmare ett avtal om brexit. På hemmaplan florerar samtidigt rykten om ännu fler parlamentsavhopp från både höger och vänster.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Ozzy Osbourne ställer in fler spelningar

Ozzy Osbourne återhämtar sig fortfarande från sin influensa och tvingas ställa in fler spelningar. Nu står det klart att hans planerade konserter i Australien, Nya Zeeland och Japan inte blir av, rapporterar BBC.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Fängelse för 38-åring för krigsförbrytelse

En 38-årig man döms till ett år och tre månaders fängelse för bland annat krigsförbrytelse, sedan han poserat på bild och film med döda och stympade människor.(TT).

Sydöstran - 15 minuter sedan

Misstänkt för mord i Östberga frias helt

Tingsrätten ansåg inte att det var bevisat att 35-åringen höll i det vapen som användes vid ett mord i ett garage i Östberga i Stockholm sommaren 2017. Han dömdes dock för medhjälp till mord och medhjälp till mordförsök. Nu ändrar hovrätten domen och friar mannen helt.

Sydöstran - 15 minuter sedan

Polis ska få ökad tillgång till signalspaning

Säpo och polisen ska få ta del av information från signalspaning även efter det att en brottsutredning inletts. Det föreslår regeringen i en lagrådsremiss.(TT).

Sydöstran - 15 minuter sedan

Man död efter krock med lastbil

En man i 50-årsåldern har dött efter en trafikolycka i Hultsfreds kommun. Tidigt på tisdagsmorgonen kolliderade en personbil och en lastbil och en person fördes till sjukhus. Senare meddelade polisen att en person avlidit i samband med olyckan.

Sydöstran - 1 timme sedan

52 isbjörnar senare är invasionen över

Invånarna på den ryska ögruppen Novaja Zemlja i Norra ishavet kan andas ut. Invasionen av hungriga isbjörnar som plågat dem i nästan två veckor är över, enligt lokala myndigheter.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Häktet i Karlskrona är fullt – ”Oerhört allvarligt”

Flera häkten runt om i landet är fullbelagda och polismyndigheten beskriver situationen som akut. Även i Karlskrona är det ett problem. .

Sydöstran - 1 timme sedan

Skolinspektionen kritiseras av Riksrevisionen

Skolinspektionen granskar och ställer krav på skolor att förbättra sin verksamhet. Men ofta avslutar myndigheten granskningarna utan att säkra att felen blivit avhjälpta. Kritiken framförs av Riksrevisionen som undersökt Skolinspektionens arbetsmetoder.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.