Sydöstran > Nyheter

Wednesday, 19 September, 01:11

Sydöstran - 21 aug 18 kl. 07:30

”Detta är Sveriges modernaste brandstation”Funktion och flöde har varit ledord i bygget av östra Blekinges nya brandstation I månadsskiftet september/oktober öppnar räddningstjänsten upp strax utanför Karlskrona..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Sveriges, Blekinges, Karlskrona

Dela artikeln

55 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Detta är Sveriges modernaste, brandstation
Blekinge Läns tidning - 27 jan 18 kl. 05:00

Här byggs Sveriges modernaste brandstation

Tidsplanen håller för Karlskronas nya brandstation. Och stationen blir inte bara ett lyft för området Oskarsvärn. Här byggs också landets mest moderna räddningscentral..

NT - 24 feb 12 kl. 19:47

Flytten gick till ny brandstation

Under fredagen gick flyttlasset för räddningstjänsten från Station Norr till Norrköpings modernaste brandstation - Kvillinge..

YLE - 28 aug 17 kl. 17:31

Räddningsverket vill ha ny brandstation vid Hagavägen i Sjundeå - kommunen säger nej

En tomt vid korsningen av Fallvägen och Sjundeåvägen är en bra plats för en ny brandstation anser Sjundeå kommun. Men Västra Nylands räddningsverk och Sjundeå FBK har ett motförslag. De föredrar ett område vid Hagavägen.

YLE - 15 mar 17 kl. 13:52

Sjundeå behöver ny brandstation i centrum

Brandstationen i Sjundeå ligger för långt från kommuncentrum. Sjundeå behöver därför en brandstation i centrum, anser Västra Nylands räddningsverk. Räddningsverket har varit i kontakt med Sjundeå frivilliga brandkår och meddelat att de skulle ha behov av en mera centralt belägen brandstation så att det är lättare att nå centrum och södra Sjundeå.

YLE - 31 mar 14 kl. 05:25

Brandstation i Helsingfors underbemannad var tredje dag

Var tredje dag är en brandstation i Helsingfors underbemannad. Oftast är underbemanningen en timme men under mars månad har det två gånger hänt att en brandstation är underbemannad under flera timmar. Räddningschef Jorma Lilja säger att orsaken är att Räddningsverket sedan årsskiftet har övertidsförbud.

Trelleborgs Allehanda - 19 sep 11 kl. 07:15

Ett steg närmare ny brandstation

Foto: Tomas Nyberg
Planerna för en ny brandstation längs väg 108 går vidare.
? Vi har ju sagt att vi ska förtäta i city, och då ska vi inte ha en brandstation mitt i stan, säger Patrik Holmberg (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

YLE - 03 jun 14 kl. 06:08

Ny brandstation byggs i Tallmo

Brandmännen i Karis ska i framtiden hålla till i Tallmo. Stadsstyrelsen i Raseborg beslöt igår (2.6) att en ny brandstation ska byggas vid den gamla cementfabriken i den så kallade sandgropen vid Bangatan.

YLE - 18 feb 15 kl. 14:30

Ypperlig plats för ny brandstation i Karis

Den nya brandstationen i Karis ska byggas nära den gamla cementfabriken. Planerna har nu kommit så långt att Raseborgs stad snart ska ta in anbud på bygget och går allt som planerat inleds byggandet i augusti. Den nya brandstationen placeras vid Bangatan mellan Kanaltorget och riksväg 25 i den så kallade gamla sandgropen.

YLE - 28 maj 14 kl. 16:09

Karis får kanske ny brandstation i Tallmo

Raseborgs stadsstyrelse behandlar på måndag (2.6) ett förslag om att låta bygga en ny brandstation vid den gamla cementfabriken i den så kallade sandgropen i Tallmo i Karis. Räddningsverket verkar i dag i tillfälliga hyrda lokaler på Kolaregatan i Karis.

YLE - 18 sep 14 kl. 06:13

Karis nya brandstation fick undantagslov

Raseborgs stad har beviljats undantagslov för att bygga den nya brandstationen vid Bangatan i Karis. Planläggningsnämnden som beviljade undantagslovet ställer som villkor att grundvattnet inte får förorenas. Brandstationen byggs i ett gammalt sandtag i Tallmo som inte längre används.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 1 timme sedan

Svensk domare peppade spelare - stängs av

Den svenske tennisdomaren Mohamed Lahyani klev ner från sin domarstol för att peppa spelaren Nick Kyrgios under en match i US Open i år. Händelsen väckte stor uppmärksamhet och svensken kritiserades av somliga men försvarades av andra.(TT).

Sydöstran - 2 timmar sedan

Nurmos dominerade kriterieuttagning

I fjol vann teamet Jorma Kontio/Timo Nurmos Svenskt Travkriterium med Villiam. I år har Nurmos kvalat in hela fyra hästar i kriteriefinalen på Solvalla nästkommande söndag. Global Wise Guy och Cab Lane vann sina uttagningslopp medan Danilo Brick och Inti Boko inkom tvåa.

Sydöstran - 2 timmar sedan

Regeringen står bakom Soini efter JK-kritik

Justitiekanslern i Finland har kommit med ett utlåtande om landets utrikesminister Timo Soini (Blå) med anledning av hans deltagande i en gudstjänst i Kanada i maj, som arrangerades av abortmotståndsrörelsen Pro Life, rapporterar Yle.(TT).

Sydöstran - 2 timmar sedan

Jack Black har fått en stjärna

Jack Black har fått en stjärna på Hollywood Walk of Fame. Skådespelaren, komikern och musikern Jack Black känns bland annat igen från filmer som "Nacho libre" (2006) och "School of rock" (2003).(TT).

Sydöstran - 3 timmar sedan

"Brittsommaren" har nått sin topp

Stora delar av södra Sverige har under tisdagen åtnjutit högsommartemperaturer. Men nu faller temperaturen och till helgen slår det om till höst ordentligt. På tisdagen uppmättes den högsta svenska dagstemperaturen i Lund - 26,4 grader.

Sydöstran - 3 timmar sedan

Begränsad tulleffekt gladde Wall Street

De nya tulltarifferna gentemot Kina blev inte så brutala som marknaden befarat, vilket gladde USA-börserna på tisdagen. Det var främst undantagen för Apple som fick investerarna att lätta på plånböckerna.(TT).

Sydöstran - 3 timmar sedan

Rumänien ska rösta om gayäktenskap

Rumänien kan vara på väg att blockera möjligheten för gaypar att gifta sig. Den 6-7 oktober kommer landet att hålla en folkomröstning om huruvida landet ska ändra i lagtexten för att på så vis hindra homosexuella par från ingå äktenskap.(TT).

Sydöstran - 3 timmar sedan

De gick vidare i tisdagens "Idol"-kval

I går gick Bragi Bergsson och William Strid vidare till fredagens kvalfinal i TV4:s "Idol". Nu står det klart att de får sällskap av Nadia Cameron och Ida Njie. Det avslöjar programledaren Per Lärnström i resultatshowen som sänds på "TV4 Play".

Sydöstran - 3 timmar sedan

Sjökapten döms till fängelse för sjöfylleri

Den sjökapten som sovande körde på grund utanför Helsingborg den 3 augusti döms till fyra månaders fängelse för sjöfylleri, rapporterar Sydsvenskan. Fartyget BBC Lagos var på väg från Litauen till Las Palmas när det gick på grund i en sandbank utanför Råå.(TT).

Sydöstran - 4 timmar sedan

Man knivskuren vid rån i Stockholm

En man knivskars i samband med ett rån i Bredäng i sydvästra Stockholm på tisdagskvällen. - Flera gärningsmän ska ha lämnat platsen springande. Vi har ingen gripen, säger Anna Westberg, polisens presstalesperson.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.