Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Saturday, 17 November, 01:06

Helsingborgs Dagblad - 21 aug 18 kl. 07:10

Kartläggning ska minska viltolyckornaHittills i år har nästa 35 000 viltolyckor rapporterats till polisen och varje år dör mellan fem och tio personer i olyckor med vilt i trafiken. Nu kartlägger Trafikverket vilka vägsträckor som behöver bli säkrare för att minska olyckorna, rapporterar E.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Trafikverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kartläggningska , minska, viltolyckorna
SVT - 12 nov 17 kl. 06:40

Kartläggning ska minska antalet dödfödda barn

Varje år föds omkring 400 dödfödda barn i Sverige – fler än i många andra europeiska länder, och fler än som dör i trafikolyckor. Socialstyrelsen kommer nu att göra en nationell kartläggning för att minska dödstalen..

DN - 12 nov 17 kl. 17:24

Förslag: kartläggning ska minska antalet dödfödda barn

Varje år föds ungefär 400 dödfödda barn i Sverige. En siffra som inte har ändrats på decennier. Nu finns ett förslag från Kristdemokraterna i riksdagen att Socialstyrelsen ska göra en nationell kartläggning för att minska antalet dödfödslar..

Länstidningen i Jämtland - 06 dec 16 kl. 11:30

Kartläggning visar på utbredd sexmarknad i länet

Mer samarbete krävs för att minska prostitutionen och sätta fast köpare.
Det visar en kartläggning som genomförts under hösten i de fyra nordligaste länen..

Regeringen - 27 sep 13 kl. 07:32

Om kartläggning av romer i vitboken

Inom regeringskansliet pågår ett arbete med att ta fram en vitbok om övergrepp, kränkningar och andra särbehandlande åtgärder mot romer under 1900-talet. I samband med arbetet om vitboken har det framkommit att svenska myndigheter kartlagt romer på ett sätt och i en omfattning som inte tidigare varit känt. Det material som har framkommit om kartläggning och registrering av romer under 1900-talet finns här.

Regeringen - 25 jun 14 kl. 08:58

Demokratiminister Birgitta Ohlsson tar emot en kartläggning av straffvärdet för hot och våld mot politiker

Vid en presskonferens kl. 11 i dag lämnar Torsten Angervåg, chefsåklagare i Norrköping, över en kartläggning av hur domstolarna har dömt i mål som rör hot och våld mot politiker.

Pressinbjudan: Demokratiminister Birgitta Ohlsson tar emot en kartläggning av straffvärdet för hot och våld mot politiker

Statsrådsberedningen, Justitiedepartementet, 25 juni 2014.

YLE - 19 maj 17 kl. 06:39

Viltexpert: Kartläggning av förekomsten av hjortar kan ge svar om spridningen av borrelios

Vitsvanshjorten är en stor fästingbärare; en individ kan bära flera hundra tusen fästingar. Det är ändå oklart om hjortar ökar risken för fästingburna sjukdomar. Under de senaste tio åren har hjortarna ökat explosionsartat och nu ska de kartläggas för att få kontroll på stammen och svar på frågor om fästingar.

Regeringen - 30 nov 17 kl. 13:28

Socialstyrelsen redovisar nationell kartläggning av hemlöshet och utestängning från bostadsmarknaden

På uppdrag av regeringen har Socialstyrelsen genomfört en nationell kartläggning av hemlöshetens omfattning och karaktär år 2017. Kartläggningen redovisas idag den 30 november 2017. Omfattningen av hemlösa barnfamiljer samt av barn och ungdomar som lever under hemlösa förhållanden utanför familjen av olika skäl ska framgå av kartläggningen..

Regeringen - 25 jul 17 kl. 10:33

Uppdrag till Tillväxtverket om en nationell kartläggning och sammanställning av det pågående arbetet inom turism- och rekreationscykling

Regeringen uppdrar åt Tillväxtverket att genomföra en nationell kartläggning av det pågående arbetet inom turism- och rekreationscykling. Kartläggningen bör vara inriktad på att ta fram en nuläges bild av befintliga turism-och rekreationsleder, öka kunskaperna om vad som utmärker framgångsrika cykelleder samt ta fram förslag till hur området kan utvecklas i hela landet..

Helsingborgs Dagblad - 01 jun 18 kl. 07:55

Kartläggning visar matens miljöpåverkan

Den största miljöpåverkan från livsmedel sker i primärproduktionen ute på gårdarna. Det visar en global kartläggning över hur världens matproduktion påverkar vår miljö, rapporterar SR:s Vetenskapsradion. Kartläggningen, som baseras på en sammanställning.

Expressen - 21 nov 12 kl. 09:09

Politikernas ilska mot SD:s kartläggning

Expressens avslöjande om Sverigedemokraternas krav på en kartläggning av ledamöterna skakar riksdagen. Nu ryter ledande politiker, över blockgränsen, ifrån. ?

Helsingborgs Dagblad - 23 nov 12 kl. 21:58

Fel i Socialstyrelsens kartläggning

En kartläggning som Socialstyrelsen gjort av användningen av exempelvis metadon och subutex inom vården har visat sig ha stora brister, vilket har upprört ansvariga inom vården i Västra Götaland, rapporterar SVT:s Västnytt. Enligt Socialstyrelsen har hela 93 procent av missbrukarna i Västra Götaland behandlats med bland annat metadon och subutex. Men det stämmer inte, korrekt siffra ska vara 47 procent..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Dubbla minnesgudstjänster för Avicii

Tusentals personer hedrade bortgångne artisten Tim "Avicii" Bergling vid dubbla minnesgudstjänster vid Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm. På grund av intresset fick två mässor anordnas på fredagskvällen, rapporterar Sveriges Radios P3 Nyheter. Flera av.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Källor: CIA pekar ut kronprinsen

CIA har kommit fram till att den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman själv beordrat mordet på journalisten och dissidenten Jamal Khashoggi enligt personer med insyn i ärendet, rapporterar The Washington Post. Saudiarabien har nekat till att kronpri.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Man skottskadad i olycka i Åre

En man i Åre i Jämtland råkade skjuta sig själv på fredagskvällen, uppger polisen. Omständigheterna kring olyckan är oklara, men polisen misstänker inte något brott i samband med själva händelsen. Mannen fördes till sjukhuset i Östersund.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Demokraten Abrams erkänner nederlag

Georgiademokraten Stacey Abrams meddelar att hennes republikanska motståndare Brian Kemp står som segrare till guvernörsposten efter mellanårsvalet i USA. Hon säger samtidigt att hon planerar att stämma delstaten för "grov misskötsel" av valet, då hon a.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Djokovic obesegrad i gruppspelet

Den serbiske världsettan Novak Djokovic hade redan säkrat avancemang till semifinalerna i ATP-slutspelet i London. Nu gör han det även som obesegrad i gruppspelet efter att ha besegrat kroaten Marin Cilic med 7–6. 6–2.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Finland kallar upp rysk ambassadör

Finlands utrikesminister Timo Soini (Blå) har kallat upp Rysslands ambassadör Pavel Kuznetsov till ett möte. Orsaken är att Ryssland påstås ha stört gps-utrustning vid Natoövningen Trident Juncture mellan den 16 oktober och den 7 november. Både Norges f.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Pernilla Lindberg sist i tourfinalen

Pernilla Lindberg har det tufft i tourfinalen i Naples, Florida. Den första rundan spelades i torsdags och Lindberg gick då runt på 75 slag under en dag som innehöll tre bogeys och en dubbelbogey. Den dåliga formen följde med in till den andra rundan so.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Jon Cryer ska spela Lex Luthor i "Supergirl"

Skådespelaren Jon Cryer har fått rollen som Stålmannens nemesis Lex Luthor i tv-serien "Supergirl". Cryer är mest känd för att ha spelat en av huvudrollerna i komediserien "2 1/2 män" mot Charlie Sheen och rollfiguren "Duckie" i 80-talsfilmen "Pretty in.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Lika hopplöst förtvivlat nu som då

Du ska veta att Håkan Engström försökte tycka om Ledins show..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Nathalie Brydolf fick lämna "Idol"

Idoldeltagarna fick draghjälp under fredagsfinalen av redan etablerade artister. Men det hjälpte inte Nathalie Brydolf – som fick lämna efter att ha framfört Maroon 5:s "Sugar" tillsammans med Benjamin Ingrosso. – Jag trodde inte att det skulle bli så h.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.