Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Saturday, 22 September, 10:52

Helsingborgs Dagblad - 21 aug 18 kl. 07:10

Kartläggning ska minska viltolyckornaHittills i år har nästa 35 000 viltolyckor rapporterats till polisen och varje år dör mellan fem och tio personer i olyckor med vilt i trafiken. Nu kartlägger Trafikverket vilka vägsträckor som behöver bli säkrare för att minska olyckorna, rapporterar E.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Trafikverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kartläggningska , minska, viltolyckorna
SVT - 12 nov 17 kl. 06:40

Kartläggning ska minska antalet dödfödda barn

Varje år föds omkring 400 dödfödda barn i Sverige – fler än i många andra europeiska länder, och fler än som dör i trafikolyckor. Socialstyrelsen kommer nu att göra en nationell kartläggning för att minska dödstalen..

DN - 12 nov 17 kl. 17:24

Förslag: kartläggning ska minska antalet dödfödda barn

Varje år föds ungefär 400 dödfödda barn i Sverige. En siffra som inte har ändrats på decennier. Nu finns ett förslag från Kristdemokraterna i riksdagen att Socialstyrelsen ska göra en nationell kartläggning för att minska antalet dödfödslar..

Länstidningen i Jämtland - 06 dec 16 kl. 11:30

Kartläggning visar på utbredd sexmarknad i länet

Mer samarbete krävs för att minska prostitutionen och sätta fast köpare.
Det visar en kartläggning som genomförts under hösten i de fyra nordligaste länen..

Regeringen - 27 sep 13 kl. 07:32

Om kartläggning av romer i vitboken

Inom regeringskansliet pågår ett arbete med att ta fram en vitbok om övergrepp, kränkningar och andra särbehandlande åtgärder mot romer under 1900-talet. I samband med arbetet om vitboken har det framkommit att svenska myndigheter kartlagt romer på ett sätt och i en omfattning som inte tidigare varit känt. Det material som har framkommit om kartläggning och registrering av romer under 1900-talet finns här.

Regeringen - 25 jun 14 kl. 08:58

Demokratiminister Birgitta Ohlsson tar emot en kartläggning av straffvärdet för hot och våld mot politiker

Vid en presskonferens kl. 11 i dag lämnar Torsten Angervåg, chefsåklagare i Norrköping, över en kartläggning av hur domstolarna har dömt i mål som rör hot och våld mot politiker.

Pressinbjudan: Demokratiminister Birgitta Ohlsson tar emot en kartläggning av straffvärdet för hot och våld mot politiker

Statsrådsberedningen, Justitiedepartementet, 25 juni 2014.

YLE - 19 maj 17 kl. 06:39

Viltexpert: Kartläggning av förekomsten av hjortar kan ge svar om spridningen av borrelios

Vitsvanshjorten är en stor fästingbärare; en individ kan bära flera hundra tusen fästingar. Det är ändå oklart om hjortar ökar risken för fästingburna sjukdomar. Under de senaste tio åren har hjortarna ökat explosionsartat och nu ska de kartläggas för att få kontroll på stammen och svar på frågor om fästingar.

Regeringen - 30 nov 17 kl. 13:28

Socialstyrelsen redovisar nationell kartläggning av hemlöshet och utestängning från bostadsmarknaden

På uppdrag av regeringen har Socialstyrelsen genomfört en nationell kartläggning av hemlöshetens omfattning och karaktär år 2017. Kartläggningen redovisas idag den 30 november 2017. Omfattningen av hemlösa barnfamiljer samt av barn och ungdomar som lever under hemlösa förhållanden utanför familjen av olika skäl ska framgå av kartläggningen..

Regeringen - 25 jul 17 kl. 10:33

Uppdrag till Tillväxtverket om en nationell kartläggning och sammanställning av det pågående arbetet inom turism- och rekreationscykling

Regeringen uppdrar åt Tillväxtverket att genomföra en nationell kartläggning av det pågående arbetet inom turism- och rekreationscykling. Kartläggningen bör vara inriktad på att ta fram en nuläges bild av befintliga turism-och rekreationsleder, öka kunskaperna om vad som utmärker framgångsrika cykelleder samt ta fram förslag till hur området kan utvecklas i hela landet..

Helsingborgs Dagblad - 01 jun 18 kl. 07:55

Kartläggning visar matens miljöpåverkan

Den största miljöpåverkan från livsmedel sker i primärproduktionen ute på gårdarna. Det visar en global kartläggning över hur världens matproduktion påverkar vår miljö, rapporterar SR:s Vetenskapsradion. Kartläggningen, som baseras på en sammanställning.

Expressen - 21 nov 12 kl. 09:09

Politikernas ilska mot SD:s kartläggning

Expressens avslöjande om Sverigedemokraternas krav på en kartläggning av ledamöterna skakar riksdagen. Nu ryter ledande politiker, över blockgränsen, ifrån. ?

Helsingborgs Dagblad - 23 nov 12 kl. 21:58

Fel i Socialstyrelsens kartläggning

En kartläggning som Socialstyrelsen gjort av användningen av exempelvis metadon och subutex inom vården har visat sig ha stora brister, vilket har upprört ansvariga inom vården i Västra Götaland, rapporterar SVT:s Västnytt. Enligt Socialstyrelsen har hela 93 procent av missbrukarna i Västra Götaland behandlats med bland annat metadon och subutex. Men det stämmer inte, korrekt siffra ska vara 47 procent..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Barn drunknade när syrisk flyktingbåt sjönk

En båt med tiotals syriska flyktingar har sjunkit vid Libanons norra kust. De flesta ombord räddades av den libanesiska armén men minst ett barn har omkommit, meddelar säkerhetskällor. Flyktingarna var på väg mot Cypern när båten sjönk.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Trubbel i paradiset när Maldiverna håller val

Turkost vatten och vita sandstränder lockar besökare från hela världen. Men turistparadiset Maldiverna har också en mörkare sida. Inför presidentvalet haglar kritiken över politisk repression och hårda tag mot medierna.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

MP och Alliansen samtalar i Stockholms län

Miljöpartiet tackar ja till att inleda samtal med Alliansen för att skapa en majoritet i Stockholms läns landsting och utesluta Sverigedemokraterna, rapporterar Svenska Dagbladet. – Miljöpartiet står upp för medmänsklighet. Därför vill vi hindra att Sve.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Håll grytan igång – långkok på nytt sätt

Grytor, soppor och annat som sköter sig själva på spisen eller i ugnen..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Muslimsk rappare blåser av Bataclan-konserter

Efter högljudda protester ställer den kontroversielle franske rapparen Medine in sina två spelningar på konserthuset Bataclan i Paris – platsen där 89 personer miste livet under ett terrorattentat hösten 2015. Enligt Bataclan ställs de utsålda konserter.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Minst åtta döda i attack mot militärparad

Minst åtta militärer uppges ha dödats och ett 20-tal människor skadats i en attack mot en militärparad i staden Ahvaz i sydvästra Iran. – Åtta till nio militärer har blivit martyrer och över 20 människor har skadats, säger provinsguvernör Ali-Hossein Ho.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Tallent – debutant som hyllas och hånas

Med romanen ”Min älskade älskling” har 30-årige Gabriel Tallent fått ett dundrande internationellt genombrott. Filmbolagen står på kö för att få köpa rättigheterna – men hittills har Tallent tvärnobbat alla erbjudanden. – Jag vill ha en kvinnlig regissö.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Samisk maskeraddräkt tas bort efter kritik

Företaget Partykungen tar bort samiska maskeraddräkter efter kritik, rapporterar Sameradion och SVT Sápmi. "Om du vill representera ursprungsbefolkningen som finns i Sverige, Norge och Finland kan du klä ut dig till en same på nästa maskerad", stod det.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

”Harmoniken får mina öron att spetsas”

Nytt verk på Malmö Chamber Music kunde varit längre 10 minuter tycker Sydsvenskans recensent..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Dödstalet efter färjeolyckan fortsätter stiga

Fler kroppar har bärgats efter den svåra färjeolyckan i Victoriasjön i Tanzania. På lördagen hade antalet döda stigit till 151, enligt stats-tv. Räddningsarbetet har återupptagits.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.