DI > Ekonomi

Friday, 18 January, 02:05

DI - 20 aug 18 kl. 19:30

Debatt: Ett starkt SD hjälper LöfvenOm Moderaterna blir mindre än SD och alliansen mindre än de rödgröna är M:s chanser att bilda regering mycket små. En röst på Sverigedemokraterna är därför en röst på att Stefan Löfven stannar kvar vid makten, skriver tidigare försvarsminister Mikael Odenberg (M) ..
Läs mer på DI
Läs mer om:
SD, Löfven, Moderaterna, Sverigedemokraterna, Stefan Löfven,  Mikael Odenberg

Dela artikeln

1611 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DebattEtt , starktSD , hjälper, Löfven
SVT Debatt - 11 nov 13 kl. 16:10

Sluta prata tillväxt, Reinfeldt och Löfven

SOPOR Produktion av hushållsavfall ökar. I mitten på 70-talet alstrades varje år 2,6 miljoner ton sopor. 2012 är siffran upp i 4,4 miljoner ton.

SVT Debatt - 05 okt 13 kl. 06:00

Rör inte läxrut, Stefan Löfven

LÄXRUT Det finns en tydlig koppling mellan föräldrarnas utbildningsbakgrund och barnets skolresultat. Därför kan vi inte nog betona vikten av att skolan ges förutsättningar att särskilt stödja elever som kommer från studieovana miljöer. Dessutom har läxhjälp i hemmet andra fördelar, då det tjänar ett gott syfte och skapar arbetstillfällen ?

BT - 08 okt 14 kl. 09:45

Löfven debuterar i riksdagsdebatten

En nybliven statsminister och en före detta sådan möts just nu i den första partiledardebatten i riksdagen sedan valet. För Fredrik Reinfeldt markerar debatten slutet på en 25-årig era i riksdagen.- Jag tror att det är nyttigt att byta spår i livet ibland, säger Reinfeldt.

SVT Debatt - 07 okt 13 kl. 10:28

Ett ordkrig utan nyheter

PARTILEDARDEBATTEN I en underhållande debatt kan det vara av vikt att stanna upp fråga sig: vad ger debatten oss väljare? Nöjer vi oss med att höra partierna slåss med ord om vem som är bäst? Är det någon skillnad vem som sitter vid makten?

YLE - 16 jan 16 kl. 10:42

”I Finland är Norden synonymt med Sverige”

Norden är mer än bara Sverige, påminner docent Johan Strang från Helsingfors universitet. Enligt Strang har finländarna bristande kunskaper om Norden. - Vi känner väldigt bra till Sverige, men inte de övriga nordiska länderna.

Ekonomistas - 11 sep 15 kl. 10:32

Ineffektiv generös flyktingpolitik

Den senaste veckan har jag likt många andra drabbats av översvallande känslor inför de stora flyktingströmmarna och människorna som dör på vägen mot Europa. Medkännande med flyktingarna, maktlöshet och ilska över krigets fasor har blandats med frustration över förvirringen både hos mig själv och i den offentliga debatten. Jag gick till demonstrationen på Medborgarplatsen vars syfte jag inte riktigt förstod.

Sydsvenskan - 20 feb 14 kl. 05:30

Bildtligt talat

En timme in i riksdagens utrikespolitiska debatt dammade Carl Bildt av sitt favorituttryck: ”Rrrödgrön rröra!” skorrade han så att väggarna i kammaren vibrerade.Folkpartisten Fredrik Malm ville inte vara sämre: ”Vi ser en rödgrön röra som inte förmår samla sig”.

Sydsvenskan - 23 maj 13 kl. 06:30

Nobben för Sjöstedt på friarstråt

Vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt håller ett anförande om vinster i välfärden vid en Studentafton i Lund i kväll. Men redan igår bjöd han på sirlig formuleringskonst.På DN Debatt levererade Sjöstedt ett politiskt frierital av sällsynt oblygt slag.

Kristianstadsbladet - 12 aug 14 kl. 22:36

S-toppar knackade dörr på Österäng

Foto: Annica Jönsson
Socialdemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson Magdalena Andersson besökte Kristianstad på tisdagen.
Hon är i Skåne tillsammans med bland andra partiledaren Stefan Löfven för att presentera partiets sjukvårdssatsningar. Efter ett besök på hudkliniken på CSK är det dags för dörrknackning på Österäng.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Nya jätteaffärer att vänta för svensk life science

Utsikterna är goda för nya storaffärer i den svenska life science-industrin under 2019.  ”Jättarna ser möjlighet att förvärva framtidens läkemedel”, säger Sebastian Alexanderson på Carnegie, som också avslöjar två möjliga förvärvskandidater..

DI - 3 timmar sedan

Kunderna ger bottenbetyg till storbankerna

Återigen hamnar storbankerna långt ned när kunderna sätter förtroendebetyg. Bäst i årets rankning är mindre banker som Länsförsäkringar, Avanza, Nordnet och SBAB..

DI - 3 timmar sedan

Lägre intäkter och abonnentstillväxt för Netflix än väntat – aktien backar

Streamingbolaget Netflix rapporterar lägre intäkter än väntat i det fjärde kvartalet. Nettoökningen av antalet betalande abonnenter var också sämre än väntat, medan vinsten per aktie kom in över prognoserna. Aktien backar i efterhandeln..

DI - 4 timmar sedan

Svängigt på Wall Street efter uppgifter om avveckling av Kinatullar

New York-börserna hade en slagig utveckling på torsdagen men stängde på plus. Rapporter om att Vita huset ska ha planer på att lätta på Kina-tullarna lyfte kurserna rejält under en kort stund, men uppgifterna dementerades sedan av finansdepartementet. Efter stängning rapporterar Netflix..

DI - 4 timmar sedan

Dålig timing i insynsaffär: Mekonomens vd miljonköpte inför vinstvarningen

Mekonomens vd Pehr Oscarsson köpte aktier i bolaget för nästan en miljon kronor när bara ett par veckor återstod av det fjärde kvartalet..

DI - 4 timmar sedan

Trumps svar: Ställer in Pelosis resor

Det amerikanska representanthusets talman Nancy Pelosi uppmanade president Donald Trump att skjuta upp sitt årliga tal till nationen med anledning av nedstängningen av flera av landets myndigheter. Trump svarar med att dra in möjligheten för Pelosi att använda flygplan för resor i tjänsten – så att hon inte kan genomföra sina planerade resor i närtid..

DI - 5 timmar sedan

Di erfar: Styrelsetoppar håller fast vid sina klubbor

Lars Idermark fortsätter som styrelseordförande för Swedbank även efter årets bolagsstämma, erfar Di. Planen var tidigare att Lars Idermarks comeback på ordförandeposten skulle vara tillfällig. Men brist på alternativ samt bankens stabila utveckling gör att han behåller ordförandeklubban..

DI - 5 timmar sedan

Bäddat för ordförandebyte i NCC

En av de allra intressantaste nomineringarna som har presenterats hittills under valberedningssäsongen är att NCC:s tidigare vd Alf Göransson föreslås till byggjättens styrelse.  Det är inte bara en betydelsefull förstärkning till NCC:s styrelse, mycket talar dessutom för att Alf Göransson efter något år tar över som ordförande för byggjätten..

DI - 5 timmar sedan

USA övervägar att lätta på Kinatullar – Wall Street jublar

USA övervägar att lätta på Kina-tullarna för att lugna marknaderna och ge Peking ett incitament att göra mer eftergifter i handelssamtalen mellan länderna, rapporterar Wall Street Journal. Kurserna på Wall Street rusade på beskedet. .

DI - 5 timmar sedan

Mekonomen vinstvarnar: "Genomgående svag resultat"

Mekonomen vinstvarnar för bolagets fjärde kvartal. "Det förväntade rörelseresultat är genomgående svagt i koncernen" skriver bolaget i ett pressmeddelande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.