Blekinge Läns tidning > Nyheter

Saturday, 16 February, 23:33

Liknande nyheter

Taggar: Enkät, Åtta, partier, svarar, frågorom , strandskyddet
Expressen - 19 jun 18 kl. 12:36

Sex av åtta partier vill trappa ned ränteavdraget

Sex av åtta riksdagspartier vill att ränteavdraget börjar trappas ned. Till och med Socialdemokraterna öppnar försiktigt för en översyn. Det visar en enkät som Expressen har gjort bland riksdagspartierna.

DI - 17 nov 17 kl. 06:00

Enkät: Två partier säger blankt nej till snabbtåg

Det råder stora menings­skiljaktigheter mellan riksdagspartierna om vilken som är den rätta vägen framåt för Sveriges infrastruktur. Moderaterna och Liberalerna säger blankt nej till höghastighetsjärnvägen..

SR - 02 sep 14 kl. 13:14

Partier vill höja kulturbudgeten

Sex av åtta partier vill höja statens kulturbudget. Det visar en enkät som bland annat Konstnärernas riksorganisation har gjort inför valet..

DI - 27 jun 18 kl. 09:23

Enkät: Så vill de politiska partierna driva på finanssektorn

Hur vill politiken driva på finanssektorn? Nedan presenterar riksdagens åtta partier sina tre bästa förslag. Lin Lerpold, docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, och Susanne Arvidsson, docent vid Ekonomihögskolan i Lund, har därefter betygsatt partiernas politik*.

DI - 27 jun 18 kl. 09:25

Enkät: Hur ska politiken driva omställningen till hållbara affärsmodeller?

Hur vill politiken driva näringslivet att ställa om till hållbara affärsmodeller? Nedan presenterar riksdagens åtta partier sina tre bästa förslag. Lin Lerpold, docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, och Susanne Arvidsson, docent vid Ekonomihögskolan i Lund, har därefter betygsatt partiernas politik*.

Barometern - 28 aug 18 kl. 15:03

Pensionärer om enkätsvar:Synd att ingen vill skapa fler träffpunkter”

I somras ställde nio pensionärsföreningar i Oskarshamns kommun fyra konkreta frågor till samtliga åtta partier i kommunfullmäktige. Nu har pensionärerna fått svar från samtliga. ”Vissa svar kan vi vara nöjda med, andra inte”..

Expressen - 21 jul 12 kl. 19:40

Åtta till sjukhus efter olycka vid Enköping

En allvarlig trafikolycka inträffade på lördagseftermiddagen på E18 utanför Enköping. Åtta personer fördes till sjukhus, däribland ett litet barn..

YLE - 26 okt 15 kl. 05:49

Enkät: De gröna utsätts oftast för hat

Nästan hälften av fullmäktigeledamöterna har fått osaklig respons och mest drabbade är politiker från De gröna. Det här visar Yle Huvudstadsregionens enkät med fullmäktigeledamöter från Esbo, Helsingfors och Vanda. ”Du tål att dö på grund av beslutet som fattades nyss.

YLE - 07 aug 15 kl. 14:46

Enkät: Sannfinländarna nöjda med sin regeringspolitik

En stor del av Sannfinländarnas partiaktiva är nöjda med Sannfinländarnas regeringsmedverkan. Också kontroversiella beslut kring Greklandsstöd och inbesparingar får beröm. Det här framgår av en enkät som Yles finskspråkiga nyheter har gjort inför veckoslutets partikongress.

Cornucopia - 04 dec 14 kl. 11:51

Valprognos extra val 2015: (m), (c) och (sd) vinnare - två partier åker ur riksdagen

Utifrån förmiddagens enkät om hur läsare skulle rösta idag kan man konstatera att dödläget med (sd) som vågmästare ligger kvar och förvärras rent av, då två partier åker ur riksdagen och alliansens slås sönder. Det rödgrönrosa blocket får 140 mandat, alliansblocket får 123 mandat och det bruna blocket får 86 mandat.
Först lite om metodiken.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 10 minuter sedan

Surfare biten i benet av haj

En 41-årig man som surfade utanför Byron Bay på Australiens ostkust har bitits i benet av en haj. Det har lett till att stranden stängts i minst 24 timmar, skriver australiska medier. Mannen kunde själv ta sig in till stranden med brädan och slå larm till andra surfare.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Yigit en vinnare efter VM-titelbesvikelsen

Svenske proffsboxaren Anthony Yigit besegrade den Tunisienfödde italienaren Mohamed Khalladi på poäng vid en gala i Koblenz, Tyskland. 27-åringen från Farsta utanför Stockholm tog därmed en efterlängtad seger, hans första sedan försvaret av sitt tidigare EM-bälte i superlättvikt i december 2017.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Isak bröt torka med debutmål för nya klubben

Alexander Isak har brutit en tre månader lång måltorka och gjort sitt första mål för året. U21-landslagsanfallaren satte Wilhelm II:s 1-2-mål i 2-3-förlusten borta mot Vitesse i den nederländska fotbollsligan Eredivisie.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Tyska smurfar i nytt världsrekord

Ett nytt världsrekord har noterats för högst antal smurfar samlade på en och samma plats. 2 762 blåmålade personer i vita mössor samlades i sydtyska Lauchringen på lördagen, vilket var fler än vid det tidigare rekordet med god marginal.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Femte raka för FBK - drygade ut serieledning

Formstarka Färjestad drygar ut sin knappa serieledning i SHL. Hemma mot Linköping kom femte raka segern och tabelltvåan Luleå, som övertidsvann borta mot Mora, är nu en poäng och sämre målskillnad bakom. - Vi jobbar stenhårt för varandra, säger Joakim Nygård efter 3-0-segern.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Tusentals i högerextrem marsch i Sofia

Fler än 2 000 personer marscherade genom Bulgariens huvudstad Sofia på lördagen för att hedra minnet av en general som ledde stödet för Nazityskland under andra världskriget. I fackeltåget, där deltagarna i huvudsak var unga män, syntes hakkors, andra nazistiska symboler och nazisthälsningar.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Flicka allvarligt skadad i mopedkrock

En moped och en personbil har krockat i Lund. På mopeden satt en flicka i övre tonåren som ska ha blivit allvarligt skadad, skriver Sydsvenskan. Hon har nu förts till sjukhus.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Flybmi i konkurs - anger brexit som orsak

Det brittiska flygbolaget Flybmi har gått i konkurrs, rapporterar Nya Wermlands Tidningen. Bolaget flyger bland annat sträckan Karlstad - Jönköping - Frankfurt och har även avgångar från Norrköping. - Det är tråkigt.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Fem ihjälskjutna på bar i Cancún

Fem personer sköts ihjäl och fem skottskadades när en grupp gärningsmän öppnade eld i en bar i mexikanska Cancún natten till lördag. Enligt vad de mexikanska myndigheterna kommit fram till anlände fem män till baren i en bil. Fyra av dem gick in i baren och började skjuta omkring sig.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Skred rammade villa i Norge - en saknas

En person saknas efter att ett jordskred rammat ett bostadshus i Orkdal i Trøndelag i Norge. Enligt polisen befann sig två personer i huset när skredet inträffade. - En person tog sig ut och kunde larma polisen, säger Kamilla Engen vid polisen i Trøndelag till NRK.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.