Världen Idag > Nyheter

Saturday, 16 February, 22:21

Världen Idag - 20 aug 18 kl. 15:31

Sjöstedt: Jag delar inte rädslan för religionenDet blev mycket tal om religionens betydelse och troende människors rättigheter när Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt besökte Vårgårda möte under onsdagskvällen. Han slog bland annat fast att han tycker att kristna scouter ska kunna få bidrag..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Vänsterpartiets, Jonas Sjöstedt, Vårgårda

Dela artikeln

45 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SjöstedtJag delar inte , rädslanför , religionen
Nyhetsverket - 23 dec 17 kl. 21:46

Julhälsning från Jonas Sjöstedt.

Hej, Det går en vänstervåg över världen. Bernie Sanders i USA. Jeremy Corbyn i Storbritannien.

Sydöstran - 09 jan 19 kl. 14:00

Rädslan för stöd av SD måste upphöra

Nyligen gick en riktigt bra budget igenom Sveriges riksdag. En budget som möttes av demonstrationer av många företrädare av politiska partier. Bland andra Alice Bah Kuhnke (MP), Jonas Sjöstedt (V), Gita Nabavi (F!

Supermiljöbloggen - 07 jul 15 kl. 12:48

Almedalen: De uteblivna klimattalen

Vad hände på seminarierna och vad sa egentligen partiledare och språkrör om klimatet? Efter en vecka i Almedalen kan vi på bloggen konstatera att miljö, hållbarhet och klimat är viktiga frågor i seminarier och andra arrangemang. Företag och organisationer tog frågorna på allvar och var femte programpunkt i det officiella programmet hade ordet "hållbar" i titeln, dock med denna tendens: https://twitter.

Sydsvenskan - 07 apr 16 kl. 19:16

Avtal ska hållas. Även regeringens.

Regeringen gör korrigeringar i sin flyktingpolitik. Det rör sig om vissa lättnader i förslaget från i höstas som bland annat begränsar asylsökandes möjligheter att få uppehållstillstånd.Anhöriga till personer som har fått asyl föreslås nu kunna komma till Sverige via kvotflyktingsystemet.

BT - 01 feb 14 kl. 00:30

Maud Olofsson och C alltmer olika

Om Maud Olofsson varit gäst hos terapeuten Poul Perris i SVT:s valprogram Nyfiken på, hade hon kunnat berätta hur det format henne att växa upp omgiven av starka kvinnor. Hon hade också kunnat beskriva hur det var när hon började högstadiet inne i Örnsköldsvik, och möttes av elever som höll för näsan och sa att nu luktar det lagård. Kanske hade Perris då lutat sig fram och frågat som han gjorde med Jonas Sjöstedt (fast då om hans pojktid förstås): ”Vem var den där lilla flickan och vad skulle du säga till henne, om du träffade henne i dag?...?

SvD - 23 mar 14 kl. 01:26

Uppåt – med socialismen kvar i källaren

SATSAR HÖGT Jonas Sjöstedt tänker försöka lyckas med det ingen vänsterledare har lyckats med tidigare. Med hjälp av rädslan för privatiseringar ska han ta sig in i regeringen..

SvD - 23 mar 14 kl. 01:26

Uppåt – med socialismen kvar i källaren

SATSAR HÖGT Jonas Sjöstedt tänker försöka lyckas med det ingen vänsterledare har lyckats med tidigare. Med hjälp av rädslan för privatiseringar ska han ta sig in i regeringen..

SvD - 23 mar 14 kl. 01:26

Uppåt – med socialismen kvar i källaren

SATSAR HÖGT Jonas Sjöstedt tänker försöka lyckas med det ingen vänsterledare har lyckats med tidigare. Med hjälp av rädslan för privatiseringar ska han ta sig in i regeringen..

GT - 05 nov 15 kl. 10:32

Allsvenske spelaren om sin stora skräck

För Falkenberg väntar säsongens viktigaste match då det är dags för kval mot Sirius. Då väljer Rasmus Sjöstedt att trotsa flygrädslan och åka med övriga laget. – Det känns ganska jobbigt, säger han till GT..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

Världen idag-redaktör bokdebuterar

Anna Karlsson arbetar som redaktör på Världen idag. I mars släpps hennes debutroman ”Inte som du tror” på Sjöbergs förlag. Vi ringde upp henne för att ställa några frågor om boken..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Migrationsverket kallas till utfrågning i riksdagsutskott

Socialförsäkringsutskottet, som också bereder migrationsfrågor och asylpolitik, vill tala med Migrationsverket innan man beslutar om att eventuellt låta snabbutreda hanteringen av asylärenden med koppling till religion..

Världen Idag - 9 timmar sedan

”Så hittar vi en väg bort från genusideologin”

Hur står du upp för det du tror är sant i en tid då genusideologi får allt större inflytande? Tipset från två kristna profiler som Världen idag pratat med stavas – mod. – Vi har demokrati och yttrandefrihet – ska man då inte få säga vad man tycker?

Världen Idag - 14 timmar sedan

Strid ström av anmälningar till stor barnledarkonferens

Hur kan kyrka och hem samspela för att ge barnen en hållbar och väl förankrad tro? Det kommer att vara fokus när den fjärde upplagan av ekumeniska barnledarkonferensen ”Jesus till barnen” genomförs den 15-17 mars i Uppsala. Intresset är mycket stort..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Kan man älska sina fiender?

Jesus sa ”älska era fiender och be för dem som förföljer er” (Matt 5:44). Det ligger i sakens natur att jag inte gillar min fiende – för annars skulle personen inte vara min fiende. Hur kan jag då älska någon jag inte gillar?

Världen Idag - 22 timmar sedan

Ditt viktigaste lopp!

Det kommer antagligen inte stå en jätte i skolmatsalen på måndag som du kan slåss mot, din Goliat kanske är en annan typ av utmaning eller kommer i en annan form. Kanske gör Gud dig uppmärksam på den som sitter ensam i matsalen, eller ger dig en idé som skulle göra din klasskompis glad. Kliv fram och ge det du har, din slangbella, för att stå upp mot orättvisa eller leva för någon annan.

Världen Idag - 22 timmar sedan

Flera tankar i huvudet om invandringen

Det har nästan blivit uttjatat att vi behöver förmågan att hålla flera tankar i huvudet samtidigt. Icke desto mindre är det sant. Mycket av den polarisering som präglar det offentliga samtalet har med detta att göra – både förmågan till och intresset för en bredare analys lyser ofta med sin frånvaro.

Världen Idag - Igår: 16:40

Vill avslöja genushysteri på svenska lärosäten

Exemplen på hur radikal genusideologi tar över på svenska lärosäten var så många, att journalisten Ivar Arpi omöjligt kunde få plats med dem i sina ledartexter i Svenska Dagbladet. Därför skriver han nu en bok om fenomenet. – Det är värre än jag trodde, säger han..

Världen Idag - Igår: 16:14

Trump redo utlysa nödläge för murbygge

Donald Trump kommer att skriva under kongressens budgetkompromiss. Men för att få pengar till sina murplaner kommer presidenten också att utlysa ett nationellt nödläge..

Världen Idag - Igår: 16:17

Netanyahu: Historisk enighet mot Iran

Förhoppningen var att samla stöd för en enad front mot Iran. Men Mellanösternmötet i Polen tycks snarare bidra till att fördjupa schismen mellan USA och EU. Vicepresident Mike Pence anklagar sina europeiska allierade för att försöka bryta sanktionerna mot Teheran..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.