BT > Nyheter

Thursday, 20 September, 08:34

Liknande nyheter

Taggar: Ny bibliotekschefi , Borås
BT - 27 sep 13 kl. 11:15

Författarnas favorit i Borås

Priset Författarnas bästa bibliotek 2013 delades ut till Borås Stadsbibliotek på Bokmässan i går. Priset var en belöning för de ofta välbesökta författarframträdanden som stadsbiblioteket brukar anordna. Det är bara andra gången som det här priset delas ut av Kultur i Väst och Författarcentrum Väst.

YLE - 30 maj 14 kl. 15:09

Kuronen kan bli bibliotekschef i Hangö

Milla Kuronen föreslås bli ny bibliotekschef i Hangö. Stadsstyrelsen väljer bibliotekschef på måndag (2.6).

Sydsvenskan - 09 okt 14 kl. 13:47

Fabriksarbetaren blev bibliotekschef

Möt Jonny Norrby, Perstorpsgrabben som är Kävlinge kommuns nye bibliotekschef
Jonny Norrby är Perstorpsgrabben som jobbade på ortens plast- och kemifabriker i många år. Men hans intresse för musik, böcker och film tog honom vidare i livet. Möt kommunens nye bibliotekschef..

LV - 07 dec 16 kl. 17:00

Ny bibliotekschef i januari

I januari 2017 tillträder Västerviks kommuns nya bibliotekschef, Katrin Ryrfeldt. Hon har tidigare arbetat som bibliotekschef i Kungälvs kommun och kommer senast från Göteborg där hon varit verksam sedan 2012..

YLE - 01 apr 17 kl. 10:55

Premierad bibliotekschef i Pargas: "Biblioteken viktiga för demokratin och yttrandefriheten"

Bibliotekschefen i Pargas, Karolina Zilliacus, är en av de fem som tilldelades Folkbildningsmedaljen av Svenska folkskolans vänner. Zilliacus premieras för sitt långvariga arbete inom biblioteksväsendet i Åboland. Zilliacus har jobbat i Pargas i tre år och före det jobbade hon som bibliotekschef på Kimitoön.

NSD - 30 sep 11 kl. 14:20

Hon blir ny bibliotekschef i Kiruna

Carina Salomonsson blir ny bibliotekschef i Kiruna efter Ingmarie Engman-Suup..

Corren - 25 okt 11 kl. 12:09

Hon blir ny bibliotekschef

Lena Axelsson blir ny bibliotekschef i Linköping.  .

Nerikes Allehanda - 20 sep 13 kl. 08:06

Bibliotekschef tror på mötet

Biblioteket ska vara en plats för möten och ett ställe där idéer föds och sprids. Det menar Lindesbergs nya bibliotekschef, Kristina Öster..

Hela Gotland - 10 dec 13 kl. 18:13

Hon blir ny bibliotekschef

På tisdagen blev det officiellt. Åsa Ingmansson blir ny bibliotekschef på Gotland..

UNT - 26 feb 14 kl. 09:00

Ansvaret lockade ny bibliotekschef

Läsning och lärande för alla är viktigast för Uppsalas biblioteksverksamhet om man frågar Uppsalas nya bibliotekschef..

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Damallsvenska klubbar får VM-ersättning

Damallsvenskans klubbar får 75 000 kronor för alla svenska och norska spelare som tas ut till VM i Frankrike nästa år. Det görs möjligt genom en sponsor. - Vi ser det här som en väldigt positiv satsning där klubblagsfotbollen hamnar i fokus.

BT - 30 minuter sedan

Hanna Grahn: SD lever inte upp till sitt eget partiprogram

Sverigedemokraterna är återigen minst jämställt i kommunfullmäktige i Borås. Om partiet vill bli taget på allvar har de en lång resa att göra..

BT - 1 timme sedan

Hundratals lik i lastbil - åklagare sparkas

Den högste åklagaren i den mexikanska delstaten Jalisco har fått sparken, den andre topptjänstemannen som mister jobbet efter avslöjandet att myndigheterna förvarar hundratals oidentifierade kroppar i en lastbil.(TT).

BT - 45 minuter sedan

Läkare varnar om nödläge på ö-läger

Det råder ett "humanitärt nödläge" vid ett av de flyktingläger som Australien driver i Stilla havet. Det varnar en grupp läkare som ber regeringen om tillstånd att få ge människorna vård.(TT).

BT - 1 timme sedan

Månsson ska skrämma upp teaterbesökarna

Nästa år blir det läskigt värre på Scalateatern i Stockholm då rysarsuccén "Kvinnan i svart" får svensk premiär. - Publiken kan inte vara säker i sina stolar, säger skådespelaren Claes Månsson.(TT).

BT - 1 timme sedan

Danmark kritiskt till svenskt fiskeförslag

Hur fisket i Kattegatt ska regleras har blivit en inflekterad fråga. Danmark är kritisk till det svenska förslaget om att begränsa fisket i Kattegatt och anser att det skadar danska fiskeintressen, det skriver Altinget.(TT).

BT - 2 timmar sedan

Klassisk fars har nypremiär på Lisebergsteatern

I höst flyttar succéfarsen ”Dubbeltrubbel” in på Lisebergsteatern. I rollerna återfinns bland annat Thomas Petersson och Birgitta Rydberg. .

BT - 2 timmar sedan

Rättegången mot barnläkare inleds

Barn som sökte vård för exempelvis huvud- eller öronvärk fick också sina underliv "kontrollerade" - undersökningar som inte varit medicinskt motiverade enligt åklagaren. Nu tas fallet med en 29-årig läkare som åtalats för en lång rad sexualbrott mot barn och vuxna upp till förhandling.(TT).

BT - 2 timmar sedan

Svårt förstå varför yxmord filmades

Mordet på Magnus Natschki har kallats unikt och en av många saker som förbryllar är att det extremt brutala dådet filmades. Advokat Björn Hurtig beskriver filmen som det värsta han sett och är orolig för att rätten blir så påverkad att den får svårt att ta till sig hans argument..

BT - 2 timmar sedan

Miljardsatsningen: Nu ska it-problemen i vården lösas

Nu ska sjukvårdens kroniska it-problem bort en gång för alla! Det är i vilket fall syftet med en sällsynt omfattande upphandling i miljardklassen som Västra Götalandsregionen och samtliga 49 kommuner fattar beslut om nästa vecka..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.