DI > Ekonomi

Thursday, 20 September, 06:26

DI - 20 aug 18 kl. 11:03

Byggbolagen i euroområdet ökar produktionenProduktionen inom byggsektorn i euroområdet steg 0,2 procent i juni jämfört med föregående månad. Det visar statistik från Eurostat. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Eurostat

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Byggbolageni , euroområdet, ökar, produktionen
DI - 23 jun 14 kl. 07:43

Euroområdet ökar bytesbalansen

Bytesbalansen i euroområdet uppvisade ett överskott på 21,5 miljarder euro i april, jämfört med ett reviderat överskott på 19,6 miljarder euro föregående månad (18,8)..

DI - 27 jul 17 kl. 10:27

Penningmängden i euroområdet ökar

Penningmängden i euroområdet, mätt som M3, steg med 5,0 procent i juni jämfört med samma månad föregående år..

DI - 13 sep 17 kl. 09:07

Sysselsättningen i euroområdet ökar

Antalet sysselsatta i euroområdet steg 0,4 procent under första kvartalet jämfört med föregående kvartal. I hela EU-28-området steg sysselsättningen 0,4 procent. Det visar säsongsjusterad statistik från Eurostat..

DI - 06 maj 15 kl. 10:12

Tjänstesektorn i euroområdet ökar takten

Euroområdets inköpschefsindex för tjänstesektorn uppgick till definitiva 54,1 i april jämfört med 54,2 föregående månad. Det preliminära utfallet visade ett index på 53,7..

Affärsvärlden - 01 aug 17 kl. 11:06

Tillväxten i euroområdet ökar

Euroområdets BNP steg 0,6 procent under andra kvartalet, jämfört med kvartalet före. Jämfört med motsvarande kvartal 2016 steg BNP 2,1 procent. Det visar Eurostats snabberäknade indikator..

DI - 19 jun 18 kl. 11:06

Produktionen inom byggsektorn i euroområdet ökade

Produktionen inom byggsektorn i euroområdet steg 1,8 procent i april jämfört med föregående månad. Det visar statistik från Eurostat..

DI - 18 sep 13 kl. 12:01

Byggsektorn framåt i euroområdet

Produktionen inom byggsektorn i euroområdet steg 0,3 procent i juni jämfört med föregående månad. Det visar statistik från Eurostat..

DI - 18 aug 17 kl. 11:05

Byggproduktionen i euroområdet sjunker

Produktionen inom byggsektorn i euroområdet sjönk 0,5 procent i juni jämfört med föregående månad. Det visar statistik från Eurostat..

DI - 19 mar 18 kl. 11:02

Byggandet tappade fart i euroområdet

Produktionen inom byggsektorn i euroområdet sjönk 2,2 procent i januari jämfört med föregående månad. Det visar statistik från Eurostat. .

DI - 17 maj 18 kl. 11:05

Lägre byggproduktion i euroområdet än väntat

Produktionen inom byggsektorn i euroområdet sjönk 0,3 procent i mars jämfört med föregående månad. Det visar statistik från Eurostat. .

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Politiskt kaos sänker kaffepriset – men bönan är hotad

De internationella kaffepriserna har inför presidentvalet i Brasilien fallit till den lägsta nivån på över tio år. Den billigare bönan är dock en huvudvärk för bönderna och svenska rosterier oroas nu över kaffeproduktionens livskraft..

DI - 15 minuter sedan

Fler får bostad via kommunerna

På tio år har antalet personer som behöver hjälp från sin kommun för att skaffa bostad fördubblats, rapporterar Ekot i Sveriges Radio..

DI - 15 minuter sedan

Räntor och valutor: USA-räntor backar

Amerikanska statspappersräntor har sjunkit svagt efter den svenska marknadens stängning på onsdagen, dollarn handlas samtidigt något svagare mot euron och japanska yen..

DI - 30 minuter sedan

Misstänk miljonfusk utreds i Västsverige

En stor härva med misstänkt rotavdragsfusk utreds i Västsverige, rapporterar  Ekot i Sveriges Radio..

DI - 45 minuter sedan

"Demokratin mår sämre än för tio år sedan”

En dryg vecka efter det svenska valet finns fortfarande ingen ny regering på plats. Forskningsinstitutet Ratios vd Nils Karlson är inte så orolig för själva regeringsbildningen, men vill att svenska företag gör mer för att stärka demokratin i Sverige. Han pekar också ut vad som vore det värsta tänkbara politiska scenariot för näringslivet de närmaste åren..

DI - 1 timme sedan

50 år senare: Warhols skandalsuccé gör comeback

”Warhol 1968” är en utställning om den amerikanske popkonstnären Andy Warhols berömda utställning på Moderna museet i Stockholm för 50 år sedan. En utställning om en utställning alltså..

DI - 1 timme sedan

Detta händer torsdag 20 september

Här är dagens agenda..

DI - 7 timmar sedan

Brittiska bilindustrin varnar för brexit utan avtal

Bilindustrin i Storbritannien kräver att brexitförhandlarna utesluter att utträdet sker utan ett avtal med EU.  Annars riskerar fordonstillverkarna och kunderna extra kostnader på nästan 60 miljarder kronor, enligt den brittiska branschorganisationen SMMT..

DI - 7 timmar sedan

Pompeo vill träffa Nordkoreas utrikesminister nästa vecka

USA:s utrikesminister Mike Pompeo sade på onsdagen att han har bjudit in Nordkoreas utrikesminister Ri Yong Ho till New York nästa vecka.  Det skriver Bloomberg News..

DI - 8 timmar sedan

Volvos plan för att ducka Trumps tullar – flytta produktion till Sverige

Med kinesisk ägare och USA-import från Kina hamnar Volvo Cars i kläm i det upptrappade handelskriget mellan USA och Kina.  För att parera tullarna är bolaget berett att flytta produktionen av sin bästsäljare XC60 från Kina till Sverige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.