DI > Ekonomi

Saturday, 16 February, 22:19

DI - 20 aug 18 kl. 08:52

M-ledaren: Krisläge för svensk politik – jämför bilbränderna med krisårenVågen av skjutningar och bilbränder skapar lika allvarliga problem som finanskrisen på 1990-talet, enligt M-ledaren Ulf Kristersson. "Svenskar har förlorat tron på staten", säger han till Financial Times..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ulf Kristersson, Financial Times

Dela artikeln

676 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: M-ledaren, Krislägeför svensk , politik, jämför, bilbrändernamed , krisåren
Dagen - 18 dec 14 kl. 03:00

SD-ledaren legitimerar sin politik genom Bibeln

SD:s Mattias Karlsson är partiledaren som använder Bibeln för att försvara sitt partis politik. Bland annat använder han liknelsen om den barmhärtige samariern som stöd för idén att hjälpa människor på flykt i närområdet, inte ge dem asyl i Sverige..

Dagen - 18 dec 14 kl. 03:00

SD-ledaren: Vår politik har stöd i Bibeln

SD:s Mattias Karlsson använder Bibeln för att försvara sitt partis politik. Liknelsen om den barmhärtige samariern får ge stöd till idén att hjälpa människor på flykt i närområdet, inte ge dem asyl i Sverige..

Expressen - 05 apr 17 kl. 10:15

Fi-ledaren: M:s politik är kulturrasistisk

I flera år har den muslimska friskolan Al-Azhar i Vällingby delat upp lågstadieelever efter kön, avslöjade i går kväll TV4:s Kalla Fakta. – I Fi:s hudfärgsbesatta värld är detta på något magiskt vänster "den vite mannens" fel, säger M-riksdagsledamoten Hanif Bali, som i kväll möter nya partiledaren för Feministiskt initiativ, Victoria Kawesa, i en tv-debatt. – Moderaternas politik är kulturrasistisk, svarar hon..

HBL - 10 aug 13 kl. 05:30

"ECB borde stödja krisländerna direkt"

Centralbankerna på bägge sidor om Atlanten fortsätter med låga räntor och ovanlig penningpolitik. Lämpliga åtgärder, tycker Finlands Bank. Till ingen nytta utan direkta stöd till krisländerna och stimulerande finanspolitik, säger Lauri Holappa, forskare på Helsingfors universitet.

Sydsvenskan - 10 feb 12 kl. 06:30

Först bot, sedan politik

Efter månader av interna partibråk gav sig KD-­ledaren Göran Hägglund igår ut på riksturné. Målet är att gå från introvert maktkamp till mer av utåtriktat arbete. - Vi har tappat tid.

DN - 23 jul 13 kl. 14:30

Lågt förtroende för ekonomi och politik i krisländer

I sex EU-länder är tron på det egna landets ekonomi fullständigt i botten: bara några få procent är positiva, visar en ny europeisk opinionsmätning. Mest positiva är svenskarna. Samtidigt är stödet för euron fortsatt starkt i krisländerna..

Sydsvenskan - 15 okt 15 kl. 16:30

Kinberg Batra vill forma en ny politik - frågan är vilket

När Anna Kinberg Batra skulle öppna Moderatstämman i Karlstad försökte SD-ledaren Jimmie Åkesson stjäla rampljuset.På en blixtinkallad pressträff i Stockholm avslöjade han att SD drar igång en kampanj som ska skrämma bort flyktingar från Sverige."Välfärden står inför en kollaps", påstod Åkesson, flankerad av partitopparna Mattias Karlsson, Richard Jomshof och Paula Bieler.

Helsingborgs Dagblad - 15 okt 15 kl. 16:30

Kinberg Batra vill forma en ny politik - frågan är vilket

När Anna Kinberg Batra skulle öppna Moderatstämman i Karlstad försökte SD-ledaren Jimmie Åkesson stjäla rampljuset.På en blixtinkallad pressträff i Stockholm avslöjade han att SD drar igång en kampanj som ska skrämma bort flyktingar från Sverige."Välfärden står inför en kollaps", påstod Åkesson, flankerad av partitopparna Mattias Karlsson, Richard Jomshof och Paula Bieler.

Expressen - 14 nov 18 kl. 19:01

Jimmie Åkesson gästar ”Bara Politik”

Jimmie Åkesson vill se ett nytt konservativt block i svensk politik – där SD, M och KD ingår. SD valde att rösta ja till M-ledaren Ulf Kristersson i statsministeromröstningen eftersom man ”fått signaler” om att man skulle kunna få ett betydande inflytande över en M+KD-regering. När SD-ledaren gästar ”Bara Politik” i Expressen TV utvecklar han sitt resonemang.

Kristianstadsbladet - 30 mar 13 kl. 06:25

Nykläckt politik

Foto:
Ägg, fjädrar och påskris. Vid påsktid får politiken smaka på lite bitsk satir.
Svensk inrikespolitik står och väger mitt i mandatperioden.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Här kan man också vandra bland vulkaner

Oavsett om man gillar silhuetten av en slocknad vulkan eller absolut måste få se lava flöda framför ögonen finns det många vulkaner som är lätta att besöka, över nästan hela världen..

DI - 1 timme sedan

Ett möte med jordens inre

Vulkaner är ett naturfenomen som fascinerar och skrämmer. Di Lördag flydde trafikkaoset i Kenyas huvudstad Nairobi och hittade en perfekt krater. .

DI - 2 timmar sedan

UD tystlåtna kring kännedom om Kinamöte

Turerna runt den svenska Kina-ambassadörens möte med den frihetsberövade förläggaren Gui Minhais dotter och kinesiska representanter fortsätter. UD förtydligar nu sina uppgifter men flera frågor är obesvarade..

DI - 3 timmar sedan

Läkaren som helst nobbar piller – och gör succé

När den brittiske läkaren Rangan Chatterje var oförmögen att hjälpa sin son som höll på att dö drabbades han av så dåligt samvete att förändrade hela sitt arbetssätt. I dag har han hjälpt sina patienter att bli av med migrän, depression och autoimmuna sjukdomar – helt utan mediciner..

DI - 3 timmar sedan

Pensionsmyndigheten: Sluta vara oroliga för pensionen

Gå inte omkring och oroa dig över pensionen i onödan. Det är ett råd som Sten Eriksson vid Pensionsmyndigheten vill förmedla. Han anser att en förklaring till oron är oseriösa företag..

DI - 4 timmar sedan

Klyftan mellan EU och USA tydlig vid toppmöte

Motsättningarna mellan USA och EU blev uppenbara under säkerhetsmötet i München. Kärnenergiavtalet med Iran, USA:s tillbakadragande av sina styrkor i Syrien, relationen till Ryssland och amerikanska biltullar var några glödheta frågor där åsiktsskillnaderna kom i dagen..

DI - 4 timmar sedan

Bolagets snilleblixt omvandlar skakningar till el – och kan få tågen att gå i tid

Bra vibrationer som kan leda till något mycket mer.  Revibe Energy tar till vara på vibrationerna från industrin och omvandlar det till ström.  "Vi är en konkurrent till batterier", säger vd:n Viktor Börjesson.

DI - 5 timmar sedan

Så slipper du köpa alla dyra sportlovsprylar

Låna i stället för att köpa – nu finns vintergrejerna att låna gratis på ett "sportbibliotek". Inför sportloven är det full rulle hos Fritidsbanken, som nu växer i hela landet..

DI - 4 timmar sedan

Stort ras på universitet i Sankt Petersburg

Flera våningar har rasat in i en byggnad på ett av Rysslands största universitet i Sankt Petersburg, rapporterar ryska medier..

DI - 5 timmar sedan

Han stod för Sveriges största bostadsköp 2018

Den svenska fastighetsmarknaden fortsatte att gå starkt under 2018, enligt statistik från analystjänsten Datscha.  För bostadsfastigheter blev året det bästa någonsin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.