Dagens PS > Ekonomi

Friday, 18 January, 02:05

Dagens PS - 20 aug 18 kl. 08:37

Ekonomiprofessorn får inte kalkylen att gå ihop”Jag har svårt att se hur det hela ska gå ihop”, säger Lars Calmfors till TT. Kalkylen svajar, enligt Calmfors, när regeringen budgeterar för ökade statsbidragen på 20 miljarder kronor till kommunerna – utan att höja skatterna; plus ytterligare så kallade riktade bidrag till vad som beskrivs som ”specifika ändamål”. Pengarna behövs bland annat till hundratals nya äldreboenden, skolor och vårdcentraler; dessutom måste kommunerna anställa runt 215.000 extra personer fram till 2030, skriver TT och Dina pengar i Expressen och förklarar att skattekvoten i förhållande till BNP sänkts samtidigt som kostnaderna för offentlig verksamhet skenat.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Lars Calmfors, TT, Calmfors, Dina, Expressen, BNP, Sveriges, SKL, Magdalena Andersson, Moderaterna

Dela artikeln

92 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekonomiprofessornfår inte , kalkylenatt , , ihop
UT - 28 aug 18 kl. 15:00

Ulricehamnsföretag i konkurs: ”Har haft svårt att få kalkylen att gå ihop”

Företaget Ulricehamns kakel och klinkers AB, med tio anställda, har gått i konkurs. ”Bolaget har haft svårt att få kalkylen att gå ihop”, säger juristen Stefan Skeppstedt, som sköter konkursen..

Nyteknik - 27 jul 17 kl. 10:25

”Mindre aktörer slås ut – kalkylen för vindkraft går inte ihop”

REPLIK. Kalkylen för vindkraft går inte ihop. Om inget görs för att hejda kortsiktig spekulation slås mindre aktörer ut vilket får förödande konsekvenser för omställningen till en förnybar energimix, skriver Jeanette Lindeblad och Fredrik Lindahl, Svensk Vindkraftförening..

DI - 14 dec 16 kl. 15:09

Kalkylen som gör Tesla till tjänstebil

Tesla ses som en ouppnåelig dröm för många, men allt fler företag  erbjuder den lyxiga elbilen som tjänstebil och får ihop kalkylen. "Man får inte stirra sig blind på inköpspriset", säger Sarah Shabani, ansvarig för förmåner på Atea..

Kristianstadsbladet - 11 okt 13 kl. 08:30

"Det finns inga andra hallar i kommunen som går ihop"


Den senaste kalkylen för pekar på ett underskott för arrangemangshallen och konstgräsplan på 1,5 miljoner kronor per år. Att en fritidsanläggning inte går runt är inget märkligt påpekar kommunstyrelsens ordförande.? Det är ingen glädjekalkyl som tagits fram.

SmålandsPosten - 17 jun 14 kl. 06:28

Bygger sin budget på regeringsskifte

Betald sommarskola för lågpresterande elever, 6,7 miljoner kronor mer till skolan och fler fasta jobb i äldreomsorgen. S har presenterat sin skuggbudget.
Men hela kalkylen bygger på att partiet tar rege­ringsmakten efter valet.

LV - 31 jul 14 kl. 08:18

”Marknaden ska inte äga infrastruktur”

Telia utmanar kommunens 73-miljonerssatsning på fiber. Ekonomin i kommunens projekt avgörs nu av villaägarnas beslut. Kommunen behöver en anslutningsgrad på 60 procent för att kalkylen ska gå ihop sig.

Sydsvenskan - 15 okt 14 kl. 20:02

Familjeplaner får läggas på is

Sedan årsskiftet erbjuder Facebook sina anställda gratis äggfrysning. Nästa år följer Apple efter, rapporterar NBC News, som kallar detta en "game-changing perk", en förmån som förändrar spelplanen. Tanken är att locka fler kvinnliga talanger till det mansdominerade Silicon Valley genom att hjälpa dem att lägga sina fertila år på karriären och skjuta upp föräldraskapet.

Sydsvenskan - 16 okt 14 kl. 05:30

Frusen ägglösning

Sedan årsskiftet erbjuder Facebook sina anställda gratis äggfrysning. Nästa år följer Apple efter, rapporterar NBC News, som kallar detta en "game-changing perk", en förmån som förändrar spelplanen. Tanken är att locka fler kvinnliga talanger till det mansdominerade Silicon Valley genom att hjälpa dem att lägga sina fertila år på karriären och skjuta upp föräldraskapet.

DI - 09 jun 15 kl. 21:01

Elkunder kan räkna med kraftigt höjda priser

Köpet av Fortums svenska elnät kan bli ett känsligt ämne för AP-fonderna.Enligt flera källor måste de nya ägarna höja priserna kraftigt för att kalkylen ska gå ihop..

SmålandsPosten - 17 okt 17 kl. 21:45

”Underlaget är undermåligt, kalkylen går inte ihop”

Det blev inget beslut om nytt stads- och stationshus vid tisdagens kommunfullmäktige. Oppositionen utnyttjade sin rätt till återremiss och beslutet skjuts upp en månad. – Det finns för många frågetecken, säger Gunnar Storbjörk (S)..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 13 timmar sedan

Över 770 miljoner mejladresser hackade

Enligt Techworld, som uppmärksammar den extrema hackerattacken, med hänvisning till ZDNet, har nästan 773 miljoner e-postadresser hackats och nära på 22 miljoner unika lösenord stulits, samtliga vid olika dataintrång. Nio svenska sajter finns i den enorma samlingen av e-postadresser som hackats, skriver Techworld och listar sajterna. Det är säkerhetsforskare på molnlagringstjänsten Mega som slår larm.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Sociala mediestjärnan stäms av KO

”Jag kommer inte kommentera detta mer i media”, skriver kända influencern Kenza i sin blogg. Konsumentombudsmannen anser att Kenza Zouiten – som bland annat är medgrundare av klädmärket Ivyrevel, där både H&M och det tyska ehandelsbolaget Zalando är delägare – gjort sig skyldig till smygreklam i flera inlägg i sociala medier. Det är bakgrunden till stämningen, berättar KO i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Facebook släcker ner flera konton

Facebook uppger att man plockat bort flera sidor, grupper och konton på Facebook och Instagram. Totalt rör det sig om 364 sidor och konton. Dessa uppges ha haft sitt ursprung från Ryssland och varit koordinerade med syftet att vilseleda andra på plattformarna, skriver Facebook på sin hemsida.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Kändisproducenten går till Apple

Producenten Jason Katims lämnar Universal TV för en ny flerårig satsning med Apple, skriver Variety. Jason Katims och hans bolag True Jack Productions kommer efter att kontraktet löpt ut denna sommar att ta klivet över till Apple, som förbereder en streamingtjänst. Jason Katims är känd för att ha skapat, skrivit och producerat ett flertal framgångsrika serier, däribland Parenthood, Boston Public och Friday Nights Light.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Microsofts rekordgåva stoppa bostadsbrist

Techbjässen Microsoft utlovar nu att man kommer att stötta byggandet av billiga bostäder för att adressera bostadsbristen i Seattle. Investeringen uppgår till en halv miljard dollar, enligt Seattle Times. Byggandet kommer att ske i Puget Sound-regionen.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Snoop Dogg kliver in i svensk startup-succé

Klarna har fått en ny investerare i form av artisten Snoop Dogg, som egentligen heter Calvin Broadus. Det rapporterar Forbes. ”Jag har gjort affärer i Europa under flera år däribland modevarumärken, telekommunikation och så vidare”, säger rapstjärnan till Forbes.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Skulderna växer hos Kronofogden

För tredje året i rad minskar antalet skuldsatta hos Kronofogden samtidigt som skulden fortsätter att öka. Allt fler får sin första skuld hos myndigheten, enligt färsk statistik. Vid årsskiftet fanns 413 912 personer registrerade hos myndigheten, en minskning med 3 781 personer sedan i fjol.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Bankrapporter eldade på NY-börsen

De amerikanska börserna steg under onsdagens handel, stärkta av positiva delårsrapporter från ett par tungviktare inom banksektorn. På den breda marknaden ökade S&P 500-index med 0,2 procent till 2 616,10. Teknologitunga Nasdaq Composite steg med 0,2 procent till 7 034,69.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Blandad kompott på Asiens börser

Asienbörserna har en blandad utveckling på torsdagen. Oro kring Kinas tillväxtutsikter dämpar sentimentet i regionen. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 sjönk med 0,2 procent till 20 402,27, medan det bredare Topix-indexet ökade med 0,35 procent till 1 543,20.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Börsgurun är död – var pionjär i branschen

Investeringsgurun John C. Bogle har gått bort 89 år gammal. Han grundade Vanguard och låg bakom världens första indexfond 1975.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.