Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 14 November, 18:18

Dagens PS - 20 aug 18 kl. 08:37

Ekonomiprofessorn får inte kalkylen att gå ihop”Jag har svårt att se hur det hela ska gå ihop”, säger Lars Calmfors till TT. Kalkylen svajar, enligt Calmfors, när regeringen budgeterar för ökade statsbidragen på 20 miljarder kronor till kommunerna – utan att höja skatterna; plus ytterligare så kallade riktade bidrag till vad som beskrivs som ”specifika ändamål”. Pengarna behövs bland annat till hundratals nya äldreboenden, skolor och vårdcentraler; dessutom måste kommunerna anställa runt 215.000 extra personer fram till 2030, skriver TT och Dina pengar i Expressen och förklarar att skattekvoten i förhållande till BNP sänkts samtidigt som kostnaderna för offentlig verksamhet skenat.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Lars Calmfors, TT, Calmfors, Dina, Expressen, BNP, Sveriges, SKL, Magdalena Andersson, Moderaterna

Dela artikeln

92 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekonomiprofessornfår inte , kalkylenatt , , ihop
UT - 28 aug 18 kl. 15:00

Ulricehamnsföretag i konkurs: ”Har haft svårt att få kalkylen att gå ihop”

Företaget Ulricehamns kakel och klinkers AB, med tio anställda, har gått i konkurs. ”Bolaget har haft svårt att få kalkylen att gå ihop”, säger juristen Stefan Skeppstedt, som sköter konkursen..

Nyteknik - 27 jul 17 kl. 10:25

”Mindre aktörer slås ut – kalkylen för vindkraft går inte ihop”

REPLIK. Kalkylen för vindkraft går inte ihop. Om inget görs för att hejda kortsiktig spekulation slås mindre aktörer ut vilket får förödande konsekvenser för omställningen till en förnybar energimix, skriver Jeanette Lindeblad och Fredrik Lindahl, Svensk Vindkraftförening..

DI - 14 dec 16 kl. 15:09

Kalkylen som gör Tesla till tjänstebil

Tesla ses som en ouppnåelig dröm för många, men allt fler företag  erbjuder den lyxiga elbilen som tjänstebil och får ihop kalkylen. "Man får inte stirra sig blind på inköpspriset", säger Sarah Shabani, ansvarig för förmåner på Atea..

Kristianstadsbladet - 11 okt 13 kl. 08:30

"Det finns inga andra hallar i kommunen som går ihop"


Den senaste kalkylen för pekar på ett underskott för arrangemangshallen och konstgräsplan på 1,5 miljoner kronor per år. Att en fritidsanläggning inte går runt är inget märkligt påpekar kommunstyrelsens ordförande.? Det är ingen glädjekalkyl som tagits fram.

SmålandsPosten - 17 jun 14 kl. 06:28

Bygger sin budget på regeringsskifte

Betald sommarskola för lågpresterande elever, 6,7 miljoner kronor mer till skolan och fler fasta jobb i äldreomsorgen. S har presenterat sin skuggbudget.
Men hela kalkylen bygger på att partiet tar rege­ringsmakten efter valet.

LV - 31 jul 14 kl. 08:18

”Marknaden ska inte äga infrastruktur”

Telia utmanar kommunens 73-miljonerssatsning på fiber. Ekonomin i kommunens projekt avgörs nu av villaägarnas beslut. Kommunen behöver en anslutningsgrad på 60 procent för att kalkylen ska gå ihop sig.

Sydsvenskan - 15 okt 14 kl. 20:02

Familjeplaner får läggas på is

Sedan årsskiftet erbjuder Facebook sina anställda gratis äggfrysning. Nästa år följer Apple efter, rapporterar NBC News, som kallar detta en "game-changing perk", en förmån som förändrar spelplanen. Tanken är att locka fler kvinnliga talanger till det mansdominerade Silicon Valley genom att hjälpa dem att lägga sina fertila år på karriären och skjuta upp föräldraskapet.

Sydsvenskan - 16 okt 14 kl. 05:30

Frusen ägglösning

Sedan årsskiftet erbjuder Facebook sina anställda gratis äggfrysning. Nästa år följer Apple efter, rapporterar NBC News, som kallar detta en "game-changing perk", en förmån som förändrar spelplanen. Tanken är att locka fler kvinnliga talanger till det mansdominerade Silicon Valley genom att hjälpa dem att lägga sina fertila år på karriären och skjuta upp föräldraskapet.

DI - 09 jun 15 kl. 21:01

Elkunder kan räkna med kraftigt höjda priser

Köpet av Fortums svenska elnät kan bli ett känsligt ämne för AP-fonderna.Enligt flera källor måste de nya ägarna höja priserna kraftigt för att kalkylen ska gå ihop..

SmålandsPosten - 17 okt 17 kl. 21:45

”Underlaget är undermåligt, kalkylen går inte ihop”

Det blev inget beslut om nytt stads- och stationshus vid tisdagens kommunfullmäktige. Oppositionen utnyttjade sin rätt till återremiss och beslutet skjuts upp en månad. – Det finns för många frågetecken, säger Gunnar Storbjörk (S)..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Aktiespararna till EQT: Höj budet!

Aktiespararna uppmanar budgivaren EQT att höja budet på specialty pharmabolaget Karo Pharma. Kontantbudet på 36,90 kronor per Karo Pharma-aktie är för lågt och bör höjas, anser Aktiespararna. Aktiespararna noterar också att det florerar rykten om att det finns stora dolda värden i Karo Pharma som budet inte tar hänsyn till, uppgifter som Aktiespararna ställer sig tveksamma till.

Dagens PS - 3 timmar sedan

H&M laddar för Black Friday

Klädjätten H&M öppnar sin fjärde Afound-butik lagom till kampanjhelgen Black Friday i slutet av november. Butiken ligger på Östra Hamngatan i Göteborg och är 1.100 kvadratmeter stor.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Analys: ”Manegen krattad för Löfven”

Det skriver K-G Bergström på Expressen och konstaterar att det är C-ledaren Annie Lööfs ”förtjänst eller fel”. Moderatledaren Ulf Kristersson fick som väntat nej till att bli statsminister i riksdagens omröstning i dag då både C och L röstade ned sin allianskompis. För S-ledaren Stefan Löfven innebär det här, enligt K-G Bergström, politisk expert på Expressen, en stor framgång.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Dyster handelsdag på Stockholmsbörsen

Både OMX30 och OMXSPI är kraftigt ned vid lunchtid. I kölvattnet av USA:s börser faller även Stockholmsbörsen tungt på onsdagen. OMX30 stod vid 12-tiden på minus 0,8 procent medan OMXSPI var ned med nästan lika mycket, minus 0,7 procent.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Proffset: Rata börsens sämsta aktier

Fem aktier döms ut, riskerar enligt experten att ”bli helt utbombade”. Enligt Marcus Hernhag, börsskribent på Privata Affärer, är det ”inte värt risken” att lägga krut på de aktier som backat mest på tre års sikt. Oddsen för att dessa papper ska vända uppåt är inte goda, menar han och förklarar vilka fem bolags aktier som fallit mest under den aktuella treårsperioden: Eniro (-98,6 procent), VRG (-93), Anoto (-91,3), Fingerprint Cards (-86,9) och Eltel (-85,7).

Dagens PS - 7 timmar sedan

Då lanserar Huawei AR-glasögon

Kinesiska Huawei siktar på att lansera augmented reality-glasögon inom två år, enligt vd Richard Yu. Det rapporterar CNBC. I en intervju med affärskanalen sade Huawei-chefen att AR-tekniken i glasögon kommer att erbjuda en bättre upplevelsekänsla än med mobilen.

Dagens PS - 9 timmar sedan

VD och ägare utreds för ekobrott

Ekobrottsmyndigheten har inlett en utredning mot Kambuas vd och ägare Stefan Sandström gällande potentiella skatte- och bokföringsbrott, skriver Dagens industri. Det handlar om pengar som överfördes från bolaget till hans privata konto under 2014 och 2015. Enligt Skatteverket användes dessa pengar för privat konsumtion.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Starbucks säger upp 350 anställda

Kaféjätten Starbucks ska säga upp 350 anställda, motsvarande cirka fem procent av den globala kontorsrelaterade arbetsstyrkan. Det rapporterar Wall Street Journal. Det sker mot bakgrund av tillväxtsatsningar i en mer konkurrensutsatt kaffemarknad.

Dagens PS - 9 timmar sedan

AFV tipsar om het tillväxt-aktie

Telenor har framtida tillväxt säkrad och lönsamhet som brädar branschen, skriver Affärsvärlden i en analys. Tidningen ser aktien som en billig exponering mot Asien och noterar att efter försäljningen av operatörsverksamheten i Central- och Östeuropa hämtas nu knappt hälften av intäkterna och tre femtedelar av kassaflödet från asiatisk operatörsverksamhet. ”Denna spännande portfölj ger god riskspridning över unga befolkningar som konsumerar alltmer mobiltjänster: från mognande Thailand och Malaysia via Pakistan till framtidsmarknader som Bangladesh och Myanmar”, skriver tidningen.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Nej till Kristersson som statsminister

Riksdagen har röstat nej till förslaget att välja Moderaternas partiledare Ulf Kristersson till ny statsminister. För att Ulf Kristersson skulle bli vald till statsminister krävdes att minst 175 av riksdagens 349 ledamöter inte röstade nej. 154 ledamöter röstade ja och 195 sade nej.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.