Expressen > Nyheter

Tuesday, 19 February, 11:33

Expressen - 20 aug 18 kl. 07:00

17-åriga Nathalies uppmaning till alla lärare inför skolstarten17-åriga influencern Nathalie Danielsson blev mobbad under tio år. Trakasserierna höll på att krossa henne, men en dag ändrades allt – hon vågade berätta. Nu vill hon sprida ett budskap inför skolstarten: – Våga sök hjälp, det här är inget att skämmas för, du är aldrig ensam..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Nathalies, Nathalie Danielsson

Dela artikeln

3847 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 17-åriga, Nathalies, uppmaningtill alla , lärareinför , skolstarten
YLE - 06 jun 16 kl. 14:34

Många obehöriga barnträdgårdslärare i Korsholm

Nästan 80 procent av alla obehöriga barnträdgårdslärare i Österbotten jobbar på daghemmen i Korsholm. Det visar en enkätundersökning som Sydkustens landskapsförbund har gjort. I Österbotten jobbar 321 barnträdgårdslärare, av dem har nästan sex procent eller nitton stycken ingen examen och är alltså obehöriga.

YLE - 29 sep 14 kl. 16:15

Behörig ämneslärare är lika med obehörig klasslärare

Trots brist på behöriga lärare i huvudstadsregionen behandlas ändå ämneslärare som helt obehöriga när klasslärare ska anställas. ”I våras ansökte jag om cirka 30 klasslärartjänster bara i Helsingfors och Esbo. Trots att jag är utbildad lärare blev jag inte kallad till en enda arbetsintervju.

YLE - 11 dec 14 kl. 05:01

Lärare: Det här försvårar lärarbristen i huvudstadsregionen

Lärarna i huvudstadsregionen rasar mot kommunernas förändrade anställningspolicy där en nyanställd ska börja jobbet precis före skolstart. Joakim Häggström, ordförande för Helsingfors svenska lärarförening, tror att det här leder till rekryteringsproblem vid de svenska skolorna. Tidigare har nya lärare anställts från den 1 augusti, men från och med hösten 2015 kommer anställningsperioden att inledas precis innan skolstart.

Sydsvenskan - 21 mar 17 kl. 12:08

Lägre andel behöriga lärare i grundskolan

Andelen behöriga och legitimerade lärare i grundskolan sjunker. Utvecklingen går alltså åt fel hål, visar Skolverkets färska statistik. Men utbildningsministern ser ett "starkt besked".

Helsingborgs Dagblad - 21 mar 17 kl. 12:47

Lägre andel behöriga lärare i grundskolan

Andelen behöriga och legitimerade lärare i grundskolan sjunker. Utvecklingen går alltså åt fel hål, visar Skolverkets färska statistik. Men utbildningsministern ser ett "starkt besked".

Nyan - 09 maj 16 kl. 20:50

Brist på barnträdgårdslärare

Landsbygdskommunerna har stora problem med att hitta vikarierande barnträdgårdslärare. Utbildningen lockar just nu få sökande.

Efter att Nya Åland tipsats om stora svårigheter att hitta behöriga barnträdgårdslärare beslöt vi att kolla upp situationen.

Dalarnas tidningar - 19 aug 13 kl. 06:15

Brist på behöriga matte- och NO-lärare

Det är brist på behöriga NO- och matematiklärare till kommunens grundskolor. ? Det är ett nationellt problem, men nu har vi löst det på ett tillfredsställande sätt, säger skolchef Ulf Månsson..

UNT - 21 mar 17 kl. 10:59

Andelen obehöriga lärare ökar

Andelen behöriga och legitimerade lärare i grundskolan sjunker..

GöteborgsPosten - 21 mar 17 kl. 12:08

Lägre andel behöriga lärare i grundskolan

Andelen behöriga och legitimerade lärare i grundskolan sjunker. Utvecklingen går alltså åt fel hål, visar Skolverkets färska statistik. Men utbildningsministern ser ett "starkt besked"..

UNT - 21 mar 17 kl. 12:47

Lägre andel behöriga lärare i grundskolan

Andelen behöriga och legitimerade lärare i grundskolan sjunker..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 minuter sedan

En person hittad död – misstänkt mord

En person har hittats död i en bostad i stadsdelen Tensta i Stockholm.Polisen har inlett en förundersökning om mord..

Expressen - 15 minuter sedan

Polarbröds ägare död: ”Stor sorg och saknad”

Hon var en av två framgångsrika huvudägare till populära Polarbröd.På måndagen avled Anna Borgeryd, 49, efter en tids sjukdom.”Det är med stor sorg och saknad vi meddelar att en av Polarbröds huvudägare, chefsstrateg Anna Borgeryd, i dag den 18 februari stilla har somnat in efter en tids sjukdom”, skriver företaget i ett pressmeddelande..

Expressen - 15 minuter sedan

Tvåbarnspappa poserade med döda kroppar i Irak

Mannen stred mot terrorsekten IS i Irak och poserade på bilder med sina fienders lik.Sen tog mannen sig till Sverige med sin familj och sökte asyl – nu döms mannentill fängelse för krigsförbrytelser.– Han som är död där är en terrorist, det här är inte nån oskyldig människa som ligger där, säger mannen i förhör..

Expressen - 15 minuter sedan

Hovrätten friar dömd 35-åring efter maffiamord i ett garage

Tingsrätten dömde honom till tolv års fängelse för medhjälp till gängmordet i Östberga.Men efter rättegången i Svea hovrätt släpptes han på fri fot och nu meddelar domstolen att han frikänns helt..

Expressen - 30 minuter sedan

Männen såg på hockeymatch – bråket slutade med knivmord

I samband med en hockeymatch på tv hamnade de två rumskamraterna i en dödlig dispyt.När den ene låg död med knivskador i halsen sökte den andre själv upp polis. Nu åtalas han för mord..

Expressen - 45 minuter sedan

Fridolin: Löfvens raka ord om Amanda Lind

Amanda Lind har varit i blåsväder sedan hon utsågs till kulturminister i Stefan Löfvens nya regering i januari. Nu avslöjar Gustav Fridolin till Allehanda hur Stefan Löfven reagerade när Amanda Lind kom på tal. – Japp, var det korta, raka svaret från statsministern..

Expressen - 30 minuter sedan

JUST NU: Man död i svår trafikolycka

En man i 50-årsåldern är död efter en svår trafikolycka i Hultsfreds kommun.Mannen kolliderade med en lastbil och avled.Anhöriga är underrättade..

Expressen - 1 timme sedan

Läckta vårdsamtal kan polisanmälas

Beskedet att miljontals vårdsamtal till 1177 legat på en oskyddad server har upprört många.Datainspektionen inväntar nu en incidentrapport från det ansvariga företaget Medhelp – och ett regionråd i Stockholm utesluter inte en polisanmälan..

Expressen - 1 timme sedan

Misstänkta för överfallet på Ivar, 83 begärs omhäktade

Åklagare Lena-Marie Bergström har begärt omhäktning för de tre personer som misstänks för mordförsöket på Ivar, 83, skriver P4 Blekinge.– De är fortfarande på sannolika skäl misstänkta för brotten, och eftersom det finns risk för att de pratar ihop sig vill jag att de ska vara fortsatt häktade, säger hon..

Expressen - 1 timme sedan

Axel, 13, sålde Kvällsposten och uppfyllde sin dröm

13-årige Axel Boye i Kristianstad började sälja Kvällsposten i oktober förra året. Det tog bara några månader för honom att tjäna ihop till sin efterlängtade elskoter.– Nu kör jag min tidningsrunda på den.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.