Expressen > Nyheter

Wednesday, 19 September, 16:32

Expressen - 20 aug 18 kl. 07:00

17-åriga Nathalies uppmaning till alla lärare inför skolstarten17-åriga influencern Nathalie Danielsson blev mobbad under tio år. Trakasserierna höll på att krossa henne, men en dag ändrades allt – hon vågade berätta. Nu vill hon sprida ett budskap inför skolstarten: – Våga sök hjälp, det här är inget att skämmas för, du är aldrig ensam..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Nathalies, Nathalie Danielsson

Dela artikeln

3840 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 17-åriga, Nathalies, uppmaningtill alla , lärareinför , skolstarten
YLE - 06 jun 16 kl. 14:34

Många obehöriga barnträdgårdslärare i Korsholm

Nästan 80 procent av alla obehöriga barnträdgårdslärare i Österbotten jobbar på daghemmen i Korsholm. Det visar en enkätundersökning som Sydkustens landskapsförbund har gjort. I Österbotten jobbar 321 barnträdgårdslärare, av dem har nästan sex procent eller nitton stycken ingen examen och är alltså obehöriga.

YLE - 29 sep 14 kl. 16:15

Behörig ämneslärare är lika med obehörig klasslärare

Trots brist på behöriga lärare i huvudstadsregionen behandlas ändå ämneslärare som helt obehöriga när klasslärare ska anställas. ”I våras ansökte jag om cirka 30 klasslärartjänster bara i Helsingfors och Esbo. Trots att jag är utbildad lärare blev jag inte kallad till en enda arbetsintervju.

YLE - 11 dec 14 kl. 05:01

Lärare: Det här försvårar lärarbristen i huvudstadsregionen

Lärarna i huvudstadsregionen rasar mot kommunernas förändrade anställningspolicy där en nyanställd ska börja jobbet precis före skolstart. Joakim Häggström, ordförande för Helsingfors svenska lärarförening, tror att det här leder till rekryteringsproblem vid de svenska skolorna. Tidigare har nya lärare anställts från den 1 augusti, men från och med hösten 2015 kommer anställningsperioden att inledas precis innan skolstart.

Sydsvenskan - 21 mar 17 kl. 12:08

Lägre andel behöriga lärare i grundskolan

Andelen behöriga och legitimerade lärare i grundskolan sjunker. Utvecklingen går alltså åt fel hål, visar Skolverkets färska statistik. Men utbildningsministern ser ett "starkt besked".

Helsingborgs Dagblad - 21 mar 17 kl. 12:47

Lägre andel behöriga lärare i grundskolan

Andelen behöriga och legitimerade lärare i grundskolan sjunker. Utvecklingen går alltså åt fel hål, visar Skolverkets färska statistik. Men utbildningsministern ser ett "starkt besked".

Nyan - 09 maj 16 kl. 20:50

Brist på barnträdgårdslärare

Landsbygdskommunerna har stora problem med att hitta vikarierande barnträdgårdslärare. Utbildningen lockar just nu få sökande.

Efter att Nya Åland tipsats om stora svårigheter att hitta behöriga barnträdgårdslärare beslöt vi att kolla upp situationen.

Dalarnas tidningar - 19 aug 13 kl. 06:15

Brist på behöriga matte- och NO-lärare

Det är brist på behöriga NO- och matematiklärare till kommunens grundskolor. ? Det är ett nationellt problem, men nu har vi löst det på ett tillfredsställande sätt, säger skolchef Ulf Månsson..

UNT - 21 mar 17 kl. 10:59

Andelen obehöriga lärare ökar

Andelen behöriga och legitimerade lärare i grundskolan sjunker..

GöteborgsPosten - 21 mar 17 kl. 12:08

Lägre andel behöriga lärare i grundskolan

Andelen behöriga och legitimerade lärare i grundskolan sjunker. Utvecklingen går alltså åt fel hål, visar Skolverkets färska statistik. Men utbildningsministern ser ett "starkt besked"..

UNT - 21 mar 17 kl. 12:47

Lägre andel behöriga lärare i grundskolan

Andelen behöriga och legitimerade lärare i grundskolan sjunker..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Stormy Daniels avslöjar Trumps allra mest privata

Det finns böcker som lovar att avslöja allt.Och så finns det böcker som ”avslöjar allt”.Som detaljer om president Donald Trumps mest privata delar.

Expressen - 30 minuter sedan

Tina och pojkvännen Simon har bara ätit frukt i tre års tid

För tre år sedan flyttade Tina Stoklosa, 39, och fästmannen Simon Beun, 26, till Bali – för att helhjärtat ägna sig åt sin diet: frukterianism.I en intervju med brittiska Daily Mail berättar nu det centraleuropeiska paret om sin livsstil, och hur den nya dieten påverkat deras hälsa..

Expressen - 1 timme sedan

Så avslöjar du föreningens dåliga ekonomi – före köpet

Skuldsättningen är inte sällan skyhög i nyproducerade bostadsrättsföreningar. Här är knepen och nyckeltalen du ska använda dig av för att undvika ett köp med en latent skuldbomb. .

Expressen - 1 timme sedan

Skulderna rusar i nybyggda bostadsrätter: ”Var observant”

Att dölja skulder i föreningen är ett sätt för byggherrarna att öka lönsamheten. De senaste åren har skuldsättningen i nya bostadsrättsföreningar rusar. Förlorare är köparna.

Expressen - 1 timme sedan

Mobilladdaren kan ha ödelagt Elinors hem

På ett ögonblick totalförstördes familjens hus i en allvarlig brand.– Vi fick inget med oss. Till och med vigselringarna blev kvar, säger tvåbarnsmamman Elinor Holm.

Expressen - 1 timme sedan

Hur påverkas din ekonomi av det politiska kaoset?

Tiden går och ännu har Sverige ingen regering.Hur påverkar det Sveriges ekonomi?Hur påverkar det din plånbok?

Expressen - 2 timmar sedan

Banken ”en tvättmaskin” – spår leder till Putins familj

Danske Banks kontor i Estland var en enda stor tvättmaskin – där miljarder kronor tvättades vita.”Tvättmaskinen” kan vara den största  penningtvätthärvan i historien med spår rakt in i den ryske presidenten Vladimir Putins familj.Finansmannen Christer Gardells Cevian var storägare i Danske Bank under de kritiska åren..

Expressen - 2 timmar sedan

Pappa duschade sin dotter i kallt vatten

En pappa har dömts för misshandel efter att han duschat sin dotter i kallt vatten, skriver Barometern.Enligt tidningen har dottern och hennes syster berättat samstämmigt om händelsen..

Expressen - 3 timmar sedan

KD-toppen utreds för bedrägeri

KD-toppen Caroline Szyber utreds för bedrägeri.Det skriver Aftonbladet.– Jag har inlett förundersökning i dag, säger åklagaren Joachim Zander, till tidningen.

Expressen - 3 timmar sedan

Martin lyssnar på staden – för att skapa ett friskare sound

Buller och oljud gör många stressade, trötta, irriterade och ökar risken för hjärt-kärlsjukdom.Därför har Helsingborg anlitat en av Europas främsta ljuddesigners, Martin Hallberg, för att revolutionera stadens ljudmiljö.Det kan bli början på stadens nya sound..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.