Expressen > Nyheter

Wednesday, 21 November, 20:49

Expressen - 20 aug 18 kl. 07:00

17-åriga Nathalies uppmaning till alla lärare inför skolstarten17-åriga influencern Nathalie Danielsson blev mobbad under tio år. Trakasserierna höll på att krossa henne, men en dag ändrades allt – hon vågade berätta. Nu vill hon sprida ett budskap inför skolstarten: – Våga sök hjälp, det här är inget att skämmas för, du är aldrig ensam..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Nathalies, Nathalie Danielsson

Dela artikeln

3846 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 17-åriga, Nathalies, uppmaningtill alla , lärareinför , skolstarten
YLE - 06 jun 16 kl. 14:34

Många obehöriga barnträdgårdslärare i Korsholm

Nästan 80 procent av alla obehöriga barnträdgårdslärare i Österbotten jobbar på daghemmen i Korsholm. Det visar en enkätundersökning som Sydkustens landskapsförbund har gjort. I Österbotten jobbar 321 barnträdgårdslärare, av dem har nästan sex procent eller nitton stycken ingen examen och är alltså obehöriga.

YLE - 29 sep 14 kl. 16:15

Behörig ämneslärare är lika med obehörig klasslärare

Trots brist på behöriga lärare i huvudstadsregionen behandlas ändå ämneslärare som helt obehöriga när klasslärare ska anställas. ”I våras ansökte jag om cirka 30 klasslärartjänster bara i Helsingfors och Esbo. Trots att jag är utbildad lärare blev jag inte kallad till en enda arbetsintervju.

YLE - 11 dec 14 kl. 05:01

Lärare: Det här försvårar lärarbristen i huvudstadsregionen

Lärarna i huvudstadsregionen rasar mot kommunernas förändrade anställningspolicy där en nyanställd ska börja jobbet precis före skolstart. Joakim Häggström, ordförande för Helsingfors svenska lärarförening, tror att det här leder till rekryteringsproblem vid de svenska skolorna. Tidigare har nya lärare anställts från den 1 augusti, men från och med hösten 2015 kommer anställningsperioden att inledas precis innan skolstart.

Sydsvenskan - 21 mar 17 kl. 12:08

Lägre andel behöriga lärare i grundskolan

Andelen behöriga och legitimerade lärare i grundskolan sjunker. Utvecklingen går alltså åt fel hål, visar Skolverkets färska statistik. Men utbildningsministern ser ett "starkt besked".

Helsingborgs Dagblad - 21 mar 17 kl. 12:47

Lägre andel behöriga lärare i grundskolan

Andelen behöriga och legitimerade lärare i grundskolan sjunker. Utvecklingen går alltså åt fel hål, visar Skolverkets färska statistik. Men utbildningsministern ser ett "starkt besked".

Nyan - 09 maj 16 kl. 20:50

Brist på barnträdgårdslärare

Landsbygdskommunerna har stora problem med att hitta vikarierande barnträdgårdslärare. Utbildningen lockar just nu få sökande.

Efter att Nya Åland tipsats om stora svårigheter att hitta behöriga barnträdgårdslärare beslöt vi att kolla upp situationen.

Dalarnas tidningar - 19 aug 13 kl. 06:15

Brist på behöriga matte- och NO-lärare

Det är brist på behöriga NO- och matematiklärare till kommunens grundskolor. ? Det är ett nationellt problem, men nu har vi löst det på ett tillfredsställande sätt, säger skolchef Ulf Månsson..

UNT - 21 mar 17 kl. 10:59

Andelen obehöriga lärare ökar

Andelen behöriga och legitimerade lärare i grundskolan sjunker..

GöteborgsPosten - 21 mar 17 kl. 12:08

Lägre andel behöriga lärare i grundskolan

Andelen behöriga och legitimerade lärare i grundskolan sjunker. Utvecklingen går alltså åt fel hål, visar Skolverkets färska statistik. Men utbildningsministern ser ett "starkt besked"..

UNT - 21 mar 17 kl. 12:47

Lägre andel behöriga lärare i grundskolan

Andelen behöriga och legitimerade lärare i grundskolan sjunker..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Polisen varnar: Nu slår tjuvligorna till

Black Friday närmar sig med stormsteg – som en försmak på julhandeln.Shoppinghögtider som dessa betyder ökad aktivitet bland tjuvar och bedragare, menar polisen – som nu tipsar om hur man skyddar sig från stöld och bedrägeri. – Det är väldigt mycket folk ute under dessa tider, det kan locka stöldligor, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen..

Expressen - 30 minuter sedan

En till sjukhus efter skjutning

En skadad person har förts till sjukhus med ambulans efter en skottlossning i Eskilstuna. En stor polisinsats pågår, skriver polisen på sin hemsida..

Expressen - 45 minuter sedan

”De kommer att få igenom sin budget”

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt antyder att en regering bestående av S, MP, C och L kan klara sig utan att förhandla med honom.– De kommer att få igenom sin budget, säger han i ”Bara politik” i Expressen TV..

Expressen - 45 minuter sedan

Därför ville grannarna stoppa moskéutropen

Med argument som att barnen blir rädda, att det strider mot religionsfriheten och att det skapar oväsen försökte grannarna stoppa moskén från böneutrop.Men domstolen låter moskén få fortsätta kalla till bön i högtalare.– Den som bor inom en tätort måste räkna med vissa störningar i form av ljud och buller, anser rätten..

Expressen - 1 timme sedan

Hennes tränare åtalades för övergrepp – höll sig undan och slapp rättegång

Hon var bara 13 år och först långt senare orkade hon anmäla sexövergreppen som tränaren misstänktes ha utsatt henne för.Mannen höll sig enligt polisen undan och fallet preskriberades. Nu berättar kvinnan för första gången om det uppmärksammade fallet.

Expressen - 1 timme sedan

Polisen jagade tränaren: ”Timmar från att gripa”

Polisen hade bara ett par veckor på sig att hitta tränaren – innan de misstänkta sexbrotten skulle preskriberas.Ett trettiotal poliser sökte igenom Södermalm i jakten på mannen det sista dygnet. – Vi var bara timmar ifrån att ta honom, säger en inspektör vid NOA:s specialistgrupp..

Expressen - 1 timme sedan

Två lastbilar i krock – vägen avstängd

Två lastbilar har kolliderat på en mindre väg mellan Lerum och Hindås.Olyckan ställer till det för trafiken.– Vi kommer stänga av vägen, uppger räddningstjänsten i Storgöteborg..

Expressen - 1 timme sedan

Man försökte locka flickor med Hunkemöllers underkläder

En man som utger sig för att jobba på det populära företaget Hunkemöller har kontaktat flickor i Karlstad och erbjudit dem att testa underkläder, enligt NWT.– Vi är chockade. Vi skulle aldrig göra så här och uppmanar unga kvinnor att vara på sin vakt, säger Tessa Bruijns, PR-chef på det nederländska företaget till GT..

Expressen - 1 timme sedan

Veronica Palm: Tystnaden ett tecken på att något håller på att hända

Den tystnad som varit under den senaste veckan kan vara ett tecken på att något är på väg att hända i regeringsförhandlingarna.Det tror den tidigare S-toppen Veronica Palm.– När det läcker ut är det antingen ett tecken på att det är kris och katastrof, eller på att det inte händer något, säger hon i ”Bara politik” i Expressen TV..

Expressen - 1 timme sedan

C-toppen om Lööf som statsminister: "Finns massor av lösningar – i ett senare skede"

Fredrick Federley, EU-parlamentariker och andra vice partiledare i Centerpartiet, menar att det finns ”massor av lösningar” för Annie Lööf att bli statsminister.Det säger han i ”Bara politik” i Expressen TV – men:– Det tror jag är ett senare skede..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.