Expressen > Opinion

Thursday, 20 September, 09:11

Expressen - 20 aug 18 kl. 05:00

Sexbrotten mot stadens elever är alarmerandeKartläggningen av sexuella trakasserier i skolan stoppades av den styrande S-majoriteten. Samma styre som "löste" problemen med trakasserier på Eriksdalsbadet genom att flytta på kvinnorna till en egen pool. Det är att inte ta problemen på allvar, skriver Lotta Edholm (L)..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Eriksdalsbadet, Lotta Edholm

Dela artikeln

2263 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sexbrottenmot , stadens, eleverär , alarmerande
YLE - 16 nov 16 kl. 15:43

Våra barn rör på sig alarmerande lite - Finland inget undantag

Finländska barn och unga rör på sig oroväckande lite - med tiden mindre och mindre. Fortsätter det så här kommer dagens barn att leva kortare och sjukare liv än sina föräldrar, också globalt. Det här varnas det för i en ny internationell undersökning.

Skånskan - 28 okt 16 kl. 16:37

Skånska Småstadens kulturskola i konkurs

HJÄRUP Privata Skånska Småstadens kulturskola i Hjärup klarar inte sin ekonomi.
På fredagen lämnades konkursansökan in. ERWP.

YLE - 17 jun 17 kl. 10:58

Inomhusluften i Karlebyskola alarmerande dålig

Problemen med dålig inomhusluft i Länsipuiston koulu i Karleby är värre än man befarade. Enligt en enkät som gjordes under våren är läget i skolan allvarligt. Värst är läget i skolans nedersta våningar där högstadieeleverna har sin undervisning.

YLE - 18 sep 17 kl. 04:23

Borgåelever som behöver extra stöd i skolan mår sämre än förr

Kostnaderna för elever som behöver socialt och emotionellt stöd har ökat inom de svenska skolorna i Borgå i år. Det här beror på att man har anställt flera vuxna som hjälp i A-klasserna. - Det handlar inte egentligen om att eleverna som behöver extra stöd har blivit så många flera, utan om att de som behöver hjälp måste få mer stöd, förklarar Rikard Lindström, utbildningsdirektör vid Borgå stad.

Nyan - 10 okt 16 kl. 05:04

81 elever mobbas i stans grundskolor

81 elever i Mariehamns tre grundskolor uppger att de mobbats under en sexmånaders period. Nästan hälften av dem har inte berättat för någon.

Det visar årets Kiva-undersökning.

YLE - 28 sep 15 kl. 06:20

Yrkesskolornas elever fortfarande inbitna rökare

Helsingfors stad har inte lyckats minska på tobaksrökningen bland eleverna i yrkesskolorna, trots att rökning i staden överlag har minskat. Jag vet inte, det kanske är strängare regler i gymnasierna.― Evelina Sundelin, studerande på Prakticum Sedan 2007, då staden inledde projektet Ett rökfritt Helsingfors, har det dagliga rökandet bland stadens anställda minskat från 18 till 10 procent.

YLE - 19 okt 16 kl. 05:27

Allt fler elever behöver stödundervisning

Allt fler skolelever behöver stöd. Det har bland andra speciallärare Marina Swed-Roddis på Kristinestads högstadieskola noterat. Marina Swed-Roddis valdes nyligen till Årets speciallärare i Svenskfinland, bland annat för sin outtröttliga entusiasm och vilja till utveckling.

YLE - 23 apr 17 kl. 05:03

Finlandssvenska elever äter dyrast i Korsnäs, billigast i Vanda - kolla vad skolmaten kostar i din kommun

Priset på skolmat varierar stort mellan kommunerna i Finland. Den mat som en elev äter per dag kan kosta allt mellan 1,67 euro i Vanda och 8,28 euro i Puumala i Södra Savolax. De mest påkostade måltiderna i Svenskfinland äter eleverna i Korsnäs.

Sydsvenskan - 16 feb 12 kl. 06:30

"Man vill vara i en miljö där det finns svenska elever"

Arkiv: Emma Krantz
Nästan en tredjedel väljer en annan skola än den i närområdet. Det har väldigt lite med pedagogik eller ordning att göra. Om mångkulturella skolor ska bli attraktiva måste kommunen styra mycket mer över vilka elever som går i vilka skolor, menar forskaren Nihad Bunar.

Sydsvenskan - 21 feb 12 kl. 00:05

Elever är individer

Nu diskuteras politiska krafttag mot skolsegregationen i Malmö. Det är naturligtvis utmärkt, men eleverna får inte bli brickor i ett strukturellt spel.
Malmö är inte en stad, utan flera.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

Den offentliga vården dör framför våra ögon

Landstingen är överfyllda med politiker, administratörer och HR-människor som tar in stora summor i skatt och levererar en usel produkt – under förnedrande former. Jag hindrades ofta från att utföra vård, skriver läkaren Nenad Zeba..

Expressen - 13 timmar sedan

Orten, det här är för er

De enda som inte är överraskade över min riksdagsplats är de som vet att förorten behöver en röst. Jag ska prata för "orten", inte om och till den. Diskussionen om min riksdagsplats är inte bara av ondo utan blottlägger de krafter som inte vill att jag ska lyckas, skriver riksdagsledamoten Leila Ali Elmi (MP)..

Expressen - Igår: 05:00

Ytterst få journalister bor i utsatta områden

Skjutningar och bilbränder är vardagsmat i den ensidiga rapporteringen om utsatta områden. Men bara en halv procent av journalisterna bor där, samtidigt som särskilt många i yrket är bosatta på Södermalm. Nu måste branschen på allvar diskutera hur journalistkåren kan breddas, skriver Helena Stålnert och Lars Truedson..

Expressen - I förrgår: 05:00

Ta ansvar: Vi behöver en regering med S+M

För Löfven har MP och V skapat förvirring, samtidigt behöver Kristersson sätta ned foten mot både nationalister och Annie Lööf.Det är dags att S och M kommer överens om en regeringspolitik – ni är ju redan tämligen ense, skriver S-legendaren Kjell-Olof Feldt..

Expressen - I förrgår: 16:19

V mobbade mig – men väljarna ville annorlunda

Vänsterpartiets Amineh Kakabaveh får fortsätta i riksdagen: I veckan återvänder jag till en arbetsgemenskap där jag i åratal har varit utfryst och mobbad – men ingen ska få tysta min kamp mot hedersförtryck och klankultur..

Expressen - 17 sep 18 kl. 05:00

Har du också missat den gömda välfärden?

650 000 personer behöver inte längre bry sig om vårdkrisen. Utvecklingen går under radarn – och de som främjar den vill inte att vi ska se, skriver John Lapidus..

Expressen - 16 sep 18 kl. 05:00

De bär ansvaret för att min dotter Ebba är död

En huvudlös migrationspolitik och myndigheter som inte gjorde sitt jobb ledde till att min dotter mördades och att mitt eget liv för alltid är förstört.Jag vill se en ny haverikommission vars första ärende ska vara terrordådet på Drottninggatan, skriver Ebba Åkerlunds pappa Stefan..

Expressen - 14 sep 18 kl. 18:05

Bilbranschens kunder är fortfarande rättslösa

Det är klädsamt att branschen numera öppet medger att testerna som har funnits fram tills nu har varit missvisande. Bil Sweden borde snarast välkomna en seriös diskussion om hur konsumenternas ställning kan förbättras, skriver Motormännens Heléne Lilja..

Expressen - 14 sep 18 kl. 05:00

Låt inte flest mandat styra regeringsfrågan

Dödläget innebär att vi alla måste börja tänka i banor som vi inte är vana vid.Den verkliga regeringsfrågan gäller inte vem som är mest populär i riksdagen, utan vem som är minst impopulär. En liten regering kan bli effektiv, skriver Timbros Johan Ingerö..

Expressen - 13 sep 18 kl. 05:00

Hur kan ni inte utvisa synagogebrännaren?

Vi är rädda för att den importerade antisemitismen ska hota oss till livet. I Sverige råder inte längre någon religionsfrihet för oss judar, skriver Salomon Schulman efter hovrättens beslut. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.