Expressen > Opinion

Wednesday, 21 November, 13:14

Expressen - 20 aug 18 kl. 05:00

Sexbrotten mot stadens elever är alarmerandeKartläggningen av sexuella trakasserier i skolan stoppades av den styrande S-majoriteten. Samma styre som "löste" problemen med trakasserier på Eriksdalsbadet genom att flytta på kvinnorna till en egen pool. Det är att inte ta problemen på allvar, skriver Lotta Edholm (L)..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Eriksdalsbadet, Lotta Edholm

Dela artikeln

2265 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sexbrottenmot , stadens, eleverär , alarmerande
YLE - 16 nov 16 kl. 15:43

Våra barn rör på sig alarmerande lite - Finland inget undantag

Finländska barn och unga rör på sig oroväckande lite - med tiden mindre och mindre. Fortsätter det så här kommer dagens barn att leva kortare och sjukare liv än sina föräldrar, också globalt. Det här varnas det för i en ny internationell undersökning.

Skånskan - 28 okt 16 kl. 16:37

Skånska Småstadens kulturskola i konkurs

HJÄRUP Privata Skånska Småstadens kulturskola i Hjärup klarar inte sin ekonomi.
På fredagen lämnades konkursansökan in. ERWP.

YLE - 17 jun 17 kl. 10:58

Inomhusluften i Karlebyskola alarmerande dålig

Problemen med dålig inomhusluft i Länsipuiston koulu i Karleby är värre än man befarade. Enligt en enkät som gjordes under våren är läget i skolan allvarligt. Värst är läget i skolans nedersta våningar där högstadieeleverna har sin undervisning.

YLE - 18 sep 17 kl. 04:23

Borgåelever som behöver extra stöd i skolan mår sämre än förr

Kostnaderna för elever som behöver socialt och emotionellt stöd har ökat inom de svenska skolorna i Borgå i år. Det här beror på att man har anställt flera vuxna som hjälp i A-klasserna. - Det handlar inte egentligen om att eleverna som behöver extra stöd har blivit så många flera, utan om att de som behöver hjälp måste få mer stöd, förklarar Rikard Lindström, utbildningsdirektör vid Borgå stad.

Nyan - 10 okt 16 kl. 05:04

81 elever mobbas i stans grundskolor

81 elever i Mariehamns tre grundskolor uppger att de mobbats under en sexmånaders period. Nästan hälften av dem har inte berättat för någon.

Det visar årets Kiva-undersökning.

YLE - 28 sep 15 kl. 06:20

Yrkesskolornas elever fortfarande inbitna rökare

Helsingfors stad har inte lyckats minska på tobaksrökningen bland eleverna i yrkesskolorna, trots att rökning i staden överlag har minskat. Jag vet inte, det kanske är strängare regler i gymnasierna.― Evelina Sundelin, studerande på Prakticum Sedan 2007, då staden inledde projektet Ett rökfritt Helsingfors, har det dagliga rökandet bland stadens anställda minskat från 18 till 10 procent.

YLE - 19 okt 16 kl. 05:27

Allt fler elever behöver stödundervisning

Allt fler skolelever behöver stöd. Det har bland andra speciallärare Marina Swed-Roddis på Kristinestads högstadieskola noterat. Marina Swed-Roddis valdes nyligen till Årets speciallärare i Svenskfinland, bland annat för sin outtröttliga entusiasm och vilja till utveckling.

YLE - 23 apr 17 kl. 05:03

Finlandssvenska elever äter dyrast i Korsnäs, billigast i Vanda - kolla vad skolmaten kostar i din kommun

Priset på skolmat varierar stort mellan kommunerna i Finland. Den mat som en elev äter per dag kan kosta allt mellan 1,67 euro i Vanda och 8,28 euro i Puumala i Södra Savolax. De mest påkostade måltiderna i Svenskfinland äter eleverna i Korsnäs.

Sydsvenskan - 16 feb 12 kl. 06:30

"Man vill vara i en miljö där det finns svenska elever"

Arkiv: Emma Krantz
Nästan en tredjedel väljer en annan skola än den i närområdet. Det har väldigt lite med pedagogik eller ordning att göra. Om mångkulturella skolor ska bli attraktiva måste kommunen styra mycket mer över vilka elever som går i vilka skolor, menar forskaren Nihad Bunar.

Blekinge Läns tidning - 8 timmar sedan

Sluta offra duktiga elever på likvärdighetens altare

Ett förslag har inkommit för att blanda om gymnasielinjerna på Karlskronas gymnasieskolor. Är syftet att göra alla elever likvärdigt dåliga, är detta ett utmärkt förslag. .

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 6 timmar sedan

Gör som S och ta makten med ett ytterlighetsparti

Sannolikheten att SD kommer att massdeportera människor eller sätta in militär i utsatta områden får ses som minimal. Borgerligheten borde ge regeringsmakten en chans – och inse att vuxna inte alltid får precis som de vill, skriver Magnus Jönsson..

Expressen - 21 timmar sedan

Arbetet för ett tryggare Stockholm börjar nu

Skjutningarna i befinner sig nu på en exceptionellt hög och alarmerande nivå.För första gången kommer Stockholm att ta fram en strategi för hur staden och andra aktörer gemensamt kan minska risken för att unga dras in i kriminalitet, skriver  nya finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) och Jan Jönsson (L)..

Expressen - Igår: 06:20

Om män vågar vara män får vi ett bättre samhälle

Varken genusteorier eller jämställdhetsmyndigheter kommer att stoppa våldtäkterna och övergreppen mot kvinnor.Det behövs inte mindre av manligt beteende i samhället, det behövs mer, skriver Jan Emanuel Johansson..

Expressen - I förrgår: 06:20

Så stoppar vi den nya dödstrenden

När Alliansen styrde togs en rad beslut som försämrade förutsättningarna för att motverka dödsfall i arbetslivet.Nu dör allt fler på jobbet. Vänsterpartiet har tre förslag för att vända utvecklingen, skriver Ali Esbati och Ciczie Weidby.

Expressen - 18 nov 18 kl. 07:10

Skolorna måste sluta normalisera köttätande

Kött och andra animaliska produkter utgör en oproportionerligt stor del av kommunernas matkostnader. Det mest ekonomiska sättet är också det mest inkluderande: Servera vegomat till alla, skriver Per-Anders Jande och Jonas Norberg..

Expressen - 17 nov 18 kl. 07:10

Statsminister Lööf stärker den humanitära stormakten

Jag har aldrig sett en svensk politiker växa på samma sätt som Annie Lööf – från partipolitruk till statskvinna med globalt framtidsperspektiv. Att hon undviker det nykonservativa högerblockets inskränkta egoism är ingen tillfällighet, skriver Per Gahrton..

Expressen - 16 nov 18 kl. 18:07

Är det så här Luf:s fria invandring ska bekostas?

Att Luf vill finansiera sina intressen genom att skära ned på föräldraledigheten är inte försvarbart och visar på en häpnadsväckande nedprioritering av det svenska folket, skriver SD:s ungdomsförbund Ungsvenskarna..

Expressen - 16 nov 18 kl. 06:20

Bromsa inflyttningen till hedersutsatta områden

Den färska rapporten om hedersförtryck visar ett förfärligt utbrett samhällsproblem.Staten måste sluta betala för ökat utanförskap, skriver före detta kommunalrådet Nils Karlsson (MP)..

Expressen - 15 nov 18 kl. 06:20

De värsta skolorna är dyra fritidsgårdar utan lärande

I dag råder det vilda västern på skolmarknaden och oseriösa aktörer kan lätt tjäna stora pengar på att erbjuda dålig utbildning. Det är hög tid att högern ser sig själva i spegeln och erkänner att dagens system är dysfunktionellt, skriver läraren Isak Skogstad..

Expressen - 14 nov 18 kl. 12:34

Hur kan ni beskatta oss för tv vi inte vill se?

I dag röstar riksdagen om public service-skatten.Nu ska medborgarna tvingas att betala för SVT och SR. Vad hände med valfriheten?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.