Expressen > Opinion

Tuesday, 19 February, 12:13

Expressen - 20 aug 18 kl. 05:00

Sexbrotten mot stadens elever är alarmerandeKartläggningen av sexuella trakasserier i skolan stoppades av den styrande S-majoriteten. Samma styre som "löste" problemen med trakasserier på Eriksdalsbadet genom att flytta på kvinnorna till en egen pool. Det är att inte ta problemen på allvar, skriver Lotta Edholm (L)..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Eriksdalsbadet, Lotta Edholm

Dela artikeln

2265 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sexbrottenmot , stadens, eleverär , alarmerande
YLE - 16 nov 16 kl. 15:43

Våra barn rör på sig alarmerande lite - Finland inget undantag

Finländska barn och unga rör på sig oroväckande lite - med tiden mindre och mindre. Fortsätter det så här kommer dagens barn att leva kortare och sjukare liv än sina föräldrar, också globalt. Det här varnas det för i en ny internationell undersökning.

Skånskan - 28 okt 16 kl. 16:37

Skånska Småstadens kulturskola i konkurs

HJÄRUP Privata Skånska Småstadens kulturskola i Hjärup klarar inte sin ekonomi.
På fredagen lämnades konkursansökan in. ERWP.

YLE - 17 jun 17 kl. 10:58

Inomhusluften i Karlebyskola alarmerande dålig

Problemen med dålig inomhusluft i Länsipuiston koulu i Karleby är värre än man befarade. Enligt en enkät som gjordes under våren är läget i skolan allvarligt. Värst är läget i skolans nedersta våningar där högstadieeleverna har sin undervisning.

YLE - 18 sep 17 kl. 04:23

Borgåelever som behöver extra stöd i skolan mår sämre än förr

Kostnaderna för elever som behöver socialt och emotionellt stöd har ökat inom de svenska skolorna i Borgå i år. Det här beror på att man har anställt flera vuxna som hjälp i A-klasserna. - Det handlar inte egentligen om att eleverna som behöver extra stöd har blivit så många flera, utan om att de som behöver hjälp måste få mer stöd, förklarar Rikard Lindström, utbildningsdirektör vid Borgå stad.

Skånskan - 2 timmar sedan

Elever springer sig trötta i jakt på bollträff

Skurup Padel var en nyhet på årets sportlovschema.
– 42 elever kom det på förmiddagen, berättar tränare Lars Klannemark.Tränare Klannemark fick en kort lunch efter att ha coachat 42 elever i åldern nio till tolv år på måndagsförmiddagen.

Nyan - 10 okt 16 kl. 05:04

81 elever mobbas i stans grundskolor

81 elever i Mariehamns tre grundskolor uppger att de mobbats under en sexmånaders period. Nästan hälften av dem har inte berättat för någon.

Det visar årets Kiva-undersökning.

YLE - 28 sep 15 kl. 06:20

Yrkesskolornas elever fortfarande inbitna rökare

Helsingfors stad har inte lyckats minska på tobaksrökningen bland eleverna i yrkesskolorna, trots att rökning i staden överlag har minskat. Jag vet inte, det kanske är strängare regler i gymnasierna.― Evelina Sundelin, studerande på Prakticum Sedan 2007, då staden inledde projektet Ett rökfritt Helsingfors, har det dagliga rökandet bland stadens anställda minskat från 18 till 10 procent.

YLE - 19 okt 16 kl. 05:27

Allt fler elever behöver stödundervisning

Allt fler skolelever behöver stöd. Det har bland andra speciallärare Marina Swed-Roddis på Kristinestads högstadieskola noterat. Marina Swed-Roddis valdes nyligen till Årets speciallärare i Svenskfinland, bland annat för sin outtröttliga entusiasm och vilja till utveckling.

YLE - 23 apr 17 kl. 05:03

Finlandssvenska elever äter dyrast i Korsnäs, billigast i Vanda - kolla vad skolmaten kostar i din kommun

Priset på skolmat varierar stort mellan kommunerna i Finland. Den mat som en elev äter per dag kan kosta allt mellan 1,67 euro i Vanda och 8,28 euro i Puumala i Södra Savolax. De mest påkostade måltiderna i Svenskfinland äter eleverna i Korsnäs.

Sydsvenskan - 16 feb 12 kl. 06:30

"Man vill vara i en miljö där det finns svenska elever"

Arkiv: Emma Krantz
Nästan en tredjedel väljer en annan skola än den i närområdet. Det har väldigt lite med pedagogik eller ordning att göra. Om mångkulturella skolor ska bli attraktiva måste kommunen styra mycket mer över vilka elever som går i vilka skolor, menar forskaren Nihad Bunar.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 6 timmar sedan

Partiernas cyniska röstfiske: Säljer ut de hedersförtryckta

Att förespråkare för hedersförtrycket och extremismen flyttar fram sina positioner är uppenbart. Att de gör det med hjälp av några av de etablerade partierna i Sveriges riksdag är minst sagt skrämmande, skriver författaren Helene Bergman. .

Expressen - Igår: 06:10

Kvinnor lider – förstatliga svensk förlossningsvård

Landstingen levererar inte jämlik vård. Det behövs ett nationellt ledarskap som pekar ut riktningen för hela förlossningsvården. Jag är beredd att ta det.

Expressen - I förrgår: 07:10

Lövins klimatpolitik sker på de svagas bekostnad

Låg- och medelinkomsttagare ska inte finansiera en närmast religiös symbolpolitisk klimatpolitik som ställer stad mot landsbygd och välbärgade mot sämre bemedlade, skriver SD:s Martin Kinnunen och Runar Filper..

Expressen - 16 feb 19 kl. 07:10

I min del av landet får de kriminella fri lejd, Damberg

Hej, Mikael Damberg. Jag tänker ta upp ett bekymmer om dessvärre inte alls intresserade din företrädare Morgan Johansson. Hur kan en enda polispatrull anses tillräcklig för en yta stor som Danmark?

Expressen - 15 feb 19 kl. 10:23

Skrota tillfälliga asyllagen och höj skatten för de rika

Här är ett tips till ojämlikhetspartiet C. Den tillfälliga asyllagen skapar bara lidande och sämre integration. Skrota den och de planerade skattesänkningarna till landets rikaste direktörer, skriver Christina Höj Larsen (V)..

Expressen - 15 feb 19 kl. 06:10

Björklunds största styrka blev till slut en belastning

Ingen i Liberalerna vill öppet ifrågasätta att dagens partiledning ska vaska fram Jan Björklunds efterträdare. Hur ska de som ledde oss ner i detta ras kunna leda processen?Krismedvetenheten är häpnadsväckande usel i mitt parti, skriver Jasenko Selimovic..

Expressen - 14 feb 19 kl. 12:21

C blundar för följderna av sin migrationspolitik

Som läkare försöker jag förutse konsekvenserna av mina beslut. C-toppen Anders W Jonssons replik om humanitär skyddsgrund får mig att undra om han som politiker gör detsamma, skriver Stefan Krakowski..

Expressen - 14 feb 19 kl. 06:30

De försöker fortfarande mörda Salman Rushdie

Idag är det 30 år sedan författare Salman Rushdie fick ett pris på sitt huvud, senast 2016 aktualiserades fatwan när iranska tidningar höjde belöningen.Jesper Bengtsson skriver att yttrandefrihetens nya vindar på 90-talet i dag är en parentes mellan två repressiva epoker. .

Expressen - 14 feb 19 kl. 06:10

Markera nu – kalla upp Rysslands ambassadör

Sverige kan inte passivt se på när ett land, dessutom i vårt närområde, bedriver utrensning av personer baserat på deras sexuella läggning.Vi vill se utökade sanktioner mot Ryssland på grund av övergreppen, skriver Fredrik Malm och Joar Forssell (L)..

Expressen - 13 feb 19 kl. 17:49

En överläkare utan koll på svensk lag

Centerpartiets Anders W Jonsson svarar på Stefan Krakowskis kritik mot hur läkarna kommer att påverkas av den kommande migrationspolitiken:”Det är inte vi läkare som avgör om någon ska få stanna i Sverige. Det har det aldrig varit.” .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.