DI > Ekonomi

Wednesday, 21 November, 13:22

Liknande nyheter

Taggar: Het, sommarmen det här , företaget, håller, huvudet, kallt
YLE - 04 jun 15 kl. 14:00

Beamex i Jakobstad nyanställer och bygger ut

Regeringen söker nya exportföretag. I Österbotten behöver man inte söka, ett av de många exportföretagen är Beamex i Jakobstad. Företaget växer stadigt, man nyanställer tio personer per år och skall igen bygga ut.

YLE - 14 jun 15 kl. 08:12

Hönsgödsel väller över Virmo

Hönsskit blev miljöproblem i Virmo i Egentliga Finland. Jättehönsgården Kanax skaffade dubbelt flera hönor, men byggde inte ut avfallshanteringen. När gödselstaden blev full lades gödseln på åkrar.

Skånskan - 27 sep 16 kl. 06:22

Clinton och Trump möttes i het debatt

Ett urval från nyhetsflödet samt väder och trafik får du här:LOKALT Förbud för läckande bussar
Malmö Miljöförvaltningen har tröttnat på Nobinas läckande bussar och vill nu ta i med hårdhandskarna. Tjänstemännen vill helt enkelt förbjuda företaget att ha läckande bussar.
Sammanlagt berörs 100 bussar om förbudet blir verklighet.

YLE - 19 aug 15 kl. 04:44

Vasa håller fast vid byggförbud på Risö

Byggförbudet på Risö ska hållas kvar. Det anser stadsstyrelsens planläggsningssektion i Vasa. Företaget Malax limpan har överklagat beslutet om byggförbud för Risö affärs- och industriområde.

YLE - 28 apr 14 kl. 18:12

Osäkert om Svanen håller öppet

Stadsstyrelsen i Jakobstad beviljar Jeppis Hockey sammanlagt 10 000 euro för att upprätthålla Svanen Camping sommaren 2014. Men det kanske inte räcker. På måndag kväll beviljades 7000 euro för byggnadsmaterial.

DI - 09 okt 18 kl. 18:01

Håller värmen i het bransch

När Sveriges kraftvärmeverk behöver underhåll rycker Svenska Industrimontage i Gävleborg ut. En tydlig nisch mot de stora energibolagen har skapat Gaselltillväxt för familjeföretaget i Bergvik..

Sydsvenskan - 22 jul 15 kl. 04:00

Post-turistens utopi. Viljan att smälta in håller på att trycka ut invånarna i Berlin.

När jag reser bor jag alltid i andra människors hem. Rotar efter korköppnare i kökslådorna, läser på bokryggarna i bokhyllorna och sneglar på inramade, okända ansikten vid nattygsbordet. Jag älskar det.

YA - 08 mar 18 kl. 11:32

Beskedet: Inga bär utanför affärerna i sommar

I år försvinner ett somrigt inslag på Österlen - Eriksgårdens jordgubbsmönstrade bärstånd. Företaget klarar inte de arbetsmiljökrav som gäller för kontanthantering..

YLE - 16 mar 16 kl. 05:20

Granitborgen i Hangö såldes - huset ska nu bli turismcenter

Granitborgen på Hamngatan i Hangö är såld. Det är företaget Kiinteistö Oy Meri-Teijo Keskus som har köpt fastigheten. Huset ska nu bli ett slags turismcenter som har verksamhet året runt.

Skånskan - 19 maj 17 kl. 14:00

Pryoveckan avgjorde hennes yrkesval

Vattenkvalitet. Det var en pryovecka i åttonde klass som gjorde att Annika Jeppsson blev miljöinspektör. Svårt att säga varför nu, men hon tilltalades av det där med att lägga upp sin arbetsdag på morgonen och sedan ge sig ut och besöka olika miljöer.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Swedbank trålar tre fyndaktier på Oslobörsen

Swedbank lyfter fram tre norska aktier med särskild rallypotential på Oslobörsen. De ska lyfta 37 till 90 procent, anser analytikerna på samarbetspartnern Kepler Cheuvreux..

DI - 15 minuter sedan

Stefan Persson har köpt H&M-aktier för 321 miljoner

Modejätten H&M:s styrelseordförande och huvudägare Stefan Persson har köpt ytterligare drygt 2 miljoner aktier i klädjätten för omkring 321 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister. .

DI - 15 minuter sedan

Tydlig diskriminering av afrosvenskar på arbetsmarknaden

Afrosvenskar måste ha forskarutbildning för att komma upp i samma disponibla inkomst som övrig befolkning med treårig eftergymnasial utbildning. Det visar en ny studie som Länsstyrelsen i Stockholm låtit ta fram..

DI - 15 minuter sedan

Rekar: Saab, Swedish Match höjs till köp – säljråd för Goldman Sachs

Försvarskoncernen Saabs aktie har börjat handlas upp en aning efter rapportraset i slutet på oktober. I dag stiger aktien för andra dagen i rad. Analyshuset AlphaValue höjer Saab till köp..

DI - 30 minuter sedan

Goldman Sachs landade 100.000 nätbankskunder på två månader

Goldman Sachs privatkundsinriktade nätbank, Marcus, har enligt tjänstens vd Des McDaid "överträffat alla förväntningar" efter lanseringen i Storbritannien. .

DI - 45 minuter sedan

Tydlig rekyl på Stockholmsbörsen – upp för verkstad och råvarubolag

Stockholmsbörsen rekylerade i likhet med de europeiska börserna tydligt uppåt på onsdagen men tappade vid lunchtid lite av det goda humöret. Verkstad- och råvarubolag återhämtade något av den senaste tidens tillbakagång och e-handlaren Boozt noterade det största kursraset sedan aktien noterades på Stockholmsbörsen i maj för ett år sedan..

DI - 45 minuter sedan

Nvidia har tecknat avtal om AI-chip för självkörande bilar

Chiptillverkaren Nvidia har tecknat avtal med de kinesiska elfordonstillverkarna Xpeng Motors och Singulato Motors samt det amerikanska SF Motors om utveckling av teknik för självkörande bilar..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: USA utreder biltillverkarna Hyundai och Kia

Amerikanska åklagare har inlett en undersökning av om de sydkoreanska biltillverkarna Hyundai och Kia har utfört rätt åtgärder efter återkallanden av bilar..

DI - 1 timme sedan

EU-kommissionen avvisar Italiens budgetförslag

Den italienska regeringens budgetförslag för 2019 får nobben av EU-kommissionen för andra gången..

DI - 1 timme sedan

Sämre än väntat från AB Volvo-konkurrenten Deere

Amerikanska Deere, som bland annat konkurrerar med AB Volvos division Anläggningsmaskiner, rapporterar en lägre vinst och försäljning än väntat i bolagets fjärde kvartal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.