YA > Nyheter

Tuesday, 18 September, 16:29

YA - 19 aug 18 kl. 21:01

Sjöbopartiet vill satsa på ridanläggningEn kommunal ridanläggning och färdtjänst i kommunens regi: det är något av det Sjöbopartiet går till val med. Som många av de andra partierna värnar de också skolan men påpekar att Sjöbo är på rätt väg..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Sjöbopartiet, Sjöbo

Dela artikeln

40 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjöbopartietvill satsa på , ridanläggning
Skånskan - 05 sep 18 kl. 05:00

Sjöbopartiet lovar ridanläggning – igen

SJÖBO Skolan och äldreomsorgen – det är de två viktigaste områdena för Sjöbopartiet.
Men partiets företrädare hoppas också att väljarna ska gilla en favorit i repris – en idé om en kommunal ridanläggning.Det gick dock inget vidare för Sjöbopartiet i det senaste valet.

Skånskan - 09 apr 18 kl. 20:00

Ridanläggning avgörs av nämnd

bjärsjölagård Om det ska få bli en ridanläggning på idrottsplatsen i Bjärsjölagård får politikerna i samhällsbyggnadsnämnden ta beslut om.Det är Öveds jakt- och fältridklubb som vill bygga två ridhus, två uteridbanor och en parkering på idrottsplatsens mark. Men det behövs tillstånd av kommunen för djurhållning inom detaljplanelagt område.

Skånskan - 16 maj 18 kl. 23:00

Politikerna säger nej till ny ridanläggning

bjärsjölagård Politikerna i samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott säger nej till ridanläggning på idrottsplatsen i Bjärsjölagård. Orsaken är att den hamnar för nära närliggande bostäder.Sedan idrottsföreningen BW 90 gick i konkurs förra året har fastighetsägaren RBW Förvaltnings HB försökt sälja anläggningen, som är på drygt 13 500 kvadratmeter.

Skånskan - 15 okt 16 kl. 14:00

Planer för ny ridanläggning

Sjöbo Sjöbo kan få en ny ridanläggning väster om samhället. Det är Ebba Berglöf, före detta landslagsryttare i fälttävlan, som söker bygglov för att göra en finare tävlingsanläggning som kompletteras med en kafeteria.
– Jag tycker inte att det finns någon liknande anläggning i närheten, säger Ebba Berglöf.

Nerikes Allehanda - 11 maj 16 kl. 19:45

Ny ridanläggning planeras i Karlslund

Om några år kan en ny ridanläggning i Karlslund vara verklighet. Fritidsnämnden förelås anlita en konsult som ska göra en ny förstudie om en sådan anläggning..

Trelleborgs Allehanda - 19 jun 18 kl. 05:00

Oviss framtid för ridanläggning drabbar ryttarförening

Mögel, nytt tak och undermåligt ridhusunderlag gör att Trelleborgs ryttarförening, TRF, tvingas söka ekonomiskt stöd hos kommunen. Den utdragna processen gällande en eventuell ny ridanläggning har satt föreningen i en svår ekonomisk sits. – Det är inte realistiskt att vi ska kunna underhålla en sådan här anläggning själva, säger Susanne Larsson, ordförande i TRF..

Skånskan - Igår: 12:43

Länsstyrelsen säger nej till ridanläggning

Bjärsjölagård Öveds jakt- och fältridklubb får inte bygga en hästanläggning på den gamla idrottsplatsen i Bjärsjölagård. Länsstyrelsen håller med Sjöbo kommun att avståndet till närliggande bostäder är för kort.Idrottsplatsen i Björsjölagård, där BW 90 tidigare hade verksamhet, är till salu och Öveds jakt- och fältridklubb är intresserade av köpa marken för att bygga en ridanläggning för deras medlemmar.

Kristianstadsbladet - 27 feb 13 kl. 09:00

Fjälkestads ridklubb får ridanläggning

Fjälkestads ridklubb ser ut att kunna förverkliga planerna på en ny ridanläggning. Klubben har köpt idrottsplatsen inklusive medborgarhuset och börjat bygga en ny ridbana på fotbollsplanen. I maj hålls den första ridtävlingen.

Corren - 09 apr 13 kl. 17:25

Ett ja till ridanläggning utlovas i maj

I maj kommer beslutet om att bygga en ridanläggning. Det säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall (M)..

Corren - 23 apr 13 kl. 16:32

Definitivt besked om ny ridanläggning ? 120 miljoner kostar kalaset

LinköpingNu är det definitivt klart. Det blir en ny ridanläggning i Smedstad..

Fler nyheter från YA

YA - 10 minuter sedan

20-åring hittade kokain på en fest – nekar till brott

20-åringen nekade till att ha använt kokain, men analysprovet talade ett annat språk. Nu har den unge mannen av Ystads tingsrätt dömts för ringa narkotikabrott..

YA - 45 minuter sedan

Filmsamtal startar i Sövestad

Livsfrågor och film. Det är precis vad som är i fokus när höstens filmsamtal startar i Sövestad..

YA - 30 minuter sedan

Szyber (KD) ber om ursäkt efter bröllopsresa

Kristdemokraternas riksdagsledamot Caroline Szyber ber om ursäkt efter att ha begärt ersättning för en helgresa till ett bröllop, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.(TT).

YA - 30 minuter sedan

Rekordskörd riskerar falla till marken – äpplena mognar snabbare än väntat

Äppelskörden må vara stor, men frukterna är lite för små och mognar så fort att plockarna har svårt att hinna med. Och ett fallet äpple är ett fallet äpple..

YA - 30 minuter sedan

Skadeproblem stoppar Sjarapovas säsong

Maria Sjarapova avslutar tennissäsongen redan nu. Den ryska stjärnan har skadeproblem och har därför valt att stryka sig från WTA-tävlingarna i Peking, Tianjin och Moskva.(TT).

YA - 15 minuter sedan

Busschaufför knuffade ut pojke på åker - döms

En skolbusschaufför i Växjö döms för misshandel efter att ha gett sig på en pojke, skriver Smålandsposten. Bussens övervakningskamera fångade hur mannen blev arg, stannade bussen och knuffade ut pojken på en frostig åker. Händelsen inträffade i januari.

YA - 15 minuter sedan

Uggla: "Ville skriva om vår knasiga relation"

Skavet i själen, rastlösheten i kroppen. När Magnus Uggla sent i livet fick sin adhd-diagnos var det knappast ett oväntat besked. I sin nya självbiografi berättar han osminkat om sitt liv..

YA - 1 timme sedan

Folket hungrar - Maduro äter fin biff

Matbristen i det krisdrabbade Venezuela är utbredd. På landets president Nicolás Maduro tycks det dock inte gå någon nöd. I måndags fångades den venezuelanske socialistledaren på film när han dinerade på en flott restaurang i Istanbul, enligt CNN.

YA - 1 timme sedan

Allt fler surrogatfödda barn i Sverige

Samtidigt som adoptioner blir allt ovanligare i Sverige tar allt fler svenskar hjälp av surrogatmödrar i utlandet, enligt SVT:s Uppdrag granskning. Under de senaste decennierna har antalet adoptioner sjunkit drastiskt i landet - mellan januari och augusti i år kom 98 adopterade barn till Sverige.(TT).

YA - 1 timme sedan

Åtalas för mutbrott i matchfixningsskandal

Två personer åtalas för grovt mutbrott i matchfixningsskandalen som skakade fjolårets allsvenska stormatch mellan IFK Göteborg och AIK, skriver Dagens Nyheter. De två åtalade är före detta fotbollsspelare.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.