YA > Nyheter

Friday, 22 February, 04:13

YA - 19 aug 18 kl. 21:01

Sjöbopartiet vill satsa på ridanläggningEn kommunal ridanläggning och färdtjänst i kommunens regi: det är något av det Sjöbopartiet går till val med. Som många av de andra partierna värnar de också skolan men påpekar att Sjöbo är på rätt väg..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Sjöbopartiet, Sjöbo

Dela artikeln

40 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjöbopartietvill satsa på , ridanläggning
Skånskan - 05 sep 18 kl. 05:00

Sjöbopartiet lovar ridanläggning – igen

SJÖBO Skolan och äldreomsorgen – det är de två viktigaste områdena för Sjöbopartiet.
Men partiets företrädare hoppas också att väljarna ska gilla en favorit i repris – en idé om en kommunal ridanläggning.Det gick dock inget vidare för Sjöbopartiet i det senaste valet.

Skånskan - 16 maj 18 kl. 23:00

Politikerna säger nej till ny ridanläggning

bjärsjölagård Politikerna i samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott säger nej till ridanläggning på idrottsplatsen i Bjärsjölagård. Orsaken är att den hamnar för nära närliggande bostäder.Sedan idrottsföreningen BW 90 gick i konkurs förra året har fastighetsägaren RBW Förvaltnings HB försökt sälja anläggningen, som är på drygt 13 500 kvadratmeter.

Skånskan - 09 apr 18 kl. 20:00

Ridanläggning avgörs av nämnd

bjärsjölagård Om det ska få bli en ridanläggning på idrottsplatsen i Bjärsjölagård får politikerna i samhällsbyggnadsnämnden ta beslut om.Det är Öveds jakt- och fältridklubb som vill bygga två ridhus, två uteridbanor och en parkering på idrottsplatsens mark. Men det behövs tillstånd av kommunen för djurhållning inom detaljplanelagt område.

Skånskan - 15 okt 16 kl. 14:00

Planer för ny ridanläggning

Sjöbo Sjöbo kan få en ny ridanläggning väster om samhället. Det är Ebba Berglöf, före detta landslagsryttare i fälttävlan, som söker bygglov för att göra en finare tävlingsanläggning som kompletteras med en kafeteria.
– Jag tycker inte att det finns någon liknande anläggning i närheten, säger Ebba Berglöf.

Nerikes Allehanda - 11 maj 16 kl. 19:45

Ny ridanläggning planeras i Karlslund

Om några år kan en ny ridanläggning i Karlslund vara verklighet. Fritidsnämnden förelås anlita en konsult som ska göra en ny förstudie om en sådan anläggning..

Trelleborgs Allehanda - 19 jun 18 kl. 05:00

Oviss framtid för ridanläggning drabbar ryttarförening

Mögel, nytt tak och undermåligt ridhusunderlag gör att Trelleborgs ryttarförening, TRF, tvingas söka ekonomiskt stöd hos kommunen. Den utdragna processen gällande en eventuell ny ridanläggning har satt föreningen i en svår ekonomisk sits. – Det är inte realistiskt att vi ska kunna underhålla en sådan här anläggning själva, säger Susanne Larsson, ordförande i TRF..

Skånskan - 17 sep 18 kl. 12:43

Länsstyrelsen säger nej till ridanläggning

Bjärsjölagård Öveds jakt- och fältridklubb får inte bygga en hästanläggning på den gamla idrottsplatsen i Bjärsjölagård. Länsstyrelsen håller med Sjöbo kommun att avståndet till närliggande bostäder är för kort.Idrottsplatsen i Björsjölagård, där BW 90 tidigare hade verksamhet, är till salu och Öveds jakt- och fältridklubb är intresserade av köpa marken för att bygga en ridanläggning för deras medlemmar.

Skånskan - 01 okt 18 kl. 08:00

En kommunalt ägd ridanläggning utreds

SKURUP Det kan bli en kommunal ridsportanläggning i Skurup.
Saken ska i varje fall utredas.Det beslöt politikerna i fullmäktige i full enighet för ett tag sedan.

Kristianstadsbladet - 27 feb 13 kl. 09:00

Fjälkestads ridklubb får ridanläggning

Fjälkestads ridklubb ser ut att kunna förverkliga planerna på en ny ridanläggning. Klubben har köpt idrottsplatsen inklusive medborgarhuset och börjat bygga en ny ridbana på fotbollsplanen. I maj hålls den första ridtävlingen.

Corren - 09 apr 13 kl. 17:25

Ett ja till ridanläggning utlovas i maj

I maj kommer beslutet om att bygga en ridanläggning. Det säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall (M)..

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Jacksons dödsbo stämmer HBO

Dödsboet efter popikonen Michael Jackson stämmer den amerikanska tv-kanalen HBO på 100 miljoner dollar, motsvarande cirka 930 miljoner kronor, eftersom den omtalade dokumentären "Leaving Neverland" ska visas på kanalen.(TT).

YA - 15 minuter sedan

Person funnen i husbil identifierad

Den person som hittades död i en husbil i Kungsbacka kommun tidigare i februari är identifierad. Enligt polisen anmäldes personen försvunnen redan under hösten 2017, uppger SVT Nyheter Halland. Kroppen tillhör en man i 50-årsåldern som varit anmäld försvunnen sedan hösten 2017.

YA - 30 minuter sedan

Israelisk farkost på väg till månen

Den obemannade israeliska rymdfarkosten Beresheet fick på torsdagskvällen skjuts ut i rymden av en raket från Space X som sköts upp från Cape Canaveral i amerikanska Florida.(TT).

YA - 1 timme sedan

Insändare: Rösta för ett fortsatt demokratiskt Europa

Få länder är så exportberoende som Sverige. Det mesta av det vi industriarbetare tillverkar säljs utomlands. .

YA - 1 timme sedan

Nedåt på Asiens börser

I både Japan och Kina följer börserna utvecklingenn på Wall Street och öppnade fredagen något nedåt. I Japan föll Nikkei 225-index omkring 0,3 procent, medan det bredare Topix-index tappade över 0,4 procent. I Hongkong dök Hang Seng över 0,5 procent.

YA - 1 timme sedan

200 soldater från USA kvar i Syrien

USA:s militär kommer att ha kvar 200 soldater i Syrien, meddelar Vita huset. Meddelandet kommer efter president Donald Trumps kritiserad beslut att kalla hem USA:s 2 000 soldater från Syrien senast den 30 april.(TT).

YA - 1 timme sedan

Färre farliga fångar på säkerhetsplatser

Fängelsernas säkerhetsavdelningar, avsedda för särskilt farliga fångar, står delvis oanvända. Bara en tredjedel av de 36 platserna är belagda, rapporterar tidskriften Fokus.(TT).

YA - 1 timme sedan

Fyra fällda för mutor till Trafikverket

Två tjänstemän vid Trafikverket har fällts för mutbrott, uppger SVT Västerbotten. De två tjänstemännen ska ha tagit emot mobiltelefoner och surfplattor till ett värde av cirka 30 000 kronor från en leverantör. Även två anställda inom leverantörsföretaget fälls för brottet.

YA - 3 timmar sedan

Rosenberg: "Inget som är sönder"

Inom loppet av några minuter åkte Malmö FF på en dubbel smäll. Först tog Chelsea ledningen i 16-delsfinalen av Europa League - sedan gick lagkaptenen Markus Rosenberg av med ett skadat knä. - Det är inget som är sönder, säger han efter 0-3-förlusten i London.

YA - 3 timmar sedan

Maduro stänger gräns mot Brasilien

Venezuelas president Nicolás Maduro stänger gränsen mot grannlandet Brasilien. Samtidigt är landets oppositionsledare Juan Guaidó på väg till gränsen mot Colombia för att försöka få in humanitär hjälp.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.