YA > Nyheter

Tuesday, 20 November, 17:39

YA - 19 aug 18 kl. 21:01

Sjöbopartiet vill satsa på ridanläggningEn kommunal ridanläggning och färdtjänst i kommunens regi: det är något av det Sjöbopartiet går till val med. Som många av de andra partierna värnar de också skolan men påpekar att Sjöbo är på rätt väg..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Sjöbopartiet, Sjöbo

Dela artikeln

40 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjöbopartietvill satsa på , ridanläggning
Skånskan - 05 sep 18 kl. 05:00

Sjöbopartiet lovar ridanläggning – igen

SJÖBO Skolan och äldreomsorgen – det är de två viktigaste områdena för Sjöbopartiet.
Men partiets företrädare hoppas också att väljarna ska gilla en favorit i repris – en idé om en kommunal ridanläggning.Det gick dock inget vidare för Sjöbopartiet i det senaste valet.

Skånskan - 09 apr 18 kl. 20:00

Ridanläggning avgörs av nämnd

bjärsjölagård Om det ska få bli en ridanläggning på idrottsplatsen i Bjärsjölagård får politikerna i samhällsbyggnadsnämnden ta beslut om.Det är Öveds jakt- och fältridklubb som vill bygga två ridhus, två uteridbanor och en parkering på idrottsplatsens mark. Men det behövs tillstånd av kommunen för djurhållning inom detaljplanelagt område.

Skånskan - 16 maj 18 kl. 23:00

Politikerna säger nej till ny ridanläggning

bjärsjölagård Politikerna i samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott säger nej till ridanläggning på idrottsplatsen i Bjärsjölagård. Orsaken är att den hamnar för nära närliggande bostäder.Sedan idrottsföreningen BW 90 gick i konkurs förra året har fastighetsägaren RBW Förvaltnings HB försökt sälja anläggningen, som är på drygt 13 500 kvadratmeter.

Skånskan - 15 okt 16 kl. 14:00

Planer för ny ridanläggning

Sjöbo Sjöbo kan få en ny ridanläggning väster om samhället. Det är Ebba Berglöf, före detta landslagsryttare i fälttävlan, som söker bygglov för att göra en finare tävlingsanläggning som kompletteras med en kafeteria.
– Jag tycker inte att det finns någon liknande anläggning i närheten, säger Ebba Berglöf.

Nerikes Allehanda - 11 maj 16 kl. 19:45

Ny ridanläggning planeras i Karlslund

Om några år kan en ny ridanläggning i Karlslund vara verklighet. Fritidsnämnden förelås anlita en konsult som ska göra en ny förstudie om en sådan anläggning..

Trelleborgs Allehanda - 19 jun 18 kl. 05:00

Oviss framtid för ridanläggning drabbar ryttarförening

Mögel, nytt tak och undermåligt ridhusunderlag gör att Trelleborgs ryttarförening, TRF, tvingas söka ekonomiskt stöd hos kommunen. Den utdragna processen gällande en eventuell ny ridanläggning har satt föreningen i en svår ekonomisk sits. – Det är inte realistiskt att vi ska kunna underhålla en sådan här anläggning själva, säger Susanne Larsson, ordförande i TRF..

Skånskan - 17 sep 18 kl. 12:43

Länsstyrelsen säger nej till ridanläggning

Bjärsjölagård Öveds jakt- och fältridklubb får inte bygga en hästanläggning på den gamla idrottsplatsen i Bjärsjölagård. Länsstyrelsen håller med Sjöbo kommun att avståndet till närliggande bostäder är för kort.Idrottsplatsen i Björsjölagård, där BW 90 tidigare hade verksamhet, är till salu och Öveds jakt- och fältridklubb är intresserade av köpa marken för att bygga en ridanläggning för deras medlemmar.

Skånskan - 01 okt 18 kl. 08:00

En kommunalt ägd ridanläggning utreds

SKURUP Det kan bli en kommunal ridsportanläggning i Skurup.
Saken ska i varje fall utredas.Det beslöt politikerna i fullmäktige i full enighet för ett tag sedan.

Kristianstadsbladet - 27 feb 13 kl. 09:00

Fjälkestads ridklubb får ridanläggning

Fjälkestads ridklubb ser ut att kunna förverkliga planerna på en ny ridanläggning. Klubben har köpt idrottsplatsen inklusive medborgarhuset och börjat bygga en ny ridbana på fotbollsplanen. I maj hålls den första ridtävlingen.

Corren - 09 apr 13 kl. 17:25

Ett ja till ridanläggning utlovas i maj

I maj kommer beslutet om att bygga en ridanläggning. Det säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall (M)..

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Kalle Moraeus till Dalhalla i sommar

I fjol spelade musikern Kalle Moraeus två kvällar i rad på Dalhalla. Nu är det klart att han återkommer till kalkbrottsarenan utanför Rättvik för en konsert den 13 juli nästa år, skriver Dalarnas Tidningar. "Det känns väldigt spännande att få återvända till den kanske finaste scenen i Sverige.

YA - 30 minuter sedan

Våldtäktsman hittad efter sju år

En kvinna våldtogs i en taxi i Stockholm 2011. Nu har dna från våldtäkten kopplats till en misstänkt person, skriver polisen i ett pressmeddelande.(TT).

YA - 30 minuter sedan

Teknikfrossan på Wall Street sprider sig

En våg av börsoro sveper över världen och slår även mot Stockholmsbörsen. Bedömare pekar på teknikfrossan på Wall Street, där giganter som Apple tappat en femtedel av sitt börsvärde sedan början av oktober. Stockholmsbörsen har tappat rejält på senare tid och ligger nu på minus för helåret.

YA - 30 minuter sedan

Minst 37 dödade i flygangrepp i Somalia

USA har dödat 37 misstänkta terrorister i Somalia. Två flygangrepp mot terrorrörelsen al-Shabaab genomfördes under måndagen, uppger den amerikanska militären i ett uttalande. Insatsen skedde i närheten av orten Debatscile i regionen Mudug.

YA - 45 minuter sedan

Rester av firande i Frankrike hittades på åker

Tisdagens lektioner för årskurs 5 på Lövestad skola blev helt annorlunda än planerat. Allt beroende på ett knippe med franska ballonger..

YA - 1 timme sedan

Konjunkturrapport: Få arbetslösa och stigande villapriser – det går bra för Sjöbo

Om den skånska byggboomen fortsätter, lantbrukare kan ställa om och kommunen har lediga tomter att erbjuda – då fortsätter det gå bra för Sjöbo. De slutsatserna kan man dra av den konjunkturrapport som Sparbanken Skåne nu presenterar..

YA - 45 minuter sedan

Jämställdhet i fokus på Folk och kultur

Det kulturpolitiska konventet Folk och kultur presenterar nu årets program. Bland annat kommer Sveriges Radio att delta i samtal om public service roll för demokratin, och Svensk Scenkonst och Teaterförbundet kommer att presentera sitt fortsatta jämställdhetsarbete efter metoo-rörelsen.(TT).

YA - 1 timme sedan

Dopad sprinter stängs av i fyra år

Sprintern Nigel Levine representerade Storbritannien i OS 2016 och var en del av det lag som vann EM-guld på 4x400 meter 2014, men kommer inte att synas till på tävlingarna de kommande åren.(TT).

YA - 1 timme sedan

Astronautfilm som eftermiddagsbio

First Man, filmen om astronauten Neil Armstrong, visas på onsdag eftermiddag på Kiviks bio..

YA - 1 timme sedan

Kommunen får rätt om mobilmast

Grannar överklagade beslutet att ge bygglov för en 48 meter hög fackverksmast. Länsstyrelsen anser dock att beslutet är korrekt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.