DI > Ekonomi

Tuesday, 18 September, 15:57

DI - 19 aug 18 kl. 20:01

Skidentusiasterna får draghjälp av Scania – siktar på miljardenI jakten på lättare skidor startade skidentusiasterna eget och lyckades utveckla ny produktionsteknik för kolfiberprodukter. Scania kallar tekniken revolutionerande och köper nu in sig och spår en lysande framtid för det lilla spjutspetsbolaget..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Scania

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skidentusiasternafår , draghjälpav , Scania, siktar, miljarden
DI - 04 sep 17 kl. 21:00

Scania rullar mot rekord

Efter en lysande start är Scania på god väg mot ett nytt rekordår. Med draghjälp av en breddning av nya lastbilsgenerationen siktar Scania på att öka årsförsäljningen med ytterligare över 30 procent till 100.000 lastbilar till 2020, uppger vd:n Henrik Henriksson..

BT - 24 feb 14 kl. 13:37

Scania lyfter Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsens OMXS-index hade vid klockan 13.30 gått upp 1,0 procent till 438,4. Utvecklingen förklaras nästan uteslutande med Scanias uppgång.

Barometern - 24 feb 14 kl. 16:41

Scania lyfter Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsens OMXS-index har strax efter klockan 16 gått upp 1,3 procent. Uppgången förklaras nästan uteslutande med Scanias uppgång efter Volkswagens bud. Scania-aktien lyfter 32 procent sedan majoritetsägaren Volkswagen i fredags lade ett bud på hela Scania.

YLE - 20 maj 14 kl. 10:42

Småpartierna siktar framåt

Av de fjorton partier som siktar på parlamentsposter i EU, är sex mycket små. Självständighetspartiet, Köyhien Asialla, Piratpartiet, Förändring 2011, Finlands kommunistiska parti och Sinivalkoinen rintama saknar plats i riksdagen men kandiderar nu i EU-valet, utan realistiska chanser till mandat. Politiskt pendlar de små partierna från ytterhögern till den yttre vänsterkanten så de har sinsemellan har en väldigt olika profil.

YLE - 29 mar 13 kl. 10:35

Huttunen siktar högre år två

Olli Huttunen inleder sin andra säsong som VPS tränare i Fotbollsligan. Siktet är inställt på en plats bland de sex främsta lagen och seger i cupen - tuffa, men realtistiska målsättningar. VPS tog sig vidare till den femte omgången i cupen genom att på skärtorsdagen besegra division två-klubben Vasa IFK med 2-0 (1-0) i Korsholm.

Kristianstadsbladet - 10 jan 14 kl. 12:20

Hammarby siktar på publikrekord

I kväll flyttar bandyn in på Tele2 Arena - om än tillfälligt - när Hammarby tar emot Sandviken.Målet: Att locka mer publik än vad AIK gjorde 1955. - Det är ju alltid roligt att slå dem, säger Hjalmar Brage, tillförordnad klubbchef.

Trelleborgs Allehanda - 10 jan 14 kl. 12:20

Hammarby siktar på publikrekord

I kväll flyttar bandyn in på Tele2 Arena - om än tillfälligt - när Hammarby tar emot Sandviken.Målet: Att locka mer publik än vad AIK gjorde 1955. - Det är ju alltid roligt att slå dem, säger Hjalmar Brage, tillförordnad klubbchef.

YLE - 25 mar 14 kl. 09:40

Turkkila siktar på final

Juulia Turkkila representerar tillsammans med isdansparet Henna Lindholm och Ossi Kanervo de blåvita färgerna vid konståknings-VM i Japan. För Turkkila är mästerskapet henns fjärde, och målsättningen är att nå final. Turkkilas förberedelser inför VM har störts av en smärre ankelskada hon åkte på för två veckor sedan.

YLE - 25 mar 14 kl. 09:40

Juulia Turkkila siktar på final

Juulia Turkkila tillsammans med isdansparet Henna Lindholm och Ossi Kanervo representerar de blåvita färgerna vid konståknings-VM i Japan. För Turkkila är mästerskapet henns fjärde, och målsättningen är att nå final. Turkkilas förberedelser inför VM har störts av en smärre ankelskada hon åkte på för två veckor sedan.

Sydsvenskan - 25 okt 16 kl. 06:00

Barista vill bli folkägt – får draghjälp av Carolina Klüft

Siktar på att ta in 35 miljoner via crowdfunding..

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Nyemission i Esen Esports

E-sportbolaget Esen Esports vill ta in cirka 7,3 miljoner i en nyemission med företräde för aktieägarna.  .

DI - 10 minuter sedan

Svenska företag i knipa på grund av handelskriget

Svenska storföretag hamnar i kläm när handelskriget mellan USA och Kina nu går in i en ny fas. "Det är allvarligt för handelsberoende länder som Sverige", säger handelsminister Ann Linde (S)..

DI - 15 minuter sedan

Kinnevik: "Bankerna har tjänat onödigt mycket pengar"

Investmentbolaget Kinnevik har de senaste månaderna investerat närmare en miljard kronor i utmanare inom finanssektorn. "Bankerna har tjänat onödigt mycket pengar", säger Andreas Bernström på Kinnevik..

DI - 30 minuter sedan

Eventbrite höjer teckningsintervall inför notering

Biljettföretaget Eventbrite höjer nu teckningsintervallet inför börsnoteringen. Det San Francisco-baserade företaget siktar nu på att ta in 220 miljoner dollar genom att erbjuda 10 miljoner aktier i intervallet 21-23 dollar..

DI - 45 minuter sedan

USA-börserna mot plusöppning – trots nya tullar

Tisdagens finansmarknader har hittills visat ganska måttlig reaktion på det upptrappade handelskriget mellan USA och Kina. På måndagen meddelade USA:s president Donald Trump att USA inför importtullar på varor från Kina till ett värde om ytterligare 200 miljarder dollar. .

DI - 45 minuter sedan

Kinas slår tillbaka – inför tullar för 533 miljarder

Kina ska införa tullar på amerikanska varor värda 60 miljarder dollar, motsvarande 534 miljarder kronor, med start den 24 september. Det rapporterar Bloomberg..

DI - 1 timme sedan

Bättre fart i amerikanska detaljhandeln

Den amerikanska detaljhandeln i jämförbara butiker steg 5,4 procent vecka 37, som avslutades den 15 september, jämfört med motsvarande vecka ett år tidigare..

DI - 1 timme sedan

Kina har protesterat till WTO för Trumps tullar

Kinas handelsdepartement har lämnat in ett klagomål till Världshandelsorganisationen WTO vad gäller USA:s annonserade införande av tullar mot Kina om 200 miljarder dollar. Det rapporterar Reuters. .

DI - 1 timme sedan

Statens fastighetsverk söker anhöriga till omkomna i flodvågskatastrofen

Anhöriga till dem som miste livet i flodvågskatastrofen 2004 i Sydostasien är välkomna att lämna samtycke till att namn graveras in på minnesvården över de omkomna. Senast den 1 oktober vill Statens fastighetsverk ha besked om samtycke för att namnen ska hinna komma med i år..

DI - 1 timme sedan

Nytt lagförslag kan återinföra sanktioner mot ZTE

En grupp av amerikanska senatorer ska lägga fram ett nytt lagförslag som skulle återinföra USA:s sanktioner mot det kinesiska mobil- och telekomföretaget ZTE. Det rapporterar Axios med hänvisning till källor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.