DI > Ekonomi

Monday, 19 November, 10:43

DI - 19 aug 18 kl. 20:01

Skidentusiasterna får draghjälp av Scania – siktar på miljardenI jakten på lättare skidor startade skidentusiasterna eget och lyckades utveckla ny produktionsteknik för kolfiberprodukter. Scania kallar tekniken revolutionerande och köper nu in sig och spår en lysande framtid för det lilla spjutspetsbolaget..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Scania

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skidentusiasternafår , draghjälpav , Scania, siktar, miljarden
DI - 04 sep 17 kl. 21:00

Scania rullar mot rekord

Efter en lysande start är Scania på god väg mot ett nytt rekordår. Med draghjälp av en breddning av nya lastbilsgenerationen siktar Scania på att öka årsförsäljningen med ytterligare över 30 procent till 100.000 lastbilar till 2020, uppger vd:n Henrik Henriksson..

BT - 24 feb 14 kl. 13:37

Scania lyfter Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsens OMXS-index hade vid klockan 13.30 gått upp 1,0 procent till 438,4. Utvecklingen förklaras nästan uteslutande med Scanias uppgång.

Barometern - 24 feb 14 kl. 16:41

Scania lyfter Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsens OMXS-index har strax efter klockan 16 gått upp 1,3 procent. Uppgången förklaras nästan uteslutande med Scanias uppgång efter Volkswagens bud. Scania-aktien lyfter 32 procent sedan majoritetsägaren Volkswagen i fredags lade ett bud på hela Scania.

YLE - 20 maj 14 kl. 10:42

Småpartierna siktar framåt

Av de fjorton partier som siktar på parlamentsposter i EU, är sex mycket små. Självständighetspartiet, Köyhien Asialla, Piratpartiet, Förändring 2011, Finlands kommunistiska parti och Sinivalkoinen rintama saknar plats i riksdagen men kandiderar nu i EU-valet, utan realistiska chanser till mandat. Politiskt pendlar de små partierna från ytterhögern till den yttre vänsterkanten så de har sinsemellan har en väldigt olika profil.

YLE - 29 mar 13 kl. 10:35

Huttunen siktar högre år två

Olli Huttunen inleder sin andra säsong som VPS tränare i Fotbollsligan. Siktet är inställt på en plats bland de sex främsta lagen och seger i cupen - tuffa, men realtistiska målsättningar. VPS tog sig vidare till den femte omgången i cupen genom att på skärtorsdagen besegra division två-klubben Vasa IFK med 2-0 (1-0) i Korsholm.

Kristianstadsbladet - 10 jan 14 kl. 12:20

Hammarby siktar på publikrekord

I kväll flyttar bandyn in på Tele2 Arena - om än tillfälligt - när Hammarby tar emot Sandviken.Målet: Att locka mer publik än vad AIK gjorde 1955. - Det är ju alltid roligt att slå dem, säger Hjalmar Brage, tillförordnad klubbchef.

Trelleborgs Allehanda - 10 jan 14 kl. 12:20

Hammarby siktar på publikrekord

I kväll flyttar bandyn in på Tele2 Arena - om än tillfälligt - när Hammarby tar emot Sandviken.Målet: Att locka mer publik än vad AIK gjorde 1955. - Det är ju alltid roligt att slå dem, säger Hjalmar Brage, tillförordnad klubbchef.

YLE - 25 mar 14 kl. 09:40

Turkkila siktar på final

Juulia Turkkila representerar tillsammans med isdansparet Henna Lindholm och Ossi Kanervo de blåvita färgerna vid konståknings-VM i Japan. För Turkkila är mästerskapet henns fjärde, och målsättningen är att nå final. Turkkilas förberedelser inför VM har störts av en smärre ankelskada hon åkte på för två veckor sedan.

YLE - 25 mar 14 kl. 09:40

Juulia Turkkila siktar på final

Juulia Turkkila tillsammans med isdansparet Henna Lindholm och Ossi Kanervo representerar de blåvita färgerna vid konståknings-VM i Japan. För Turkkila är mästerskapet henns fjärde, och målsättningen är att nå final. Turkkilas förberedelser inför VM har störts av en smärre ankelskada hon åkte på för två veckor sedan.

Sydsvenskan - 25 okt 16 kl. 06:00

Barista vill bli folkägt – får draghjälp av Carolina Klüft

Siktar på att ta in 35 miljoner via crowdfunding..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Uppgifter: Apple drar ner produktionsplaner för Iphones

Apple har dragit ner produktionsplanerna för bolagets nylanserade Iphonemodeller, rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till anonyma källor..

DI - 5 minuter sedan

Uppåt på Stockholmsbörsen – JM mot strömmen med tapp på nästan 5 procent

Stockholmsbörsen inledde veckan med en uppgång i linje med de ledande Europabörserna. Många industribolag återfanns i toppen där ABB lyfte på fortsatta nyheter om försäljning av Power Grids-divisionen och där morgonens rekommendationer har rört om i grytan..

DI - 10 minuter sedan

Experter ryter till: Sluta vela, Ingves

Riksbanken pekar med hela handen mot en första räntehöjning, men får ändå kritik för bristande kommunikation. Det tvetydiga budskapet att antingen december eller februari blir startskott för höjningscykeln riskerar att utlösa stora svallvågor på ränte- och valutamarknad, helt i onödan..

DI - 10 minuter sedan

Berenberg rekommenderar köp Tele2 och sälj Telia i pair trade

Berenberg rekommenderar köp av Tele2-aktien och sälj Telia i en så kallad pair trade, där två aktier ställs mot varandra, med hänvisning till Tele2-aktiens svaga utveckling den senaste tiden..

DI - 15 minuter sedan

Analytiker: Riskerna har ökat för SKF

Société Générale sänkte under måndagen riktkursen kullagertillverkaren SKF. Nu uppger den franska storbanken att konjunkturriskerna ökat och att andra analytiker är för optimistiska..

DI - 15 minuter sedan

Goldman Sachs räknar med dollarförsvagning 2+19

Europeiska statspappersräntor stiger 2-3 punkter i förmiddagens handel på måndagen, euron vänder samtidigt åter upp mot högre nivåer mot dollarn efter att ha backat något i den asiatiska handeln..

DI - 15 minuter sedan

Polska centralbanken redo att stötta banksystemet efter mutskandal

Polens centralbank har uppgett att den är redo att tillhandahålla likviditet för att stötta landets banksystem. Det uppgav landets finansiella stabilitetskommitté, vari centralbanken ingår, i ett uttalande på måndagen enligt Bloomberg News..

DI - 30 minuter sedan

Comintelli upp 33 procent under första handelsdagen på Spotlight

Mjukvarubolaget Comintelli handlas runt 9,2 kronor, 33 procent över teckningskursen, under den första handelsdagen på Spotlight..

DI - 45 minuter sedan

Överskott på 16,9 miljarder i euroområdets bytesbalans

Bytesbalansen i euroområdet uppvisade ett överskott på 16,9 miljarder euro i september..

DI - 45 minuter sedan

Kejsaren tackar för sig – ger alla semester

Om det finns något att fira så ska man fira ordentligt. Så verkar den japanska regeringen resonera kring kejsare Akihitos stundande abdikering och ger alla japaner tio dagars semester i rad nästa år. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.