Sydsvenskan > Sport

Friday, 22 February, 02:50

Sydsvenskan - 19 aug 18 kl. 20:00

Det svenska samhällets brist på kunskap om skolan är ett problem i sigTvå lärare skriver om vad lärare förväntas göra och vad de redan har för befogenheter..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

585 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det svenska samhällets, brist, kunskapom , skolanär , ett problem i sig
Helsingborgs Dagblad - 20 aug 18 kl. 08:00

Samhällets brist på kunskap om skolan är ett problem i sig

Två lärare skriver om vad lärare förväntas göra och vad de redan har för befogenheter..

YLE - 30 okt 16 kl. 23:05

Ojämlikheten i samhället syns i skolan - "Det är inte längre fråga om små skillnader"

Är det längre sant att vi har en jämlik skola i Finland – där alla barn får en lika god grundutbildning oberoende av bakgrund? Den frågan bör ställas och den bör ställas högt. Den finländska grundskolans styrka har varit att barn från alla samhällsklasser suttit i samma klassrum och fått samma grundutbildning.

Regeringen - 28 nov 16 kl. 12:36

Kunskap i samverkan – för samhällets utmaningar och stärkt konkurrenskraft

Regeringen har i dag överlämnat den forskningspolitiska propositionen Kunskap i samverkan – för samhällets utmaningar och stärkt konkurrenskraft till riksdagen. I propositionen presenteras regeringens syn på forskningspolitikens inriktning i ett tioårigt perspektiv, med särskilt fokus på satsningar 2017–2020. Viktiga hörnstenar i propositionen är ökade basanslag till universitet och högskolor, satsningar på forskning kopplad till globala samhällsutmaningar, och ökade resurser för att stärka Sveriges innovationsförmåga..

SVT Debatt - 11 nov 13 kl. 06:00

Samhällets skyddsnät är på väg åt helt fel håll

SOCIALTJÄNSTEN När klyftorna nu ökar i samhället, ökar också arbetsbördan på socialtjänsten. Men de senaste åren har vi sett att allt mer av socialarbetarnas arbetstid går till administration, i stället för att få göra det de är bra på: hjälpa människor. Vi kräver en förändring – situationen idag går ut över både arbetsmiljö och de svaga i samhället, skriver medlemmar ur nätverket Nu bryter vi tystnaden.

YLE - 20 jun 18 kl. 12:02

Sommaren är en tuffare tid för samhällets utstötta - " Man blir så medveten om vad man själv saknar"

Under sommarmånaderna ställs samhällets utstötta ofta inför en tuffare situation. Barnen kan till exempel inte äta lunch på skolan och det här sätter press på familjens ekonomi. När folk misslyckats att få hjälp på andra håll i samhället vänder de sig ofta till kyrkan som en sista utväg..

Kristianstadsbladet - 07 sep 12 kl. 10:30

Angeläget om samhällets oönskade

I P C Jersilds nya roman ?Ypsilon? hemsöks han av personer som funnits med i hans tidigare böcker.

BT - 15 dec 14 kl. 10:05

Duon som vill stötta samhällets styvbarn

De har haft olika erfarenheter, men ändå liknande, de som placerats i fosterhem genom åren. Sedan länge finns en lokalförening av Riksförbundet Samhällets Styvbarn i Borås för dem som föddes före 1980, men nu vill man även hjälpa de yngre grupperna. Birgitta Johansson och Magnus Tängdén är två av de drivande och har själva varit fosterhemsbarn.

Regeringen - 29 jun 17 kl. 16:20

En nationell strategi för samhällets informations- och cybersäkerhet

Regeringen presenterar en nationell strategi för hur informations- och cybersäkerheten i Sverige ska utvecklas och stärkas. Strategin sätter upp målsättningar inom sex prioriterade områden och ska bidra till att skapa långsiktiga förutsättningar för samhällets aktörer att arbeta effektivt med informations- och cybersäkerhet samt höja medvetenheten och kunskapen i hela samhället. Den nationella strategin för samhällets informations- och cybersäkerhet beskrivs kortfattat i detta faktablad..

YLE - 08 dec 13 kl. 12:48

"Nu behövs en dialog om samhällets riktning i Finland"

- Målet var att söka konfrontation mellan eliten och folket, säger demokrati- och stadsforskaren Veikko Eranti till Yle Nyheter. Grupperna bakom protesten ville ha en öppen konfrontation med polisen. Eranti pekar på regeringens nya strukturpaket och hur det kommer att påverka samhället - det här ger utrymme för en konfrontation, förklarar han.

YLE - 08 dec 13 kl. 14:15

"Dialog behövs om samhällets riktning"

- Målet var att söka konfrontation mellan eliten och folket, säger demokratiforskaren, sociologen Veikko Eranti till Yle Nyheter. Grupperna bakom protesten ville ha en öppen konfrontation med polisen. Sociologen Veikko ErantiSociologen Veikko Eranti Yle
Spela upp klipp på Arenan Eranti pekar på regeringens nya strukturpaket och hur det kommer att påverka samhället - det här ger utrymme för en konfrontation, förklarar han.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 4 minuter sedan

200 soldater från USA kvar i Syrien

USA:s militär kommer att ha kvar 200 soldater i Syrien, meddelar Vita huset. Meddelandet kommer efter president Donald Trumps kritiserad beslut att kalla hem USA:s 2 000 soldater från Syrien senast den 30 april. Tillförordnade försvarsministern Patrick.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Omval i North Carolina

Valet till USA:s representanthus i ett av distrikten i North Carolina kommer att göras om efter anklagelser om valfusk, meddelar lokala myndigheter. Beslutet kommer efter det att den republikanske kandidaten Mark Harris, som tidigare har uppmanat kommis.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Radhuslänga i brand i Upplands Väsby

Elden i den radhuslänga i Upplands Väsby som började brinna under torsdagskvällen härjar fortfarande. Räddningstjänsten har upprättat en begränsningslinje, som man är hoppfull om kommer att hålla. – Vi lägger all vår energi på att hålla begränsningslinj.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Maduro stänger gräns mot Brasilien

Venezuelas president Nicolás Maduro stänger gränsen mot grannlandet Brasilien. Samtidigt är landets oppositionsledare Juan Guaidó på väg till gränsen mot Colombia för att försöka få in humanitär hjälp. Den brasilianska gränsen, tillsammans med den mot C.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Netflix gör ny version av skräckserie

Netflix förnyar serien "The haunting of Hill House" för en andra säsong, men med en ny historia och nya rollfigurer, skriver The Wrap. Serien bygger på Shirley Jacksons roman från 1959 med samma namn och handlar om familjen Crain. De flyttar 1992 in i H.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Många svenska sågverk har utländska ägare

Många svenska sågverk har utländska ägare, framför allt från Norge och Finland, visar en genomgång av lantbrukets affärstidning ATL. Sammanlagt 96 skogsindustrianläggningar har utländska ägare, och nästan varannan anställd inom svensk cellulosaindustri.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Rösler ruckar inte på ett bra spelande lag

Sarri tvingas till mix för att inte riskera förlust mot MFF..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Svarta dagar för Swedbank. Genomlysning krävs.

Bankverksamhet är en förtroendebransch. Eller borde vara..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Larm om brand på S:t Knuts väg

Räddningstjänsten är på plats i en lägenhet på S:t Knuts väg i Malmö efter larm om en brand..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Man hittad död utanför Knivsta

En man har hittats död utanför Knivsta söder om Uppsala. Nära platsen påträffade polisen också en kniv, rapporterar SVT Uppsala. Larmet till polisen kom in strax före klockan sex på torsdagsmorgonen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.