Sydsvenskan > Sport

Tuesday, 18 September, 15:18

Liknande nyheter

Taggar: Det svenska samhällets, brist, kunskapom , skolanär , ett problem i sig
Helsingborgs Dagblad - 20 aug 18 kl. 08:00

Samhällets brist på kunskap om skolan är ett problem i sig

Två lärare skriver om vad lärare förväntas göra och vad de redan har för befogenheter..

YLE - 30 okt 16 kl. 23:05

Ojämlikheten i samhället syns i skolan - "Det är inte längre fråga om små skillnader"

Är det längre sant att vi har en jämlik skola i Finland – där alla barn får en lika god grundutbildning oberoende av bakgrund? Den frågan bör ställas och den bör ställas högt. Den finländska grundskolans styrka har varit att barn från alla samhällsklasser suttit i samma klassrum och fått samma grundutbildning.

Regeringen - 28 nov 16 kl. 12:36

Kunskap i samverkan – för samhällets utmaningar och stärkt konkurrenskraft

Regeringen har i dag överlämnat den forskningspolitiska propositionen Kunskap i samverkan – för samhällets utmaningar och stärkt konkurrenskraft till riksdagen. I propositionen presenteras regeringens syn på forskningspolitikens inriktning i ett tioårigt perspektiv, med särskilt fokus på satsningar 2017–2020. Viktiga hörnstenar i propositionen är ökade basanslag till universitet och högskolor, satsningar på forskning kopplad till globala samhällsutmaningar, och ökade resurser för att stärka Sveriges innovationsförmåga..

SVT Debatt - 11 nov 13 kl. 06:00

Samhällets skyddsnät är på väg åt helt fel håll

SOCIALTJÄNSTEN När klyftorna nu ökar i samhället, ökar också arbetsbördan på socialtjänsten. Men de senaste åren har vi sett att allt mer av socialarbetarnas arbetstid går till administration, i stället för att få göra det de är bra på: hjälpa människor. Vi kräver en förändring – situationen idag går ut över både arbetsmiljö och de svaga i samhället, skriver medlemmar ur nätverket Nu bryter vi tystnaden.

YLE - 20 jun 18 kl. 12:02

Sommaren är en tuffare tid för samhällets utstötta - " Man blir så medveten om vad man själv saknar"

Under sommarmånaderna ställs samhällets utstötta ofta inför en tuffare situation. Barnen kan till exempel inte äta lunch på skolan och det här sätter press på familjens ekonomi. När folk misslyckats att få hjälp på andra håll i samhället vänder de sig ofta till kyrkan som en sista utväg..

Kristianstadsbladet - 07 sep 12 kl. 10:30

Angeläget om samhällets oönskade

I P C Jersilds nya roman ?Ypsilon? hemsöks han av personer som funnits med i hans tidigare böcker.

BT - 15 dec 14 kl. 10:05

Duon som vill stötta samhällets styvbarn

De har haft olika erfarenheter, men ändå liknande, de som placerats i fosterhem genom åren. Sedan länge finns en lokalförening av Riksförbundet Samhällets Styvbarn i Borås för dem som föddes före 1980, men nu vill man även hjälpa de yngre grupperna. Birgitta Johansson och Magnus Tängdén är två av de drivande och har själva varit fosterhemsbarn.

Regeringen - 29 jun 17 kl. 16:20

En nationell strategi för samhällets informations- och cybersäkerhet

Regeringen presenterar en nationell strategi för hur informations- och cybersäkerheten i Sverige ska utvecklas och stärkas. Strategin sätter upp målsättningar inom sex prioriterade områden och ska bidra till att skapa långsiktiga förutsättningar för samhällets aktörer att arbeta effektivt med informations- och cybersäkerhet samt höja medvetenheten och kunskapen i hela samhället. Den nationella strategin för samhällets informations- och cybersäkerhet beskrivs kortfattat i detta faktablad..

YLE - 08 dec 13 kl. 12:48

"Nu behövs en dialog om samhällets riktning i Finland"

- Målet var att söka konfrontation mellan eliten och folket, säger demokrati- och stadsforskaren Veikko Eranti till Yle Nyheter. Grupperna bakom protesten ville ha en öppen konfrontation med polisen. Eranti pekar på regeringens nya strukturpaket och hur det kommer att påverka samhället - det här ger utrymme för en konfrontation, förklarar han.

YLE - 08 dec 13 kl. 14:15

"Dialog behövs om samhällets riktning"

- Målet var att söka konfrontation mellan eliten och folket, säger demokratiforskaren, sociologen Veikko Eranti till Yle Nyheter. Grupperna bakom protesten ville ha en öppen konfrontation med polisen. Sociologen Veikko ErantiSociologen Veikko Eranti Yle
Spela upp klipp på Arenan Eranti pekar på regeringens nya strukturpaket och hur det kommer att påverka samhället - det här ger utrymme för en konfrontation, förklarar han.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Vad har ni åstadkommit för byarna på fyra år?

Två L-politiker besvarar S-insändare om utvecklingen i Lunds östra kommundelar..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Trelleborgarna svarar: Därför spräckte Sverigedemokraterna 99 år av socialdemokratisk dominans

Inte en enda gång sedan 1919 har ett annat parti varit större. Förrän nu..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Parkeringskaos röstraket bland medborgarförslag

Önskemål om ny större parkeringsplats i Dösjebro het fråga för många..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Oro för kolpartiklar i gravidas moderkakor

Luftföroreningar kan påverka fostret via mammans blodomlopp. Det befarar forskare i Storbritannien som hittat kolpartiklar i gravida kvinnors moderkakor. Tidigare studier har visat att det finns en koppling mellan luftföroreningar och en rad negativa hä.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Bättre metoder bromsar människohandel

Förfinade polisinsatser och utvecklade arbetsmetoder som avlyssning och specialspaning har gjort att antalet anmälda koppleribrott ökade förra året, visar en ny rapport om människohandel. Rapporten har polisen sammanställt på uppdrag av regeringen, rapp.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

"Att attackera judar i Sverige lönar sig."

Finns det en framtid för judiskt liv i Sverige undrar representanter för Judiska församlingen i Malmö..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Fler koppleribrott anmäls

Förfinade insatser och utvecklade arbetsmetoder har gjort att antalet anmälda koppleribrott ökade förra året, enligt en ny rapport om människohandel som polisen gjort på uppdrag av regeringen, uppger SR Ekot. I polisens västra region har poliser utbilda.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Färre barn i världen dör

Barnadödligheten i världen fortsätter att sjunka – men inte lika fort som tidigare och inte i Afrika söder om Sahara, skriver Unicef i en rapport. De senaste decennierna har dödligheten för barn under fem år fallit dramatiskt, från 12,6 miljoner 1990 ti.

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

Tullhotet sänkte Apple – och Wall Street

USA-börserna inledde börsveckan nedåt med it- och teknikaktierna som tunga sänken. USA:s regering tros snart komma med besked om nya Kina-tullar och det förväntade svaret från kineserna väntas slå hårt mot inte minst stora aktörer inom it- och tekniksek.

Sydsvenskan - 20 timmar sedan

Mardrömsavslutning för Sverige i fälttävlan

Hoppet om en OS-plats stod till slut till Ludwig Svennerstål och Stinger som hade en möjlig chans att ta det svenska laget upp till en topp sex-plats. Men det gick inte alls som planerat och ekipaget noterades för hela 28 fel. – Det är tråkigt, men det.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.