Sydsvenskan > Sport

Tuesday, 20 November, 16:23

Liknande nyheter

Taggar: Det svenska samhällets, brist, kunskapom , skolanär , ett problem i sig
Helsingborgs Dagblad - 20 aug 18 kl. 08:00

Samhällets brist på kunskap om skolan är ett problem i sig

Två lärare skriver om vad lärare förväntas göra och vad de redan har för befogenheter..

YLE - 30 okt 16 kl. 23:05

Ojämlikheten i samhället syns i skolan - "Det är inte längre fråga om små skillnader"

Är det längre sant att vi har en jämlik skola i Finland – där alla barn får en lika god grundutbildning oberoende av bakgrund? Den frågan bör ställas och den bör ställas högt. Den finländska grundskolans styrka har varit att barn från alla samhällsklasser suttit i samma klassrum och fått samma grundutbildning.

Regeringen - 28 nov 16 kl. 12:36

Kunskap i samverkan – för samhällets utmaningar och stärkt konkurrenskraft

Regeringen har i dag överlämnat den forskningspolitiska propositionen Kunskap i samverkan – för samhällets utmaningar och stärkt konkurrenskraft till riksdagen. I propositionen presenteras regeringens syn på forskningspolitikens inriktning i ett tioårigt perspektiv, med särskilt fokus på satsningar 2017–2020. Viktiga hörnstenar i propositionen är ökade basanslag till universitet och högskolor, satsningar på forskning kopplad till globala samhällsutmaningar, och ökade resurser för att stärka Sveriges innovationsförmåga..

SVT Debatt - 11 nov 13 kl. 06:00

Samhällets skyddsnät är på väg åt helt fel håll

SOCIALTJÄNSTEN När klyftorna nu ökar i samhället, ökar också arbetsbördan på socialtjänsten. Men de senaste åren har vi sett att allt mer av socialarbetarnas arbetstid går till administration, i stället för att få göra det de är bra på: hjälpa människor. Vi kräver en förändring – situationen idag går ut över både arbetsmiljö och de svaga i samhället, skriver medlemmar ur nätverket Nu bryter vi tystnaden.

YLE - 20 jun 18 kl. 12:02

Sommaren är en tuffare tid för samhällets utstötta - " Man blir så medveten om vad man själv saknar"

Under sommarmånaderna ställs samhällets utstötta ofta inför en tuffare situation. Barnen kan till exempel inte äta lunch på skolan och det här sätter press på familjens ekonomi. När folk misslyckats att få hjälp på andra håll i samhället vänder de sig ofta till kyrkan som en sista utväg..

Kristianstadsbladet - 07 sep 12 kl. 10:30

Angeläget om samhällets oönskade

I P C Jersilds nya roman ?Ypsilon? hemsöks han av personer som funnits med i hans tidigare böcker.

BT - 15 dec 14 kl. 10:05

Duon som vill stötta samhällets styvbarn

De har haft olika erfarenheter, men ändå liknande, de som placerats i fosterhem genom åren. Sedan länge finns en lokalförening av Riksförbundet Samhällets Styvbarn i Borås för dem som föddes före 1980, men nu vill man även hjälpa de yngre grupperna. Birgitta Johansson och Magnus Tängdén är två av de drivande och har själva varit fosterhemsbarn.

Regeringen - 29 jun 17 kl. 16:20

En nationell strategi för samhällets informations- och cybersäkerhet

Regeringen presenterar en nationell strategi för hur informations- och cybersäkerheten i Sverige ska utvecklas och stärkas. Strategin sätter upp målsättningar inom sex prioriterade områden och ska bidra till att skapa långsiktiga förutsättningar för samhällets aktörer att arbeta effektivt med informations- och cybersäkerhet samt höja medvetenheten och kunskapen i hela samhället. Den nationella strategin för samhällets informations- och cybersäkerhet beskrivs kortfattat i detta faktablad..

YLE - 08 dec 13 kl. 12:48

"Nu behövs en dialog om samhällets riktning i Finland"

- Målet var att söka konfrontation mellan eliten och folket, säger demokrati- och stadsforskaren Veikko Eranti till Yle Nyheter. Grupperna bakom protesten ville ha en öppen konfrontation med polisen. Eranti pekar på regeringens nya strukturpaket och hur det kommer att påverka samhället - det här ger utrymme för en konfrontation, förklarar han.

YLE - 08 dec 13 kl. 14:15

"Dialog behövs om samhällets riktning"

- Målet var att söka konfrontation mellan eliten och folket, säger demokratiforskaren, sociologen Veikko Eranti till Yle Nyheter. Grupperna bakom protesten ville ha en öppen konfrontation med polisen. Sociologen Veikko ErantiSociologen Veikko Eranti Yle
Spela upp klipp på Arenan Eranti pekar på regeringens nya strukturpaket och hur det kommer att påverka samhället - det här ger utrymme för en konfrontation, förklarar han.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Dopad sprinter stängs av i fyra år

Sprintern Nigel Levine representerade Storbritannien i OS 2016 och var en del av det lag som vann EM-guld på 4x400 meter 2014, men kommer inte att synas till på tävlingarna de kommande åren. Den 29-årige britten har stängts av från all idrott i fyra år.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Irak flygbombade IS-mål i Syrien

Irak har genomfört flygangrepp mot terrorrörelsen IS i grannlandet Syrien. Minst 40 IS-anhängare dödades i attackerna. Den irakiska militären skriver i ett uttalande att en av byggnaderna användes som vapenlager, medan ett 30-tal terrorister befann sig.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Avliden basketprofil hedras

Jämland är en klubb i sorg efter att assisterande tränaren Zeljko Brlek avlidit i söndags. Basketprofilen kommer att hedras i kvällens ligamatch mot Norrköping. – Hans dotter har bett mamman om att få gå på matchen och hon kommer att vara där med sin ma.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Tio datorer stulna från Komvux

Tio personaldatorer stals vid ett inbrott i Komvux lokaler på Glimmervägen..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Advokater rentvår Junot Díaz

Den amerikanske författaren Junot Díaz välkomnas tillbaka till Pulitzerprisets styrelse. Den fem månader långa granskning av hans beteende, utförd av en advokatbyrå i Washington, har inte funnit något som gör att han inte skulle kunna fortsätta, skriver.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Berusad curlingmästare diskvalificerad

Den olympiske mästaren i curling, Ryan Fry, och hans lagkompisar blev utsparkade från en World Curling Tour-tävling i Kanada för olämpligt uppträdande och för att ha varit extremt berusade, uppger tv-kanalen CBC. Kanadensaren Fry, som var med och tog OS.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Liberalismen måste bejaka gemenskaper

Det behövs mer för samhället, skriver Joel Halldorf i ett svar till Ida Ölmedal..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Oenigt EU kan sänka insats på Medelhavet

Om inte EU:s medlemsländer snart kan enas om villkoren för en fortsättning kommer den gemensamma flottinsatsen på Medelhavet – Sophia – att upphöra i och med årsskiftet. EU:s utrikeschef Federica Mogherini är skarpt kritisk till att insatsen riskera att.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Sänkt straff efter allvarlig Kalixmisshandel

Från försök till mord till synnerligen grov misshandel. Hovrätten sänker straffen för de två ynglingar som av Haparanda tingsrätt dömdes till fängelse i tolv år respektive åtta år och sex månader för att ha utsatt en man för en utdragen och livshotande.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Då arrangeras Way Out West 2019

Vintern är snart här men redan nu är datumen satta för nästa sommars Way Out West. Torsdagen den 8 augusti nästa år öppnar Göteborgsfestivalen portarna och den pågår sedan till och med den 10 augusti, meddelar festivalarrangören Luger i ett pressmeddela.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.